Si te ndryshosh password / fjalekalimin Facebook

Te kesh nje password Facebook te thjesht per tu gjetur nuk eshte nje ide e mire, sepse dikush tjeter mund te futet ne account/llogarine tende, duke pasur parasysh pasojat e shumta qe kjo mund te sjell. Per te anashkaluar kete problem, ketu je ne udhezuesin e duhur sepse do te shpjegoj se si te ndryshosh password/fjalekalimin e Facebook duke perdorur nje kompjuter ose telefon apo tablet.

Ndryshimi i password/fjalëkalimit te Facebook nuk është aspak i komplikuar. Në varësi të nevojave tuaja, mund të ndryshoni ose rivendosni fjalëkalimin tuaj pa probleme, qoftë në rast se dëshironi ta ndryshoni për arsye sigurie, qoftë në rast se e keni harruar. 

Shenim: Facebook ndryshon grafiken here pas here dhe rruga per te ndryshuar password, treguar me poshte, mund te mos jete precize ne cdo hap, por e ngjashme.

Permbajtja

Si te ndryshosh password/fjalekalimin Facebook nga kompjuteri

Ne kete kapitull do te flasim se si te ndryshosh password/fjalekalimin e Facebook duke vepruar nga nje kompjuter. Me poshte do te gjeni te gjithe proceduren te shpjeguar hap pas hapi.

Modifiko password/fjalekalimin

Si te ndryshosh password / fjalekalimin Facebook

Nëse do te mesosh se si te ndryshosh password/fjalekalimin e Facebook nga kompjuteri sepse ke ndërmend ta bësh atë më të sigurt dhe të shmangesh vjedhjen e identitetit, hapi i parë që duhet të bësh është të futesh në llogarinë tende në rrjetin social. Për ta bërë këtë, lidhu me Facebook duke hapur shfletuesin e internetit që në përgjithësi përdor për të shfletuar rrjetin, shkruaj www.facebook.com në shiritin e adresave dhe shtypni butonin Enter dhe më pas futni adresën e postës elektronike ose numrin e telefonit me të cilin keni zgjedhur të regjistroheni në rrjetin social dhe fjalëkalimin përkatës. Pasi të bëhet kjo, klikoni në butonin Accedi/Login.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Rruga 1: Pasi të shfaqet faqja e Facebook, klikoni në ikonën që përshkruan një shigjetë drejtuar poshtë, djathtas siper dhe zgjidhni artikullin Cilësimet/Impostazioni/Settings nga menuja që ju shfaqet. Në faqen që hapet, sigurohuni që opsioni i Generali te jetë zgjedhur nga shiriti anësor i majtë (dhe nëse jo, klikoni mbi të) pastaj gjeni artikullin e Fjalëkalimit/Password të bashkangjitur në anën e djathtë të ekranit të shfaqur dhe klikoni në lidhjen Edit/Modifica pranë tij.

Vazhdoni duke plotësuar formularin që ju është propozuar. Pastaj shkruani fjalëkalimin tuaj aktual në fushën qe ndodhet ngjitur me Current/Attuale, shkruani fjalëkalimin e ri në fushen e vendosur ngjitur me Nuova dhe Digita nuovamente la nuova password dhe pastaj klikoni në Ruaj ndryshimet/Salva le modifiche për të përfunduar operacionin.

Pasi të keni bërë ndryshimet e dëshiruara te fjalëkalimit, një paralajmërim do të shfaqet në ekran që tregon se operacioni ishte i suksesshëm. Gjithashtu do të pyeteni nëse, rrjedhimisht nga ndryshimet e bëra, keni ndërmend të shkëputni të gjitha pajisjet e tjera të lidhura me llogarinë tuaj ose nëse do të vazhdoni të qëndroni të lidhur. Zgjidhni opsionin që mendoni se do të bëjë më shumë për ju dhe më pas shtypni butonin Vazhdo/Continua.

