Si te besh qe te dukesh offline ne WhatsApp

Si te besh qe te dukesh offline ne WhatsApp

Nese deshironi qe te dukeni offline/jashte linje ne WhatsApp me qellim qe mos t’ju bezdisin me mesazhe, apo sepse thjesht nuk deshironi qe nje person specifik te shikoj sa shpesh e perdorni, atehere me duhet t’ju them se WhatsApp nuk e ofron nje mundesi te tille. Megjithate, ne kete udhezues mbi temen se si te besh qe te dukesh offline ne WhatsApp, do ju tregojme disa menyra alternative me te cilat mund te arrini nje rezultat te ngjashem. Per detajet vazhdoni lexoni me poshte.

Permbajtja

Informacioni paraprak

Si te besh qe te dukesh offline ne WhatsApp

Siç tham edhe në fillim, aktualisht WhatsApp nuk ofron një funksion që lejon përdoruesit e tij të jenë jashtë linje, domethen nje menyre te ngjashme me Facebook apo Messenger.

Megjithatë, nëse qëllimi juaj është të dukeni jashtë linje/offline në WhatsApp edhe pse jeni në linje/online, duhet të dini se ka disa veçori të aplikacionit që mund të shfrytëzohen për të marrë një rezultat në disa mënyra të ngjashem ose qe mund të ndihmojnë për të shmangur gjithsesi mesazhet e padeshiruara.

Për të qenë të saktë, i referohem mundësisë për të çaktivizuar shfaqjen e informacionit në lidhje me hyrjen e fundit dhe çaktivizimin e dy shenjave te kontrollit ngjyre blu, te cilat ju lejojne të dini nëse një mesazh është lexuar ose jo nga marrësi. Në rastet më ekstreme, mund të vazhdoni duke bllokuar disa kontakte.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Një zgjidhje tjetër për të qenë jashtë linje/offline është çaktivizimi i lidhjes së internetit në celularin e përdorur. Kjo, jo vetëm që do të ndikojë në WhatsApp, por edhe në të gjitha aplikacionet dhe shërbimet e tjera që mund të përdoren nga pajisja.

Nëse dëshironi, mund të kombinoni një ose më shumë nga teknikat në fjalë, nglet ne doren tuaj.

Për t’i zbatuar ato, gjithçka që duhet të bëni është të ndiqni udhëzimet që do t’ju jap në kapitujt në vijim, në mënyrë që t’i zbatoni në aplikacionin WhatsApp për Android (i shkarkueshem nga Play Store ose nga faqja zyrtare e internetit) dhe për iOS (i shkarkueshem nga App Store).

Për më tepër më poshtë do të shpjegojme gjithashtu se si te besh qe te dukesh offline ne WhatsApp Web, duke treguar kështu se si të vazhdosh nga një PC, duke përdorur versionin e internetit ose client desktop të WhatsApp për Windows dhe macOS

Si te besh qe te dukesh offline ne WhatsApp: Caktivizo hyrjen e fundit

Gjëja e parë që ju rekomandojme të bëni për të qenë jashtë linje/offline në WhatsApp është të çaktivizoni funksionin që ju lejon të shikoni datën dhe orën e hyrjes së fundit. Në këtë mënyrë, përdoruesit e tjerë nuk do të jenë në gjendje të dinë se kur jeni lidhur per here te fundit me shërbimin dhe për këtë arsye ata nuk do të jenë në gjendje të përcaktojnë se kur keni përdorur WhatsApp dhe kur jo. Sidoqoftë, në mënyrë reciproke, ju gjithashtu nuk do të jeni në gjendje ta shikoni këtë informacion për përdoruesit e tjerë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Procedura që duhet ndjekur për të çaktivizuar shfaqjen e hyrjes së fundit në WhatsApp ndryshon sipas platformës celulare në përdorim. Me poshte do te gjeni se si të veproni ne Android dhe iOS.

Android

Si te besh qe te dukesh offline ne WhatsApp

Për të filluar, merrni telefonin Android dhe hapni WhatsApp duke trokitur mbi ikonen e tij.

Më pas, shtypni butonin () që ndodhet lart djathtas ne skeden chat, zgjidhni artikullin Cilësimet/Impostazioni në menunë që shfaqet dhe shkoni te Llogaria/Account> Privacy.

Në këtë pikë, shtypni opsionin Hyrja e Fundit/Ultimo accesso dhe zgjidhni Asnjë/Nessuno nga menuja që ju shfaqet. Nëse ndryshoni mendje, mund ti riktheheni hapave me siper dhe të rivendosni dukshmërinë e hyrjes se fundit. 

iOS

Si te besh qe te dukesh offline ne WhatsApp

Për të vepruar në iOS, merrni iPhone tuaj dhe shtypni ikonën e WhatsApp për të hapur aplikacionin.

