Si funksionon Apple Care

Si funksionon Apple Care

Ne kete udhezues do te tregojme si funksionon Apple Care, domethen shërbimi i integruar i ndihmës së apple. Me poshte do ju tregojme çfarë është saktësisht ky sherbim, cilat pajisje mbulon etj, si dhe te zgjidhni në mënyrë të pavarur nëse do të aktivizoni AppleCare në pajisjen tuaj apo jo. 

Permbajtja

Cfare eshte AppleCare

Si funksionon Apple Care

AppleCare është marka e përdorur nga Apple për të emërtuar të gjitha politikat e saj të sigurimit të produkteve dhe përfshin, në Itali, politikat e Planit të Mbrojtjes së AppleCare/ AppleCare Protection Plan, të dobishme për zgjatjen e garancisë konvencionale me një vit (Apple ofron një garanci të kufizuar njëvjeçare për produktet e saj, pavarësisht nga shitësi nga i cili janë blerë), dhe AppleCare + ofron përfitime shtesë. Ky i fundit, në fakt, është një mbulim shtesë, i cili mund të blihet me pajisjen ose veçmas (brenda 60 ditëve nga data e blerjes), që është një shtesë e të drejtave normale të mbrojtjes së konsumatorit.

Me pak fjalë, AppleCare + ofron një sistem të unifikuar të mbështetjes teknike dhe asistencës së specializuar, të dobishme për zgjidhjen e shpejtë të shumicës së problemeve që mund të lindin, nëpërmjet asistencës teknike, riparimit të harduerit dhe mbështetjes per softuerin.

Sido që të jetë, problemi i hasur (mosfunksionimi i komponentit fizik, funksionimi i gabuar i sistemit operativ ose çfarëdo tjetër) AppleCare + mund të ofrojë ndihmë të shpejtë dhe prioritare, zakonisht nëpërmjet telefonatës së një eksperti të Apple.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Të dy shërbimet, natyrisht, paguhen dhe mund të abonohen për një periudhë të caktuar kohore (p.sh. një vit për Planin e Mbrojtjes së AppleCare dhe 2 vjet për iPhone të mbuluar nga AppleCare +). Persa i përket AppleCare +, kur skadon, ju mund të rinovoni planin tuaj ekzistues, për të zgjatur mbulimin, duke paguar për rinovimin në baza mujore ose vjetore. Në rastin konkret, megjithatë, është e nevojshme të vazhdohet me rinovimin të paktën 30 ditë para skadimit të mbulimit. Per me shume detaje klikoni ketu.

Çmimi, megjithatë është i ndryshueshëm dhe shumë varet nga lloji i pajisjes që keni ndërmend të mbroni; megjithatë, politikat e kujdesit/mbrojtjes mund të aktivizohen në iPhoneiPadApple WatchMacApple TVHomePodAirPodskufje Apple dhe iPod Touch. Jo të gjitha pajisjet janë të pranueshme për planin e shërbimit të plotë AppleCare +. 

Si funksionon Apple Care +

Si funksionon Apple Care

Tani që jeni të vetëdijshëm se çfarë është AppleCare dhe veçanërisht, edhe AppleCare +, është koha të shihni në praktikë, se si funksionon AppleCare në pajisjet e ndryshme që mund të përfitojnë nga mbulimi shtesë dhe asistenca pasuese. Kështu, më poshtë mund të gjeni një përmbledhje të pajisjeve kryesore celulare me të gjitha veçoritë e asistencës specifike për secilën prej tyre.

Si funksionon Apple Care: ne iPhone

Si funksionon Apple Care

Në rastin e iPhone, duhet të dini se jo të gjitha modelet mbulohen nga AppleCare+. Në fakt, në momentin e shkrimit, është e mundur të abononi këtë garanci për iPhone 13 ProiPhone 13 Pro MaxiPhone 13iPhone 13 miniiPhone 12iPhone 12 miniiPhone 11 dhe iPhone SE (gjenerata e tretë).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Çmimet ndryshojnë edhe sipas modelit të iPhone që zotëroni: për Phone 13 Pro dhe iPhone 13 Pro Max, çmimi është 229 euro për mbulim 2-vjeçar ; për iPhone 13iPhone 13 miniiPhone 12iPhone 12 mini dhe iPhone 11 është sërish 169 € për mbulimin 2 vjeçar, ndërsa për gjeneratën e tretë iPhone SE çmimi është 89 €/2 vjet.

