Programe per internet

Nese dëshironi të ndryshoni programin tuaj për të shfletuar internetin më poshtë do të gjeni një listë të programe per Internet kushtuar qëllimeve më të larmishme, nga shfletimi në internet deri te optimizimi i lidhjes, duke kaluar nëpër krijimin e faqeve të Internetit. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të zgjidhni ato që preferoni dhe të filloni t’i përdorni për ta bërë më të lehtë dhe më argëtuese marrëdhënien tuaj me internetin. 

Permbajtja

Browser

Le të fillojmë këtë udhezues i programe-ve per Internetit nga browser, softueri i përdorur për të parë faqet e internetit, rrjetet sociale dhe aplikacionet në internet.

Cilat programe rekomandoj: siç kam qenë në gjendje t’ju tregoj në më shumë se një rrethanë, aktualisht browseri që përmbledh më së miri avantazhet themelore që duhet të ketë një program i këtij lloji – shpejtësia në ngarkimin e faqeve, përshtatja përmes shtesave dhe pajtueshmëria me standardet Ueb – është Google Chrome. I pajtueshëm me Windows, Mac OS X dhe Windows, Chrome siguron një shpejtësi shumë të lartë shfletimi dhe aftësinë për të personalizuar funksionet e programit me plugin falas shumë të dobishme.

Email

Tani le të shikojme programe te tjera themelore Internet-it, ato për menaxhimin e postës elektronike.

Cilat programe rekomandoj: midis shumë klientëve për menaxhimin e postës elektronike të disponueshme aktualisht në treg, unë do të doja të rekomandoja Mozilla Thunderbird, e cila ka disa përparësi. Së pari, është burim falas dhe i hapur, gjë që nuk është e keqe. Pastaj është multi-platformë, kjo do të thotë që nëse një ditë do të kalonit nga Windows në Mac ose Linux, mund të vazhdonit ta përdorni në sistemin e ri operativ pa qenë e nevojshme të mësoni se si të përdorni një program tjetër. E fundit, por jo më pak e rëndësishmja, është shumë e lehtë për tu konfiguruar dhe ka plugin të shumta që ju lejojnë të zgjeroni funksionalitetin sipas nevojave tuaja. Dhe nëse nuk ndjeni nevojën që gjithmonë të keni postën tuaj vetëm një klikim në PC tuaj dhe preferoni fleksibilitetin e shërbimeve të Postës Web, atëherë unë ju sugjeroj që të regjistroheni në Gmail.

Programe per internet

Chat dhe VoIP

Interneti është sinonim i komunikimit, prandaj le të shohim menjëherë cilët janë programe më të mirë ne internet që na lejojnë të qëndrojmë në kontakt me miqtë tanë dhe të bisedojmë me ta në kohë reale.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Cilat programe rekomandoj: duke marrë parasysh mbylljen e Windows Live Messenger me transferimin vijues të rrjetit të tij në Skype, i cili është gjithashtu klienti më i mirë VoIP aktualisht i disponueshëm në treg, ju këshilloj të përdorni Skype si programin kryesor për komunikimet tuaja në internet , kështu që ju mund të bisedoni, telefononi me video dhe telefon me miqtë tuaj në të gjithë botën falas (nëse ata gjithashtu përdorin Skype, ose me çmime shumë të favorshme nëse duhet të telefononi numra telefoni “të vërtetë”). 

Programe per internet

Krijoni faqe në internet dhe bloge

A keni dashur të hapni një faqe në internet ose një blog dhe nuk e dini ne cilet programe duhet të mbështeteni në mënyrë që të mos e bëni aventurën tuaj të parë në internet shumë të vështirë, atehere këtu janë disa emra që mund t’ju vijnë në ndihmë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Cilat programe rekomandoj: nëse dëshironi të krijoni një faqe në internet klasik, mund të mbështeteni te KompoZer , një redaktues i shkëlqyeshëm falas, me burim të hapur dhe me shumë platforma që ju lejon të krijoni faqe në internet si në mënyrën vizuale ashtu edhe në gjuhën HTML.  Nëse, nga ana tjetër, po planifikoni të filloni një blog, unë sugjeroj që të filloni me WordPress.

Optimizoni lidhjen tuaj të Internetit

Më në fund, këtu janë disa programe që mund t’ju ndihmojnë të bëni lidhjen ne Internet në PC tuaj pak më të shpejtë. Mos prisni mrekulli, por nëse ka ndonjë cilësim që mund të optimizohet në sistemin tuaj, ai do të optimizohet për më të mirën.

Çfarë programesh rekomandoj: përpjekja e parë që mund të bëni për të përshpejtuar lidhjen tuaj të Internetit është të ndryshoni DNS që përdorni për të hyrë në faqet e internetit. Serverat DNS janë “interpretues” që na lejojnë të hyjmë në faqet e internetit duke shtypur adresa lehtësisht të paharrueshme (p.sh. Google.com) në vend të adresave të vërteta të faqeve të internetit, të cilat do të ishin sekuenca të komplikuara të numrave, kështu që përdorimi i disa prej tyre të shpejtë ndihmon për të përmirësuar kohën e hyrjes në faqet e internetit. Nëse dëshironi të zgjidhni serverat më të mirë DNS për lidhjen tuaj, mbështetuni te programi falas DNS Jumper që ekzekuton teste të lidhjes me porosi dhe vendos serverat DNS më të shpejtë për sistemin tuaj. Nëse, nga ana tjetër, doni të veproni më thellë dhe të optimizoni të gjitha parametrat e lidhjes në Internet, mund të provoni Auslogics Internet Optimizer i cili analizon PC-në dhe “shtrydh” konfigurimin e Internetit të Windows në maksimum (unë e rekomandoj atë vetëm nëse keni një lidhje shumë të ngadaltë edhe pasi keni ndryshuar DNS).