Si te terheqesh para nga portofoli Trust Wallet

Si te terheqesh para nga portofoli Trust Wallet

Ne kete udhezues do ju shpjegojme se si te terheqesh para nga portofoli Trust Wallet. Ky eshte nje portofol/wallet software per te mbajtur kriptomonedhat dhe eshte nga me te famshmit sepse eshte portofoli zyrtar i Binance (exchange me i madh ne bote).

Megjithate, kini parasysh se te gjithe portofolet/wallet software janë të rrezikshëm, pasi ato përdoren në pajisjet e lidhura me internetin (si kompjuter dhe telefon) të cilat mund të jenë subjekt i hakerimeve. Per keto arsye nuk rekomandohet qe te mbani sasi te medha kriptosh ne keto portofole.

Permbajtja

Si të hapesh një portofol/wallet Trust Wallet

Si te terheqesh para nga portofoli Trust Wallet

Si fillim duhet te dini se Trust Wallet per kompjuter nuk ekziston, ndryshe nga zgjidhjet e tjera si Metamask, i cili funksionon si nga celulari ashtu edhe nga shfletuesi (si shtese per Chrome), kështu që do t’ju duhet të përdorni domosdoshmërisht telefonin tuaj. Trust Wallet është i disponueshëm si për Android ashtu edhe per iPhone/iPadOS.

Fillimisht duhet të shkarkoni Trust Wallet duke shkuar te linku i mësipërm dhe duke shtypur butonin Instalo, në mënyrë që aplikacioni të shkarkohet në pajisjen tuaj. Pasi të hapet, për të krijuar një portofol/wallet të ri, duhet të shtypni butonin Krijo një portofol të ri/Crea un nuovo wallet, të futni një kod aksesi 6-shifror, të shënoni kutinë për të konfirmuar që e kuptoni se, duke humbur fjalët rezervë, do të humbni mundësinë e rikuperimit te portofolit/wallet dhe trokitni lehtë mbi butonin Vazhdo/Continua.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në këtë pikë, aplikacioni ju tregon 12 fjalët per backup me të cilat mund të zhvendosni portofolin në pajisje të tjera ose ta rikuperoni atë në rast se humbisni hyrjen. Përpara se të vazhdoni, sigurohuni që ta kopjoni fjalinë duke përdorur artikullin Kopjo/Copia dhe ta ruani në një ose më shumë vende të sigurta, larg vjedhjeve të mundshme. 

Mos harroni, kjo frazë është për ju që të hyni, por nëse vidhet, do të lejojë këdo që të vjedhë fondet tuaja pasi fjalëkalimi 6-shifror nuk riinstalohet me vetë portofolin/wallet. Prandaj ruajeni me shume kujdes.

Pasi të bëhet kjo, shtypni Vazhdo/Continua edhe një herë, rishkruani fjalinë në rendin e duhur duke përdorur fjalët e shfaqura në ekran dhe pasi të keni mbaruar, shtypni butonin U krye/Fatto. Tani portofoli juaj është gati për t’u përdorur, dmth për të marrë dhe dërguar fonde.

Si të depozitosh kripto në portofolin Trust Wallet

Si te terheqesh para nga portofoli Trust Wallet

Pasi të jetë krijuar portofolin/wallet, është e mundur të shkoni dhe të depozitoni kriptovaluta në të, por jo para si euro apo dollar. Tani, nëse doni të depozitoni kripto, thjesht duhet të gjeni atë që dëshironi të shtoni në portofolin tuaj.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nga ekrani bazë, shtypni butonin Merr/Ricevere dhe lëvizni nëpër listën e gjatë të disponueshme derisa të gjeni atë që ju intereson dhe pastaj prekni emrin e saj. Nga ekrani tjetër do të shihni një kod QR dhe një sekuencë të gjatë numrash dhe shkronjash, që të dyja përfaqësojnë adresën e asaj monedhe për portofolin tuaj.

Për të marrë, gjithçka që duhet të bëni është të skanoni këtë kod, ta kopjoni duke përdorur butonin Copy dhe të ngjisni manualisht vargun alfanumerik në aplikacion ose portofolin fillestar, ose të ndani të dhënat me personin që do të kujdeset për transaksionin (përmes butonit Share/Condividi). Meqenëse ka shumë burime nga të cilat mund të dërgoni, nuk mund të jem më i saktë në shpjegim, pasi do të varet nga platforma që përdorni.

Megjithatë, përpara se të përfundoj, do të doja të nënvizoja se rrjetet e përdorura nga token janë një faktor shumë i rëndësishëm për t’u marrë në konsideratë. Për shembull, Ethereum funksionon në blockchain Ethereum, kështu që personi që dëshiron t’ju dërgojë këtë monedhë duhet të jetë i sigurt se do ta bëjë këtë përmes rrjetit të duhur, përndryshe fondet mund të humbasin përgjithmonë.

Nëse preferoni të depozitoni duke blerë monedhat direkt brenda vetë portofolit, duhet të dini se operacioni është i mundur. Duke përdorur butonin Bli/Compra, aplikacioni ju lejon të blini asetet kryesore në treg, përmes furnitorëve të ndryshëm që ndryshojnë në varësi të rastit.

Për të blerë monedhën, zgjidhni atë, më pas vendosni cilin furnizues të palës së tretë të përdorni dhe në fund ndiqni procedurat që ndërmjetësi i lartpërmendur do t’ju kërkojë të përfundoni blerjen. Unë këshilloj të mos përdorni këtë sistem pasi kursi i këmbimit është zakonisht shumë i pafavorshëm, por është e drejtë të theksohet prania e tij. Për të blerë kripto, mund të përdorni Binance (exchange shoqërues i Trust Wallet).

