Si te shkarkosh Reels nga Instagram

Si te shkarkosh Reels nga Instagram

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te shkarkosh Reels nga Instagram duke përdorur aplikacione të ndryshme ose disa shërbime në internet. Per detajet vazhdoni lexoni me poshte.

Shenim: mund ti ndani reels vetem nese keni pelqimin e autorit, ndryshe do te thyeni copyright.

Permbajtja

Si te shkarkosh Reels nga Instagram: Android

Si te shkarkosh Reels nga Instagram

Nese dëshironi të shkarkoni reels nga Instagram duke përdorur telefonin ose tabletin tuaj Android, atehere më poshtë do të gjeni të shpjeguar në detaje se si të arrini qëllimin tuaj përmes aplikacioneve të ndryshme të krijuara posaçërisht për këtë qëllim.

A downloader for Instagram

Si te shkarkosh Reels nga Instagram

Ndër zgjidhjet më të mira për të shkarkuar shpejt Reel nga Instagram është A downloader for Instagram, një aplikacion plotësisht falas (me reklama) i pranishëm në Play Store.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Aplikacioni në fjalë ju mundëson të shkarkoni, përveç Reel-it, edhe fotovideostory në Instagramhighlight dhe IGTV të rrjetit social të lartpërmendur, direkt në galerinë tuaj. Për më tepër, është një nga zgjidhjet e pakta që ju lejon të përdorni shërbimin pa pasur nevojë të identifikoheni në llogarinë tuaj (gjë që mund të rrezikojë fjalëkalimin tuaj).

Për ta shkarkuar atë dhe për të filluar përdorimin e tij, hapni Play Store, më pas shkruani emrin e aplikacionit në shiritin e kërkimit, filloni kërkimin dhe zgjidhni rezultatin e parë në listë (ose thjesht shtypni lidhjen qe ju dhashë një moment më parë). Tani në ekranin e ri që u hap, prekni butonin Instalo dhe prisni që shkarkimi të përfundojë, më pas shtypni butonin Hap për të nisur aplikacionin.

Në këtë pikë, lexoni me kujdes ekranin e shpjegimit të dedikuar se si të shkarkoni veçmas dhe si të shkarkoni përmbajtje të ndryshme njeheresh, më pas trokitni lehtë mbi butonin Ne rregull/A posto. Për të vazhduar, më pas nisni aplikacionin Instagram, gjeni rrels që dëshironi të shkarkoni, shtypni ikonën e tre pikave vertikale dhe nga menuja e hapur, trokitni lehtë mbi artikullin Kopjo lidhjen/Copia link/Copy link. Përndryshe, klikoni në Share on…/Condividi su… dhe trokitni lehtë mbi ikonën A downloader for Instagram.

Nëse keni zgjedhur opsionin e parë, kthehuni te aplikacioni A downloader for Instagram, ngjitni lidhjen/linkun që sapo keni kopjuar duke shtypur butonin përkatës Ngjisni lidhjen/Incolla il link/Paste link dhe më pas prekni butonin Shkarko/scarica/download për të nisur shkarkimin. Tani duke kontrolluar Galerine, do të gjeni në seksionin e videove, një dosje të quajtur A_DownloaderForInstagram me videon e shkarkuar brenda.

App te tjera qe te shkarkosh Reels nga Instagram

Si te shkarkosh Reels nga Instagram

Më poshtë mund të gjeni më shumë aplikacione për Android të dobishme për te shkarkuar reels.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web
  • Reels Video Downloader for Instagram – Reel Saver eshte një aplikacion falas me reklama (jo veçanërisht invazive) që ju lejon të shkarkoni Reels thjesht duke shtypur butonin Reels Downloader, duke ngjitur URL-në dhe duke shtypur butonin Shkarko/Download. Videoja e shkarkuar, pas disa sekondash, do të jetë e pranishme në dosjen Video të aplikacionit Galeria.
  • Downloader video di Instagram eshte një tjetër aplikacion falas (i mbështetur nga reklama) që ndan të njëjtin funksionalitet si ato të mëparshme. Prandaj, mjafton ta shkarkoni, zgjidhni funksionalitetin Reels Downloader duke përdorur butonin e duhur dhe ngjitni linkun e Reels që dëshironi të ruani në Galeri.
  • Reels Downloader për Instagram eshte një aplikacion falas, me reklama: gjithashtu në këtë rast, në disa prekje mund të kopjoni dhe ngjitni linkun e Reels dhe të filloni shkarkimin e videos.

