Si te perditesosh update Messenger

Si te perditesosh update Messenger

Ne kete udhezues do ju tregojme se si te perditesosh – update Messenger. Ky i fundit, eshte platforma e vendosur ne dispozicion nga Facebook, per te derguar mesazhe dhe bere telefonata. Megjithate ai mund te instalohet edhe nese nuk keni aplikacionin Facebook te instaluar, por me kusht qe te keni nje llogari ne Facebook.

Me poshte do ju shpjegojme se si të kontrolloni versionin e Messenger-it të instaluar në pajisjen tuaj dhe si të përditësoni Messenger nëse është e nevojshme. Do ju shpjegojme gjithashtu se si të aktivizoni përditësimet automatike të aplikacioneve, në mënyrë që versionet e tyre më të fundit të shkarkohen automatikisht nga Interneti, si dhe si të shkarkohen versionet beta të të gjitha aplikacioneve që e lejojnë atë.

Versionet beta të aplikacioneve janë versione paraprake të këtyre të fundit, në të cilat zhvilluesit futin funksione specifike dhe i vendosin ne plan te pare. Ato nuk janë aq të qëndrueshme dhe të besueshme sa ato përfundimtaret (dmth ato që normalisht mund të shkarkohen nga dyqanet), por ju lejojnë të provoni të gjitha funksionet e reja. 

Permbajtja

Si te perditesosh update Messenger: telefon Android

Nëse dëshironi të përditësoni/update Messenger-in në një telfon Android, hapni Play Store (ikona e bardhë me simbolin ▶︎ të printuar në qendër), trokisni butonin  që ndodhet lart majtas dhe zgjidhni Aplikacionet e mia dhe lojërat e mia/Le mie app e i miei giochi nga shiritin anësor që shfaqet.

Në ekranin që hapet (lista e aplikacioneve për përditësim), kërkoni Messenger-in dhe nëse e gjeni, shtypni fillimisht ikonën e tij dhe më pas butonin Përditëso/Aggiorna për të filluar shkarkimin e versionit më të fundit të aplikacionit. Nëse në faqen e Messenger, në vend të butonit Përditëso/Aggiorna/Update, gjeni butonin Hap/Apri/Open, do të thotë që tashmë keni instaluar versionin më të fundit të aplikacionit.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse po e lexoni këtë tutorial direkt nga pajisja në të cilën dëshironi të përditësoni Messenger, lidhuni me këtë faqe dhe kur të hapet Play Store, shtypni butonin Përditëso/Aggiorna/Update (shfaqet vetem nese ka perditesim te ri) për të instaluar versionin më të fundit të Facebook Messenger.

Si te perditesosh update Messenger

Nëse ju eshte dashur te shkarkoni manualisht versionin më të fundit të Messenger-it, atehere funksioni i përditësimit automatik të aplikacionit në Android ndoshta nuk po funksionon siç duhet. Për ta aktivizuar, shtypni butonin  që ndodhet në pjesën e sipërme të majtë të Play Store, zgjidhni artikullin Cilësimet/Impostazioni nga shiriti që shfaqet anash dhe shkoni te Përditësimi automatik i app/Aggiornamento automatico app.

Në këtë pikë, nëse nuk është tashmë, vendosni shenjën pranë artikullit Përditësimi automatik i app vetëm nëpërmjet Wi-Fi/Aggiornamento automatico app solo tramite Wi-Fi dhe kaq. Tani smartphone juaj do të kontrollojë periodikisht për disponueshmërinë e versioneve të reja të aplikacioneve që keni instaluar dhe do t’i shkarkojë ato automatikisht (vetëm nën një rrjet Wi-Fi, pra pa konsumuar internetin e ofertes).

Si te perditesosh update Messenger

Metoda te tjera perditesimi ne telefon Android

Nese nuk keni Play Store ne telefonin tuaj sepse keni një smartphone të lirë ose të importuar, i cili për shkak të çështjeve të licensave, nuk përfshin shërbimet e Google brenda tij, atehere serish ju mund te gjeni nje zgjidhje.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të anashkaluar këtë problem, duhet të shkarkoni paketën apk të versionit më të fundit të Messenger dhe ta instaloni në pajisjen tuaj në mënyrë manuale. 

Gjithçka që duhet të bëni është të hapni shfletuesin që përdorni zakonisht për të lundruar në internet (p.sh. Chrome), të lidheni me faqen e Apk Mirror dhe të shtypni shigjetën që ndodhet pranë versionit më të fundit të Messenger-it që nuk ka beta në emër.

Në faqen që hapet, shtypni emrin e versionit të Messenger-it që i përshtatet më së miri smartfonit tuaj (nën titullin Shkarko/Download) dhe shtypni butonin Download APK për të filluar shkarkimin. Nëse pyeteni se me cilin aplikacion synoni të përfundoni operacionin, zgjidhni shfletuesin që po përdorni aktualisht (p.sh. Chrome) dhe përgjigjuni OK paralajmërimit që shfaqet më poshtë.

Si te perditesosh update Messenger

Kur shkarkimi të përfundojë, hapni aplikacionin ku ndodhen file te shkarkuar në Android, zgjidhni paketën apk të Messenger dhe instaloni versionin më të fundit të aplikacionit duke shtypur butonin Instalo në ekranin që hapet. Kini parasysh qe per te instaluar aplikacione te shkarkuara nga ky dyqan, Android do ju kerkoi qe te aktivizoni instalimin e aplikacioneve nga burime te panjohura.

Si te perditesosh update Messenger

Per te bere aktivizimin, nese nuk ju lejon te shkoni direkt gjate procedures se instalimit, provoni të shkoni te menuja Cilësimet/Impostazioni > Siguria/Sicurezza e pajisjes tuaj dhe të aktivizoni opsionin Burime të panjohura/Origini sconosciute.

