Si te ndryshosh zilen ne telefon Samsung

Ne kete udhezues do te shpjegoj se si te ndryshosh zilen ne telefon Samsung, duke vendosur një nga shumë zilet standarde të pajisjes, duke transferuar të reja nga kompjuteri ose duke i shkarkuar nga Android.

Permbajtja

Operacionet paraprake

Para se të hysh në zemër të udhezuesit dhe të mësosh se si te ndryshosh zilen ne telefon Samsung, ka disa operacione paraprake që duhet të kryesh.

Ajo për të cilën po i referohem, posaçërisht, është transferimi i ziles që ju intereson (ose i skedarit audio që dëshironi ta ktheni në një zile) nga kompjuteri në telefonin celular (nëse kënga referuese është në PC), deri në prerjen përfundimtare të tij dhe shkarkimin e zileve të reja lajmëruese direkt nga pajisja juaj, duke perdorur disa aplikacione falas.

Në rastin e parë, nëse skedari audio që dëshironi të përdorni si zile nuk është i pranishëm në celular, por është në kompjuterin tuaj, duhet ta lidhni telefonin me një nga portat USB në PC, të instaloni dhe të filloni aplikacionin Samsung SmartSwitch ose aplikacioni Samsung KIES. Dhe kopjoni skedarin audio që ju intereson në dosjen Ringtones të smartphone-it tuaj.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të keni transferuar skedarin audio të interesit tuaj në telefon celular – ose nëse kjo është tashmë e pranishme në smartphone tuaj – mund t’ju duhet ta modifikoni/editoni atë, ndoshta duke prerë fillimin ose fundin, në mënyrë që ta përshtatni më mirë si një zile. Për ta bërë këtë, mund të përdorni një nga shumë aplikacionet ne Play Store te përdorura posaçërisht për këtë qëllim. Por nëse doni disa këshilla, përdorni aplikacionin Ringtone Maker të Big Bang Inc, i cili është falas dhe është jashtëzakonisht i thjeshtë për t’u përdorur.

Nëse ideja e transferimit ose modifikimit të skedarëve audio nuk ju përshtatet shumë dhe ju preferoni të drejtoheni tek zilet e gatshme për përdorim, sugjerimi më i mirë që mund t’ju jap është të mbështeteni gjithmonë në aplikacione të disponueshme ne Play Store: ka shumë dhe ato ju lejojnë të kërkoni dhe të shkarkoni zile “të gatshme” për të gjitha shijet dhe nevojat.

Ndër aplikacionet më interesante të kategorisë unë sugjeroj Zedge, i cili është falas, i lehtë për t’u përdorur dhe me një bazë të dhënash praktikisht të pakufishme.

Dije gjithashtu se, në varësi të versionit të Android në përdorim në pajisjen tënde Samsung, udhezimet në lidhje me artikujt që do të zgjidhen në cilësimet e Android që do t’ju ofroj në rreshtat e mëposhtëm mund të ndryshojnë pak nga ato që shihni në pajisjen tuaj. Për njohuritë tuaja, për të shkruar këtë udhëzues kam përdorur një Samsung Galaxy S6 të azhurnuar në Android 7.0.

Si te ndryshosh zilen ne telefon Samsung

Sapo të kenë përfunduar hapat e mësipërm paraprakë, unë do të thosha se më në fund mund të fillojmë proceduren. Le të shkojmë, pra, për të zbuluar se cilat janë operacionet që duhet të kryhen për të qenë në gjendje qe te ndryshosh zilen ne telefon Samsung.

