Si te fitosh para ne Fiverr

Si te fitosh para ne Fiverr

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te fitosh para me Fiverr. Kjo eshte nje platforme e posacme per ata qe deshirojne te blejne dhe te shesin sherbime dixhitale nepermjet internetit.

Me poshte do te mesoni se si të regjistroheni në platformë dhe se si publikohen ofertat që të tërheqin vemendjen e personave te interesuar dhe rrjedhimisht t’ju sjellin me shume fitime. Në fund do të zbuloni se si Fiverr ju lejon të merrni paratë tuaja, pasi të keni përfunduar një punë. Per me shume detaje vazhdoni lexoni me poshte.

Permbajtja

Informacioni paraprak

Si te fitosh para ne Fiverr

Fiverr është një platformë ndërkombëtare e shërbimeve dixhitale, brenda së cilës është e mundur të blini dhe të shisni shërbime pune që lidhen me botën dixhitale. Vitet e fundit është kthyer në një pikë referimi për të gjithë ata që punojnë në këtë sektor. Ndër kategoritë për të cilat synohet shërbimi dhe të cilat gjenden edhe në platformë, ka dizajner grafikë, ekspertë të marketingut dixhitalshkrimit dhe përkthimevevideoanimacionmuzikëprogramimbiznes dhe trajnime online.

Prandaj nëse edhe biznesi juaj i përket njërit prej këtyre grupeve, mund të jeni të interesuar të keni akses në shërbimet e shitjeve dhe blerjeve të ofruara nga Fiverr. Për t’i përdorur ato, gjithçka që duhet të bëni është të regjistroheni falas në platformë. Një operacion që mund ta kryeni ose duke përdorur një kompjuter, ose me një telefon ose tablet

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse dëshironi të shisni shërbimet tuaja në Fiverr, ju do të vendosni çmimin, duke filluar nga një minimum prej 5 dollarësh dhe do të mund të merrni 80% për çdo transaksion të përfunduar. Portali që vepron si ndërmjetës, në fakt mban 20% të fitimeve.

Megjithëse ju mund të zgjidhni monedhën në të cilën do të shikoni çmimet dhe fitimet, duhet të dini se Fiverr në thelb i referohet dollarëve amerikanë. Kjo nënkupton se për të llogaritur të ardhurat tuaja në një transaksion të suksesshëm, përveç komisionit të shërbimit 20%, ju do të duhet të marrni parasysh ndryshimet në vlerën e parasë bazuar në kursin e këmbimit. Së fundi, pyesni edhe për shpenzimet e mundshme që lidhen me llogarinë bankare në të cilën dëshironi të transferoni të ardhurat e marra nga Fiverr.

Për të blerë një shërbim dixhital, mjafton ta zgjidhni atë në katalog, ndër të pranishmit në Fiverr.

Si ata që ofrojnë aftësitë e tyre, ashtu edhe ata që blejnë sherbimet e ofruara, në thelb mund të perfitojne me Fiverr

Si te fitosh para ne Fiverr

Përpara se të hyjme ne detajet e udhezuesit dhe t’ju jap disa sugjerime se si te fitosh para ne Fiverr, duhet t’ju paralajmëroj se është e nevojshme të keni një llogari në platformë. Prandaj, në paragrafët e mëposhtëm, do t’ju tregoj se si të regjistroheni, publikoni ose kërkoni oferta dhe të paraqisni një aplikim në platformë.

Regjistrohu

Si te fitosh para ne Fiverr

Për të filluar qe të fitosh para me Fiverr (ose të blini shërbime të ofruara nga njerëz të tjerë), duhet të regjistroheni në sit.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të vazhduar nga një kompjuter, lidhuni me faqen zyrtare të Fiverr dhe zgjidhni gjuhën italiane ose angleze përmes menusë që shfaqet duke zgjedhur ikonën me globin që ndodhet në krye, për të përkthyer faqen.

Ende në menunë e sipërme, klikoni në butonin Iscriviti. Pasi të bëhet kjo, do të hapet skeda Iscriviti a Fiverr: zgjidhni një opsion midis Vazhdo me Facebook dhe Vazhdo me Google për t’u regjistruar me një llogari Google ose një llogari në Facebook ; ose nëse jeni duke përdorur një Mac, mund të preferoni gjithashtu Vazhdo me Apple dhe përdorni Apple ID-në tuaj.

Zgjedhjet e sapo përmendura ju lejojnë të filloni procedurën e regjistrimit me disa klikime, megjithatë mund të vazhdoni edhe me opsionin Inserisci la tua email dhe klikoni në butonin Vazhdo/Continua, për t’u regjistruar me adresën tuaj të emailit dhe fjalëkalimin. Në këtë rast, zgjidhni një emër përdoruesi dhe fjalëkalim me të paktën 8 karaktere, duke kombinuar shkronjat e mëdha, të vogla dhe numrat. Në fund, klikoni në butonin Iscriviti.

