Si te instalosh app ne karte memorie SD

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te instalosh app ne karte memorie SD. Kjo eshte nje procedure qe ju vjen ne ndihme ne rastet kur keni shkarkuar shume aplikacione apo file dhe e keni te mbushur plot memorien e telefonit. Me poshte do t’ju tregojme të gjitha operacionet që duhet të kryhen për të qenë në gjendje të instaloni aplikacione në karten e memories SD/microSD. Per detajet vazhdoni lexoni me tej.

Permbajtja

Si te instalosh app ne karte memorie SD: Android

Si te instalosh app ne karte memorie SD

Me versionet e fundit të Android, veçanërisht nga Android 9 Pie e me pas, nuk është më e mundur të përdoret microSD si memorie kryesore, kështu që si parazgjedhje, smartphone do ta përdorë atë si një memorie të jashtme. Sidoqoftë, kjo nuk do të thotë se nuk do të jeni në gjendje t’i instaloni aplikacionet në SD, por thjesht do t’ju duhet të veproni manualisht per ta bere.

Më poshtë do t’ju tregojme se si të veproni me telefonat inteligjentë të markave kryesore Android. Megjithatë, përpara se të vazhdoj, dua të kujtoj se shpejtësia e leximit dhe e shkrimit të një microSD është shumë më e ulët se ajo e memories së brendshme, kështu që duke instaluar aplikacione në karten e memories, mund të hasni disa probleme me performancën, veçanërisht me modelet më të lira.

Si te instalosh aplikacione ne karte memorie SD: HUAWEI

Si te instalosh app ne karte memorie SD

Tani le te shikojme se si te instalosh app ne karte memorie SD ne telefon Huawei.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Siç e parashikova në paragrafin e mëparshëm, nuk mund t’i instaloni automatikisht aplikacionet në karte memorie SD, por të paktën mund të zhvendosni një pjesë të të dhënave të saj në kartën micro SD ose NM Card në modelet më të fundit, në mënyrë të tillë që të lironi memorie të brendshme sa më shumë që të jetë e mundur.

Gjëja e parë që duhet të bëni është të hapni Cilësimet/Impostazioni, ajo me ikonen e ingranazhit dhe trokitni dy herë në artikullin App. Tani gjithçka që duhet të bëni është të shtypni mbi aplikacionin që dëshironi të kaloni në karte memorie SD, trokitni lehtë mbi artikullin Memory/Memoria dhe prej këtu trokitni lehtë mbi butonin Modifica/Sposta në seksionin Vendndodhja e memories/Posizione di memoria: zgjidhni microSD nga menuja që shfaqet.

Fatkeqësisht, jo të gjitha aplikacionet kanë mundësinë për t’u zhvendosur në karten e memories SD, pasi kjo mundësi duhet të aktivizohet drejtpërdrejt nga zhvilluesi.

Nese dëshironi të kërkoni një mënyrë për të instaluar të gjitha aplikacionet në karten e memories SD, atehere ju këshillojme të aktivizoni një funksion shumë interesant të fshehur brenda opsioneve të Zhvilluesit/Opzioni sviluppatore.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Para së gjithash, duhet të aktivizoni Opsionet e zhvilluesit, kështu që hapni aplikacionin Cilësimet/Impostazioni dhe trokitni lehtë mbi artikullin Informacioni i telefonit/Info telefono : prekni në mënyrë të përsëritur artikullin Numri i ndërtimit/Numero di build derisa të shihni një dritare që ju paralajmëron se jeni tani një zhvillues. Nëse kërkohet, futni kodin e shkyçjes për të konfirmuar operacionin. 

Tani kthehuni te ekrani kryesor i cilësimeve/impostazioni, prekni artikullin Sistemi dhe përditësimet/Sistema e aggiornamenti dhe më pas Opsionet e zhvilluesit/Opzioni sviluppatore: sigurohuni që leva e aktivizimit të ketij artikulli të jetë vendosur në AKTIV/ON. Pasi të hyni në Opsionet e Zhvilluesit, thjesht duhet të vendosni në ON/AKTIV levën e aktivizimit të artikullit Forza autorizzazione app su memoria esterna. Më në fund, rindizni telefonin inteligjent për të aktivizuar ndryshimet e bëra.

Falë këtij funksioni, sistemi do të përpiqet të instalojë aplikacionet drejtpërdrejt në memorien e jashtme, por kjo vlen vetëm për aplikacionet që do të instaloni pasi të aktivizoni këtë funksion.

Si te instalosh aplikacione ne karte memorie SD: Xiaomi

Si te instalosh app ne karte memorie SD

Fatkeqësisht, MIUI i Xiaomi nuk ju lejon as të zhvendosni një pjesë të aplikacioneve brenda mikro SD, kështu që mënyra e vetme që mund të përdorni për të instaluar aplikacione në karte memorie SD është të përdorni një funksion të fshehur brenda opsioneve të Zhvilluesit/Opzioni sviluppatore. Megjithatë, përpara se të vazhdosh, dua t’ju paralajmëroj se ky funksion do të detyrojë instalimin e aplikacioneve në micro SD vetëm për aplikacionet që do të instaloni pasi të aktivizoni këtë funksion, kështu që fillimisht do t’ju duhet të çinstaloni aplikacionet dhe më pas t’i instaloni ato përsëri.

