Si te bllokosh nje person ne WhatsApp

Nese dikush te bezdis ne WhatsApp dhe deshiron te mesosh se si te bllokosh nje person ne WhatsApp me qellim qe te gjesh qetesine, atehere ketu je ne vendin e duhur.

Bllokimi është një procedurë me të cilën ju mund të parandaloni një person që të telefonojë, të dërgojë mesazhe ose të shikojë statusin tend në WhatsApp në një mënyrë jashtëzakonisht të lehtë dhe të shpejtë. Nuk kërkon miratim nga përdoruesit e tjerë dhe mund të hiqet në çdo kohë. Duke bllokuar një kontakt në WhatsApp, ju do të parandaloni që ky i fundit të kontaktojë me ju dhe do ta parandaloni atë të shohë informacionin në lidhje me hyrjen tuaj të fundit (padyshim që kjo është reciproke).

Ekziston edhe një funksion tjetër WhatsApp, shumë më pak drastik, i cili ju lejon të çaktivizoni njoftimet dhe mesazhet e një bisede/chat për një periudhë që varion nga 8 orë në përgjithmonë. Në këtë mënyrë është e mundur të shmangeni njoftimet e miqve më këmbëngulës pa qenë nevoja t’i bllokoni plotësisht. Tani le te shikojme ne detaje se si te bllokosh nje person ne WhatsApp.

Permbajtja

Si te bllokosh nje person ne WhatsApp ne Android

Nëse je duke përdorur një smartphone Android dhe dëshiron të mesosh se si te bllokosh nje person ne WhatsApp, hapi i parë që duhet të bësh është të hapesh aplikacionin zyrtar të shërbimit në pajisjen tende dhe pastaj të shkoni në skedën Chat. Pastaj zgjidhni emrin e personit që dëshironi të bllokoni duke shtypur mbi të, prekni simbolin e tre pikave të vendosura në të djathtë, zgjidhni artikullin Bllok/Blocca nga menuja që shfaqet dhe shtypni artikullin Bllok/Blocca për të konfirmuar operacionin.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Ju gjithashtu mund të veproni nga ekrani kryesor i WhatsApp: pasi të shtypni skedën Chat, shtypni simbolin e tre pikave të vendosura në të djathtë, shkoni te Settings/Impostazioni> Account> Privatësia/Privacy> Kontaktet e bllokuara/Contatti bloccati dhe shtypni ikonën e njeriut të vogël me simbolin (+) të vendosur siper djathtas, për të zgjedhur personin për të bllokuar.

Përdoruesit e bllokuar në WhatsApp nuk marrin një njoftim që i paralajmëron për statusin e tyre, megjithatë ata lehtë mund të vërejnë se çfarë ka ndodhur pasi nuk janë në gjendje të dërgojnë mesazhe ose të bëjnë thirrje përdoruesve që kanë vendosur ti bllokojne (siç ju kam shpjeguar ne kete udhezues).

Nëse nuk doni të shqetësoheni nga një përdorues, por në të njëjtën kohë doni të shmangni bllokimin e tij, mund të “heshtni” bisedat e tij duke shkuar në skedën Chat të WhatsApp, duke i bërë një trokitje të gjatë emrit të tij dhe më pas duke shtypur ikonen e altoparlantit me vize ne mes vendosur sipër djathtas. Në kutinë që hapet, zgjidhni nëse do të “heshtni” bisedën për 8 orë1 javë ose Gjithmonë/Sempre/Always dhe shtypni OK për të ruajtur ndryshimet. Nëse përveç tingujve dëshironi të fshini njoftimet për bisedë, hiqni zgjedhjen e artikullit Shfaq njoftimet/Mostra notifiche.

Në rast të mendimeve të dyta, mund të riaktivizoni bisedën e tij “të heshtur” duke përsëritur hapat e mësipërm dhe duke trokitur mbi ikonën e altoparlantit të vendosur gjithmonë në të djathtë.

Nëse nga ana tjetër, dëshironi të zhbllokoni një kontakt të bllokuar më parë në WhatsApp, kthehuni në ekranin kryesor të aplikacionit, shtypni butonin me tre pika në të djathtë dhe zgjidhni elementin Cilësimet/Impostazioni/Settings nga menuja që shfaqet. Në ekranin që hapet, zgjidhni artikujt Llogaria/Account> Privatësia/Privacy> Kontaktet e bllokuara/Contatti bloccati, shtyp emrin e përdoruesit për të zhbllokuar dhe shtypni Zhbllokoni [emri]/Sblocca [nome] për të përfunduar operacionin.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Si te bllokosh nje person ne WhatsApp ne iPhone

Nese deshiron te mesosh se si te bllokosh nje person ne WhatsApp nga iPhone, hapat qe do ndjekesh nuk jane shume te ndryshme nga ato te pershkruara per android.

