Si te perditesosh update Facebook

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te perditesosh – update Facebook te telefon Android, iPhone dhe kompjuter. Duke bere perditesimin e ketij aplikacioni, ju do te keni te disponueshme vecorite e tij me te fundit, si dhe me te mbrojtur nga ana e sigurise.

Procedura që duhet të ndiqet është, në përgjithësi konsiston ne hapjen e dyqanit në pajisjen në përdorim, prsh Play Store në telefon Android, App Store në iPhone/iPadOS dhe Microsoft Store në Windows 10/11, shkoni në faqen e dedikuar për app Facebook dhe shtyp butonin e duhur që ju lejon të shkarkoni çdo përditësim të disponueshëm. Per te gjitha detajet vazhdoni lexoni me tej.

Permbajtja

Si te perditesosh Facebook falas

Nëse doni të dini se si të përditësoni Facebook në versionin më të fundit falas, gjithçka që duhet të bëni është të ndiqni udhëzimet e mëposhtme, në mënyrë që ta bëni këtë si në telefonat Android ashtu edhe në iPhone.

Si te perditesosh – update Facebook: në telefon Android

Si te perditesosh update Facebook

Për të përditësuar Facebook në telefon Android, duhet të shkoni te seksioni i Play Store dedikuar aplikacionit ose përditësimeve të aplikacioneve të instaluara, kontrolloni nëse një përditësim për Facebook është i disponueshëm dhe vazhdoni me shkarkimin e tij duke përdorur butonin e duhur.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Prandaj, nisni Play Store duke shtypur simbolin e trekendeshit me ngjyrë që gjeni në ekranin bazë ose në sirtar (d.m.th. ekrani që paraqet ikonat e të gjitha aplikacioneve të instaluara) dhe hapeni, kërkoni aplikacionin Facebook ne fushen e kerkimit siper, më pas shtypni ne ikonën e tij dhe në butonin Përditëso/Aggiorna/Update, për të instaluar çdo përditësim të disponueshëm. Nëse në vend të butonit Përditëso/Aggiorna/Update ka butonin Hap/Apri/Open, do të thotë që versioni më i fundit i Facebook është tashmë i pranishëm në pajisjen tuaj.

Përndryshe, mund të vazhdoni edhe në nje mënyrë tjetër: shtypni butonin (≡) që ndodhet në pjesën e sipërme majtas të Play Store dhe zgjidhni artikullin Aplikacionet dhe lojërat e mia/Le mie app e i miei giochi nga menuja që hapet. Në ekranin tjetër, kontrolloni për përditësime të disponueshme për Facebook, shtypni butonin Perditeso/Aggiorna/Update që ndodhet në ikonën e tij dhe keni mbaruar.

Nëse nuk e keni bërë tashmë, ju mund të vendosni përditësime automatike për aplikacionet. Duke e bërë këtë, në të ardhmen, nuk do të duhet të shqetësoheni për përditësimin manual të Facebook dhe të gjitha aplikacioneve të tjera të instaluara në pajisjen tuaj. Për të vazhduar, pasi të keni nisur Play Store dhe të shtypni butonin (≡) që ndodhet lart majtas, prekni artikullin Cilësimet/Impostazioni dhe në ekranin që hapet, zgjidhni formulimin Përditësimi automatik i app/Aggiornamento automatico app.

Në kutinë që hapet, vendosni shenjën e kontrollit Vetëm nëpërmjet Wi-Fi/Solo tramite Wi-Fi, për të përditësuar aplikacionet vetëm nëse ka një lidhje Wi-Fi, ose vendosni shenjen ne opsionin Në çdo rrjet/Su qualsiasi rete, për të instaluar përditësime edhe nëse lidheni nga një internetin e ofertes (mbani parasysh se ky opsion i dytë mund të konsumojë Giga-t e disponueshme në ofertën aktive në SIM-in tënd).

Nese nuk ishit në gjendje të përditësoni Facebook-un duke përdorur procedurën e përshkruar me siper, atehere në këtë rast mund të shkarkoni skedarin APK të aplikacionit Facebook nga një dyqan i jashtëm dhe më pas ta instaloni në pajisjen tuaj. Mbani mend se, duke qenë se këto janë aplikacione të instaluara përmes dyqaneve të palëve të treta (dhe jo në atë zyrtar të Google), nëse e bëni këtë mund ta ekspozoni pajisjen tuaj ndaj rreziqeve të sigurisë. 

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të vazhduar, ju sugjeroj të mbështeteni te APKMirror, një portal shumë i besueshëm që përmban skedarët APK të shumë aplikacioneve Android. Për ta përdorur atë, shkoni te seksioni i dedikuar për Facebook duke klikuar në këtë lidhje, prekni ikonën e shigjetës me drejtim poshtë që korrespondon me versionin e Facebook të interesit tuaj dhe në faqen që hapet, prekni SHIKO APK-të e disponueshme/SEE AVAILABLE APKS.