Pasi të jetë bërë kjo, shtypni artikullin Cilësimet/Impostazioni që ndodhet poshtë djathtas, zgjidhni artikullin Llogaria/Account në ekranin e ri të shfaqur dhe trokitni lehtë mbi fjalën Privatësi/Privacy.

Më pas, zgjidhni artikullin Hyrja e fundit/Ultimo accesso dhe për të përfunduar, trokitni lehtë mbi opsionin Asnjë/Nessuno. Në rast se nderroni mendje mund ta ndryshoni opsionin thjesht duke ndjekur serish hapat qe sapo treguam.

Si te besh qe te dukesh offline ne WhatsApp: Caktivizo dy shenjat e kontrollit ngjyre blu

Dy shenjat e kontrollit ngjyre blu (konfirmojne leximin e mesazhit) qe shfaqen poshte mesazheve te derguara ne WhatsApp ju lejojne të dini nëse një mesazh është parë apo jo nga personi të cilit i është dërguar: për rrjedhojë, ju lejon gjithashtu të përcaktoni nëse personi që e ka marrë ishte online apo jo. Prandaj, çaktivizimi i funksionit në fjalë mund të jetë i dobishëm me qellim qe te dukesh offline.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Megjithatë, duhet te theksojme se duke caktivizuar dy shenjat e kontrollit ngjyre blu, jo vetëm që përdoruesit e tjerë nuk do të jenë në gjendje qe të dinë nëse i keni lexuar vërtet mesazhet e tyre, por edhe ju nuk do të jeni në gjendje të dini nëse njerëzit me të cilët jeni në kontakt i kanë lexuar apo jo mesazhet qe i keni derguar.

Android

Si te besh qe te dukesh offline ne WhatsApp

Për të vepruar në Android, hapni aplikacionin WhatsApp, shtypni butonin () i cili ndodhet lart djathtas ne skeden chat dhe zgjidhni artikullin Cilësimet/Impostazioni nga menuja që shfaqet.

Më pas shkoni te Llogaria/Account > Privacy, lëvizni në fund të ekranit që hapet dhe zhvendoseni ne OFF artikullin Conferme di lettura.

Në rast se nderroni mendje mund të ndiqni serish hapat me siper dhe të riaktivizoni konfirmimin e leximit. 

iOS

Si te besh qe te dukesh offline ne WhatsApp

Për të vepruar në iOS, nisni aplikacionin WhatsApp në iPhone, më pas zgjidhni artikullin Cilësimet/Impostazioni në fund djathtas dhe më pas llogarinë/account.

Pasi kjo është bërë, shtypni fjalën Privacy dhe ktheni ne OFF opsionin që gjeni në korrespondencë me Conferme di lettura, vendosur në pjesën e poshtme.

Si te besh qe te dukesh offline ne WhatsApp: Blloko një kontakt

Nese dëshiron te dish se si te besh qe te dukesh offline ne WhatsApp, vetem per disa kontakte, atehere mund të bllokoni përdoruesit në fjalë. Duke vepruar kështu, ata nuk do të mund t’ju shohin më në internet dhe të gjitha mesazhet që ju dërgojnë nuk do t’ju dërgohen kurrë, duke u shënuar gjithmonë me një shenjë të vetme gri. 

Përpara se të vazhdoni, ju kujtojme se duke bllokuar një kontakt në WhatsApp, jo vetëm ai nuk do të mund të kontaktojnë më me ju, por edhe ju nuk do të mund ti shkruani atij, derisa ta zhbllokoni serish.

Android

Si te besh qe te dukesh offline ne WhatsApp

Për të bllokuar një kontakt në WhatsApp nga Android, gjeni kontaktin që dëshironi të bllokoni nga ekrani Chat, shtypni emrin e tij në krye dhe zgjidhni artikullin Blloko/Blocca dy herë radhazi, në ekranin e ri të shfaqur.

Për të zhbllokuar përdoruesin e bllokuar më parë, trokitni lehtë mbi butonin () që ndodhet në pjesën e sipërme djathtas të ekranit chat të WhatsApp dhe zgjidhni artikullin Cilësimet/Impostazioni nga menuja që shfaqet.

Më pas shkoni te paneli Llogaria/account> Privacy, trokitni lehtë mbi artikullin Kontaktet e bllokuara/Contatti bloccati, shtypni kontaktin qe do zhbllokoni dhe shtypni fjalën Zhblloko/Sblocca për të konfirmuar operacionin. 

iOS

Si te besh qe te dukesh offline ne WhatsApp

Për të vepruar në iPhone, nisni aplikacionin WhatsApp dhe hapni bisedën me personin që do të bllokohet, më pas shtypni emrin e personit që ndodhet në krye për të parë seksionin Informacioni i Kontaktit/Info contatto.

Tani prekni artikullin Blloko kontaktin/Blocca contatto dhe konfirmoni operacionin duke shtypur butonin Blloko/Blocca. Në rast se nderroni mendje, shtypni butonin Zhblloko kontaktin/Sblocca contatto.

