Si te largohesh nga nje grup WhatsApp pa u shfaqur njoftim

Si te largohesh nga nje grup WhatsApp pa u shfaqur njoftim

Nese ju kane shtuar ne nje grup WhatsApp, por nuk jeni te interesuar per argumentet qe trajtohen apo ju bezdisin mesazhet pa fund, atehere do ishte me mire te braktisni grupin. Megjithate nese deshironi te mesoni se si te largohesh nga nje grup WhatsApp pa u shfaqur njoftim, me qellim qe personat e tjere mos ta kuptojne, atehere ketu jeni ne vendin e duhur.

Dua te parashtroj se për momentin nuk është e mundur të largoheni nga një grup WhatsApp pa u treguar njoftimi përkatës, por ka disa menyra që mund të perdorni per ta bere largimin nga grupi qe mos te bjere ne sy. Per me shume lexoni me poshte.

Permbajtja

Informacion paraprak

Si te largohesh nga nje grup WhatsApp pa u shfaqur njoftim

Përpara se të shpjegojme se si te largohesh nga nje grup WhatsApp pa u shfaqur njoftim, dua t’ju jap disa informacione paraprake në lidhje me të.

Siç është përmendur ne fillim të këtij udhëzuesi, për momentin WhatsApp nuk ofron asnjë funksion që ju lejon të largoheni nga grupet pa u njoftuar pjesëmarrësit e tjerë. Sa herë që një kontakt largohet nga një grup, në fakt mesazhi [emri i përdoruesit/numri] që eshte larguar shfaqet në bisedën përkatëse, i dukshëm për të gjithë anëtarët.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Megjithatë, ajo që sapo u tha, nuk nënkupton faktin se nuk mund të braktisësh një grup pa u vënë re. Përndryshe, nëse arsyeja pse dëshironi të largoheni nga një grup është vetëm për shkak të shqetësimit të krijuar prej tij sepse vijne shume njoftime mesazhesh, mund të mendoni të heshtni bisedën pa e lënë atë.

Në të gjitha rastet, është e mundur të ndërhyhet si nga një smartphone, duke përdorur aplikacionin WhatsApp Android dhe iPhone, ashtu edhe nga një kompjuter, nëpërmjet client WhatsApp për Windows dhe macOS ose nëpërmjet WhatsApp Web.

Si te largohesh nga nje grup WhatsApp pa u shfaqur njoftim: metoda alternative

Duke bërë sqarimet e nevojshme më sipër, do të thosha se më në fund mund të futemi në thelbin e udhëzuesit dhe të zbulojmë se cilat janë metodat alternative se si te largohesh nga nje grup WhatsApp pa u shfaqur njoftim. Mund t’i gjeni të treguara më poshtë. Sinqerisht shpresoj se ato mund të jenë të dobishme për ju.

Ndrysho përkohësisht emrin e profilit

Si te largohesh nga nje grup WhatsApp pa u shfaqur njoftim

Zgjidhja e parë që ju rekomandoj të miratoni është ajo që konsiston në ndryshimin e përkohshëm të emrit te profilit, në mënyrë që kur të dilni nga grupi, mesazhet që shkruani të tregojnë një emër të ndryshëm nga ai që përdorni zakonisht. Sigurisht, duke e bërë këtë, kontaktet e tjera në grup do të njoftohen ende për daljen e një komponenti, por ata mund të genjehen duke mos parë emrin tuaj të vërtetë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Kini parasysh gjithashtu se emri i ri që do të vendosni në WhatsApp do të shihet vetëm nga njerëzit që nuk e kanë ruajtur ende kontaktin tuaj në rubrike: ata që kanë ruajtur kontaktin tuaj do t’ju shohin në WhatsApp me emrin që kanë zgjedhur personalisht per ju, për rrjedhojë metoda e përshkruar në këtë kapitull mund të jetë efektive.

Megjithatë, nëse doni të provoni të zbatoni taktikën që përfshin ndryshimin e përkohshëm të emrit të profilit, ja se si duhet të vazhdoni.