Shënim: Aplikacionet e sipërpërmendura (por edhe të gjitha të tjerat në Play Store) mund të kenë një numër të kufizuar shkarkimesh të ekzekutueshme dhe pasi të tejkalohet një kufi i caktuar, ata mund t’ju kërkojnë të hyni në profilin tuaj në Instagram për të vazhduar shkarkimin e Reels. Ne ju këshillojme që të mos e bëni këtë, pasi ky operacion mund të rrezikojë sigurinë e llogarisë tuaj.

Si te shkarkosh Reels nga Instagram: iPhone

Si te shkarkosh Reels nga Instagram

Nese përdor një iPhone dhe dëshiron të dish se si te shkarkosh Reels nga Instagram, atehere dije se edhe për iOS ka aplikacione të dobishme për këtë qëllim. Më poshtë do të gjeni një listë me më të mirat në App Store.

InstDown for Instagram Reel

Si te shkarkosh Reels nga Instagram

Aplikacioni i parë që dua të rekomandoj është InstDown, një zgjidhje krejtësisht falas dhe pothuajse tërësisht pa reklama në App Store. Përveç kësaj, aplikacioni është i disponueshëm edhe në një version Premium (i cili eliminon reklamat dhe lejon përdorimin e tij të pakufizuar) me çmimin 1,99 euro/muaj me një javë provë falas10,99 euro çdo gjashtë muaj19,49 euro/vit.

Për ta përdorur atë, hapni App Store, më pas shtypni skedën kerko/cerca/search (ndodhet djathtas poshtë), më pas shkruani emrin e plotë të aplikacionit në shiritin e kërkimit dhe shtypni butonin blu Kërko.

Në këtë pikë, shtypni butonin Merr që korrespondon me rezultatin e dytë (i pari është një reklamë) dhe autorizoni funksionimin duke përdorur Face IDTouch ID ose kodin : tani ju vetëm duhet të prisni që shkarkimi të përfundojë.

Kur shkarkimi të përfundojë, hapni aplikacionin Instagram duke trokitur në ikonën e tij, shkoni te seksioni Reels dhe gjeni atë që dëshironi të shkarkoni. Ndërsa jeni duke e parë, shtypni ikonën e tre pikave horizontale dhe më pas prekni artikullin Kopjo lidhjen/Copia link në menunë që u hap.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në këtë pikë mbyllni Instagramin, prekni ikonën InstDown, shtypni butonin OK në lidhje me praninë e reklamave dhe në njoftimin e mëtejshëm të hapur, mohoni profilizimin e të dhënave tuaja. Tani në faqen kryesore, lidhja e kopjuar sapo do të ngjitet automatikisht. E tëra çfarë duhet të bëni, atëherë, është të shtypni butonin Generate, të lejoni aplikacionin të aksesojë fotot duke shtypur butonin e duhur dhe të shkoni për të kontrolluar dosjen e fundit në aplikacionin iPhone Photos: ajo do të përmbajë videon që sapo keni shkarkuar.

App te tjera qe te shkarkosh Reels nga Instagram

Si te shkarkosh Reels nga Instagram

Aplikacionet për të shkarkuar Reels duke përdorur një iPhone janë më pak se ato të disponueshme për Android. Megjithatë, si një alternativë ndaj asaj të ilustruar në kapitullin e mëparshëm, mund të përdorni zgjidhjet e renditura më poshtë.

  • Any Save është një app falas pa reklama, qe ju lejon për të ngjitur linkun e Reel dhe ruani në pajisjen tuaj. Ekziston edhe versioni Premium që ofron shkarkime të pakufizuara, me një çmim prej 0.49 euro/muaj. Funksionimi i tij është shumë i thjeshtë: pasi të shkarkohet, përmes faqes kryesore, është e nevojshme të ngjisni linkun në shiritin e duhur dhe të shtypni butonin Ruaj/Save, më pas duhet të lejoni aplikacionin të aksesojë përmbajtjen multimediale dhe të pranoni termat dhe kushtet duke shtypur në butonin Unë kuptoj dhe pranoj Kushtet/I Understand & Accept the Terms. Pasi të bëhet kjo, shtypni përsëri butonin Ruaj/Save dhe pas disa sekondash, videoja në fjalë do të jetë e disponueshme në aplikacionin Photos.
  • Repost: Për Instagram eshte nje aplikacion pa pagesë, me pak publicitet, i cili ju lejon të shkarkoni Reels. Filloni aplikacionin me linkun e Reels që ju intereson të kopjuar tashmë në memorien e iPhone dhe pasi të shfaqet, shtypni në pamjen paraprake të së njëjtës. Më pas shtypni ikonën Share (katrorin me shigjetën lart djathtas) dhe në ekranin e ri që hapet, trokitni lehtë mbi artikullin Ruaj videon/Save Video, më pas shtypni butonin OK për të lejuar që aplikacioni të hyjë në galerine e imazheve dhe kaq.
  • Reels Repost eshte nje aplikacion pa reklama, i disponueshëm edhe në versionin Pro me një çmim prej 4,99 euro/javë, 9,99 euro/muaj ose 30,99 euro/vit. Funksionimi i tij është shumë i thjeshtë dhe për të shkarkuar Reels që dëshironi, mund të ndiqni të njëjtat udhëzime të dhëna për Repost: Për Instagram.

