Si te ndryshosh emrin ne Instagram

Nese emri qe ke vendosur ne Instagram nuk te pelqen apo do ta ndryshosh sepse miqte e tu e kane te veshtire qe te te gjejne, atehere ketu je ne vendin e duhur per te gjetur nje zgjidhje. Ne kete udhezues do te flasim se si te ndryshosh emrin ne Instagram duke perdorur nje telefon apo kompjuterin. Ketu do te gjeni proceduren qe duhet ndjekur, te shpjeguar hap pas hapi per tua bere punen edhe me te lehte.

Permbajtja

Si te ndryshosh emrin ne Instagram: Android

Si te ndryshosh emrin ne Instagram

Nese përdor një smartphone ose tablet Android dhe do të dish se si te ndryshosh emrin ne Instagram, atehere vazhdo lexo me poshte.

Pasi te hapesh aplikacionin Instagram, futu ne te/bej login nëse është e nevojshme duke shtypur butonin Accedi/Login dhe futni të dhënat tuaja të hyrjes, domethënë emrin e përdoruesit/username/nome utente dhe fjalëkalimin/password, pastaj shtypni butonin Accedi/Login. Ju kujtoj se, nëse jeni regjistruar më parë në Instagram përmes Facebook, duhet të shtypni butonin Hyr me Facebook/Accedi con Facebook/Login with Facebook për t’u futur.

Në ekranin kryesor të aplikacionit, trokitni lehtë mbi ikonën e njeriut të vogël ose në miniaturen e fotografisë së profilit tuaj (poshtë djathtas) dhe do të shihni seksionin që lidhet me profilin tuaj në ekran. Pastaj shtypni butonin Modifica profilo dhe përdorni fushat e tekstit të emrit/nome/name dhe emrit të përdoruesit/nome utente/username : gjithçka që duhet të bëni është të fshini emrin e mëparshëm të futur dhe të shkruani një emër të ri ose një emër përdoruesi të ri.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pastaj shtypni butonin me simbolin e kontrollit (), i cili ndodhet në këndin e sipërm të djathtë. Në këtë mënyrë ju keni konfirmuar ndryshimet. Ndryshimet e bëra në emrin tuaj ose emrin e përdoruesit në Instagram do të jenë të dukshme në kohë reale në të gjitha pajisjet.

Nëse nuk e keni të instaluar aplikacionin Instagram në smartphone ose tabletë, mund të veproni drejtpërdrejt nga shfletuesi i instaluar në pajisjen tuaj (p.sh. Chrome) siç ju shpjegova në kapitullin e mëparshëm të këtij udhezuesi. Lidhuni me instagram.com, hyni në llogarinë tuaj dhe së pari shtypni ikonën e njeriut të vogël (poshtë djathtas) dhe pastaj në butonin Edit prifile/Modifica il profilo. Tani shkruani emrin e ri ose emrin e ri të përdoruesit7nuovo nome utente që dëshironi të përdorni në rrjetin social, në fushat e duhura të tekstit dhe shtypni butonin Dërgo/Invia (në fund të faqes) për të ruajtur ndryshimet.

Si te ndryshosh emrin ne Instagram: iPhone

Si te ndryshosh emrin ne Instagram

Gjithashtu është e mundur të ndryshosh emrin në Instagram përmes aplikacionit zyrtar për iPhone. Tani hapni app Instagram.

Në ekranin që hapet, nëse është e nevojshme, futu në rrjetin social duke shtypur fjalën Accedi/Login dhe futni të dhënat e hyrjes, siç janë emri i përdoruesit/username/nome utente dhe fjalëkalimi/password dhe më pas shtypni butonin Accedi/Login. Nëse jeni regjistruar përmes Facebook, klikoni në butonin me simbolin e Facebook, i cili do të karakterizohet nga fjalët Vazhdo si/Continua come/Continue as, i ndjekur nga emri juaj në Facebook.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të futeni në Instagram, trokitni lehtë mbi ikonën e njeriut të vogël ose në miniaturen e fotografisë së profilit tuaj, e vendosur në këndin e poshtëm të djathtë të ekranit, në mënyrë që të shihni faqen kryesore të profilit tuaj në Instagram. Tani për të ndryshuar emrin që keni në rrjetin social, duhet të prekni butonin Edit/Modifica dhe më pas duhet të ndryshoni fushat e tekstit të emrit/nome/name dhe/ose emrit të përdoruesit/user name/nome utente.

Pastaj shkruani emrin e ri ose emrin e ri të përdoruesit që dëshironi të përdorni për profilin tuaj në Instagram. Në fakt, ju mund të zgjidhni nëse do të ndryshoni vetëm emrin, vetëm emrin e përdoruesit ose nëse do të bëni një ndryshim për të dy. Në fund të operacioneve, shtypni fjalën Fine, e cila gjendet në këndin e sipërm të djathtë, për të konfirmuar ndryshimet e bëra dhe ndryshimet do të jenë të dukshme në kohë reale ne të gjitha pajisjet.

