Si te shikosh mesazhet e fshehura ne Messenger

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te shikosh mesazhet e fshehura ne Messenger dmth Facebook, sepse Messenger eshte platforma e Facebook ku mund te shkembeni mesazhe.

Me poshte do ju tregojme se si të shikoni mesazhet e nje bisede që keni vendosur të arkivoni ose kërkesat e fshehura per mesazhe. Gjithashtu do te shikoni se si të rikuperoni postimet që keni vendosur të fshihni nga ditari juaj personal ose që keni arkivuar.

Permbajtja

Si te shikosh mesazhet e fshehura ne Messenger

Nëse do të dish se si te shikosh mesazhet e fshehura ne Facebook, pra mesazhet që keni vendosur t’i arkivoni në Messenger, dijeni se mund ta bëni thjesht duke kërkuar bisedat e arkivuara dhe duke i përzgjedhur ato. Me poshte shpjegohet gjithçka në detaje.

Si te shikosh mesazhet e fshehura ne Messenger: Telefon dhe tablet

Si te shikosh mesazhet e fshehura ne Messenger

Nëse dëshironi të veproni nga një telefon ose tablet, për të qenë në gjendje të shikoni bisedat e arkivuara ose kerkesat e fshehta per mesazhe (vijne nga njerez qe nuk i keni miq ne Facebook) në Messenger, duhet të nisni aplikacionin në pajisjen tuaj dhe të kërkoni për bisedën e interesit tuaj duke përdorur funksionin e duhur. Le të shohim së bashku se si ta bëjmë atë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Prandaj, për të vazhduar, nisni Messenger-in në pajisjen tuaj Android ose iPhone/iPadOS, hyni në llogarinë tuaj (nëse nuk e keni bërë tashmë këtë) dhe trokitni lehtë mbi ikonën e menusë lart majtas. Në këtë pikë, prekni skedën Arkivi/Archivio dhe lëvizni nëpër listën e bisedave të arkivuara për ta gjetur atë qe doni. Duke trokitur mbi të mund të lexoni mesazhet në bisedën e lartpërmendur. 

Nese arkivoni nje bisede, ajo do zhduket nga ekrani ku jane te gjitha bisedat e Messenger, ndersa nëse hyni ne biseden e arkivuar dhe shkruani një mesazh te ri, ajo do të hiqet nga arkivi dhe do të zhvendoset në ekranin kryesor të Messenger.

Nëse dëshironi të shikoni kërkesat për mesazhe që kanë mbërritur, por që nuk i shihni në ekranin kryesor të Messenger, hapni kete te fundit, shtypni ikonën e menusë lart majtas dhe zgjidhni skedën Kërkesat për mesazhe/Richieste di messaggi. Në seksionin që ju shfaqet, do të gjeni dy skeda: Personat që mund t’i njihni/Persone che potresti conoscere, dmth mesazhe nga përdoruesit me të cilët mund të keni një ose më shumë lidhje (për shembull, një mik i përbashkët) dhe Spam. Duke trokitur mbi bisedën, do të mund të lexoni mesazhet që keni marrë. Dërguesi nuk do ta dijë kurrë nëse i keni lexuar mesazhet derisa të përgjigjeni.

Si te shikosh mesazhet e fshehura ne Messenger: Kompjuter

Si te shikosh mesazhet e fshehura ne Messenger

Nëse dëshironi të vazhdoni nga një kompjuter, dijeni se mund të shkoni te bisedat e fshehura duke përdorur Facebook dhe Messenger.com dhe gjithashtu nga aplikacioni Messenger për Windows 10/11, siç shpjegohet më poshtë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web
  • Nga Facebook dhe nga aplikacioni Facebook për Windows 10/11: në ekranin kryesor të Facebook, shtypni ikonën e flluskës së të folurit lart djathtas për të parë seksionin e bisedës. Shtypni ikonën (…) dhe shtypni Kërkesat për mesazhe/Richieste di messaggi. Tani gjeni mesazhe të reja të fshehura në skedat Persona që mund të njihni/Persone che potresti conoscere dhe Spam. Për bisedat e arkivuara, duhet të veproni drejtpërdrejt nga Messenger, informacionin për të cilin do t’i gjeni në paragrafët vijues.
  • Nga Messenger.com dhe nga aplikacioni Messenger për Windows 10/11: në ekranin kryesor të Messenger, nëpërmjet shiritit anësor, shtypni skedën Arkivi/Archivio për të parë seksionin e bisedave të arkivuara. Ndryshe, shtypni në skedën Kërkesat/Richieste për të parë mesazhet e reja të fshehura të marra (të ndara në Njerëzit që mund të njihni/Persone che potresti conoscere dhe Spam).