  • Nga Android: pasi të keni nisur aplikacionin WhatsApp, trokitni lehtë mbi butonin me tre pikat vertikale të vendosura lart djathtas të ekranit kryesor, zgjidhni artikullin Settings/Impostazioni nga menuja që hapet, zgjidhni emrin tuaj aktual që gjeni në krye të ekranit pasues dhe shtypni ikonën e lapsit të vendosur në fushën Emri/Nome/Name, më pas shkruani emrin e ri që do të përdorni dhe trokitni lehtë mbi artikullin Ruaj/Salva/Save. Më pas dilni nga grupi i interesit tuaj, duke shkuar në seksionin Chat të WhatsApp duke zgjedhur skedën në krye të ekranit kryesor të aplikacionit, duke prekur bisedën në lidhje me grupin e interesit tuaj (nëse nuk e gjeni, mund të ndihmoni veten duke trokitur mbi ikonën e xhamës zmadhues që ndodhet lart djathtas dhe duke shkruar emrin e grupit në fushën e kërkimit që shfaqet), më pas shtypni butonin me tre pikat vertikale që gjeni lart djathtas të bisedës, duke zgjedhur artikullin Tjetër/Altro/Other nga menuja që shfaqet dhe më pas opsionin Abandon group/Abbandona gruppo dhe Abandon/Abbandona.
  • Nga iPhone: pasi të keni nisur aplikacionin WhatsApp, trokitni lehtë mbi artikullin Settings/Impostazioni që ndodhet në pjesën e poshtme djathtas të ekranit kryesor, shtypni emrin tuaj aktual në krye, prekni fushën në të cilën është futur ky i fundit, fshini pseudonimin dhe shkruani emrin e ri për t’u përdorur si alternativë, më pas konfirmoni ndryshimet duke trokitur mbi artikullin Fatto/Done lart djathtas. Më pas, dilni nga grupi i interesit tuaj, duke shkuar në seksionin Chat të WhatsApp duke zgjedhur artikullin e duhur në fund të ekranit kryesor të aplikacionit, duke trokitur mbi bisedën relative me grupin në të cilin dëshironi të shkoni për të vepruar (nëse nuk jeni në gjendje ta gjeni, mund të ndihmoni duke shtypur emrin e grupit të interesit tuaj në fushën e kërkimit në krye), më pas shtypni në emrin e grupit që gjeni në krye të bisedës dhe më pas në opsionin Lini grupin/Abbandona gruppo dy herë radhazi.
  • Nga kompjuteri: pasi të keni nisur client WhatsApp për Windows dhe macOS ose WhatsApp Web, klikoni në ikonën me shigjetën poshtë që ndodhet lart majtas, zgjidhni artikullin Cilësimet/Impostazioni nga menuja që shfaqet, më pas klikoni mbi emrin tuaj aktual dhe ikonën me lapsin që gjeni në fushën Emri juaj/Il tuo nome, më pas fshini pseudonimin aktual, shkruani pseudonimin e ri që dëshironi të përdorni dhe ruani ndryshimet duke shtypur tastin Enter në tastierë. Më pas vazhdoni të dilni nga grupi i interesit tuaj, duke shkuar në ekranin kryesor të WhatsApp, duke zgjedhur bisedën e interesit tuaj në listën në të majtë (nëse nuk mund ta gjeni, mund të ndihmoni veten duke shtypur emrin e grupit në fushën e kërkimit që ndodhet në krye), duke klikuar në ikonën me tre pika vertikale (në Windows dhe WhatsApp Web) ose në atë me shigjetën poshtë (në macOS), duke zgjedhur opsionin Abbandona gruppo nga menuja që shfaqet dhe duke konfirmuar synimet tuaja duke shtypur butonin OK.

Pas daljes nga grupi, nëse dëshironi, rivendosni emrin që përdorni zakonisht në WhatsApp.

Çaktivizo njoftimet

Si te largohesh nga nje grup WhatsApp pa u shfaqur njoftim

Nese arsyeja që po ju shtyn të largoheni nga një grup në WhatsApp është se merrni shumë njoftime nga ky i fundit, atehere në vend që t’i thoni lamtumirë bisedës dhe për rrjedhojë, të hasni në shfaqjen e mesazhit të bezdisshëm që sinjalizon braktisjen tuaj për të gjithë anëtarët, mund të merrni në konsideratë idenë e heshtjes së grupit. Nëse mendoni se mund t’ju interesojë, më poshtë do të mësoni se si të çaktivizoni njoftimet për grupe individuale ose për të gjithë.

