Si te kontrollosh vizitat e nje siti

Nese dëshiron të shikosh progresin e faqes tende të internetit, por nuk di si te kontrollosh vizitat e nje siti, atehere me udhëzimet me poshte, do të shpjegoj se si të kontrollosh vizitat e nje siti duke treguar disa zgjidhje që do t’ju lejojnë të merrni informacionin në interesin tuaj. Përveç procedurës së hollësishme për konfigurimin e Google Analytics, një platformë falas që ju lejon të monitoroni progresin e faqes suaj të internetit, do të gjeni gjithashtu disa mjete në internet që ju lejojnë të zbuloni trafikun e marrë nga faqet e internetit të tjera. E vetmja gjë që duhet të bësh është të krijosh pesë minuta kohë të lirë për t’i kushtuar leximit të paragrafëve vijues dhe për të identifikuar mjetin që mendon se i përshtatet më mirë nevojave të tua. 

Permbajtja

Si të kontrollosh vizitat në faqen tuaj

Nëse qëllimi juaj është të kontrolloni vizitat në një sit që zotëroni, mund të mbështeteni te Google Analytics. Eshtë një mjet falas në pronësi të Google që ju lejon të kontrolloni vizitat në faqen tuaj të internetit dhe të analizoni të dhëna të tjera në lidhje me vizitorët dhe trafikun e marrë.

Për të filluar përdorimin e Google Analytics, lidhuni në faqen zyrtare të internetit të shërbimit dhe, nëse nuk e keni bërë tashmë, identifikohuni me llogarinë tuaj të Google. Pastaj klikoni në butonin Fillo matjet Avvia misurazione dhe ndiqni udhëzimet e treguara në ekran për të krijuar llogarinë tuaj të parë.

Mbani mend se një llogari është një lloj “kontejner” që ju lejon të ndani faqet e internetit për t’u monitoruar sipas kategorisë: për secilën account të Google mund të krijoni deri në 100 llogari dhe secila llogari mund të përmbajë maksimumi 50 prona (faqe në internet).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi ta keni sqaruar këtë, futni emrin që do të shoqërohet me llogarinë tuaj në fushën Emri i Llogarisë/Account name/Nome account, vendosni shenjën pranë opsioneve të interesit tuaj, në varësi të llojit të komunikimeve që dëshironi të merrni me email (produktet dhe shërbimet e Google, Llogaria Ekspertë, ndihmë teknike, etj.) Dhe shtypni butonin Next.

Në fushën Emri i pronës në/Nome proprietà/Property name seksionin e konfigurimit të pronës, atëherë futni emrin e faqes në internet që dëshironi të monitoroni, zgjidhni opsionet që ju interesojnë në zonën kohore të fushave të raporteve dhe monedhës dhe klikoni në butonin tjetër. Në fund, nëse dëshironi, përgjigjuni pyetjeve ekranin e Informacionit të Biznesit dhe shtypni butonat Krijo dhe Prano për të krijuar pronën tuaj të parë.

Për të konfiguruar pronen e sapo krijuar, zgjidhni opsionin Web, futni URL-në e faqes suaj të internetit në fushën e duhur dhe specifikoni emrin në Uebfaqen time/My website/Il mio sito web. Pastaj shtypni butonin Krijo stream/Crea stream/Create stream dhe zgjidhni një nga opsionet e disponueshme në seksionin Shto një tag të ri në faqe për të filluar mbledhjen e të dhënave të faqes tuaj të internetit.

Për shembull, duke zgjedhur opsionin Global tag të faqes mund të kopjoni manualisht kodin e shfaqur në ekran dhe ta fusni atë në kodin burimor të faqes tuaj të internetit, për të qenë i saktë në seksionin “” të kodit HTML. Nëse përdorni një CMS si WordPress, sigurohuni që të futni kodin në fjalë në skedarët që janë të ngarkuar në të gjitha faqet (p.sh. header.php ose footer.php që menaxhojnë header dhe footer të faqes tuaj të internetit).