Tani shtypni lidhjen që tregon versionin më të fundit të Facebook, më pas shtypni butonin Shkarko/Download APK në fund të faqes, për të filluar shkarkimin e skedarit APK dhe më pas trokitni lehtë mbi butonin OK. Pasi të jetë bërë kjo, hapni skedarin APK duke trokitur mbi lajmerimin që shfaqet në panelin e njoftimeve siper ose, nëse preferoni, duke shkuar te dosja e shkarkimit të pajisjes tuaj.

Në këtë pikë, mund t’ju kërkohet të aktivizoni cilësimin që ju lejon të instaloni skedarë nga burime të panjohura/Origini sconosciute. Ndiqni udhëzimet që shihni në ekran për të pasur sukses në operacion (zakonisht thjesht prekni artikullin Cilësimet/Impostazioni në kutinë që duhet të shfaqet në ekranin dhe zhvendoseni çelësin që ndodhet pranë formulimit Burime të panjohura/Origini sconosciute në ON/Ndezur). Tani nëse është e nevojshme, hapni përsëri skedarin APK që keni shkarkuar dhe në ekranin që hapet, shtypni butonin Install.

Si te perditesosh – update Facebook: në iPhone

Si te perditesosh update Facebook

Tani le te shikojme se si te perditesosh – update Facebook në iPhone. Edhe në këtë rast, bërja e saj është mjaft e thjeshtë, pasi është e mundur të përdoret sistemi i përditësimit të aplikacionit që është i disponueshëm në App Store për këtë qëllim.

Prandaj, gjëja e parë që duhet të bëni është të filloni App Store duke shtypur ikonën e A në ekranin bazë të iPhone tuaj, zgjidhni skedën Kërko/Cerca, kërkoni për aplikacionin Facebook dhe së pari shtypni ikonën e tij dhe më pas në butonin Përditëso/Aggiorna/Update, nëse është i disponueshëm. Nëse ka një buton Hap/Apri/Open në vend të butonit Përditëso/Aggiorna/Update, kjo do të thotë që tashmë po përdorni versionin më të fundit të Facebook.

Përndryshe, mund të vazhdoni edhe në mënyrë tjeter. Trokitni lehtë mbi foton tuaj në App Store (djathtas lart), lëvizni në ekranin e shfaqur dhe gjeni praninë e ikonës së Facebook në listën e aplikacioneve për përditësim. Nëse ikona e Facebook është e pranishme, shtypni butonin Përditëso/Aggiorna/Update që ndodhet pranë saj për të filluar shkarkimin e përditësimit.

Në iPhone është e mundur të aktivizoni përditësimet automatike të aplikacioneve. Nëse nuk e keni bërë tashmë këtë, mund ti aktivizoni ato duke shkuar te Cilesimet/Impostazioni/Settings> iTunes Store dhe App Store> Përditësimet automatike/Aggiornamenti automatici dhe sigurohuni që leva e çelësit që ndodhet pranë formulimit Përditësimet e app/Aggiornamenti app të zhvendoset në AKTIV/ON.

Nese dëshironi të aktivizoni përditësimet automatike edhe nëse përdorni oferten e internetit, ndërkohë që jeni të vetëdijshëm për faktin se kjo mund të konsumojë një pjesë të madhe të Giga-ve të përfshirë në planin tuaj të të dhënave, atehere pasi të shkoni te Cilësimet/Impostazioni > iTunes Store e App Store > Përditësimet automatike/Aggiornamenti automatici, lëvizni levën e çelësit që ndodhet nën titullin Shkarkimet automatike/Download automatici AKTIV/ON (në seksionin e të dhënave celulare/Dati cellulare).

Si te perditesosh Facebook: në Kompjuter

Duke qenë se Facebook është gjithashtu i disponueshëm në formën e një aplikacioni për Windows 10, atehere po e përfundojmë këtë udhëzues duke parë se si të përditësojmë Facebook në kompjuter. Në këtë rast, mund të vazhdoni drejtpërdrejt nga Dyqani i Microsoft.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Prandaj, niseni këtë të fundit duke klikuar në ikonën e çantës së blerjeve me logon e Microsoft-it të pranishme në shiritin e aplikacioneve ose në menunë Start, klikoni në simbolin me tre pika lart djathtas dhe klikoni mbi Shkarkimet dhe përditësimet/Download e aggiornamenti nga menuja e shfaqur në ekran.

Tani, pasi të keni mbërritur në seksionin Shkarkime dhe përditësime/Download e aggiornamenti, klikoni në butonin Shkarko përditësimet/Scarica aggiornamenti që ndodhet në këndin e sipërm djathtas të dritares për të vazhduar me shkarkimin e përditësimeve të disponueshme për aplikacionet e instaluara në kompjuterin tuaj, duke përfshirë Facebook.

Edhe në Windows 10 është e mundur të aktivizohet shkarkimi automatik i përditësimeve të aplikacioneve. Për të vazhduar me aktivizimin e këtij funksioni, pasi të keni hapur Microsoft Store dhe të klikoni në ikonën me tre pika që ndodhet lart djathtas, shkoni te Cilesimet/Impostazioni/Settings > Përditësimet e app/Aggiornamenti app dhe lëvizni çelësin që ndodhet pranë formulimit Përditëso aplikacionet automatikisht/Aggiorna le app automaticamente  ON/Ndezur