Si te perditesosh update WhatsApp ne iPhone

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te perditesosh – update WhatsApp ne iPhone. Perditesimet e WhatsApp vijne gjithmon me te reja nga me te ndryshmet dhe qe mund te jene interesante dhe te nevojshme gjate perdorimit te aplikacionit, si dhe ne rritjen e sigurise.

Me poshte do te gjeni procedurën e detajuar për të kontrolluar disponueshmërinë e një përditësimi të ri dhe fillimin e shkarkimit të tij, pastaj do të gjeni gjithashtu indikacionet e nevojshme për aktivizimin e përditësimeve automatike, në mënyrë që të mos shqetësoheni më për përditësimin manual të WhatsApp. Per te gjitha detajet vazhdoni lexoni me tej.

Permbajtja

Informacioni paraprak

Si te perditesosh update WhatsApp ne iPhone

Përpara se të hyni në thelbin e këtij udhëzuesi dhe t’ju shpjegojme në detaje se si të përditësoni/update WhatsApp në iPhone, do ju japim disa informacione paraprake në lidhje me këtë.

Para së gjithash, duhet të dini se nuk është gjithmonë e mundur të përditësoni aplikacionin në iPhone. Në fakt, në kohën e shkrimit të këtij udhëzuesi, është e mundur të shkarkohet dhe të përdoret WhatsApp në të gjithë iPhone me versione nga iOS 12 dhe më të reja.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse keni një iPhone të vjetër që nuk është i pajtueshëm me këtë version të sistemit operativ, më vjen keq t’ju informoj jo vetëm që nuk mund të shkarkoni dhe instaloni përditësime të reja të WhatsApp, por që nuk do të jeni më në gjendje të përdorni aplikacionin në fjalë në pajisjen tuaj.

Dua të nënvizoj se WhatsApp, përpara se të ndërpresë mbështetjen në një pajisje, dërgon disa njoftime në lidhje me këtë, në mënyrë që të lejojë përdoruesin të bëjë një kopje rezervë/backup të WhatsApp dhe të vazhdojë të hyjë në shërbim duke shkarkuar aplikacionin në një pajisje të re. 

Si te perditesosh – update WhatsApp ne iPhone: Manualisht

Si te perditesosh update WhatsApp ne iPhone

Gjithçka që duhet të bëni për të përditësuar WhatsApp në iPhone është të hyni në App Store dhe nëse disponohet një përditësim i ri, shtypni butonin për të filluar shkarkimin dhe instalimin e tij.

Prandaj, për të vazhduar, merrni iPhone tuaj, hapni faqen WhatsApp në App Store dhe kontrolloni për disponueshmërinë e një përditësimi të ri. Nëse shihni butonin Hap/Apri/Open, do të thotë që tashmë po përdorni versionin më të fundit të WhatsApp. Nëse shikoni butonin Perditeso/Aggiorna/Update prane ikones se WhatsApp ne App Store, shtypni mbi të për të shkarkuar dhe instaluar përditësimin e ri.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Përndryshe, mund ta nisni App Store duke shtypur ikonën e tij (Abardhë në një sfond blu), shtypni foton tuaj, lart djathtas dhe kontrolloni nëse ka një përditësim të ri WhatsApp në seksionin Përditësimet e disponueshme/Aggiornamenti disponibili.

Nëse po, prekni butonin Përditëso/Aggiorna/Update dhe prisni që shiriti i progresit të arrijë 100%, për të përfunduar shkarkimin dhe instalimin e versionit më të fundit të disponueshëm të WhatsApp. 

Si te perditesosh – update WhatsApp ne iPhone: Automatikisht

Nëse dëshironi të përditësoni WhatsApp-in automatikisht, në mënyrë që të mos shqetësoheni për kontrollimin e përditësimeve të reja dhe shkarkimin manual të tyre çdo herë, atehere mund të aktivizoni përditësimet automatike.

Megjithatë, përpara se t’ju tregoj se si ta bëni këtë, dua të nënvizoj se është një veçori e disponueshme në iPhone, e cila ju lejon të mbani të përditësuara automatikisht të gjitha aplikacionet, pa mundësinë e specifikimit se cilat aplikacione të përditësohen dhe cilat jo. Kjo do të thotë që duke aktivizuar këtë opsion, nuk do të aktivizoni vetëm përditësimet automatike për WhatsApp, por edhe për të gjitha aplikacionet e tjera të instaluara në iPhone tuaj.

Thënë kete, nëse ende synoni të vazhdoni, hyni te Cilësimet/Impostazioni e iPhone duke shtypur ikonën e rrotës së ingranazhit në ekranin bazë dhe trokitni lehtë mbi artikullin App Store. Në ekranin e ri që shfaqet, gjeni seksionin Shkarkime automatike/Download automatici dhe lëvizni çelësin për opsionin Përditësimet e aplikacioneve/Aggiornamenti app nga OFF/Fikur në ON/Ndezur.

Kjo do të shkarkojë dhe instalojë automatikisht çdo përditësim të ri të disponueshëm kur iPhone juaj është i lidhur me një rrjet Wi-Fi. Nëse dëshironi ta aktivizoni edhe këtë opsion kur përdorni internetin e ofertes, në seksionin Të dhënat celulare/Dati cellulari, aktivizoni opsionin Shkarkime automatike/Download automatici duke lëvizur çelësin relativ nga OFF/Fikur në ON/Ndezur.

Nëse dëshironi, duke shtypur artikullin Shkarko app/Download app dhe duke zgjedhur opsionin e interesit tuaj midis Gjithmonë lejo/Consenti sempre dhe Pyet nëse/Chiedi se > 200 MB, mund të zgjedhësh gjithashtu nëse do të lejosh gjithmonë përditësime automatike ose nëse do ta lejosh vetëm për shkarkime më pak se 200 MB.

Si të përditësosh WhatsApp në iPhone të vjetër

Siç e përmenda në rreshtat fillestarë të këtij udhëzuesi, nuk është gjithmonë e mundur të përditësohet dhe të vazhdojë të përdoret WhatsApp në iPhone.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për shembull, ne iPhone 5 ose iPhone 5C, nuk është më e mundur ta bëni këtë pasi aplikacioni nuk mbështetet më.

Edhe nëse njoftohet një përditësim i ri, duke hyrë në App Store dhe duke shtypur butonin Përditëso/Aggiorna/Update për WhatsApp, do të shihni mesazhin Ky version i WhatsApp nuk është i pajtueshëm me këtë pajisje/Questa versione di WhatsApp non è compatibile con questo dispositivo.

Gjithashtu, kur përpiqeni të nisni WhatsApp, do t’ju shfaqet mesazhi WhatsApp nuk i mbështet më versionet më të vjetra të iOS/WhatsApp non supporta più le versioni precedenti di iOS, duke ju kerkuar të përditësoni sistemin tuaj operativ për të vazhduar përdorimin e aplikacionit. Nëse iPhone juaj nuk është i përputhshëm me versionin iOS të mbështetur nga WhatsApp, nuk do të mund të vazhdoni me përditësimin dhe për rrjedhojë, nuk do të mund të vazhdoni të përdorni as aplikacionin ne fjale.