Hapi i parë që duhet të bëni është të hapesh WhatsApp dhe të shkoni në skedën Chat, duke shtypur ikonën e dy revistave në të djathtë. Pastaj duhet të zgjidhni emrin e kontaktit që dëshironi të bllokoni, shtypni emrin e personit që shfaqet në pjesën e sipërme të ekranit dhe më pas të zgjidhni opsionin e bllokimit të kontaktit/Blocca contatto nga menuja që hapet. Do t’ju kërkohet të konfirmoni operacionin: shtypni Block/Blocca dhe loja mbaroi.

Ndryshe, mund të shkoni te seksioni Cilësimet/Impostazioni/Settings WhatsApp, zgjidhni Llogaria/Account> Privatësia/privacy> Bloccati nga menuja që hapet dhe shtypni butonin Shto…/Aggiungi…/Add… për të zgjedhur kontaktet qe do bllokoni.

Nëse nuk doni të bllokoni përgjithmonë një person, por thjesht doni ta “heshtni” përkohësisht, kthehuni te seksioni Bisedë/chat i WhatsApp, zgjidhni bisedën që do të heshtet dhe shtypni emrin e personit në krye të ekranit.

Në këtë pikë, shtypni opsionin e Silenzioso/Mute, zgjidhni nëse do të ” heshtni ” bisedën për 8 orë1 javë ose Gjithmonë/Sempre/Always dhe kaq. Kjo procedurë mund të përdoret gjithashtu për biseda në grup. Fatkeqësisht nuk mund të anuloni njoftimet me tekst të kontakteve individuale siç ndodh në Android.

Në rast të mendimeve të dyta, ju mund të riaktivizoni audion e një bisede duke u kthyer në menu me informacionin e kontaktit, duke shtypur përsëri në opsionin Silenzioso/Mute dhe duke zgjedhur Attiva audio nga menuja që shfaqet.

Nëse nga ana tjetër, dëshironi të zhbllokoni një kontakt të bllokuar më parë, shkoni te menuja Cilësimet/Impostazioni/Settings WhatsApp, zgjidhni Llogaria/Account> Privacy nga ekrani që u hap dhe shtyp opsionin e Bloccati. Në këtë pikë, rrëshqitni nga e djathta në të majtë në emrin që do të zhbllokohet, shtypni butonin e kuq Sblocca që shfaqet në anë dhe ndryshimet do të hyjnë në fuqi menjëherë.

Si te bllokosh nje person ne WhatsApp nga kompjuteri

Nëse dëshiron te mesosh se si te bllokosh nje person ne WhatsApp nga kompjuteri, dije se mund ta bësh duke përdorur client e shërbimit ose versionin e tij në internet.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të vazhduar, hyni në WhatsApp përmes client të tij zyrtar ose duke u lidhur me WhatsApp Web, shtypni butonin që përshkruan tre pikat ose simbolin () në krye dhe zgjidhni artikullin Settings/Impostazioni nga menuja që hapet.

Më pas, shtypni artikullin e Bloccati të vendosur në shiritin anësor në të majtë, klikoni në butonin Shto kontaktin për t’u bllokuar/Aggiungi contatto da bloccare  dhe zgjidhni kontaktin mbi të cilin keni ndërmend të veproni nga menuja që hapet. Pasi të përfundojë ky operacion, kontakti që keni zgjedhur do të bllokohet në mënyrë efektive.

Në rast të ndonjë mendimi të dytë, mund ta hiqni bllokun duke kryer procedurën e kundërt me atë që sapo ju tregova. Shkoni te Settings/Impostazioni> Blocked/Bloccati dhe klikoni në (x) që ndodhet në korrespondencë me emrin e kontaktit që keni bllokuar më parë dhe konfirmoni operacionin duke shtypur butonin Unblock/Sblocca.

Nese në vend që të bllokoni një kontakt, doni te heshtni nje kontakt ose grup, atehere garantoj se edhe kryerja e këtij operacioni nuk është aspak e komplikuar. Në këtë rast, gjithçka që duhet të bëni është të fikni tingujt dhe njoftimet nga kontakti ose grupi që ju intereson të “heshtni”, në mënyrë që të mos merrni njoftime per mesazhet nga ky i fundit.

Për të pasur sukses në qëllimin tuaj, klikoni në simbolin () që shfaqet kur kaloni mausin mbi emrin e kontaktit ose grupit në fjalë, më pas shtypni artikullin Silenzioso dhe zgjidhni kornizën kohore në të cilën dëshironi të çaktivizoni njoftimet (p.sh. 8 orë, 1 javë ose Gjithmonë).

Për të anuluar ndryshimin e bërë, klikoni përsëri në simbolin () që shfaqet kur vendosni mausin mbi emrin e kontaktit ose grupit që keni heshtur më parë dhe më pas shtypni artikullin Annulla silenzioso nga menuja që hapet.