Si te kthesh kriptovalutat ne euro dollar

Ne kete udhezues do ju shpjegojme se si te kthesh kriptovalutat ne euro – dollar. Ne rast se keni investuar ne crypto (kriptomonedha/kriptovaluta) dhe keni arritur te beni nje fitim, atehere hapi i radhes eshte qe te terhiqni fitimin tuaj duke e kthyer ate ne euro ose dollar.

Me poshte do ju tregojme se si t’i transformoni kriptovalutat në euro dhe më pas t’i trasferoni ato në llogarinë tuaj bankare. Ne fakt do ju fasim per platformat kryesore, dmth më të përdorurat dhe më të besueshmet, për të investuar në botën e kriptove dhe do të zbulojmë se si t’i përdorim ato për qellimin ne fjale. 

Permbajtja

Si te kthesh kriptovalutat ne euro – dollar: në Binance

Si te kthesh kriptovalutat ne euro dollar

Tani le te shikojme se si te kthesh kriptovalutat ne euro – dollar me Binance. Kjo është një nga exchange më të përdorura në botë dhe vëllimi i tij ditor i tregtimit është më i lartë se te gjithe konkurrentët e tij së bashku. Kjo për shkak se është e lehtë për t’u përdorur, e sigurt dhe ofron një mori funksionesh shumë të dobishme.

Në rast se i keni këtu kriptovalutat tuaja, fillimisht do t’ju duhet t’i konvertoni ato në euro ose dollar në mënyrë që t’i tërheqni. Ju kujtoj se çdo transaksion në Binance i nënshtrohet një tarife prej 0.1% mbi totalin e tregtuar (përveç atyre me vëllime tregtimi mbi një milion euro). Kjo kosto nuk është e pranishme në çiftin BTC/TUSD për shitje dhe blerje dhe për shitjen e BNB dhe ETH kundrejt TUSD, të cilat kanë qenë pjesë e programit No Commission që nga korriku 2022.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Duke thënë këtë, le të shohim për shembull se si të konvertohet Bitcoin në euro ose dollar me Binance (procedura është e njëjtë për të gjitha kriptovalutat). Si fillim hapni Binance në Android/iPhone/iPadOS ose nga faqja e internetit dhe vazhdoni si më poshtë.

Duke u nisur nga aplikacioni, pasi të jeni identifikuar, trokitni lehtë mbi artikullin Portofoli/Wallet që gjendet në menunë në fund dhe më pas në skedën Spot. Nga këtu do të gjeni të gjitha monedhat që disponohen në portofolin tuaj, me gjendjet e tyre përkatëse në dollarë ose euro në varësi të cilësimeve që keni vendosur.

Për të kthyer monedhën në euro, prekni atë dhe nga kutitë e vendosura në gjysmën e dytë të faqes, zgjidhni negocimin që ju intereson: në këtë rast Btc/Eur ose Btc/Usd. Prej këtu do hapet menuja e tregtimit nga e cila, para së gjithash, duhet të zgjidhni opsionin e shitjes duke shtypur kutinë Shit/Vendi/Sell.

Tani prekni artikullin Limit dhe zgjidhni Tregun/Mercato nga opsionet (në këtë mënyrë do të bëhet një shitje e menjëhershme), më pas vendosni se çfarë përqindje të bitcoin-it tuaj dëshironi të konvertoni në euro. Kur të jeni gati, prekni butonin Shit BTC/Vendi BTC/Sell BTC dhe do t’i gjeni eurot (ose dollar nese zgjodhet kthimin Btc/Usd) drejtpërdrejt në portofolin tuaj.

Si te kthesh kriptovalutat ne euro dollar

Tani nga menuja e poshtme, trokitni edhe një herë te Portofoli/Wallet dhe më pas te skeda Spot, për t’u kthyer në portofolin tuaj. Gjeni artikullin EUR ose USD dhe trokitni lehtë mbi të. Nga ekrani që hapet, shtypni butonin Tërheqje/Prelievo/Withdraw dhe më pas zgjidhni një nga dy opsionet e disponueshme, përkatësisht Kartën Bankare ose Transfertë Bankare SEPA.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Vendosni sa euro ose dollar dëshironi të tërhiqni nga rreshti i sipërm, më pas shtypni butonin Vazhdo/Continua. Nga ekrani përmbledhës, kontrolloni nëse llogaria bankare e futur është e saktë (ajo lidhet me depozitën e parë), më pas përfundoni operacionin duke shtypur butonin Vazhdo/Continua. Paratë do të mbërrijnë direkt në llogari pas një kohe teknike për transferimin.