Në këtë pikë keni arritur të përfundoni të gjithë procedurën me të cilën të ndryshoni fjalëkalimin e Facebook nga kompjuteri juaj. Duke marrë parasysh ndryshimet e bëra, herën tjetër që dëshironi të futeni në llogarinë tuaj në Facebook, mbani mend se për ta bërë këtë do t’ju duhet të shkruani fjalëkalimin e ri, pasi ai i mëparshmi nuk do të jetë më i vlefshëm.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Rruga 2: nese nuk gjeni hapat me siper: shtypni (▾) per te zgjeruar menune ose ikonen e profilit, pastaj ne Cilesimet dhe privatesia/Impostazioni e privacy > Cilesimet/Impostazioni, pastaj shkoni ne Protezione e Accesso dhe ne faqen qe hapet shtypni Modifica password. Tani duhet te shtypni passwordin aktual, pastaj te riun, perseritni te riun dhe ne fund shtypni Ruaj ndryshimet/Salva modifiche dhe kaq.

Rikupero password/fjalekalimin

Nëse jeni të interesuar të kuptoni se si te ndryshosh password/fjalekalimin në Facebook sepse e keni harruar atë dhe nuk mund të hyni më në llogarinë tuaj, atehere lidhuni me faqen kryesore të rrjetit social duke filluar shfletuesin e internetit që përdorni në përgjithësi për të shfletuar rrjetin. Shkruani www.facebook.com në shiritin e adresave të të njëjtit dhe më pas shtypni butonin Enter në tastierë. Pastaj klikoni mbi artikullin Non ricordi più come accedere all’account? e vendosur në pjesën e sipërme të djathtë.

Në faqen që hapet, plotësoni formularin që ju propozohet në ekran duke shtypur adresën tuaj të postës elektronike në fushën poshtë fjalëve E-mail, telefon, emër përdoruesi ose emri i plotë/E-mail, telefono, nome utente o nome completo dhe klikoni në butonin Kërko/Cerca/Search.

Në faqen e re në internet që ju shfaqet në këtë pikë, gjeni llogarinë tuaj midis atyre në listë (nëse ka më shumë se një) dhe shtypni butonin Eshte llogaria ime/È il mio account vendosur pranë saj.

Nëse nuk mund ta gjeni llogarinë tuaj në mesin e të gjithë atyre që ju janë treguar, klikoni në butonin Unë nuk jam i pranishëm në listë/Non sono presente nella lista vendosur në fund djathtas dhe më pas shkruani emrin e nje shoku tuaj në Facebook për të lejuar që rrjeti social t’ju identifikojë më lehtë. Për më shumë detaje, hidhini një sy pjesës së duhur të Qendrës së Ndihmës në Facebook, në të cilën mund të hyni duke klikuar këtu.

Pasi llogaria juaj të jetë identifikuar, tregoni se si keni ndërmend të rivendosni fjalëkalimin tuaj duke zgjedhur një nga sistemet e propozuara në listën në të majtë, duke zgjedhur mes dërgimit të një mesazhi e-mail me linkun për të vendosur përsëri fjalëkalimin, në adresën e email-it tuaj ose një SMS që përmban një kod, në numrin e telefonit të lidhur me profilin tuaj (opsionet e disponueshme mund të ndryshojnë në varësi të informacionit të kontaktit që i keni dhënë Facebook) pastaj klikoni në butonin Vazhdo/Continua.

Në kutinë që hapet, futni kodin me gjashtë numra që keni marrë me e-mail ose me SMS në numrin tuaj celular dhe klikoni në butonin Vazhdo/Continua.

Ne fund,, shkruani fjalëkalimin e ri që dëshironi të përdorni për të hyrë në llogarinë tuaj në fushat poshtë Artikujve Nuova dhe Digita nuovamente la password dhe pastaj klikoni në butonin Ruaj ndryshimet/Salva modifiche për të përfunduar operacionin.

Si te ndryshosh password/fjalekalimin Facebook nga telefoni dhe tableti

Ne kete paragraf te udhezuesit do te shikojme se si te ndryshosh password/fjalekalimin e Facebook duke vepruar nga nje telefon inteligjent ose nga tableti. Gjthcka do jete e shpjeguar hap pas hapi.

