Si te krijosh nje grup ne WhatsApp

Si te krijosh nje grup ne WhatsApp

Bisedat ne grupe jane nje strument i rendesishem nese deshironi te flisni apo te ndani dokumente me shume njerez ne te njejten kohe dhe WhatsApp eshte nje mjet qe ua jep kete mundesi. Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te krijosh nje grup ne WhatsApp por edhe si të shtosh ose hiqesh pjesëmarrësit prej tij, si të menaxhosh të drejtat e administrimit dhe si të ndryshosh titullin ose imazhin e kopertinës. Per me shume lexoni me poshte.

Permbajtja

Si te krijosh nje grup ne WhatsApp nga telefoni

Si te krijosh nje grup ne WhatsApp

Procedura se si te krijosh nje grup ne WhatsApp nga telefoni është jashtëzakonisht e thjeshtë. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të nisni aplikacionin WhatsApp duke trokitur në ikonën e tij. Pasi të shihni ekranin kryesor të aplikacionit, duhet të shkoni te skeda Chat.

Në këtë pikë, nëse jeni duke përdorur një smartphone Android, duhet të shtypni butonin me tre pika të vendosura lart djathtas dhe të zgjidhni artikullin e grupit të ri/Nuovo gruppo nga menuja që hapet. Nëse jeni duke përdorur një iPhone, thjesht duhet të prekni artikullin e grupit të ri/Nuovo gruppo që ndodhet lart djathtas.

Tani zgjidhni, nga lista që shfaqet në ekran, kontaktet që dëshironi të përfshini në grup duke shtypur kutinë përkatëse që ndodhet pranë emrave të ndryshëm dhe më pas nëse jeni duke përdorur një smartphone Android shtypni shigjetën jeshile që është shfaqur në fund djathtas, ndërsa nëse përdorni një iPhone, trokitni lehtë mbi artikullin Next/Avanti lart djathtas. Të gjithë përdoruesit e përzgjedhur do të regjistrohen automatikisht në bisedë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Më pas shkruani emrin që dëshironi t’i caktoni chat në fushën e duhur që ndodhet në krye, prekni rrethin që ndodhet gjithmonë lart majtas për të zgjedhur (ose për të shkrepur), nëse mendoni se është e përshtatshme, një foto për ta përdorur si kopertinë dhe më pas, nëse përdorni një smartphone Android, trokitni lehtë mbi butonin jeshil që përshkruan një shenj kontrolli në fund, ndërsa nëse përdorni një iPhone, prekni artikullin Krijo/Crea lart djathtas.

Në këtë pikë mbaruat sepse keni arritur të përfundoni të gjithë procedurën me të cilën do të krijoni një grup në WhatsApp. Për të konfirmuar suksesin e operacionit, do të gjendeni përpara dritares së bisedës në grup dhe mund të filloni menjëherë të bisedoni me të gjithë miqtë tuaj. 

Si te krijosh nje grup ne WhatsApp nga kompjuteri dhe Webi

Si te krijosh nje grup ne WhatsApp

Nese perdorni WhatsApp Web ose aplikacionin WhatsApp për kompjuter, atëherë edhe në këtë rast mund të krijoni një grup. 

Si në WhatsApp Web ashtu edhe në WhatsApp për kompjuter, mund të krijoni një grup duke klikuar në ikonën e vendosur në pjesën e sipërme djathtas të listës së bisedave (tre pikat në WhatsApp Web, shigjeta dretuar poshtë në WhatsApp për kompjuter) dhe më pas ju duhet të klikoni në artikullin Grupi i ri/Nuovo gruppo bashkëngjitur menusë që ju shfaqet.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Më pas, duhet të zgjidhni një titull për grupin duke e shtypur në fushën Oggetto del gruppo, duhet të zgjidhni nëse deshironi një foto për diskutim duke klikuar mbi fjalën Aggiungi immagine al gruppo dhe më pas ju duhet të shtypni shigjetën përpara/avanti dhe të zgjidhni kontaktet për t’i ftuar në bisedë.

Si te menaxhosh nje grup ne WhatsApp nga telefoni

Si te krijosh nje grup ne WhatsApp

Grupet WhatsApp nuk janë statike. Ato mund të ndryshohen në çdo kohë për të rritur ose ulur numrin e pjesëmarrësve, për të emëruar administratorë të rinj, për të ndryshuar temën e diskutimit (dmth titullin) ose për të aplikuar imazhe të reja të kopertinës.