Si te perditesosh update Messenger: iPhone

Për të përditësuar Facebook Messenger ne iPhone, duhet të hapni App Store (ikona blu me shkronjën A të shtypur në qendër) dhe duhet të zgjidhni skedën Përditësimet/Aggiornamenti/Update që ndodhet poshtë djathtas.

Në këtë pikë, kërkoni për ikonën e Messenger në listën e aplikacioneve për instalim, trokisni butonin Perditeso/Aggiorna/Update që ndodhet pranë tij dhe prisni që përditësimi të shkarkohet në smartphone tuaj. Nëse në vend të butonit Përditëso/Aggiorna/Update gjeni butonin Hap/Apri/Open, do të thotë që tashmë keni të instaluar në telefonin tuaj versionin më të fundit të Messenger.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nese po e lexoni këtë udhëzues direkt nga iPhone, ju mund ta përditësoni Messenger-in në versionin më të fundit thjesht duke u lidhur me këtë faqe dhe duke shtypur butonin Përditëso/Aggiorna/Update (ky buton shfaqet vetem nese ka perditesim te ri).

Si te perditesosh update Messenger

Nëse ju është dashur të përditësoni Messenger manualisht, atehere sistemi automatik i përditësimit të aplikacionit mund të mos funksionojë siç duhet. Për të kontrolluar nëse gjithçka është në rregull, hapni menunë Cilësimet/Impostazioni të iPhone tuaj (ikona e ingranazhit të vendosur në ekranin bazë) dhe shkoni te Tunes Store e App Store.

Në ekranin që hapet, nëse ato nuk janë tashmë aktive, aktivizoni opsionet App dhe Përditësimet/Aggiornamenti/Update te iPhone. Tani ai do të fillojë të shkarkojë automatikisht përditësimet e aplikacioneve. Për të parandaluar shkarkimin e përditësimeve gjatë përdorimit të ofertes se telefonit, sigurohuni që Perdor te dhenat celulare/Utilizza dati cellulare/Use Cellular Data të jetë çaktivizuar.

Përditëso Messenger në: Windows Phone

Facebook Messenger është gjithashtu i disponueshëm në Windows Phone, madje edhe në Windows Phone mund ta përditësoni në një mënyrë shumë të thjeshtë.

Nëse keni një telefon inteligjent të pajisur me sistemin operativ Microsoft dhe dëshironi të përditësoni Messenger, gjithçka që duhet të bëni është të hapni Dyqanin e Windows Phone (ikona e çantës së blerjeve me flamurin Windows të printuar në qendër), shtypni butonin (…) ndodhet në fund dhe zgjidhni artikullin e cilësimeve/impostazioni/settings nga menuja që shfaqet.

Në ekranin që hapet, lëvizni ne PO, levat në lidhje me opsionet Përditëso automatikisht aplikacionet/Aggiorna le app automaticamente dhe Përditëso vetëm me Wi-Fi/Aggiorna solo con il Wi-Fi dhe trokisni butonin kërko për përditësime/cerca aggiornamenti. Kjo do të aktivizojë përditësimet automatike të aplikacioneve dhe nëse disponohet, do të fillojë shkarkimi i versionit më të fundit të Facebook Messenger (si dhe çdo aplikacion tjetër që ka nevojë për përditësim).

Perditeso/Update në Messenger Beta

Nese dëshironi të shkarkoni versionin beta të Facebook Messenger për të provuar paraprakisht veçoritë e reja të aplikacionit, atehere mund të bëhet, por kini parasysh: versionet beta të aplikacioneve mund të jenë potencialisht të paqëndrueshme dhe mund të paraqesin probleme të cilat më pas korrigjohen në versionet e qëndrueshme, dmth ne ato që zakonisht i gjejmë në dyqanet tona të smartfonëve.

Pas sqarimit të këtij koncepti themelor, më duhet t’ju them se aktualisht i vetmi sistem operativ që ju lejon të instaloni versionet beta të Messenger është Android, kështu që mund të vazhdoni vetëm nëse smartphone juaj është i pajisur me kete sistemin operativ. Nëse keni një iPhone ose Windows Phone, më vjen keq, por nuk mund të provoni Messenger beta.

Për të instaluar versionin beta të Facebook Messenger në telefonin tuaj inteligjent Android, lidhuni me faqen e Play Store dedikuar aplikacionit, lëvizni poshtë në fund të ekranit dhe së pari shtypni butonin Po që ndodhet në kutinë Bëhuni një testues beta/Diventa un beta tester dhe më pas Bashkohuni/Partecipa.

Në këtë pikë, prisni disa minuta, shkoni te seksioni Aplikacionet dhe lojërat e mia/Le mie app e i miei giochi të Play Store (duke shtypur ikonën  që ndodhet lart majtas) dhe zgjidhni skedën Aplikacionet e versionit beta/App in versione beta.

Më pas shtypni ikonën e Messenger, shtypni butonin Përditëso/Aggiorna/Update dhe prisni që versioni beta i aplikacionit të instalohet në pajisjen tuaj.

Nëse ndryshoni mendje, mund të ktheheni në versionin e qëndrueshëm të Messenger duke hequr aplikacionin nga telefoni inteligjent, duke çaktivizuar pjesëmarrjen tuaj në programin e testimit beta dhe duke rishkarkuar versionin e qëndrueshëm të aplikacionit nga Play Store.

Për të çaktivizuar pjesëmarrjen tuaj në programin e testimit beta të Messenger, lidhuni me faqen e Play Store kushtuar aplikacionit, lëvizni ekranin në fund dhe shtypni butonin Braktis/Abbandona.