Si te shkarkosh Reels nga Instagram online

Nese dëshironi të shkarkoni Reels duke përdorur kompjuterin tuaj ose shfletuesin e telefonit, e vetmja gjë që duhet të bëni përpara se të vazhdoni, është të mbani mend të ruani reels që dëshironi të shkarkoni në dosjen e Artikujve të Ruajtur/Elementi salvati, në mënyrë që të mund t’i gjeni lehtësisht përmes versionit Ueb të Instagramit. Nëse dëshironi, zgjidhjet në fjalë mund të përdoren edhe nga telefonat inteligjentë dhe tabletët, nëse dëshironi të vazhdoni pa instaluar aplikacionin.

Salva Instagram

Për të vazhduar, merrni telefonin dhe kur të gjeni një reel interesant, shtypni ikonën me tre pika, më pas në menynë që shfaqet, trokitni lehtë mbi opsionin Ruaj/Salva/Save. Tani, për të shkarkuar Reel përmes kompjuterit tuaj, mund të përdorni shërbimin në internet Save Instagram që ju lejon të shkarkoni çdo lloj përmbajtjeje në Instagram (reels, foto, video, IGTV, etj) plotësisht falas.

Për të filluar, hapni faqen e Instagram, nëse është e nevojshme, identifikohuni me kredencialet tuaja dhe shkoni në profilin tuaj duke shtypur imazhin tuaj lart djathtas dhe nga menyja e shfaqur, shtypni artikullin Profile.

Tani klikoni mbi artikullin Artikulli i ruajtur/Elemento Salvato (menjëherë mbi postimet tuaja) dhe gjeni reel që dëshironi të shkarkoni nga lista, më pas klikoni mbi të. Pasi të hapet, klikoni në ikonën me tre pika horizontale (lart djathtas) dhe nga paneli i hapur klikoni në opsionin Kopjo lidhjen/Copia link.

Në këtë pikë, shkoni në faqen zyrtare të Save Instagram dhe ngjitni linkun që sapo keni kopjuar në shiritin e kërkimit që ndodhet në qendër të ekranit, më pas klikoni në butonin View dhe prisni që video të ngarkohet. Pasi të shfaqet pamja paraprake, shtypni butonin Shkarko Video/Visualizza, jepni pëlqimin për të shkarkuar skedarin nga Interneti dhe brenda pak sekondash, Reels do të jetë i pranishëm në dosjen tuaj Download.

Zgjidhje te tjera qe te shkarkosh Reels nga Instagram online

Në internet ka shumë zgjidhje të tjera, shumë të ngjashme me atë të parë më parë, për të shkarkuar Reels nga Instagram. Pra, mos harroni të ruani reels në dosjen artikujve të ruajtur/Elementi Salvati në Instagram, kopjoni lidhjen/linkun përkatës dhe më pas përdorni një nga shërbimet e mëposhtme.

  • InstaVideoSave eshte nje shërbim online falas dhe i lehtë për t’u përdorur. Hapni faqen zyrtare, ngjisni linkun në shiritin e duhur dhe shtypni butonin Shkarko/Download. Më pas prisni që video të ngarkohet, më pas klikoni butonin Shkarko Tani/Download Now për të shkarkuar videon direkt në kompjuterin tuaj.
  • Instadp eshte nje shkarkues për reels, story, videot dhe fotot në Instagram. Eshte një shërbim falas, në të cilin është e nevojshme të ngjitni linkun e Reel dhe të vazhdoni me shkarkimin në disa klikime dhe sekonda.
  • InstaFinsta eshte nje shërbim falas, i lehtë për t’u përdorur, i cili si në rastet e mësipërme, ju lejon të ngjisni linkun e Reel, të filloni kërkimin për videon në fjalë dhe ta shkarkoni.