  • Nga Android: për të heshtur një grup specifik, shkoni te skeda Chat e WhatsApp, zgjidhni bisedën në lidhje me grupin ku dëshironi të ndërhyni, shtypni butonin me tre pikat vertikale të vendosura lart djathtas të ekranit të bisedës, zgjidhni artikullin Çaktivizoni njoftimet/Disattiva notifiche nga menuja që hapet, vendosni për sa kohë të lini bisedën në heshtje dhe trokitni lehtë mbi butonin OK. Nëse dëshironi, mund të siguroheni që vetëm njoftimet të shfaqen pa lëshuar tinguj duke zgjedhur paraprakisht opsionin Shfaq njoftimet/Mostra notifiche. Nëse më pas dëshironi të çaktivizoni njoftimet për të gjitha grupet, prekni butonin me tre pika vertikale i pranishem në pjesën e sipërme djathtas të ekranit kryesor të WhatsApp, zgjidhni artikullin Cilësimet/Impostazioni/settings nga menuja që hapet, më pas artikullin Njoftimet/Notifiche dhe gjeni seksionin Grupet në ekranin tjetër, më pas prekni fjalën Tono notifiche dhe zgjidhni opsionin Silent/SilenziosoDridhje/Vibrazione dhe zgjidhni opsionin Fikur/Spenta, opsionin Njoftimet pop-up/Notifiche a comparsa dhe zgjidhni opsionin Pa njoftim pop-up/Nessuna notifica a comparsa dhe opsionin Light/Luce dhe zgjidhni opsionin Asnjë/Nessuna. Vendosni ne OFF butonin që gjeni pranë formulimit Përdorni njoftime me përparësi të lartë/Usa notifiche a priorità alta.
  • Nga iPhone: nëse doni të heshtni një grup specifik, hyni në seksionin Chat du WhatsApp, zgjidhni bisedën në lidhje me grupin ku dëshironi të veproni, trokitni lehtë mbi emrin që ndodhet në krye të ekranit të bisedës, zgjidhni artikullin Silenzioso dhe zgjidhni, përmes menusë që shfaqet, sa kohë do të heshtni bisedën. Në vend të kësaj, nëse dëshironi të çaktivizoni plotësisht njoftimet për të gjitha grupet, zgjidhni artikullin Cilësimet/Impostazioni/Settings në pjesën e poshtme djathtas të ekranit kryesor të Whatsapp, pastaj fjalën Njoftimet/Notifiche dhe më pas lëvizni çelësin e vendosur pranë opsionit Shfaqni njoftimet/Mostra notifiche në OFF në seksionin e njoftimeve në grup/Notifiche gruppo për të fshehur shfaqjen e njoftimeve dhe shtypni artikullin Tinguj/Suoni dhe zgjidhni opsionin Asnjë/Nessuno për të çaktivizuar tingujt paralajmërues.
  • Nga kompjuteri: zgjidhni bisedën në lidhje me grupin e interesit tuaj që gjeni në ekranin kryesor të aplikacionit, prekni ikonën me tre pika vertikale (në Windows dhe WhatsApp Web) ose në atë me shigjetën poshtë (ne macOS) që gjeni në pjesën e sipërme djathtas të bisedës dhe zgjidhni opsionin Çaktivizo njoftimet/Disattiva notifiche nga menuja që shfaqet, më pas vendosni për sa kohë do të heshtni njoftimet dhe klikoni në butonin Çaktivizo njoftimet/Disattiva notifiche. Ju gjithashtu mund të ndërhyni në të gjitha njoftimet në përgjithësi (por jo vetëm në ato që kanë të bëjnë me grupet), duke klikuar në ikonën me shigjetën poshtë e cila ndodhet lart majtas, duke zgjedhur artikullin Settings/Impostazioni nga menuja që hapet, më pas opsionin Notifications/Notifiche, duke zgjedhur opsionin Disable all desktop notifications/Disattiva tutte le notifiche desktop, duke treguar se sa kohë keni ndërmend të çaktivizoni njoftimet dhe duke konfirmuar synimet tuaja duke klikuar në butonin Çaktivizo njoftimet/Disattiva notifiche.

Metoda të tjera alternative

Një tjetër taktikë që mund të perdorni është të largoheni nga grupi ndërsa të tjerët po shkruajnë. Në grupe veçanërisht të mëdha është normale që të ketë momente në të cilat dhjetëra e dhjetëra mesazhe dërgohen në pak minuta dhe njëkohësisht. Prandaj, ju mund të përfitoni nga ndodhja e një situate të tillë për t’i thënë lamtumirë grupit pa u vënë re, duke bërë njoftimin që tregon se po lini bisedën mos te vihet re.

Nëse keni te beni me përdorues që nuk kanë përvojë të veçantë në fushën e teknologjise, mund të largoheni nga grupi pa zbatuar ndonjë strategji të veçantë dhe t’ia atribuoni veprimin tuaj problemeve teknike (p.sh. dështimi i WhatsApp), në rast se ju kërkohet të shpjegoni pse.