Modifiko password/fjalekalimin

Si te ndryshosh password / fjalekalimin Facebook

Nese dëshironi të ndryshoni fjalëkalimin tuaj të Facebook duke përdorur aplikacionin e rrjetit social të disponueshëm për telefonat inteligjentë dhe tabletët, atehere merni nje telefon dhe hyni në ekranin kryesor dhe shtypni ikonën që lidhet me aplikacionin e Facebook.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të shfaqet ekrani kryesor i aplikacionit Facebook, shtypni butonin me tre viza horizontale në pjesën e poshtme të djathtë në iOS dhe në pjesën e sipërme të majtë në Android. Në këtë pikë, nëse jeni duke përdorur një iPhone ose një iPad, trokitni lehtë mbi Cilësimet/Impostazioni/Settings, zgjidhni artikullin Cilësimet e llogarisë/Impostazioni dell’account dhe më pas shtypni në Generali. Nëse, nga ana tjetër, jeni duke përdorur një pajisje Android, trokitni lehtë mbi Cilësimet e llogarisë/Impostazioni dell’account dhe pastaj në Generali (ose Cilesimet dhe privatesia/Impostazioni e privacy > /Cilesimet/Impostazioni > Fjalekalimi dhe siguria/Password e sicurezza, tani shtyp ne Ndrysho fjalekalimin/Modifica password. Ne kete pike plotesoni fushat me password aktual, me te riun dhe perseritni te riun. Pastaj shtyp perditeso fjalekalimin/aggiorna password dhe mbaruat).

Në ekranin e ri që tani ju shfaqet, shtypni artikullin Fjalëkalimi/Password dhe më pas plotësoni fushat Fjalëkalimi aktual/Password attuale duke shtypur fjalëkalimin tuaj aktual dhe fushat e Fjalëkalimi Ri/Nuova password dhe Shkruani përsëri fjalëkalimin e ri/Digita nuovamente la nuova password me fjalëkalimin e ri që keni ndërmend të përdorni.

Për të përfunduar procedurën dhe për të konfirmuar ndryshimet e bëra, prekni butonin Ndrysho fjalëkalimin/Modifica password që ndodhet në fund.

Rikupero password/fjalekalimin

Nëse keni harruar fjalëkalimin për të hyrë në llogarinë tuaj në rrjetin social dhe jeni të interesuar të kuptoni se si të ndryshoni fjalëkalimin tuaj në Facebook në një situatë të tillë, atehere hapni app Facebook nga telefoni.

Në ekranin që ju shfaqet në këtë pikë, nëse jeni duke përdorur një pajisje iOS, prekni Hai bisogno di aiuto? dhe pastaj shtyp mbi Hai dimentico la password? ndërsa nëse përdorni një smartphone ose një tabletë Android shtyp Password dimenticata? të vendosur nën fushen për t’u identifikuar në llogari, plotësoni fushat e E-mail ose telefon që tani shihni në ekran duke shtypur adresën tuaj të postës elektronike ose numrin tuaj të telefonit që keni lidhur më parë me llogarinë tuaj në rrjetin social, pastaj shtypni butoni Trova il tuo account.

Tani gjeni llogarinë tuaj në mesin e atyre të listuar (nëse kishte më shumë se një) dhe pastaj shtypeni atë. Nëse nuk mund ta gjeni llogarinë tuaj mes të gjitha atyre që ju janë treguar, shtypni butonin Unë nuk jam i pranishëm në listë/Non sono presente nella lista vendosur në pjesën e poshtme të djathtë dhe më pas shkruani emrin e nje shoku tuaj në Facebook për të lejuar që rrjeti social t’ju identifikojë më lehtë.

Tani tregoni se si keni ndërmend të rivendosni fjalëkalimin tuaj duke zgjedhur një nga sistemet e propozuara në listën në të majtë duke zgjedhur mes dërgimit të një mesazhi e-mail me linkun për të vendosur përsëri fjalëkalimin në adresën e postës elektronike të lidhur me llogarinë tuaj ose një SMS që përmban një kod, në numrin e telefonit të lidhur me profilin tuaj (opsionet e disponueshme mund të ndryshojnë në bazë të informacionit të kontaktit që i keni dhënë Facebook) pastaj prekni butonin Vazhdo/Continua.

Në kutinë që hapet, futni kodin me gjashtë numra që keni marrë me e-mail ose me SMS në numrin tuaj celular dhe klikoni në butonin Vazhdo/Continua.

Ne fund shkruani fjalëkalimin e ri që dëshironi të përdorni për të hyrë në llogarinë tuaj, në fushat poshtë artikujve Nuova dhe Digita nuovamente la password dhe pastaj klikoni në butonin Ruaj ndryshimet/Salva modifiche për të përfunduar operacionin.