Si te fshish historine kronologjine e YouTube

Si te fshish historine kronologjine e YouTube

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te fshish historine – kronologjine e YouTube, nga telefoni Android, iPhone si dhe nga kompjutri. Ne fakt, kur YouTube ju shfaq ne faqen e pare video te ngjashme me ato qe keni pare me pare, duhet te dini se kjo ndodh sepse ai ruan kerkimet e meparshme qe keni bere. Per te evituar kete, si dhe per te bere qe mos te shfaqet lista me kerkime, kur klikon ne fushen e kerkimit te YouTube, atehere lexoni me poshte.

Permbajtja

Si të fshish historinë e YouTube: nga Telefoni

Procedura për fshirjen e historisë/kronologjise së YouTube është e shpejtë dhe e lehtë. Nga telefonat dhe tabletët, gjithçka që duhet të bëni është të filloni aplikacionin YouTube për pajisjet Android ose iPhone/iPad, të hyni në seksionin e Historisë/Kronologjise së llogarisë tuaj (ku jeni futur me Gmail) dhe të zgjidhni nëse do të fshini të gjithë historikun, të fshini videot individuale të hapura ose ta çaktivizoni plotësisht këtë funksion. Gjeni gjithçka të shpjeguar më poshtë.

Si te fshish historine – kronologjine e YouTube: Android

Si te fshish historine kronologjine e YouTube

Për të fshire historine/kronologjine e YouTube në telefon Android kur jeni te futur me adresen tuaj Gmail, nisni aplikacionin YouTube dhe shtypni foton tuaj, lart djathtas, dhe pastaj shtypni në Cilësimet/Impostazioni dhe me pas ne Historiku dhe privatësia/Cronologia e privacy. Tani shtypni Fshi historine e shikimeve/Cancella cronologia visualizzazioni dhe ne dritaren qe hapet shtypeni serish per te bere fshirjen e gjithckaje qe ke pare. Ne kete rast ju do beni fshirjen por nuk do shikoni ate qe po fshini.

Per te pare historikun me te gjitha videot qe do fshini, hapni aplikacionin YouTube dhe shtypni artikullin Koleksioni/Raccolta që ndodhet në menunë e poshtme.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani zgjidhni opsionin Historia/Cronologia dhe në ekranin e ri që shfaqet, mund të shihni historikun e YouTube me të gjitha videot që keni hapur së fundmi. Duke shtypur ikonën me tre pika në lidhje me një përmbajtje të vetme dhe duke zgjedhur opsionin Hiq nga historia e shikimit/Rimuovi da cronologia visualizzazioni nga menuja që është hapur, mund të fshini një video të vetme në mënyrë që të parandaloni që përmbajtje të ngjashme t’ju ofrohen me pas.

Përndryshe, mund të rrëshqitni gishtin majtas mbi videon që dëshironi të fshini nga historia dhe të zgjidhni opsionin Hiq/Rimuovi qe shfaqet. Ju gjithashtu mund të kërkoni për një video specifike që keni hapur duke futur titullin e saj (ose një pjesë të tij) në fushën kërko ne historine e shikimit/Cerca nella cronologia visualizzazioni dhe duke shtypur ikonën e xhamit zmadhues.

Nëse dëshironi të fshini historinë e plotë të videove në YouTube, trokitni lehtë mbi ikonën me tre pika lart djathtas dhe zgjidhni opsionin Kontrollet e historisë/Controlli cronologia nga menuja që hapet. Theksoj se mund t’i qaseni këtij ekrani gjithashtu duke shtypur foton tuaj, lart djathtas, dhe duke shtypur në Cilësimet/Impostazioni dhe Historiku dhe privatësia/Cronologia e privacy.

Tani, trokitni lehtë mbi opsionin Pastro historikun e shikimit/Cancella cronologia delle visualizzazioni dy herë radhazi për të fshirë historikun e plotë të videove që keni luajtur në të gjitha pajisjet ku jeni identifikuar në YouTube me të njëjtën llogari Gmail. Për më tepër, duke shtypur dy herë radhazi artikullin Pastro historikun e kërkimit/Cancella cronologia delle ricerche, mund të fshini gjithashtu historikun e videove që keni kërkuar.

Së fundi, do të jetë e dobishme për ju të dini se duke zgjedhur opsionin Menaxho të gjithë aktivitetin/Gestisci tutte le attività, mund të hyni në seksionin Historia e YouTube/Cronologia di YouTube në llogarinë tuaj të Google dhe të menaxhoni opsione të tjera. Për shembull, duke trokitur mbi artikullin Fshirja automatike/Eliminazione automatica dhe duke vendosur shenjën e kontrollit në opsionin Fshi automatikisht aktivitetin që ka më shumë se/Elimina automaticamente l’attività che ha più di, mund të vendosni fshirjen automatike të historisë duke zgjedhur nëse do ta fshini pas 318 ose 36 muajsh.