Ju kujtoj se nëse dërgoni një mesazh të ri në një bisedë të arkivuar më parë, ajo do të rikthehet dhe shfaqet në seksionin e bisedave të fundit në Messenger.

Si të rikuperosh postimet e fshehura në Facebook

Nese gabimisht keni fshehur një postim nga kronologjia juaj në Facebook dhe tani dëshironi të dini se si ta riktheni, atehere më poshtë do të gjeni saktësisht se si të rikuperoni postimet e fshehura në Facebook.

Telefon dhe tablet

Si te shikosh mesazhet e fshehura ne Messenger

Nëse dëshironi të rikuperoni postimet e fshehura në Facebook nga telefoni ose tableti juaj, hapni aplikacionin Facebook në pajisjen tuaj Android ose iPhone/iPadOS dhe hyni në llogarinë tuaj, në rast se nuk e keni bërë tashmë.

Pasi të jeni identifikuar, shtypni ikonën e menusë dhe më pas prekni emrin tuaj. Në këtë pikë, në faqen e profilit tuaj, shtypni ikonën (…) në krye dhe zgjidhni artikullin Arkivi/Archivio. Në këtë seksion, mund të shikoni të gjitha postimet që keni arkivuar. Pasi të identifikoni atë që ju intereson, vendosni një shenjë pranë tij dhe shtypni butonin Rivendos/Ripristina për ta kthyer atë të dukshme në faqen kryesore.

Nëse dëshironi të identifikoni postimet që nuk janë të dukshme në profilin tuaj, shtypni ikonën e menusë në ekranin kryesor të Facebook dhe trokitni lehtë mbi Cilësimet dhe privatësia/Impostazioni e privacy > Cilësimet/Impostazioni > Menaxho aktivitetin tend/Gestisci la tua attività. Tani shkoni te seksioni Veprimet dhe aktivitetet e tjera të regjistruara/Azioni e altre attività registrate dhe klikoni në artikullin Jo te dukshëm në profil/Non visibili sul profilo. Thjesht duhet të gjeni postimin ose elementin që nuk është i dukshëm në kronologjinë tuaj, shtypni ikonën (…) pranë tij dhe zgjidhni artikullin Shto në profil/Aggiungi al profilo për ta rikthyer atë.

Kompjuter

Nëse dëshironi të rikuperoni postimet e fshehura në Facebook nga një kompjuter, fillimisht duhet të hyni në llogarinë tuaj nga faqja kryesore e Facebook (ose nga aplikacioni i tij për Windows 10/11) dhe më pas të klikoni në foton e profilit në krye. Pra, shtypni emrin tuaj për të parë profilin tuaj dhe më pas klikoni në ikonën (…) në krye.

Në kutinë që shfaqet, zgjidhni artikullin Arkivi/Archivio për të parë arkivin e postimimeve. Tani thjesht duhet ta lokalizoni postimin për ta rikthyer, të vendosni një shenjë pranë tij dhe më pas të klikoni në butonin Rivendos/Ripristina lart djathtas, për ta rikthyer atë ne profilin tuaj.

Për sa i përket postimeve dhe artikujve që nuk duken më në ditar, sepse preferuat t’i fshihni, klikoni në foton e profilit në krye dhe shtypni artikujt Cilësimet dhe privatësia/Impostazioni e privacy > Cilësimet/Impostazioni në kutinë që shfaqet.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani në shiritin anësor, shtypni në skedën Privatësia/Privacy dhe më pas në formulimin Përdor regjistrin e aktivitetit/Usa Registro attività. Ende nga shiriti anësor, zgjidhni skedat Veprimet dhe aktivitetet e tjera të regjistruara/Azioni e altre attività registrate > Nuk shihet në profil/Non visibili sul profilo dhe gjeni postimin/artikullin që dëshironi të rivendosni. Pra klikoni në ikonën (…) pranë saj dhe shtypni në artikullin Shto në profil/Aggiungi al profilo për ta rikthyer atë te dukshme ne ditar.