Sapo të keni kryer këtë hap, do të merrni një email, në adresën e emailit që sapo keni përdorur për t’u regjistruar me Fiverr, në të cilin do t’ju kërkohet të konfirmoni identitetin tuaj. Për të verifikuar, klikoni në butonin Aktivizo llogarinë/Attiva l’account.

Nëse ndiheni më rehat duke përdorur një telefon ose tablet, mund ta përfundoni procedurën e regjistrimit duke shkarkuar aplikacionin zyrtar Fiverr për Android në pajisjen tuaj, i disponueshëm në Google Play Store ose për iPhone/iPad. Aplikacioni është i disponueshëm vetëm në anglisht.

Më pas, pasi të jetë instaluar aplikacioni Fiverr, niseni atë. Në ekranin e parë që shfaqet, mund të zgjidhni midis butonave Gjeni një shërbim/Find a service (nëse jeni duke kërkuar për një shërbim për të blerë) ose Bëhuni shitës/Become a seller (nëse dëshironi të filloni duke shitur shërbimet tuaja), më pas ndiqni udhëzimet në ekran. Përndryshe, ju sugjeroj të zgjidhni artikullin Kapërce/Skip, për të vazhduar me regjistrimin e përgjithshëm.

Në këtë rast, do të drejtoheni në ekranin Join Fiverr dhe mund të zgjidhni midis Vazhdo me FacebookVazhdo me Google ose, nëse keni një iPhone/iPad, Vazhdo me Apple, për t’u regjistruar me një llogari në Facebook, Google ose Apple.

Përndryshe, mund të prekni butonin Regjistrohu me email dhe në ekranin tjetër, të plotësoni fushat për t’u regjistruar nëpërmjet adresës së emailit dhe fjalëkalimit. Do t’ju duhet të shkruani adresën tuaj të email, të zgjidhni një emër përdoruesi/Username, i cili do të jetë publik dhe jo i modifikueshëm, më pas të konfiguroni një fjalëkalim/password të përbërë nga shkronja të mëdha, të vogla dhe numra.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse keni zgjedhur të regjistroheni me email, pasi të keni plotësuar formularin me të dhënat e nevojshme, prekni butonin Sign up dhe prisni që një mesazh konfirmimi të arrijë në të njëjtën adresë, më pas aktivizoni llogarinë tuaj siç shpjegohet më sipër.

Publiko lajmerime/oferta

Si te fitosh para ne Fiverr

Tani që llogaria juaj në Fiverr është aktive mund të filloni ta eksploroni për të gjetur informacione në lidhje me shërbimin e lajmerimeve/ofertave. Gjithashtu në këtë fazë do t’ju udhëzoj përmes opsioneve të pranishme në profilin tuaj.

Ajo që duhet të bëni, nëse jeni duke përdorur kompjuter, është të arrini në faqen kryesore të Fiverr dhe në menunë e sipërme, klikoni në artikullin Accedi.

Nëse po përdorni aplikacionin Fiverr për smartphone ose tablet, hapeni atë dhe në ekranin që shfaqet, trokitni lehtë mbi artikullin Sign in. Hyni sipas metodës së zgjedhur kur hapet llogarinë tuaj. Nëse përdorni emailin, për shembull, futeni në fushën e dedikuar dhe bëni të njëjtën gjë për Fjalëkalimin, të zgjedhur më parë.

Në rastin e hyrjes suaj të parë, nëpërmjet telefonit ose tabletit, një kod sigurie do të dërgohet në adresën e postës elektronike të lidhur me llogarinë Fiverr. Ju do të duhet ta shkruani atë në fushat e duhura, brenda aplikacionit, kur të kërkohet. Pasi të keni bërë të gjitha këto, më në fund do ta gjeni veten në faqen tuaj të profilit.

Në këtë pikë, nëse qëllimi juaj është të fitoni para me Fiverr, hyni në profilin tuaj nga faqja e internetit ose aplikacioni Fiverr. Kur jeni brenda llogarisë, nëse veproni nga një PC, klikoni në ikonën e profilit tuaj në pjesën e sipërme djathtas të faqes, më pas në menunë rënëse që do të hapet zgjidhni artikullin Bëhuni shitës/Diventa un venditore/Become a seller.

Në faqen tjetër, klikoni në butonin në qendër të faqes të quajtur Bëhu shitës/Become a seller (faqja në këtë pikë kthehet në anglisht). Ajo që duhet të bëni tani, që të përfitoni nga Fiverr si shitës dhe të përpiqeni të fitoni para me punën tuaj, është të konfiguroni profilin tuaj në mënyrën më të mirë, në mënyrë që të filloni të publikoni Gig-in tuaj.