Si te fshish historine – kronologjine e YouTube: iPhone dhe iPad

Si te fshish historine kronologjine e YouTube

Procedura për fshirjen e historisë/kronologjise së YouTube në iPhone dhe iPad është pothuajse identike me atë që sapo ju tregova për pajisjet Android. Gjithashtu në këtë rast, në fakt, mjafton të hyni në cilësimet e YouTube dhe të zgjidhni nëse do të fshini videot individuale nga historia apo ti fshini plotësisht.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Prandaj, për të vazhduar, nisni aplikacionin YouTube dhe pasi të siguroheni që jeni identifikuar me llogarinë Gmail shtypni artikullin Koleksioni/Raccolta që ndodhet në menunë poshte.

Pastaj zgjidhni opsionin Historia/Cronologia, për të parë historinë e plotë të shikimit dhe për të gjetur përmbajtjen që dëshironi të hiqni nga historia. Më pas shtypni ikonën me tre pika për videon në fjalë dhe zgjidhni opsionin Hiq nga historia e shikimit/Rimuovi da cronologia visualizzazioni. Gjithashtu, ju mund të rrëshqitni gishtin majtas mbi përmbajtjen e interesit tuaj dhe të shtypni mbi artikullin Hiq/Rimuovi.

Duke shtypur ikonën me tre pika, lart djathtas, dhe duke zgjedhur opsionin Kontrollet e historisë/Controlli cronologia, mund të hyni në seksionin Historia dhe privatësia/Cronologia e privacy dhe të fshini historikun e plotë të videove të hapura (Fshi historikun e shikimit/Cancella cronologia della visualizzazioni) dhe kërkimet e bëra (Fshi historine e kerkimeve/Cancella cronologia delle ricerche).

Nëse dëshironi që historia të fshihet automatikisht, trokitni lehtë mbi artikullin Menaxho të gjitha aktivitetet/Gestisci tutte le attività dhe në ekranin e ri që shfaqet, shtypni opsionin Fshirja automatike/Eliminazione automatica. Në këtë pikë, vendosni shenjën pranë artikullit Fshi automatikisht aktivitetin që ka më shumë se/Elimina automaticamente l’attività che ha più di dhe duke përdorur menunë përkatëse rënëse, tregoni pas sa kohësh duhet të fshini historikun duke zgjedhur një nga opsionet e disponueshme midis 318 dhe 36 muaj. Më pas shtypni butonin Next/Avanti për të ruajtur ndryshimet.

Si te fshish historine e YouTube: nga Kompjuteri

Si te fshish historine kronologjine e YouTube

Nëse preferoni të fshini historikun/kronologjine e YouTube nga kompjuteri, lidhuni me faqen kryesore të YouTube dhe pasi të identifikoheni me llogarinë tuaj, zgjidhni opsionin Historia/Cronologia në shiritin anësor të majtë për të parë historinë e plotë të videove që keni luajtur në YouTube.

Duke klikuar në butonin X për një permbajtje te vetme, mund ta fshini atë nga historia juaj e shikimit, ndërsa duke shtypur opsionin Fshi te gjithe historine e shikimeve/Cancella tutta la cronologia visualizzazioni dy herë radhazi, mund të fshini të gjithë historinë tuaj të videove.

Theksoj se nga një kompjuter, duke vendosur shenjën pranë artikullit Komuniteti/Community i dukshëm në seksionin Lloji i historisë/Tipo di cronologia, mund të shikoni edhe historikun e postimeve në YouTube që keni hapur. Duke shtypur ikonën me tre pika për një postim të vetëm dhe duke zgjedhur opsionin Fshi/Elimina nga menuja që hapet, mund ta fshini atë nga historia.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Duke klikuar te artikulli Menaxho të gjithë historikun/Gestisci tutta la cronologia i dukshëm në shiritin anësor në të djathtë, mund të hysh në seksionin Historia/Cronologia e YouTube në llogarinë tënde të Gmail dhe të menaxhosh opsione të tjera. Për shembull, duke shtypur artikullin Fshirja automatike/Eliminazione automatica, mund të aktivizoni fshirjen automatike të historikut pas 318 ose 36 muajsh.

Së fundi, do të jetë e dobishme të dini se duke klikuar mbi artikujt Komentet/Commenti dhe Bisedën e drejtpërdrejtë/Chat dal vivo, të vendosura në shiritin anësor të djathtë pranë artikullit Menaxho të gjithë historikun, mund të shihni gjithashtu historikun e komenteve dhe mesazheve të dërguara gjatë transmetimeve të drejtpërdrejta. Megjithatë, dua të theksoj se nuk është e mundur të fshihet një artikull nga historia. Në fakt, duke shtypur butonin X në lidhje me një koment të vetëm, ai do të fshihet përgjithmonë dhe jo vetëm nga historia.

Si të heqesh ruajtjen e historise ne YouTube

Si te fshish historine kronologjine e YouTube

Nese dëshiron të heqësh ruajtjen e historise ne YouTube, atehere ju mund të çaktivizoni tërësisht historine e shikimit dhe historinë e kërkimit.

Për ta bërë këtë nga telefonat inteligjentë dhe tabletët, nisni aplikacionin YouTube, prekni foton tuaj lart djathtas, zgjidhni opsionin Cilësimet/Impostazioni nga menuja që hapet dhe shtypni artikullin Historia dhe privatësia/Cronologia e privacy.

