Si te fshish nje grup ne WhatsApp

Si te fshish nje grup ne WhatsApp

Me poshte do te shpjegojme se si te fshish nje grup ne WhatsApp duke dhene të gjithë informacionin e nevojshëm për të perfunduar me sukses proceduren. Së pari do flasim per menyren se si te fshish përgjithmonë një grup që keni krijuar ose të cilit jeni emëruar administrator dhe me pas per udhëzimet e nevojshme për të fshirë mesazhet individuale të dërguara në një bisedë/chat në grup dhe per disa zgjidhje alternative që do t’ju lejojnë të mos merrni më pjesë në një grup pa i njoftuar përdoruesit e tjerë të regjistruar. Per me shume vazhdoni lexoni me poshte.

Permbajtja

Informacion paraprak

Si te fshish nje grup ne WhatsApp

Përpara se të hyjme në thelbin e këtij udhezuesi dhe të shpjegojme në detaje se si të fshish nje grup ne WhatsApp, më lejoni t’ju jap disa informacione paraprake në lidhje me këtë.

Së pari, duhet të dini se vetëm përdoruesit me rolin e administratorit mund të fshijnë përgjithmonë një chat në grup. Ndryshe nga ajo që shumë besojnë, nuk mjafton të largohesh nga grupi për ta fshirë atë përgjithmonë. Në këtë rast, nëse krijuesi ose administratori i grupit vendos të largohet, biseda do të mbetet aktive dhe nëse asnjë tjetër nuk është emëruar manualisht si administrator, roli do t’i caktohet rastësisht një pjesëmarrësi tjetër.

Domethen per te fshire pergjithmon nje grup, gjithçka që duhet bërë është të hiqni manualisht të gjithë pjesëmarrësit dhe më pas të largoheni nga grupi. Duke vepruar kështu, opsioni Delete Group/Elimina gruppo do të jetë i disponueshëm i cili ju lejon të fshini grupin dhe të gjitha të dhënat e lidhura pa lënë asnjë gjurmë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Ndryshe, nese qëllimi juaj është thjesht të lini një grup WhatsApp dhe ta fshini atë nga lista e bisedave tuaja, mund të lexoni udhezuesin tim: si te largohesh nga nje grup ne WhatsApp.

Si te fshish nje grup ne WhatsApp si administrator

Pas informacioneve me siper, tani jeni gati të fshini një grup ne WhatsApp si administrator. Fillimisht do të duhet të hiqni të gjithë pjesëmarrësit e tjerë (nuk ka asnjë funksion që ju lejon ta bëni këtë automatikisht) dhe më pas të largoheni dhe të fshini grupin në fjalë. Gjeni gjithçka të shpjeguar në detaje më poshtë.

Si te fshish nje grup ne WhatsApp nga Android

Si te fshish nje grup ne WhatsApp

Për të fshirë një grup WhatsApp në Android, hapni app në fjalë dhe zgjidhni skedën Chat. Tani hyni te grupi që dëshironi të fshini, trokitni lehtë mbi emrin e tij të shfaqur në krye dhe në ekranin e ri të shfaqur, gjeni seksionin e [numri] pjesëmarrësve/[numero] partecipanti.

Në këtë pikë ju duhet të hiqni manualisht të gjithë përdoruesit në grup. Për ta bërë këtë, klikoni mbi emrin e secilit pjesëmarrës, zgjidhni opsionin Hiq [emrin]/Rimuovi [nome] dhe prekni butonin OK për të konfirmuar qëllimin tuaj.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të keni hequr të gjithë përdoruesit e grupit, zgjidhni opsionet Lini grupin/Abbandona gruppo dhe Largohuni/Abbandona, për t’u larguar nga grupi: nëse gjithçka shkoi mirë, duhet të shihni mesazhin Ju nuk jeni më pjesë e këtij grupi/Non fai più parte di questo gruppo dhe opsionin për të fshirë përgjithmonë grupin. Më pas shtypni butonin Fshi grupin/Elimina gruppo, sigurohuni që të ketë një shenjë kontrolli pranë opsionit Elimina media in questa chat dhe trokitni lehtë mbi artikullin Fshi/Elimina për të fshirë përgjithmonë grupin në fjalë.

Grupi i fshirë do të jetë ende i dukshëm në telefonat e pjesëmarrësve të tjerë në diskutim, megjithatë asnjëri prej tyre nuk do të jetë në gjendje të postojë mesazhe të reja pasi nuk janë më të regjistruar në bisedë.

Si te fshish nje grup ne WhatsApp nga iPhone

Si te fshish nje grup ne WhatsApp

Nese deshiron te dish se si të fshish një grup WhatsApp në iPhone, atehere procedura është mjaft e thjeshtë dhe zgjat vetëm disa minuta.