Brenda Fiverr, një Gig nuk është gjë tjetër veçse lajmerimi/ofetra e shërbimit dixhital që synoni të ofroni. Gjatë fazës së krijimit të profilit të shitësit, mund t’ju kërkohet të konfirmoni numrin e lidhur të telefonit celular, duke dërguar një kod me SMS, të cilin më pas do t’ju duhet ta vendosni në fushën e dedikuar në Fiverr.

Pas kryerjes së këtyre hapave nga PC, gjithashtu në aplikacionin Fiverr do të gjeni një çelës për të aktivizuar, për të kaluar në versionin e modalitetit Shitës/Seller mode.

Në këtë pikë, për të publikuar një gig, hyni në profilin tuaj si shitës dhe nëse jeni duke vepruar nga një kompjuter, shtypni butonin Create a Gig ose zgjidhni ikonën e profilit tuaj dhe në menunë përkatëse dhe klikoni Create a new Gig.

Më pas plotësoni me kujdes të gjitha fushat që shihni. Në seksionin e Gig title shkruani titullin e ofertes, duke përdorur maksimumi 80 karakter; më pas kaloni te artikulli Kategori dhe përdorni menunë rënëse për të zgjedhur zonën tematike me të cilën keni të bëni dhe e cila do të përmbajë gig. Për të qenë edhe më të saktë, zgjidhni një nënkategori nga menuja Zgjidh një nënkategori/Select a subcategory.

Nëse kërkohet, përdorni menutë e Service type dhe Gig metadata, të pranishme në formularin e lajmerimit, për të shtuar informacione rreth shërbimit që do të konfiguroni dhe për të arritur një audiencë të mirëpërcaktuar. Në zonën e Search tags duhet të vendosni deri në 5 fjalë domethënëse që përshkruajnë oferten tuaj. Për t’i gjetur ato, filloni të shkruani një fjalë, kur të shihni se është krijuar një meny drop-down/renese: brenda saj zgjidhni tag që mendoni se është më e ngjashme me oferten tuaj. Pasi të bëhet kjo, klikoni në butonin Ruaj & Vazhdo/Save & continue.

Do të hapet faqja e quajtur Scope & Pricing, ku mund të përcaktoni ofertën tuaj nga pikëpamja ekonomike, duke i ofruar blerësit hipotetik deri në tre paketa shërbimi dhe një përshkrim, duke ekspozuar detajet e shërbimit në një maksimum prej 120 karaktere.

Më pas, në seksionin Pyetjet e bëra më shpesh/Frequently asked questions, përpiquni të parashikoni se cilat mund të jenë pyetjet e blerësve dhe përpiquni t’u ofroni atyre një zgjidhje.

Tani jemi ne piken kyce te udhezuesit se si te fitosh para me fiverr sepse Gig juaj është gati për t’u publikuar. Së pari merruni me Kërkesat/Requirements, ku mund të specifikoni informacionin që duhet t’ju ofrojë një klient, për të nisur një bashkëpunim. Pastaj shtypni butonin Ruaj & Vazhdo/Save & Continue dhe shtoni përmbajtje vizive, multimediale, audio ose çdo informacion që mund ta bëjë oferten tuaj më interesante dhe tërheqëse, për të mposhtur konkurrencën.

Pranoni kushtet, duke deklaruar se materiali i prodhuar në mbështetje të ofertes është origjinal dhe më pas në faqen tjetër, kontrolloni artikullin në të cilin konfirmoni se nuk i ofroni shërbimet tuaja në SHBA/non prestare i tuoi servizi negli USA (për të lejuar Fiverr të aplikojë taksimin e saktë). Në fund shtypni butonin Ruaj & Vazhdo/Save & Continue për herë të fundit.

Nëse emaili dhe numri juaj i telefonit janë verifikuar tashmë kur regjistroni llogarinë tuaj si shitës në Fiverr, Gig juaj do të publikohet menjëherë.

Për të menaxhuar ofertat tuaja, nga profili juaj i shikuesit, klikoni në artikullin Gig që gjeni në menunë e vendosur në krye të faqes. Do të hapet një ekran që përmbledh të gjitha gig-et tuaja aktive. Këtu mund të zgjidhni ato që dëshironi të modifikoni ose fshini dhe të përdorni opsionet duke zgjedhur ikonën me shigjetën e drejtuar poshtë. Për më tepër, gjithmonë nga menuja në krye, duke zgjedhur artikullin Më shumë/More, mund të kontrolloni kërkesat e Blerësit/Buyer request, domethënë kërkesat e atyre që kërkojnë një shërbim në përputhje me aftësitë tuaja.