Për të shtuar një pjesëmarrës të ri në grupin tuaj, shkoni te skeda WhatsApp Chat, zgjidhni temën e diskutimit dhe shtypni titullin që ndodhet në krye të ekranit. Në këtë pikë, nëse përdorni një smartphone Android, shtypni artikullin Shto pjesëmarrës…/Aggiungi partecipante… ndërsa nëse përdorni një iPhone, trokitni lehtë mbi artikullin Shto pjesëmarrës/Aggiungi partecipanti dhe më pas zgjidhni kontaktet që do t’i ftoni në bisedë dhe kjo është e gjitha. Ju kujtoj se ky operacion është ekskluzivitet i administratorëve të grupit dhe se numri maksimal i pjesëmarrësve është vendosur në 256 përdorues.

Procedura për heqjen e një pjesëmarrësi nga një grup nuk është shumë e ndryshme nga procedura e shtimit të përdoruesve të rinj. Duhet të shkoni në skedën Chat të WhatsApp, të zgjidhni diskutimin ku jeni administratori dhe të shtypni titullin e tij. Më pas duhet të identifikoni emrin e personit që do të përjashtoni, trokitni lehtë mbi të dhe zgjidhni artikullin Hiq [emri]/Rimuovi [nome] (në vend të [emri] do të gjeni emrin e kontaktit që keni zgjedhur) nga kutia që hapet. 

Nese dëshironi të menaxhoni grupin tuaj me një mik, mund të caktoni një administrator të ri për grupin (dhe më pas t’i jepni të njëjtat kompetenca që keni tani) duke shtypur titullin e diskutimit, duke zgjedhur emrin e personit dhe duke trokitur në artikullin Emëroni administratorin/omina amministratore në menunë që hapet. Çdo grup mund të ketë një numër të pakufizuar administratorësh.

Së fundi, do të doja të theksoja se mund të ndryshoni titullin dhe imazhin e kopertinës së një grupi thjesht duke shtypur mbi titullin e tij dhe duke zgjedhur elementin që do të modifikohet. Në rastin e titullit, thjesht zgjidhni atë dhe aplikoni ndryshimin e dëshiruar. Përsa i përket imazhit të kopertinës, për ta modifikuar atë, fillimisht duhet të prekni foton dhe më pas në butonin Edit/Modifica lart djathtas.

Si te menaxhosh nje grup ne WhatsApp nga kompjuteri dhe Webi

Menaxhimi i një grupi të krijuar në WhatsApp është një operacion që mund të kryhet pa asnjë lloj problemi edhe përmes WhatsApp Web ose përmes versionit të aplikacionit për kompjuter.

Për të shtuar një pjesëmarrës të ri në grupin tuaj, shkoni te seksioni WhatsApp ku grupohen të gjitha bisedat, zgjidhni temën e diskutimit dhe më pas klikoni mbi titullin që ndodhet lart djathtas. Së fundi, klikoni në Shto pjesëmarrës/Aggiungi partecipante dhe zgjidhni kontaktet që dëshironi të ftoni në chat.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse dëshironi të hiqni një pjesëmarrës nga një grup, gjithçka që duhet të bëni është të ktheheni në seksionin WhatsApp Web ose WhatsApp për kompjuter, ku grupohen të gjitha bisedat, zgjidhni diskutimin ku jeni administrator dhe klikoni në titull. Më pas duhet të identifikoni emrin e personit që synoni të përjashtoni, klikoni mbi të dhe zgjidhni artikullin Hiq [emri]/Rimuovi [nome] (në vend të [emri] do të gjeni emrin e kontaktit që keni zgjedhur) nga kutia që hapet.

Nëse jeni të interesuar të kuptoni se çfarë duhet të bëni për të qenë në gjendje të caktoni një mik si administrator në mënyrë që të mund të menaxhoni grupin me ndihmën e këtij të fundit, shkoni edhe një herë në seksionin e WhatsApp Web ose WhatsApp për kompjuter ku janë të gjitha bisedat e grupuara, klikoni në titullin e diskutimit, gjeni emrin e personit të interesuar dhe më pas klikoni në artikullin Emëroni administratorin/Nomina amministratore bashkangjitur në menunë që ju shfaqet.

Në fund, dua të theksoj se edhe në këtë rast mund të ndryshoni titullin dhe imazhin e kopertinës së një grupi thjesht duke e zgjedhur atë nga lista e bisedave, duke klikuar mbi titullin e tij dhe duke klikuar mbi elementin që do të modifikohet. Në rastin konkret të titullit, thjesht klikoni në ikonën në formë lapsi që gjeni në seksionin Object/Oggetto në anën e djathtë të ekranit që ju shfaqet dhe bëni ndryshimin e dëshiruar. Persa i përket imazhit të kopertinës, për ta ndryshuar atë, duhet të lëvizni kursorin e miut mbi të, të klikoni në Ndrysho imazhin e grupit/Cambia immagine del gruppo që ju shfaqet dhe të zgjidhni opsionin Bëj një foto/Scatta una foto ose Hiq foton/Rimuovi foto në varësi të preferencave dhe nevojave tuaja.