Pasi të jetë bërë kjo, Google Analytics do të fillojë të mbledhë të dhëna në lidhje me trafikun e faqes suaj të internetit. Për të parë këto të dhëna, hyni në ekranin kryesor të llogarisë suaj të Google Analytics ku mund të kontrolloni përdoruesit, sesionet, ritmin e shtatë ditëve të fundit., Përdoruesit aktivë në kohë reale, kanalet e trafikut, faqet më të vizituara dhe shumë më tepër.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Duke zgjedhur, në vend të kësaj, një nga opsionet e disponueshme në seksionin Raporte e vendosur në shiritin anësor në të majtë, ju mund të thelloni të dhënat e treguara më sipër dhe të merrni informacione të mëtejshme.

Për shembull, duke klikuar në artikullin Publik mund të merrni informacione të hollësishme për llojin e audiencës që viziton faqen tuaj në internet, me aftësinë për të analizuar pajisjet me të cilat lidhen dhe moshën mesatare të vizitorëve.

Si të kontrollosh vizitat e nje siti tjetër

Nese jeni kurioz të kontrolloni vizitat e një faqe tjetër do të jeni të lumtur të dini se ka disa mjete në internet, si falas dhe me pagesë, që ju lejojnë të analizoni një faqe në internet në detaje.

SimilarWeb

Nëse nuk keni nevoja të veçanta, përveç se të kontrolloni vizitat e vlerësuara të një faqe në internet dhe të analizoni disa të dhëna në lidhje me trafikun e marrë, unë rekomandoj përdorimin e SimilarWeb. Eshtë një mjet në internet që ju lejon të monitoroni progresin e një faqe në internet dhe gjithashtu ta krahasoni atë me konkurrentët tuaj.

SimilarWeb është në dispozicion në një version falas që nuk kërkon ndonjë regjistrim dhe ju lejon të analizoni 5 rezultate për metrikë dhe 3 muaj të të dhënave në lidhje me trafikun e internetit. Sidoqoftë, duke krijuar llogarinë tuaj dhe duke aktivizuar një abonim enterprise, ju mund të merrni veçori shtesë (p.sh. analiza e fjalëve kyçe, vizitorë unikë dhe më shumë) dhe hiqni kufizimet e aplikuara nga versioni falas. 

Për të kontrolluar falas vizitat e një faqe interneti me SimilarWeb, të lidhur në faqen kryesore të shërbimit, futni URL-në e faqes në internet që dëshironi të analizoni në Analyze any Website or App dhe klikoni në butonin Kërko/Search, për të filluar analiza.

Në ekranin e ri të shfaqur, lokalizoni seksionin Pasqyrë e Trafikut/Traffic overview dhe do të jeni në gjendje të zbuloni trafikun e vlerësuar në muajin e fundit (Vizitat totale), kohëzgjatjen mesatare të një vizite (Mes. Kohëzgjatja e Vizitës), numrin mesatar të faqeve që vizitorët shikojnë gjatë një seance (Faqet për vizitë) dhe Bounce rate d.m.th. përqindja e përdoruesve që largohen nga faqja e internetit pasi kanë parë një faqe të vetme.

Për më tepër, një grafik është gjithashtu i disponueshëm që tregon progresin e faqes gjatë gjashtë muajve të fundit dhe, në seksionin Burimet e Trafikut, llojin e trafikut të marrë nga faqja në fjalë (organike, sociale, direkte, etj.). Duke klikuar në opsionet Kërko/Search, Social dhe Display, ju mund të merrni të dhëna të tjera në lidhje me llojet e ndryshme të trafikut të marrë.

Për shembull, duke klikuar te Kërkimi/Search mund të zbuloni se në çfarë përqindje trafiku organik i faqes (Organik) dhe trafiku i paguar (Paid) nga motorët e kërkimit dhe, për secilin opsion, mund të shihni edhe 5 fjalët kyçe/5 keyword që sjellin më shumë trafik.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në fund, unë theksoj se duke klikuar në butonin Krahasoni/Compare, i vendosur në krye, ju mund të shihni konkurrentët e faqes së internetit të analizuar dhe, duke zgjedhur një, mund të krahasoni dy faqet e internetit.

SEOZoom

SEOZoom është një mjet i plotë për të analizuar një faqe në internet në nivelin SEO. Përveç mundësisë së zbulimit të vizitave të ndonjë faqe në internet, ai ofron veçori të përparuara për të monitoruar trendin e fjalëve kyçe, për të studiuar konkurrencën, për të analizuar përmbajtjen dhe shumë më tepër.