Nëse doni të dini më shumë rreth përdorimit të kanalit në modalitetin e shitësit, ju sugjeroj të lexoni udhëzuesin tim: si te shesesh ne Fiverr.

Keshilla se si te fitosh para ne Fiverr

Tani te shikojme disa këshilla se si te fitosh para ne fiverr sepse ato mund t’ju ndihmojnë në arritjen e qëllimeve tuaja.

Para së gjithash, merrni disa minuta për të plotësuar informacionin e profilit tuaj në mënyrën më të mirë të mundshme. Futni të gjitha aftësitë tuaja, aktivitetet e fundit, të dhënat në lidhje me trajnimin tuaj, jepni dokumentacionin që vërteton vlerën tuaj. Mundohuni të komunikoni saktësisht se kush jeni dhe çfarë keni për të ofruar. Tregoni se jeni një person real duke vendosur një foto me fytyrën tuaj si foto profili.

Lidhni rrjetet tuaja sociale, nga Linkedin në faqet tuaja në Facebook dhe Instagram, nga Twitter, apo ndonje faqe interneti qe keni.

Mbushni gig sa më plotësisht të jetë e mundur, duke shtuar detaje të dobishme në profilizimin e shërbimeve tuaja dhe më shumë. Shoqëroni ofertat me imazhevideodokumente. Mundohuni të tërheqni blerës duke komunikuar edhe me përmbajtje vizuale, e cila përfaqëson pikën e parë të interesit nga ata që nuk ju njohin ende.

Më pas propozoni çmime të përshtatshme. Përpiquni të jeni të vetëdijshëm për vlerat e tregut që lidhen me fushën tuaj profesionale dhe mbi të gjitha mësoni mbi kërkesat. Zbuloni pra për nevojat e klientëve dhe modifikoni ofertën tuaj në mënyrë të tillë që të kërkohet sepse jeni në gjendje të zgjidhni vërtet një problem. Silluni me ndershmëri dhe ndiqni rregullat e ofruara nga Fiverr.

Platforma, edhe pse pjesërisht e përkthyer në disa gjuhë, i referohet tregut të gjuhës angleze.

Nëse jeni të interesuar të blini shërbime, detyra është më e lehtë për ju. Zgjidhni vetëm Gig që respekton karakteristikat e përshkruara në rreshtat e mëparshëm. Nëse dëshironi të postoni një oferte sepse jeni duke kërkuar për një aftësi, jini specifik për atë që ju nevojitet dhe mos u përfshini në praktika të padrejta.

Si te maresh fitimet nga Fiverr

Pika finale e udhezuesit se si te fitosh para me fiverr, eshte se si ti maresh keto para ne llogarine tuaj bankare. Nese ju keni mbyllur marrëveshjen tuaj të parë, atehere kjo do te thote se dikush ka zgjedhur juve dhe shërbimet tuaja për të zgjidhur një problem. 

Para së gjithash, dijeni se kur dikush blen një shërbim që ju keni propozuar përmes Gig-it tuaj dhe përfundon porosinë, 80% e të ardhurave caktohen nga Fiverr në llogarinë tuaj; pas së cilës do të kalojnë 14 ditë para se këto fonde të mund të konsiderohen të likuiduara, domethënë të tërheqshme.

Kjo periudhë kohore, përveçse është fiziologjike për përpunimin e pagesës, është e nevojshme edhe për të mbrojtur blerësin, i cili realisht mund të verifikojë që shërbimi i ofruar plotëson nevojat e tij. Për më tepër, siç është specifikuar tashmë në informacionin paraprak të këtij udhëzuesi, kjo është 80% pasi Fiverr mban 20% komisione mbi fitimet që përdoruesit marrin përmes sajtit.

Për të mare të ardhurat tuaja, kur të jenë të disponueshme, do t’ju duhet të hyni në profilin tuaj si shitës, shkoni te menuja në anën e majtë dhe gjeni artikullin Fitimet/Earnings: butonat PayPalFiverr revenue card ose Bank transfer do të jenë aktive. Më pas do të duhet të zgjidhni opsionin e dëshiruar për të mare fondet dhe të ndiqni udhëzimet që do të shfaqen në ekran.

Ju kujtoj se monedha e përdorur normalisht në Fiverr është dollari amerikan: megjithëse nga profili juaj është e mundur të shikoni gjendjen në monedhën vendase (për shembull në euro), kur tërhiqni shumën mund të ketë disa ndryshime. 

Për të mësuar më shumë rreth funksionimit të përgjithshëm të Fiverr, atehere lexoni udhëzuesin: si funksionon Fiverr.