Nëse po veproni nga një kompjuter, thjesht shkoni te artikulli Trading dhe më pas Binance convert nga menuja e sipërme, shkëmbeni kriptovalutat në euro ose dollar duke i zgjedhur ato nga menutë rënëse dhe më pas duke i konvertuar. Pasi të keni marrë eurot, nga menyja në krye klikoni në artikullin Wallet dhe më pas Wallet spot për të hyrë në portofolin tuaj. Pranë eurove ose dollareve do të gjeni artikullin Tërhiq/Preleva/Withdraw dhe duke klikuar mbi të, mund të zgjidhni mënyrën e tërheqjes siç tregohet për aplikacionin.

Si te kthesh kriptovalutat ne euro – dollar: në Crypto.com

Si te kthesh kriptovalutat ne euro dollar

Nese keni zgjedhur Crypto.com për shkak të ndërfaqes së tij të thjeshtë dhe të pastër dhe tani dëshironi të konvertoni kripto-t tuaja në euro ose dollar, dijeni se eshte e lehte. Për shembull, nëse dëshironi të konvertoni Ethereum në Euro (ose në ndonjë kriptomonedhë tjetër), fillimisht hapni aplikacionin Crypto.com për Android ose iPhone/iPadOS dhe hyni në llogarinë tuaj, më pas prekni logon Crypto.com më poshtë.

Nga këtu zgjidhni artikullin Crypto Wallet që ju con ne portofolin tuaj, më pas zgjidhni Ethereum nga lista. Tani, nga ekrani i shit blerjes, trokitni lehtë mbi butonin Shit/Vendi/Sell dhe zgjidhni opsionin Fiat Wallet nga skeda e mësipërme. Këtu, vendosni sasinë e Ethereum për t’u konvertuar në monedhën fiat (euro duhet të jetë e vetmja e disponueshme) dhe më pas trokitni butonin Shit/Vendi/Sell […] Eth.

Pasi të keni mbaruar, kthehuni në Home dhe shtypni përsëri simbolin Crypto.com, por këtë herë zgjidhni artikullin Fiat Wallet. Shuma juaj e eurove që keni do të shfaqet këtu. Tani trokitni lehtë mbi butonin Transferim/Trasferisci, zgjidhni opsionin Tërheqje/Preleva/Withdraw, më pas sërish artikullin Euro dhe fjalën Tërhiq/Preleva/withdraw pranë SEPA Transfer.

Pasi të bëhet kjo, shtypni butonin Tërhiq tani/Preleva ora, zgjidhni shumën që dëshironi të transferoni në bankën tuaj dhe më pas shtypni sërish Tërhiq tani/Preleva ora për të përfunduar operacionin.

Tërheqja është e mundur vetëm nëse tashmë keni depozituar para nëpërmjet transfertës SEPA ne crypto.com, në mënyrë që banka të ruhet si cilësim i paracaktuar, përndryshe fillimisht do t’ju duhet të bëni një depozitë (qoftë të vogël) për të tërhequr parate më pas. 

Si të kthesh Ethereum në Euro – Dollar ne Metamask

Si te kthesh kriptovalutat ne euro dollar

Nëse jeni përdorues i portofolit të Metamask dhe dëshironi të dini se si të konvertoni një kripto në euro nga kjo e fundit, për fat të keq më duhet t’ju informoj se konvertimi i drejtpërdrejtë nuk është i mundur, pasi Metamask mund të menaxhojë vetëm aktivet/assets që tregtohen në blockchain, prandaj jo monedhë fiat.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Megjithate ka zgjidhje që ju lejojnë të bëni të njëjtën gjë, vetëm me disa hapa të tjerë. Hapni fillimisht Metamask në AndroidiPhone/iPadOS ose nëpërmjet shtesës së tij Chrome dhe më pas shkoni te kriptomonedha që synoni të konvertoni.