Si te terheqesh para nga portofoli Trust Wallet

Procedura e tërheqjes nga portofoli Trust Wallet është po aq e thjeshtë sa ajo e treguar për depozitën, por nëse doni të ndryshoni asetet tuaja në euro ose monedha të tjera fiat, atëherë procesi zgjat pak më shumë. Më poshtë do ju tregojme se si të tërhiqni vetëm kriptovalutat dhe si të jeni në gjendje t’i shkëmbeni ato me para të verteta.

Si të tërhiqesh kripto nga Trust Wallet

Si te terheqesh para nga portofoli Trust Wallet

Tani le te shikojme se si te terheqesh para nga portofoli Trust Wallet. Si fillim thjesht shkoni në ekranin bazë, ku shfaqen të gjitha monedhat që zotëroni dhe zgjidhni atë për t’u tërhequr. Nga ekrani tjetër, trokitni lehtë mbi butonin Dërgo/invia, më pas, në rreshtin e adresës së Marrësit, ngjitni sekuencën alfanumerike të portofolit tuaj.

Nëse keni të disponueshëm kodin QR të llogarisë suaj, mund ta thjeshtoni operacionin duke trokitur në ikonën katrore me vijën horizontale në qendër dhe duke e inkuadruar. Në këtë mënyrë adresa përfundimtare do të raportohet automatikisht në rresht, duke shmangur rrezikun e gabimeve të mundshme.

Pasi të jetë bërë kjo, gjithçka që duhet të bëni është të zgjidhni shumën që do të dërgoni në rreshtin e sasisë/Quantità [EMRI i monedhës], trokitni lehtë mbi butonin Vazhdo/Continua, kontrolloni nëse gjithçka është e saktë nga ekrani përmbledhës dhe në fund shtypni butonin Konfirmo/Conferma për të ekzekutuar transaksionin.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nese nuk arrin te dërgosh kripto me Trust Wallet, atehere ndoshta sepse nuk keni mjaftueshëm BNB (token Binance) në portofolin tuaj për të paguar koston e transaksionit. Duhet të dini se çdo operacion që kryeni në një blockchain, cilido qoftë ai, ka një çmim. Për lëvizjet në Binance smart chain (kryesori i Trust Wallet), kostoja është zakonisht disa cent të paguara në BNB, por ky nuk është rregull.

Në fakt, nëse doni të transferoni Ethereum ose Bitcoin përmes chain përkatës, çmimi i operacionit do të paguhet përkatësisht në Eth ose Btc. Pra, sa herë që dëshironi të tërhiqeni, sigurohuni që të keni para të mjaftueshme për të paguar çmimin e gazit (kështu quhet) në blockchain që do të përdorni, përndryshe transferimi do të bllokohet.

Si te terheqesh para nga portofoli Trust Wallet: euro/dollar

Në rast se dëshironi të kaloni nga kriptovalutat në monedha fiat (të tilla si euro dhe dollarë), nuk mund ta bëni atë direkt nga Trust Wallet, por do të duhet një ndërmjetës. Në fakt, wallet ruajnë vetëm pasuritë tuaja, por nuk kujdesen për dërgimin e parave aktuale në llogarinë tuaj bankare.

Mënyra më e lehtë për të qenë në gjendje të bëni një transferim dhe për këtë arsye të shkëmbeni kriptovalutat është të përdorni një exchange si një ndërmjetës transaksioni. Për ta bërë këtë, rekomandojme përdorimin e Binance, pasi Trust Wallet Binance është një kombinim me besueshmëri të provuar.

Duke qenë portofoli i jashtëm zyrtar i kesaj exchange, të dy kanë shumë pika kontakti që i lejojnë ata të ofrojnë shërbimin më të mirë të mundshëm. Para së gjithash, ata operojnë në të njëjtin blockchain, që do të thotë se nuk duhet të ndërmerren hapa të mëtejshëm për të arritur në rezultatin përfundimtar. Gjithashtu ne Binance, shumica e token të menaxhuara gjithashtu nga Trust Wallet janë të listuara, gjë që gjithashtu thjeshton procesin.

Nga aplikacioni Binance, zgjidhni artikullin Depozita nga ekrani kryesor, më pas zgjidhni kriptomonedhën që dëshironi të transferoni. Kini kujdes të zgjidhni të njëjtin chain te token tuaj, përndryshe, asetet tuaja do të humbasin.

Tani kopjoni adresën e portofolit tuaj dhe më pas ngjiteni në seksionin për të dërguar te Trust Wallet dhe dërgoni të gjitha fondet që dëshironi. Pasi të jeni në Binance, zgjidhni artikullin Shit/Vendi që ndodhet në seksionin Tjeter/Altro të ekranit bazë.

Prej këtu, konvertoni asetet tuaja në monedhën fiat dhe pasi të keni përfunduar dhe të keni marrë eurot, përsëri nga seksioni Tjetër/Altro, trokitni lehtë mbi artikullin Tërhiq EUR/Ritira EUR për të vazhduar më pas me rregullimin e transferimit nga Binance në llogarinë tuaj (e cila do të bëhet brenda disa ditesh).

Përpara se të përfundoj, do të doja të nënvizoja edhe një herë rrezikun që lidhet me wallet software, të cilët janë shumë të ekspozuar ndaj sulmeve të të gjitha llojeve dhe nëpërmjet tyre është e lehtë të biesh në ndonjë mashtrim. Këshilla ime është të përdorni një portofol hardware, i cili mund të shkëputet plotësisht nga interneti.