Për të vazhduar, hapni WhatsApp në iPhone tuaj, shtypni artikullin Chat që ndodhet në menunë e poshtme dhe hyni në grupin e interesit tuaj. Më pas shtypni emrin e grupit në fjalë dhe në ekranin e Informacionit të Grupit/Info gruppo, gjeni seksionin [numri] pjesëmarrësve/[numero] partecipanti.

Në këtë pikë, trokitni lehtë mbi emrin e një pjesëmarrësi dhe zgjidhni opsionet Hiq nga grupi/Rimuovi dal gruppo dhe Hiq/Rimuovi për të fshirë përdoruesin në fjalë nga grupi. Pastaj përsërisni procedurën për të gjithë pjesëmarrësit e tjerë.

Pasi të bëhet kjo, duke vepruar gjithmonë në ekranin e informacionit të grupit/Info gruppo, prekni opsionin Abbandona gruppo dy herë radhazi, për t’u larguar edhe nga grupi. Në këtë pikë duhet të shihni opsionin Fshi grupin/Elimina gruppo: shtypni më pas në opsionin në fjalë, trokitni lehtë mbi artikullin Fshi grupin/Elimina gruppo nga menuja që shfaqet dhe keni mbaruar.

Si te fshish nje grup ne WhatsApp nga kompjuteri

Si te fshish nje grup ne WhatsApp

Nëse te intereson te dish se si të fshish një grup WhatsApp nga një kompjuter, duhet të dini se procedura është identike si duke përdorur client WhatsApp për Windows dhe macOS ashtu edhe nga WhatsApp Web.

Në të dyja rastet, pasi të keni bërë lidhjen me telefonin në të cilin përdorni WhatsApp, klikoni mbi grupin e interesit tuaj, i dukshëm në shiritin anësor në të majtë dhe shtypni emrin e tij, për të hyrë në ekranin e Informacionit të Grupit/Info gruppo.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani në seksionin [numri] pjesëmarrësve/[numero] partecipanti, klikoni në ikonën e shigjetës drejtuar poshtë që ndodhet pranë emrit të secilit përdorues të regjistruar në grup dhe zgjidhni opsionin Hiq/Rimuovi nga menuja që hapet. Më pas shtypni butonin Hiq/Rimuovi për të hequr përdoruesin e përzgjedhur nga grupi dhe përsërisni procedurën për të gjithë pjesëmarrësit e tjerë.

Pasi të bëhet kjo, zgjidhni opsionet Lini grupin/Abbandona gruppo dhe OK, për të dalë nga grupi dhe klikoni në butonin Fshi grupin/Elimina gruppo që u shfaq në ekran. Së fundi, klikoni në butonin Fshi/Elimina gruppo për të konfirmuar qëllimin tuaj dhe për të fshirë përgjithmonë grupin.

Si të fshish mesazhet e grupit WhatsApp

Nese dëshironi të dini se si të fshini mesazhet e grupit WhatsApp, atehere gjithçka që duhet të bëni është të hyni në bisedën e grupit të interesit tuaj, të bëni një klikim të gjatë në mesazhin që do të fshihet dhe të zgjidhni opsionin për ta fshirë atë.

Sidoqoftë, përpara se t’ju tregoni detajet se si ta bëni këtë, duhet të dini se është e mundur të fshini mesazhet tuaja për sa kohë që ska kaluar më shumë se 1 orë (për të qenë të saktë 68 minuta e 16 sekonda). Në këtë rast, mesazhi do të fshihet për të gjithë pjesëmarrësit në grup, të cilët në vend të mesazhit origjinal, do të shohin shkrimin Ky mesazh u fshi/Questo messaggio è stato eliminato.

Nëse qëllimi juaj është të fshini mesazhin e një përdoruesi tjetër, mund ta bëni këtë, por ky operacion nuk ka asnjë efekt në bisedat e pjesëmarrësve të tjerë, të cilët do të vazhdojnë të shohin mesazhin në fjalë. Gjithashtu, kini parasysh se nuk është e mundur të fshini një mesazh nga një përdorues tjetër për të gjithë pjesëmarrësit në grup edhe nëse jeni administratori i bisedës.

Pas ketij sqarimi, për të fshirë një mesazh të dërguar në një grup WhatsApp, nisni aplikacionin në fjalë, zgjidhni opsionin Chat dhe hyni në grupin e interesit tuaj. Në qoftë se ju keni një telefon Android, të bëjë një klikim të gjatë në mesazhin e interesit tuaj, zgjidhni edhe mesazhe të tjera për të fshirë nese deshironi, duke shtypur mbi to, dhe pastaj shtypni ikonen e koshit siper. Pastaj zgjidhni një nga opsionet e disponueshme midis Fshi për mua/Elimina per me, për të fshirë mesazhin vetëm në bisedën tuaj dhe Fshi për të gjithë/Elimina per tutti, për të hequr mesazhin për të gjithë pjesëmarrësit.