Gjëja e parë që duhet të bëni është të aktivizoni Opsionet e Zhvilluesit, të cilat janë të fshehura si parazgjedhje. Për ta bërë këtë, hapni aplikacionin Cilësimet/Impostazioni, i dallueshëm nga një ikonë ingranazhi, trokitni lehtë mbi artikullin Informacioni i sistemit/Info sistema dhe më pas Të gjitha specifikimet/Tutte le specifiche : prekni disa herë në artikullin Versioni MIUI/Versione di MIUI derisa të shfaqet një njoftim që ju paralajmëron se jeni tani një zhvillues/Ora sei uno sviluppatore.

Pasi të jetë bërë kjo, kthehuni te ekrani kryesor i cilësimeve duke trokitur dy herë në butonin me shigjetë lart majtas, lëvizni nëpër artikujt e ndryshëm, prekni Cilësimet shtesë/Impostazioni aggiuntive dhe më pas opsionet e zhvilluesit/Opzioni sviluppatore: sigurohuni që leva e aktivizimit për këtë artikull është vendosur në ON. Tani ju vetëm duhet të gjeni artikullin Forza le applicazioni a scrivere sulla memoria esterna dhe të vendosni levën e aktivizimit relativ në ON/AKTIV.

Për t’i bërë ndryshimet efektive, ju rekomandoj të rindizni telefonin inteligjent.

Si te instalosh aplikacione ne karte memorie SD: Samsung

Tani le te shikojme se si te instalosh app ne karte memorie SD ne telefon Samsung.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Siç ju thashë ne fillim, me versionet e fundit të Android nuk mund të instaloni drejtpërdrejt aplikacione në micro SD. Për fat të mirë, mund të zhvendosni një pjesë të aplikacionit në micro SD pas instalimit, megjithëse për fat të keq jo të gjitha aplikacionet e kanë këtë opsion.

Per te filluar, merrni telefonin inteligjent dhe hapni Cilësimet/Impostazioni, i dallueshëm nga ikona e ingranazhit dhe trokitni lehtë mbi artikullin Aplikacionet/Applicazioni. Në këtë seksion do të gjeni listën e të gjitha aplikacioneve të instaluara në smartphone, kështu që trokitni lehtë mbi njërën prej tyre dhe më pas në artikullin Memoria archiviazione: për ta zhvendosur aplikacionin në micro SD, thjesht prekni butonin Ndrysho/Cambia dhe zgjidhni microSD nga pop-up që shfaqet në ekran. Siç ju thashë, jo të gjitha aplikacionet do ta shfaqin këtë buton.

Nese dëshironi të zhvendosni disa aplikacione që nuk mund të instalohen në mënyrë origjinale në micro SD, atehere ju rekomandojme që të aktivizoni një veçori të fshehur në Opsionet e Zhvilluesit. Para së gjithash, është e nevojshme të aktivizoni opsionet e Zhvilluesit, kështu që hapni Cilësimet/Impstazioni, trokitni lehtë mbi artikullin Rreth telefonit/Informazioni sul telefono dhe më pas në informacionin e softuerit/Informazioni software: prekni disa herë në artikullin e versionit Build, derisa të shfaqet një dritare që njofton ju që keni aktivizuar me sukses cilësimet e zhvilluesit. 

Pasi të bëhet kjo, prekni dy herë butonin me shigjetën lart majtas, lëvizni poshtë dhe trokitni lehtë mbi artikullin Opsionet e zhvilluesit/Opzioni sviluppatore: sigurohuni që leva relative e aktivizimit të jetë vendosur në AKTIV/ON. Më pas, lëvizni nëpër artikuj të ndryshëm dhe vendosni ne ON/AKTIV levën e aktivizimit të artikullit Forza autorizzazione app su memoria esterna.

Për t’i bërë ndryshimet efektive, ju rekomandoj të rindizni telefonin inteligjent.

Në këtë mënyrë, të gjitha aplikacionet që shkarkoni dhe instaloni do të instalohen me forcë në memorien e jashtme. 

Si te instalosh app drejtperdrejt ne karte memorie SD

Nese nuk ju pëlqen fakti që duhet t’i zhvendosni manualisht aplikacionet nga memoria e brendshme në microSD çdo herë, kështu që dëshironi të kuptoni se si t’i instaloni aplikacionet drejtpërdrejt në SD, atehere nëse keni një smartphone të fundit, nuk është më e mundur të instaloni aplikacione drejtpërdrejt në micro SD, por nëse keni një smartphone më të vjetër, ndoshta me një sistem operativ Android 8 ose më të vjeter, atëherë kjo mundësi është ende e pranishme.

Në fakt, kur futni një microSD në smartfonin tuaj, do të shfaqet një njoftim duke ju pyetur se si dëshironi të përdorni karten e memories SD: trokitni lehtë mbi butonin Konfiguro/Configura që shfaqet në njoftim. Nga këtu mund të zgjidhni midis dy opsioneve: Përdorni si memorie portative/Utilizza come memoria portatile (d.m.th. si memorie të jashtme) ose Përdorni si memorie të brendshme/Utilizza come memoria interna. Zgjidhni opsionin e fundit, prekni butonin Next/Avanti dhe më pas butonin Finish/Fine.

Në këtë mënyrë, karta e memories SD do të vendoset si parazgjedhje si memoria kryesore e telefonit inteligjent, kështu që të gjitha aplikacionet që do të instaloni më pas do të përfundojnë në microSD.

Ju kujtoj edhe një herë se micro SD ka një shpejtësi më të ulët shkrimi dhe leximi sesa memoria e brendshme, kështu që mund të ketë rënie të performancës në smartphone tuaj.