Tani, lëvizni levën për opsionin Ndolo historine e shikimeve/Sospendi cronologia delle visualizzazioni nga OFF/Fikur në ON/Ndezur dhe trokitni lehtë mbi butonin Ndalo/Sospendi për të çaktivizuar historikun e shikimit. Nëse dëshironi të hiqni edhe historinë tuaj të kërkimit, përsëritni procedurën edhe për opsionin Ndalo historine e kërkimit/Sospendi cronologia delle ricerche.

Përndryshe, gjithashtu mund ta çaktivizoni plotësisht historikun duke shtypur artikullin Menaxho të gjitha aktivitetet/Gestisci tutte le attività dhe duke zgjedhur opsionin Ruhet historia e YouTube/La cronologia di YouTube viene salvata. Në ekranin e ri që shfaqet, trokitni lehtë mbi butonin Çaktivizo/Disattiva dhe konfirmoni qëllimin tuaj duke zgjedhur opsionin Ndalo/Sospendi.

Nëse preferoni të vazhdoni nga një kompjuter, lidhuni me faqen kryesore të YouTube dhe zgjidhni opsionin Historia/Cronologia në shiritin anësor të majtë.

Në ekranin e ri që shfaqet, klikoni mbi artikullin Ndaloni historikun e shikimit/Sospendi cronologia visualizzazioni dhe në kutinë Ndaloni historinë e shikimit?/Sospendi cronologia visualizzazioni qu shfaq në ekran, shtypni butonin Suspend/Ndalo.

Për të çaktivizuar plotësisht historine, duke përfshirë atë të kërkimeve, klikoni në opsionin Menaxho të gjithë historikun/Gestisci tutta la cronologia, shtypni artikullin është ruajtur historia e YouTube/La cronologia di YouTube viene salvata dhe klikoni mbi butonat Çaktivizo/Disattiva dhe Pezullo/Sospendi.

Nga ky ekran gjithashtu mund të çaktivizoni edhe historikun e kërkimit duke hequr zgjedhjen e opsionit Përfshini kërkimet që kryeni në YouTube/Includi le ricerche che esegui su YouTube dhe duke klikuar në butonin Suspend/Ndalo/Pezullo.

Si te fshish historine – kronologjine e YouTube: pa llogari/account

Tani le te shikojme se si te fshish historine – kronologjine e YouTube, kur nuk jeni te futur ne kete platforme me nje llogari/account Gmail.

Para së gjithash, duhet të dini se nëse përdorni YouTube pa llogari, historia ruhet ekskluzivisht në pajisjen në përdorim, pa asnjë mundësi sinkronizimi me pajisje të tjera. Për më tepër, ju nuk keni mundësinë të shikoni historinë tuaj të shikimit dhe kërkimit ose të hiqni një pjesë të vetme të përmbajtjes nga historia juaj.

E tëra çfarë mund të bëni është të pastroni historinë tuaj, duke shmangur kështu marrjen e sugjerimeve bazuar në shikimet dhe kërkimet tuaja të mëparshme dhe ta çaktivizoni plotësisht.

Për të vazhduar nga telefonat dhe tabletët, hapni aplikacionin YouTube, prekni ikonën e njeriut të vogël lart djathtas dhe zgjidhni opsionet Cilësimet/Impostazioni dhe Historia dhe privatësia/Cronologia e privacy. Në ekranin e ri që shfaqet, trokitni lehtë mbi artikujt Fshi historikun e shikimit/Cancella cronologia delle visualizzazioni dhe Fshi historikun e kërkimit/Cancella cronologia delle ricerche dy herë radhazi, për të fshirë historinë e shikimit dhe kërkimit.

Nëse dëshironi të çaktivizoni gjithashtu historine, lëvizni çelësat për opsionet Ndalo historine e shikimit/Sospendi cronologia delle visualizzazioni dhe Ndalo historine e kërkimit/Sospendi cronologia delle ricerche nga OFF/Fikur në ON/Ndezur dhe trokitni lehtë mbi butonin Pezullo/Sospendi.

Ndersa nga një kompjuter, i lidhuni me faqen kryesore të YouTube, zgjidhni opsionin Historia/Cronologia në shiritin anësor të majtë, klikoni mbi artikujt Fshi gjithë historinë e shikimit/Cancella tutta la cronologia visualizzazioni dhe Fshi gjithë historinë e kërkimit/Cancella tutta la cronologia delle ricerche dhe konfirmoni qëllimin tuaj duke shtypur butonat Fshi historinë e shikimit/Cancella cronologia delle visualizzazioni dhe Fshi historinë e kërkimit/Sospendi cronologia delle ricerche.

Pasi të bëhet kjo, nëse dëshironi të çaktivizoni plotësisht historine, dmth qe mos te ruhet ne te ardhmen, shtypni opsionet Pezulloni historikun e shikimit/Sospendi cronologia visualizzazioni dhe Pezulloni historinë e kërkimit/Sospendi cronologia delle ricerche dhe klikoni butonin Suspend/Pezullo/Ndalo.