Përndryshe, shtypni artikullin Cilësimet/Impostazioni në fund djathtas në menunë kryesore të WhatsApp, më pas prekni atë që quhet Llogaria/Account, shtypni fjalën Privacy dhe prekni fjalën Bllokuar/Bloccati.

Në ekranin e ri që shfaqet, zgjidhni artikullin Shto/Aggiungi, zgjidhni nga lista që shfaqet kontaktin që dëshironi të bllokoni dhe kaq.

Nese nderroni mendje, shtypni emrin e kontaktit që dëshironi të zhbllokoni, lëvizni poshtë skedes së tij të informacionit dhe trokitni lehtë mbi fjalën Zhblloko kontaktin/Sblocca contatto

PC

Si te besh qe te dukesh offline ne WhatsApp

Nëse dëshironi të bllokoni një përdorues nga një PC, nisni aplikacionin WhatsApp në kompjuterin tuaj ose hyni në WhatsApp Web duke skanuar kodin QR, për të parë listën e të gjitha bisedave aktive.

Pasi të bëhet kjo, klikoni në bisedën në lidhje me kontaktin që do të bllokohet dhe në ekranin anësor, klikoni në ikonën () që ndodhet lart djathtas. Pasi të bëhet kjo, zgjidhni artikullin Informacioni i Kontaktit/Info contatto dhe në fund, klikoni butonin Blloko/Blocca (më poshtë) dy herë radhazi.

Në rast të mendimeve të dyta, kthehuni te skeda Info kontakti/Info contatto dhe zgjidhni artikullin Zblloko/Sblocca dy herë radhazi.

Si te besh qe te dukesh offline ne WhatsApp: Caktivizo lidhjen e internetit

E vetmja mënyrë reale për të qenë jashtë linje/offline në WhatsApp, është të jesh vërtet jashtë linje, domethen të caktivizosh lidhjen e internetin/Wi-Fi në pajisjen e përdorur.

Natyrisht, duke vepruar kështu, përveçse nuk do të jeni të lidhur në WhatsApp, nuk do të merrni më as njoftimet përkatëse nga të gjitha aplikacionet dhe shërbimet e tjera derisa të riaktivizoni lidhjen e internetit.

Android

Për të çaktivizuar lidhjen me internetin në Android, duhet të keni parasysh që procedura mund të ndryshojë pak, në varësi të modelit të telefonit që keni.

Në çdo rast, për ta bërë këtë, thjesht mund të shtypni ikonën Wi-Fi ose ikonën e rrjetit të të dhënave/internetin në panelin e njoftimeve të Android që mund ta shihni duke rrëshqitur doren nga lart poshtë, ne pjesen e siperme te ekranit.

Përndryshe, hyni në ekranin ku ka ikonat e të gjitha aplikacioneve dhe shtypni ikonën e Cilësimeve/Impostazioni (ajo me ingranazh).

Në ekranin e ri që shfaqet, zgjidhni artikullin Wi-Fi e rete, më pas kthejeni levën në lidhje me Wi-Fi në OFF, për ta çaktivizuar atë. Megjithatë për të çaktivizuar lidhjen e internetit, kthehuni te ekrani kryesor i cilësimeve/impostazioni, shtypni artikullin SIM e rete dhe sposto ne OFF levën në përputhje me artikullin Dati mobili në ekranin tjetër.

iOS

Për të çaktivizuar lidhjen me Wi-Fi ose internetin në iPhone, thjesht mund të veproni nga Qendra e Kontrollit të iOS.

Prandaj, rrëshqitni poshtë nga këndi i sipërm djathtas i ekranit ose, nëse jeni duke përdorur një model iPhone me një buton fizik Home, rrëshqitni nga fundi i ekranit lart (duke filluar nga qendra). Pasi të jetë bërë kjo, çaktivizoni butonat që lidhen me Wi-Fi ose të internetit (antena), duke shtypur mbi to.

Përndryshe, hyni në ekranin home dhe shtypni ikonën e Cilësimeve/Impostazioni (ajo me ingranazh). Në këtë pikë, për të çaktivizuar lidhjen Wi-Fi, shtypni artikullin Wi-Fi dhe ktheni çelësin përkatës në OFF. Në vend të kësaj, për të çaktivizuar internetin, kthehuni te ekrani kryesor te cilësimeve, shtypni fjalën Cellulare dhe sposto ne OFF levën që ndodhet pranë artikullit Dati cellulare.

App qe te bejne te dukesh offline/jashte linje në WhatsApp

Nese doni te dini a eshte e mundur te përdoresh aplikacione për të bere qe te dukesh jashtë linje/offline në WhatsApp si një alternativë ndaj zgjidhjeve të dhëna në këtë udhezues, atehere duhet t’ju paralajmërojme se nuk duhet te perdorni apsolutisht zgjidhje te tilla sepse mund të komprometoni seriozisht sigurinë dhe privatesine e llogarisë tuaj.