Nëse keni një iPhone, bëni një klikim të gjatë në mesazhin që keni dërguar dhe dëshironi ta fshini dhe zgjidhni opsionin Fshi/Elimina nga menuja që hapet. Tani vendos nje shenjë kontrolli për të gjitha mesazhet që dëshironi të fshini, shtypni ikonen e koshit, në fund majtas, dhe zgjidhni opsionin e interesit tuaj në mes Elimina per me dhe Elimina per tutti.

Në rast se deshironi te vazhdoni nga client WhatsApp për Windows dhe macOS ose WhatsApp Web, procedura për fshirjen e një mesazhi të dërguar është identike.

Për ta bërë këtë, hyni në grupin e interesit tuaj, gjeni mesazhin që dëshironi të fshini dhe shtypni ikonën përkatëse të shigjetës drejtuar poshtë. Pastaj klikoni mbi artikullin Fshi mesazhin/Elimina messaggio dhe në ekranin e ri të shfaqur, zgjidhni opsionin e interesit tuaj midis Fshi për mua/Elimina per me dhe Fshi për të gjithë/Elimina per tuttti.

Procedurat që sapo ju tregova për të fshirë një mesazh të dërguar në një grup WhatsApp janë gjithashtu të vlefshme për fshirjen e mesazheve të dërguara nga përdorues të tjerë. Ju kujtoj se mesazhi do të fshihet vetëm për ju dhe jo për pjesëmarrësit e tjerë. 

Si të fshish nje grup ne WhatsApp pa u larguar prej tij

Nëse dëshironi të fshini një grup WhatsApp pu u larguar prej tij, më vjen keq t’ju them se nuk ka një mundësi të tillë. Megjithatë, nëse grupi në fjalë nuk është veçanërisht aktiv, ju mund të zgjidhni ta arkivoni atë.

Në fakt, ky opsion ju lejon të hiqni një chat te vetme ose në grup nga seksioni Chat i llogarisë suaj WhatsApp, sikur ta kishit braktisur atë, por pa i lënë pjesëmarrësit e tjerë të dinë se nuk jeni më aktiv. Sidoqoftë, duhet të dini se bisedat e arkivuara rikthehen automatikisht sa herë që postohet një mesazh i ri nga pjesëmarrësit e tjerë.

Thënë kjo, nëse mendoni se kjo është një zgjidhje e vlefshme për t’u çregjistruar nga një grup WhatsApp pa u kuptuar, nisni WhatsApp në pajisjen tuaj dhe zgjidhni opsionin Chat. Nëse keni një pajisje Android, bëni një trokitje të gjatë në grupin e interesit tuaj dhe shtypni ikonën e shigjetës drejtuar poshtë lart djathtas, për ta arkivuar.

Në rast se dëshironi të shikoni grupin përsëri në seksionin Chat të WhatsApp, shtypni artikullin e Arkivuar/Archiviate në fund të ekranit, bëni një trokitje të gjatë në grupin që keni arkivuar më parë dhe shtypni ikonën e shigjetës me drejtim lart, për të rivendosur grupin në fjalë.

Nëse keni një iPhone, gjeni grupin që ju intereson, rrëshqitni majtas mbi emrin e tij dhe shtypni opsionin Archivia. Për të parë të gjitha bisedat e arkivuara, rreshqitni poshtë në chat dhe shtypni mbi Chat archiviate. Në ekranin e ri që shfaqet, rrëshqitni majtas në grupin e interesit tuaj dhe shtypni butonin Estrai për të rivendosur grupin.

Nga kompjuteri, qëndroni me treguesin e mausit në emrin e grupit, klikoni në ikonën e shigjetës drejtuar poshtë dhe zgjidhni opsionin Archivia chat nga menuja që hapet. Në rast të mendimeve të dyta, shtypni ikonën e shigjetës poshtë, që ndodhet pranë fotos së lidhur me llogarinë tuaj WhatsApp dhe zgjidhni opsionin Archived/Archiviate, për të parë të gjitha bisedat që keni arkivuar.

Në këtë pikë, klikoni në shigjetën drejtuar poshte që tregon grupin e interesit tuaj dhe zgjidhni artikullin Estrai chat dall’archivio, për të parë grupin në fjalë në seksionin Chat të WhatsApp.

Nëse grupi që keni ndërmend të largoheni pa i njoftuar pjesëmarrësit e tjerë është veçanërisht aktiv (dhe për këtë arsye funksioni i Arkivit nuk ka asnjë efekt), ju mund ta vendosni në heshtje grupin në fjalë. Duke vepruar kështu, nuk do të merrni asnjë njoftim për mesazhe të reja, por grupi do të jetë ende i dukshëm në ekranin e Chat të llogarisë suaj WhatsApp.