Si te fshehesh hyrjen e fundit ne WhatsApp

Si te fshehesh hyrjen e fundit ne WhatsApp

Nese nuk deshironi qe personat qe keni ne WhatsApp të shohin datën dhe orën kur jeni futur për herë të fundit ne kete aplikacion, atehere mund ta shmangni kete problem, pasi ekziston një opsion që përdoret për të çaktivizuar funksionin hyrja e fundit dhe për rrjedhojë, për të parandaluar që të tjerët të shohin kur jeni futur per here te fundit në aplikacion. Me poshte do te shpjegoj se si te fshehesh hyrjen e fundit ne WhatsApp, duke ju ofruar të gjithë informacionin e nevojshem hap pas hapi. Per me shume vazhdoni lexoni me poshte.

Permbajtja

Cfar ndodh nese fsheh hyrjen e fundit ne WhatsApp

Si te fshehesh hyrjen e fundit ne WhatsApp

Para se të shpjegoj se si te fshehesh hyrjen e fundit në WhatsApp, më duhet të bëj një sqarim të rëndësishëm në këtë drejtim.

Opsioni për të fshehur hyrjen e fundit në WhatsApp ofron një marrëdhënie reciproke: kjo do të thotë se, duke e aktivizuar atë, nuk do të mund të shihni as ju kur miqtë tuaj janë lidhur me WhatsApp herën e fundit (pavarësisht nga privatësia e tyre).

Nëse e pranoni këtë rregull dhe jeni të gatshëm të vazhdoni gjithsesi, lexoni më tej: gjithçka shpjegohet më poshtë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Si te fshehesh hyrjen e fundit ne WhatsApp dhe te behesh i padukshem

Duke bërë premisat e nevojshme në lidhje me mundësinë e fshehjes se hyrjes se fundit në WhatsApp, le të shohim në detaje se si vazhdohet në Android dhe iPhone. Fatkeqësisht, në PC nuk është e mundur të vazhdohet as përmes client WhatsApp për Windows dhe macOS, as përmes WhatsApp Web.

Si te fshehesh hyrjen e fundit ne WhatsApp: Android

Si te fshehesh hyrjen e fundit ne WhatsApp

Nëse doni të dini se si te fshehesh hyrjen e fundit ne WhatsApp nga një pajisje Android, hapi i parë që duhet të bëni është të nisni aplikacionin, shtypni butonin që ndodhet lart djathtas dhe zgjidhni artikullin Cilësimet/Impostazioni/Settings nga kutia që ju tregohet.

Tani në ekranin që shihni, së pari shtypni artikullin Llogaria/account dhe më pas Privatësia/Privacy. Shtypni më pas, në artikullin Hyrja e fundit/Ultimo accesso dhe vendosni shenjën pranë opsionit Asnjë/Nessuno, nëse dëshironi të siguroheni që askush nuk mund ta shohë datën/oren e hyrjes suaj të fundit në WhatsApp.

Përndryshe, mund të zgjidhni opsionin Kontaktet e mia/I miei contatti dhe t’i jepni mundesine kontakteve tuaja qe te shikojne datën/oren e përdorimit të fundit të WhatsApp, por duke e fshehur atë nga të gjithë të tjerët. 

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në rast të mendimeve të dyta, mund të rivendosni shfaqjen e hyrjes suaj të fundit në WhatsApp thjesht duke u kthyer te Settings/impostazioni> Account> Privacy dhe duke vendosur funksionin Last login/Ultimo accesso në Të gjithë/Tutti/All.

Si te fshehesh hyrjen e fundit ne WhatsApp: iPhone

Si te fshehesh hyrjen e fundit ne WhatsApp

Nese përdorni një iPhone fshehja e hyrjes së fundit në WhatsApp është e thjeshte. Gjithçka që duhet të bëni është të nisni aplikacionin WhatsApp, të shtypni ikonën e Cilësimeve/Impostazioni/Settings që ndodhet poshtë djathtas dhe të zgjidhni fillimisht artikullin Llogaria/account dhe më pas atë të quajtur Privacy, në menunë që hapet.