Tani meqenëse nuk është e mundur ta bëni atë brenda Metamask, do t’ju duhet të mbështeteni në një exchange të jashtëm për të lëvizur asetet tuaja. Ne do te përdorim Binance për këtë rast, por ky nuk është një rregull. Pra, hapni Metamask dhe më pas zgjidhni rrjetin (i cili më pas korrespondon me portofolin) ku ruani asetet tuaja nga menuja rënëse që gjeni lart djathtas.

Tani zgjidhni monedhën (në këtë rast Ethereum) dhe më pas klikoni butonin Submit/Invia. Tani është koha për të përdorur Binance, kështu që hapni aplikacionin, zgjidhni artikullin Portofoli/Wallet nga menuja e poshtme dhe më pas skedën Spot. Më pas shtypni butonin Deposita, kërkoni në listën Ethereum dhe zgjidhni rrjetin në të cilin do të kryeni transaksionin. Rrjeti Metamask dhe Binance duhet të përputhen, përndryshe ju do të humbni paratë tuaja.

Nga këtu hapet një ekran me një kod QR dhe një adresë wallet të përbërë nga një sekuencë shumë e gjatë numrash dhe shkronjash. Kopjoni këtë sekuencë dhe ngjiteni në kutinë Dërgo te/Send to që është shfaqur në Metamask.

Më pas zgjidhni monedhën që do të dërgonisasinë dhe më pas klikoni në butonin Next/Avanti. Nga ekrani tjetër mund të shikoni paraprakisht koston e transaksionit. Nëse jeni dakord me çmimin, shtypni butonin Konfirmo/Conferma dhe prisni që të ekzekutohet.

Që këtu e tutje, mund t’i referoheni procedurave të përshkruara në kapitujt e mëparshëm të këtij udhëzuesi për të tërhequr paratë. Nëse përdorni aplikacionin Metamask, procedura është e njëjtë. 

Si të kthesh Bitcoin në Euro – Dollar në Coinbase

Nëse jeni duke përdorur Coinbase, një nga exchange më të sigurta dhe më të njohura amerikane në botë, atëherë procedura për konvertimin dhe tërheqjen në euro/dollar është si më poshtë. Së pari, hapni aplikacionin Android ose iPhone/iPadOS ose versionin ne internet të Coinbase dhe identifikohuni.

Nga këtu, trokitni lehtë mbi artikullin Burimet/Risorse nga menuja e poshtme, më pas zgjidhni kripto-n që dëshironi të konvertoni dhe shtypni butonin Shkembe/Exchange/Scambia. Tani zgjidhni artikullin Shit/Vendi/Sell BTC dhe në fund zgjidhni sa bitcoin të shesni.

Për të vazhduar, shtypni butonin e shikimit paraprak të shitjes, kontrolloni që çmimi dhe komisionet të jenë sipas dëshirës tuaj dhe në fund, trokitni lehtë mbi butonin Shit tani/Vendi ora/Sell now.

Tani që i keni eurot ose dollaret, kthehuni në ekranin bazë, shtypni butonin Më shumë/Altro me tre pika dhe zgjidhni Tërhiq/Preleva/Withdraw nga opsionet e disponueshme. Zgjidhni sa para do të tërhiqni, ku t’i dërgoni paratë (midis llogarisë bankarekartës së kreditit dhe PayPal) dhe më pas konfirmoni transaksionin. Pas një kohe teknike, paratë tuaja do të hidhen drejtpërdrejt në llogarinë tuaj.

Nëse punoni nga një kompjuter, klikoni në artikullin Burimet/Risorse, zgjidhni Bitcoin, klikoni në skedën Shit/Vendi/Sell që gjeni në të djathtë të ekranit dhe zgjidhni pjesën e bitcoin që dëshironi të konvertoni.

Pasi të jetë kryer shitja, kthehuni në ekranin e Risorse, klikoni në Euro dhe më pas zgjidhni skedën Tërhiq/Preleva/Withdraw që ndodhet në të djathtë. Nga këtu zgjidhni shumën dhe mënyrën e tërheqjes që preferoni dhe më pas konfirmoni transaksionin.