Versioni falas i SEOZoom, i cili gjithashtu mund të përdoret pa një llogari, ju lejon të shihni trafikun e vlerësuar të një faqe në internet dhe të merrni të dhëna shtesë, ndërsa aplikoni një numër të kufizuar të kërkimeve ditore. Për të hequr të gjitha kufizimet dhe për të përfituar nga veçoritë shtesë, duhet të aktivizoni një abonim duke filluar nga 49 euro/muaj + TVSH me një provë falas 15 ditore. Për të analizuar një faqe në internet me SEOZoom, atëherë e lidhur me faqen kryesore të shërbimit, futni adresën e faqes së internetit që ju intereson në fushën Vendosni një fjalë kyçe, një domain ose një URL të vendosur në krye, zgjidhni opsionin Domain përmes menusë një drop-down Type of research dhe klikoni në butonin Analize.

Në ekranin e ri që shfaqet, ju mund të shihni trafikun e vlerësuar mujor dhe numrin e fjalëve kyçe të vendosura. Duke lëvizur poshtë faqes, në vend të kësaj mund të merrni të dhëna të tjera në lidhje me trafikun, të tilla si ndryshimi i vizitave në 12 muajt e fundit dhe, mbi të gjitha, të konsultoheni me një grafik që ju lejon të monitoroni progresin e faqes së internetit të analizuar në një periudhë të caktuar të kohës.

Së fundmi, ju gjithashtu mund të shihni të dhëna në lidhje me linket hyrëse (Backlinks), shpërndarjen e fjalëve kyçe dhe të zbuloni se cili është çelësi më i mirë i kërkimit, domethënë ai që sjell më shumë trafik.

Mjete të tjera qe te kontrollosh vizitat e nje siti

Përveç mjeteve që tregova në paragrafët e mëparshëm të këtij udhëzuesi, duhet të dini se ka mjete të tjera për të kontrolluar vizitat në një sit. Këtu janë disa që mund të jenë të përshtatshme për ju.

  • Alexa: është një mjet i paguar në internet (i cili mund të provohet falas për 30 ditë) që ju lejon të monitoroni progresin e një faqe në internet dhe të merrni të dhëna në lidhje me normën e kërcimit, numrin e shikimeve të faqeve për përdorues dhe kohën mesatare të qëndrueshmërisë. Kjo gjithashtu ju lejon të analizoni konkurrentët tuaj nga një perspektivë e SEO.
  • Ahrefs: Ky mjet në internet është ideal për ata që synojnë të analizojnë konkurrentët e tyre, duke parë jo vetëm trafikun organik të marrë, por gjithashtu duke zbuluar fjalët kyçe që gjenerojnë më shumë trafik. Mund të provohet për 7 ditë për 7 dollarë, atëherë duhet të aktivizoni një pajtim duke filluar me 99 dollarë në muaj.
  • SEMrush: është një tjetër mjet i vlefshëm në internet për analizën e plotë të një faqe në internet. Përveç mundësisë për të kontrolluar trafikun e vlerësuar, ju lejon të dini fjalët kyçe për të cilat indeksohet dhe të merrni informacione të mëtejshme në lidhje me SEO. Shtë në dispozicion në një version falas, i cili kërkon krijimin e një llogarie, e cila lejon një numër të kufizuar të analizave në ditë. Për të përfituar nga të gjitha tiparet, duhet të aktivizoni një pajtim duke filluar nga 119,95 dollarë në muaj me një provë falas 7 ditore.
  • Ubersuggest: është një mjet i plotë SEO që ju lejon gjithashtu të monitoroni trafikun e një faqe në internet, për të gjetur se cilat faqe gjenerojnë më shumë vizita dhe cilat janë fjalët kyçe me më shumë trafik. Versioni falas, i cili mund të përdoret pa krijuar një llogari, ju lejon të kryeni tre kërkime në ditë. Për të përdorur të gjitha tiparet e Ubersuggest, mund të aktivizoni një pajtim duke filluar nga 29 euro/muaj me një provë falas 7 ditore.