Per te gjitha thirrjet

Nese deshiron te ndryshosh zilen ne telefon Samsung, per te gjitha telefonatat hyrese, atehere kliko ikonën Cilësimet/Impostazioni/Settings (atë me simbolin e ingranazhit). Në ekranin e ri të shfaqur, shtypni në Suoni e vibrazione, më pas në atë Suoneria dhe zgjidhni zilen që dëshironi të vendosni nga ato që janë në dispozicion në listë. Sa herë që zgjidhni një zile, do të luhet një pamje paraprake.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse dëshironi të vendosni një ton zileje të personalizuar, por ky nuk është i dukshëm në listë, lëvizni poshtë në ekran me të gjitha tonet e ziles, shtypni artikullin Aggiungi da memoria disposositivo, zgjidhni app me të cilin dëshironi të kërkoni dhe zgjidhni zilen duke shtypur në emërin e saj. Pastaj zgjidhni zilen nga atje.

Për plotësinë e informacionit, unë do të doja të theksoja se, përsëri nga Impostazioni > Suoni e vibrazione të smartphone tuaj Android, ju mund të rregulloni volumin e ziles, të shtoni dridhje/vibrazione dhe të aktivizoni mënyrën e heshtur/modalità silenziosa.

Sa për aftësinë për të rregulluar volumin, shtypni Volume dhe lëvizni kursorin qe ndodhet në shiritin e rregullimit, ne korrispondence me Ringtone/Suoneria për të rritur nivelin e audios se ziles. Zhvendosja e tij në të majtë, mund të zvogëlojë volumin e zerit. E njëjta gjë mund të bëhet gjithashtu duke shtypur tastet “fizike” të Volumit [+] dhe Volumit [-] që i gjeni në anën e majtë të pajisjes, kur nuk ka telefonata në proces dhe përmbajtja video apo muzika nuk jane aktive.

Sa për mundësinë per te shtuar dridhje, mjafton te kthesh ne ON celesin ne korrispondence te ziles dhe dridhjes/Vibra e squilla. Nëse e konsideroni të nevojshme, mund të rregulloni edhe intensitetin e dridhjeve, duke shtypur artikullin e intensitetit të dridhjeve/Intensità vibrazione dhe duke lëvizur djathtas treguesin e vendosur  shiritin e rregullimit të thirrjeve hyrëse/Chiamata in arrivo, në mënyrë që të rritet niveli i dridhjeve. Duke e lëvizur atë në të majtë, mund ta zvogëloni.

Nëse keni nevojë të aktivizoni modalitetin e heshtur, shtyp shkrimin Modalità audio dhe zgjidhni, nga menuja që hapet, artikullin e Heshtur/Silenzioso/Mute (për të aktivizuar modalitetin e heshtur) ose atë të Vibrimit (për të aktivizuar modalitetin e heshtur me dridhje). Ndryshime te njëjta mund të bëhen edhe nga qendra e njoftimeve, duke hapur këtë të fundit me një levizje te gishtit nga lart poshtë në ekran dhe duke shtypur ikonën e altoparlantit në menunë që ju tregohet.

Shtypja një herë do të aktivizojë mënyrën e heshtur me dridhje (ikona e altoparlantit do të kryqëzohet), ndërsa shtypja dy herë do të mundësojë modalitetin e heshtur “të pastër” (në këtë rast, ikona e altoparlantit do të bëhet gri).

Per kontakte specifike

Nese je i interesuar të kuptosh se si te ndryshosh zilen ne telefon Samsung vetëm për kontakte specifike ne rubrike, në mënyrë që të kupto menjëherë se kush po telefonon në varësi të ziles, atehere për ta bërë këtë, së pari merrni smartphone tuaj, zhbllokoni atë dhe hyni në drawer (vendi ku ndodhet lista me te gjitha aplikacionet). Më pas, shtyp ikonën e aplikacionit Rubrika (ai me sfond të verdhë dhe simbolin e njeriut të vogël).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në ekranin e ri që tani shihni, lokalizoni,nga lista e shfaqur, emrin e kontaktit për të cilin dëshironi të vendosni një ton zileje të personalizuar, shtypni atë dhe trokitni lehtë mbi artikullin Detaje/Dettagli në menunë që hapet. Nëse nuk mund ta gjeni, mund te ndihmoheni me fushën e Kërkimit/Cerca/Search  vendosur në krye, duke shtypur emrin e referencës.