Në këtë pikë, shkoni te Hyrja e Fundit/Ultimo Accesso dhe zgjidhni opsionin Asnjë/Nessuno, për të parandaluar që të gjithë të shohin datën e lidhjes suaj të fundit me WhatsApp, ose shtypni opsionin Kontaktet e mia/I miei contatti, për ta çaktivizuar këtë mundësi vetëm për ata që nuk janë ndër kontaktet tuaja.

Nëse ndryshoni mendje, mund të rivendosni shfaqjen e hyrjes tuaj të fundit në WhatsApp duke shkuar te menyja Cilësimet/Impostazioni/Settings > Llogaria/Account > Privatësia/Privacy e aplikacionit dhe duke vendosur artikullin Hyrja e fundit/Ultimo Accesso në Të gjithe/Tutti/All.

Zgjidhje të tjera për t’u bërë i padukshëm në WhatsApp

Nese dëshironi që vetem një përdorues mos te shikoj hyrjen tuaj të fundit në WhatsApp, atehere duhet t’ju them se nuk ekziston një funksion i tillë, megjithatë këtë mund ta arrini duke bllokuar përkohësisht personin në fjalë.

Kur një person bllokohet në WhatsApp, ky i fundit nuk mund të shohë as statusin dhe as datën e hyrjes së fundit, të përdoruesit që ka vendosur bllokimin. Kjo nuk është një zgjidhje përfundimtare ose veçanërisht e përshtatshme, por për momentin është e vetmja që mund të vihet në praktikë.

Mënyra më e thjeshtë për të bllokuar një kontakt WhatsApp në Android është të hapni një mesazh prej tij, të shtypni ikonën ‌ dhe të zgjidhni artikujt Altro > Blocca > Blocca nga menuja që shfaqet. Sidoqoftë, në iPhone, fillimisht duhet të shtypni foton e përdoruesit që do të bllokohet dhe më pas te artikulli Blocca contatto > Blocca i pranishëm në ekranin që hapet.

Sidoqoftë për të bllokuar një përdorues përmes client WhatsApp për PC ose WhatsApp Web, duhet të shtypni emrin e tij, në krye (në ekranin e bisedës). Pasi të bëhet kjo, duhet të shtypni butonin Blocca dy herë radhazi dhe kaq.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse doni të dini më shumë, shikoni udhezuesin tim si te bllokosh nje person ne WhatsApp, në të cilin kam shpjeguar se si të bllokosh përkohësisht njerëzit (dhe grupet) që ju mërzitin më shumë. Ju siguroj se gjithçka është shumë e thjeshtë.

Një tjetër funksion i WhatsApp që mund të biere ndesh me privatësinë e përdoruesit është ai i confermimit të leximit te mesazhit: shenjat e kontrollit blu që shfaqen pranë mesazheve pas leximit të tyre.

Nëse dëshironi, mund të çaktivizoni edhe shenjat blu te leximit te mesazheve WhatsApp, por dijeni se ky ndryshim është i vlefshëm vetëm për bisedat personale (jo për grupet) dhe gjithashtu parashikon një marrëdhënie reciproke: nëse çaktivizoni shenjat blu për llogarinë tuaj, nuk do mund të shikosh as ato të përdoruesve të tjerë.

Në këtë rast, për ta bërë këtë në Android dhe iPhone, shkoni te menuja Impostazioni > Account > Privacy e aplikacionit dhe vendoseni në OFF artikullin që lidhet me funksionin e Konfirmimit te leximit/Conferme di lettura

Në rast mendimesh të dyta, mos u frikësoni, mund të rivendosni shenjat e kontrollit blu (të tuajat dhe ato të përdoruesve të tjerë) duke u rikthyer te Settings> Account> Privacy dhe duke zhvendosur në ON artikullin që lidhet me funksionin e Konfirmimit te leximit/Conferme di lettura.