Duke filluar nga data e blerjes së AppleCare +, ose në çdo rast pas skadimit të 90 ditëve të asistencës teknike falas pas blerjes, ju keni të drejtë për asistencë teknike të Apple, e cila përfshin aksesin me përparësi tek ekspertët e Appleasistencën në të njëjtën ditë dhe shërbimin e zevendesimit Express, i cili ju lejon të merrni një iPhone zëvendësues edhe përpara se të dërgoni atë origjinal, mbulim shtesë i harduerit që përbëhet nga një shërbim riparimi dhe zëvendësimi i iPhone plus dy ndërhyrje për dëmtime aksidentale çdo 12 muaj, duke paguar një kosto shtesë prej 29 euro (për ekranin e thyer ose xhamin e pasmë; kjo e fundit vlen vetëm për iPhone 12 dhe iPhone 13) dhe 99 euro për të gjitha dëmtimet e mbetura aksidentale. Kini parasysh se megjithatë, në fund të 12 muajve, nëse ndërhyrjet nuk janë përdorur, ato do të skadojnë. Prandaj, ato nuk grumbullohen. Plus, ka edhe mbulim të baterisë, nëse iPhone juaj ruan më pak se 80% të kapacitetit të tij origjinal, ju keni të drejtë për mbështetjen e produktit.

Përveç asaj që sapo u tha, ka edhe ndihmë softuerike. Për këtë arsye ekspertët do të jenë në dispozicionin tuaj për probleme të ndryshme në lidhje me iOSiCloudrrjetet me valë dhe aplikacionet Apple (si Safari, Mail, Kalendari, Shënime, etj).

Për të blerë AppleCare +, siç njoftova më herët, mund të vazhdoni ta blini në një dyqan fizik ose në internet në faqen zyrtare të Apple. Përndryshe, për sa kohë që nuk kanë kaluar më shumë se 60 ditë nga data aktuale e blerjes, mund të veproni drejtpërdrejt përmes iPhone: hyni në ekranin bazë, prekni ikonën Cilësimet/Impostazioni dhe zgjidhni artikujt e Përgjithshme/General > Informacioni. Në këtë pikë, nëse është i pranishëm, shtypni artikullin e disponueshëm të mbulimit AppleCare + dhe ndiqni udhezimin e thjeshtë në ekran.

Përndryshe, ju gjithashtu mund të abonoheni në mbulimin tuaj shtesë në internet, duke u lidhur me faqen e duhur të internetit, duke klikuar në butonin Hyr/Accedi dhe duke futur kredencialet tuaja Apple ID. Pastaj thjesht zgjidhni pajisjen për të cilën dëshironi të aktivizoni mbulimin dhe ndiqni udhëzimet e thjeshta në ekran. Përndryshe, duke u lidhur ende me faqen që kam treguar pak më lart, mund të shtypni gjithashtu artikullin, futni numrin serial të pajisjes/inserisci il numero di serie del dispositivo dhe të vazhdoni me verifikimin në këtë mënyrë. 

Për informacion shtesë në lidhje me Termat dhe Kushtet e AppleCare + ju rekomandojme të konsultoni faqen e dedikuar të Apple.

Si funksionon Apple Care: ne iPad

Si funksionon Apple Care

Nese keni një iPad dhe dëshironi të dini saktësisht se si funksionon Apple Care, atehere duhet te dini se AppleCare + për iPad mbulon pajisjet iPad Pro 12.9 (gjenerata e 5-të)iPad Pro 11iPad Pro 11iPad dhe iPad mini. Edhe në këtë rast, mbulimi është i vlefshëm për 2 vjet dhe ka çmime të ndryshme në varësi të modelit. Prandaj mund të abonohet për iPad Pro 12.9 (gjenerata e 5-të) me 159 euro, për iPad Pro 11 me 139 euro, për iPad Pro 11 me 89 euro dhe së fundi për iPad dhe iPad mini me 79 euro.