Pastaj, trokitni lehtë mbi fjalën Redakto/edit/Modifica qe ndodhet në krye, lëvizni poshtë në ekranin e ri të shfaqur, shtypni artikullin Visualizza altro dhe zgjidhni fjalën Ringtone/Suoneria. Pastaj, nga lista që shfaqet, zgjidhni zilen që dëshironi t’i caktoni kontaktit në fjalë dhe kaq. 

Nëse dëshironi të vendosni një zile të personalizuar, por kjo nuk është e dukshme në listë, lëvizni poshtë në ekranin me të gjitha zilet, shtypni artikullin Aggiungi da memoria dispositivo, zgjidhni aplikacionin/app me të cilin dëshironi të kërkoni dhe zgjidhni zilen, shtyp në emrin e kësaj të fundit dhe zgjidh zilen nga ekrani i ri që hapet.

Për t’u siguruar që ndryshimet e bëra janë aplikuar në të vërtetë, shtypni në fund në simbolin e shigjetës tëvendosur në pjesën e sipërme të majtë dhe pasi të shfaqet përsëri emri i kontaktit, shtypni mbi artikullin Ruaj/Salav/Save në pjesën e sipërme të djathtë të ekranit. 

Nëse kjo mund t’ju interesojë, unë do të doja të theksoja se, përsëri nga ekrani i emrit të kontaktit, pasi të keni aktivizuar ndryshimet siç shihet më lart, mund të vendosni një lloj dridhjeje përveç asaj të paracaktuar. Për ta bërë këtë, trokitni lehtë mbi artikullin Tipo vibrazione i dukshëm pasi shtypni fjalën Shikoni më shumë/Visualizza altro dhe zgjidhni dridhjen që ju përshtatet më së miri midis atyre të listuara. Vini re se çdo herë që zgjidhni një lloj dridhjeje, do të riprodhohet një pamje paraprake.

Si te ndryshosh njoftimet dhe alarmet ne Samsung

Në fund do të doja të theksoja se nëse dëshiron, mund te ndryshosh zilen ne telefon Samsung gjithashtu duke ndërhyrë në njoftimet dhe tonet lajmëruese/notifiche e toni d’avviso. Për të filluar futuni te Cilësimet/Impostazioni/Settings (atë me simbolin e ingranazhit) dhe artikullin Suoni e vibrazione.

Në ekranin e ri që ju shfaqet në këtë pikë, trokitni lehtë mbi fjalën Suoni di notifica, më pas shtypni Suoneria notifica predefinita, në atë Notifiche di Messaggi ose Notifiche di Calendario, për të përcaktuar se cili lloj njoftimi doni ti ndryshoni zilen. Pastaj zgjidhni nga lista që shfaqet, zilen lajmëruese që preferoni (nëse nuk e shihni listën, së pari shtypni artikullin e Suono di notifica) dhe kaq. Sa herë që zgjidhni një zile në listë, do të riprodhohet nje shembull.

Mbani mend se, në rastin e disa aplikacioneve specifike (p.sh. WhatsApp), për të ndryshuar zilen që përdoret për njoftimet nuk është e mundur të ndërhyni nga cilësimet e Android: duhet të veproni drejtpërdrejt në cilësimet brenda aplikacionit të referencës.

Fatkeqësisht, në atë rast, nuk mund të jem 100% i saktë pasi nuk e di për cilin aplikacion dëshiron të ndryshosh zile. Megjithatë duke përgjithësuar, mund t’ju them se për ta bërë këtë duhet të filloni app e interesit tuaj, të shkoni në seksionin e cilësimeve/impostazioni/settings të së njëjtës, të zgjidhni artikullin në lidhje me notifiche o ai suoni, të prekni formulimin që lidhet me tono delle notifiche dhe zgjidhni zilen që preferoni nga lista që shfaqet.