Nese nuk e keni te instaluar app Instagram ne iPhone, athere mund të veproni drejtpërdrejt nga shfletuesi, domethen nga Safari. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të lidheni me instagram.com, të futeni në llogarinë tuaj dhe së pari të shtypni ikonën e njeriut të vogël të vendosur në pjesën e poshtme të djathtë dhe pastaj në butonin Edit profile/Modifica profilo në faqen tuaj të profilit. Pastaj duhet të shkruani emrin e ri ose emrin e ri të përdoruesit për t’u përdorur në rrjetin social dhe shtypni butonin Invia (në fund të faqes) për të ruajtur ndryshimet.

Si te ndryshosh emrin ne Instagram: kompjuter

Si te ndryshosh emrin ne Instagram

Siç mund ta keni vënë re, hapat se si te ndryshosh emrin ne Instagram jane shumë te thjeshta për t’u kryer dhe mund të kryhen nga pajisje të ndryshme. Nëse dëshironi të perdorni kompjuterin tuaj, filloni shfletuesin ose programin që zakonisht përdorni për të shfletuar internetin (p.sh. Google ChromeEdgeSafariMozilla Firefox), shkruani instagram.com në shiritin e adresave dhe shtypni butonin Enter në tastierën e kompjuterit tuaj, në mënyrë që të lidheni me versionin në internet të Instagram.

Pasi të lidheni me faqen kryesore të Instagram, duhet të futeni në profilin tuaj, duke treguar të dhënat e llogarisë që keni dhe për të cilën dëshironi të ndryshoni emrin. Pastaj duhet të shtypni butonin Accedi, të tregoni të dhënat e kërkuara në fushat e tekstit që shihni në ekran (numrin e telefonit, emrin e përdoruesit/username/nome utente ose e-mail dhe fjalëkalimin/password) dhe shtypni butonin Accedi. Përndryshe, ju gjithashtu mund të futeni me Facebook duke shtypur butonin e duhur.

Pasi të jeni futur, klikoni në butonin që përfaqëson miniaturen e fotografisë së profilit tuaj (e vendosur në pjesën e sipërme të djathtë të faqes) dhe në menunë që hapet, zgjidhni artikullin e Profilit, në mënyrë që të shfaqni pjesën e dedikuar në ekran për profilin tuaj në Instagram. Pastaj klikoni në butonin Edit Profile/Modifica Profilo.

Ekrani që po shihni ju tregon të gjitha informacionet që lidhen me profilin tuaj në Instagram, të tilla si emri/nome/name juaj, emri i përdoruesit/user name/nome utentefaqja e internetit/website që keni treguar në profil, biografia juaj dhe gjithashtu informacione të tjera, të tilla si e-mailNumri juaj i telefonit dhe gjinia.

Në këtë pikë, nëse doni të ndryshoni emrin tuaj në Instagram, mund të ndryshoni fushat e tekstit me emrin dhe emrin e përdoruesit. Pastaj shkruani emrin që dëshironi të ndryshoni (mund të ndryshoni si emrin ashtu edhe emrin e përdoruesit) dhe më pas shtypni butonin Dërgo/Invia, i vendosur në fund të faqes, për të konfirmuar ndryshimet që sapo keni bërë.

Ndryshimet e bëra do të jenë menjëherë të dukshme në faqen në internet të dedikuar për profilin tuaj në Instagram; në të njëjtën mënyrë, ato gjithashtu do të jenë të dukshme për të gjithë përdoruesit e tjerë të rrjetit social nga çdo pajisje.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Procedura që sapo ju tregova mund të ndiqet edhe nga app Instagram per Windows 10.

Si te ndryshosh emrin ne Instagram pa pritur 14 ditë

Nese dëshironi të ndryshoni emrin tuaj në Instagram pa pritur 14 dite, atëherë dijeni se kjo është absolutisht e realizueshme. Ndiqni udhëzimet që ju dhashë në rreshtat e mëparshëm për ta bërë këtë, pavarësisht nëse doni të ndryshoni emrin ose emrin e përdoruesit.

Një specifikim i vogël në lidhje me ndryshimin e emrit të përdoruesit: ai i përdorur më parë bllokohet për 14 ditë. Kjo do të thotë që, në këtë periudhë kohore, emri i përdoruesit në fjalë nuk mund të përdoret nga përdoruesit e tjerë dhe prandaj do të jetë e mundur ta rivendosni nëse dëshironi ta bëni këtë brenda kesaj periudhe kohore.

Sidoqoftë, pas 14 ditëve, nëse emri i përdoruesit përdoret nga një llogari tjetër, ai nuk do të jetë më i disponueshëm, siç tregohet në këtë faqe të Qendrës së Ndihmës të Instagram.

Si te ndryshosh emrin ne Instagram me shkronja/font te ndryshme

Tani le te flasim shkurt se si te ndryshosh emrin ne Instagram me shkronja/font te ndryshme. Siç e keni vënë re ndoshta duke parë disa llogari/account Instagram, në fakt është e mundur të përdorni shkronja të veçanta edhe për emrin tuaj (natyrisht jo emrin e përdoruesit).

Për ta bërë këtë, thjesht përdorni shërbime ose aplikacione speciale në internet që ju lejojnë të kopjoni dhe ngjisni shkronja speciale për t’u përdorur në Instagram (dhe platforma të tjera sociale gjithashtu). Me fjalë të tjera, duke i ngjitur këto shkronja speciale në fushën e tekstit kushtuar emrit tuaj në Instagram, ju mund ta personalizoni atë me shkronja të vecanta, të afta të spikaten në sytë e publikut.