Përveç garancisë 2-vjeçare të shitësit të parashikuar nga ligji, asaj i shtohen edhe avantazhet e AppleCare +, të cilat përfshijnë: aksesin me përparësi në asistencën e specializuar nëpërmjet bisedës ose telefonitasistencën harduerike të Apple kur udhëtoni në Evropë dhe shërbimin e zëvendësimit të shpejtë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Përveç kësaj, AppleCare + ofron shërbimin e riparimit/ndërrimit të iPad, Apple Pencil, një tastierë Apple për iPad dhe furnizimin me energji elektrike dhe kabllon USB, plus dy ndërhyrje vjetore për dëmtime aksidentale, me një kosto shtesë prej 49 euro për iPad dhe 29 euro për Apple Pencil ose për tastierën Apple për iPad. Bateria e iPad mbulohet gjithashtu nga AppleCare + dhe mund të kërkojë shërbim kur ruan më pak se 80% të kapacitetit të saj origjinal. Nga pikëpamja e softuerit, ju keni akses të drejtpërdrejtë në ndihmë në lidhje me iPadOSiCloudrrjetet me valë dhe aplikacionet iPad të krijuara nga Apple.

Për të abonuar në AppleCare + mund të përdorni të njëjtat metoda që përshkrova në paragrafin e mëparshëm në lidhje me iPhone, në fakt nuk ka asnjë lloj dallimi.

Si funksionon AppleCare: ne Apple Watch

Nëse keni një Apple Watch, por keni harruar të kërkoni më shumë informacion rreth mbulimit AppleCare +, dijeni se mund ta rregulloni menjëherë. Ashtu si me pajisjet e tjera, ju keni 60 ditë nga koha e blerjes për të vendosur të përfitoni nga shërbimet shtesë të mbështetjes të përfshira në abonimin 2-vjeçar ose 3-vjeçar në AppleCare +.

Në këtë rast, mund të vendosni të vazhdoni, nëse zotëroni një Apple Watch Series 7, duke u abonuar në mbulimin 2-vjeçar me çmimin 89 euro, me Apple Watch SE dhe Apple Watch Series 3 duke u abonuar në AppleCare + për 2 vjet me çmimin 69 euro ose nëse keni Apple Watch Hermès, abonohuni në mbulimin 3-vjeçar me çmimin 199 euro.

Ky mbulim ofron akses me përparësi për ekspertët e Applembulim global për riparime dhe shërbim zëvendësimi të shpejtë. Nga ana harduerike, përfshin natyrshëm riparimin/zëvendësimin e pajisjes plus dy ndërhyrje për dëmtime aksidentale çdo 12 muaj, me një kosto shtesë prej 65 eurosh për Apple Watch dhe Apple Watch Nike dhe 75 euro për Apple Watch Hermès dhe Apple Watch Edition. Ana e softuerit është gjithashtu e mbuluar, dhe AppleCare + ofron mbështetje për watchOS dmth me përdorimin, me çiftimin me iPhone dhe me keqfunksionime të ndryshme dhe me aplikacionet e Apple.

Gjithashtu në këtë rast, për të aktivizuar realisht AppleCare +, mund të përfitoni nga të njëjtat metoda të përshkruara më sipër; i vetmi ndryshim eshte qe për të vazhduar, duhet të veproni përmes iPhone-it të çiftuar, më pas shtypni në aplikacionin Watch, më pas në artikujt General > Info dhe në këtë pikë, do të shihni formulimin AppleCare + coverage në dispozicion/Copertura AppleCare+ disponibile për të shtypni për të nisur procedurën e blerjes.

Si funksionon AppleCare: ne Amazon

Nese keni vendosur të blini iPhone, iPad ose Apple Watch tuaj të ri përmes Amazon, atëherë duhet te dini se, nëse pajisja është e përshtatshme, mund të vazhdoni drejtpërdrejt me blerjen e pajisjes tuaj dhe mbulimit AppleCare + në të njëjtën kohë. Amazon, ofron mundësinë për të zgjedhur nëse do të inkorporojë licencën AppleCare + apo do të vazhdojë me blerjen e telefonit pa këtë shërbim shtesë.

Gjithçka që duhet të bëni, përpara se të bëni blerjen aktuale, është të shtypni butonin With AppleCare + që ndodhet nën opsionet e tjera të përzgjedhura si ngjyra dhe kapaciteti ne GB: shuma e këtij shërbimi do t’i shtohet automatikisht çmimit të pajisjes dhe duke bërë këtë, ju do të jeni në gjendje të bëni vetëm një transaksion.

Sigurisht, duke bërë këtë, ju merrni të njëjtat përfitime të abonimit të listuara më sipër. Në fund të fundit, kjo është vetëm një mënyrë tjetër për të marrë AppleCare + direkt në momentin e blerjes.