Si te fiksosh nje tweet jo tendin ne Twitter

Si te fiksosh nje tweet jo tendin ne Twitter

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te fiksosh nje tweet jo tendin ne Twitter. Ne fakt ky i fundit lejon qe te fiksoni tweet-et tuaja ne krye dhe te ngelen gjithmon aty, pavaresisht tweet-eve te reja qe beni. Kjo eshte nje menyre per te vene ne dukje ate qe ju pelqen me shume, per te gjithe ndjekesit tuaj.

Me poshte do ju tregojme procedurën e detajuar për të ndarë një cicërimë/tweet të të tjerëve dhe për ta fiksuar atë në krye te profilit tuaj, qofte duke përdorur aplikacionin Twitter për telefonat inteligjentë dhe tabletët, ashtu edhe duke hyrë në versionin në internet nga kompjutri.

Permbajtja

Informacioni paraprak

Si te fiksosh nje tweet jo tendin ne Twitter

Përpara se të hyni në thelbin e këtij tutoriali dhe të shpjegojme se si te fiksosh nje tweet jo tendin ne Twitter, po ju japim disa informacione paraprake në lidhje me këtë.

Twitter ju lejon të fiksoni ne krye një tweet në profilin tuaj, i cili automatikisht do të shfaqet në krye të listës së postimeve të publikuara. Megjithatë, ky opsion është i disponueshëm vetëm për postimet tuaja dhe për rrjedhojë, nuk është e mundur të fiksoni drejtpërdrejt tweet-et e përdoruesve të tjerë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për më tepër, duhet të dini se nuk është e mundur të fiksoni as ato përmbajtje të të tjerëve të ndara në profilin tuaj përmes opsionit Retweet. Megjithatë, ju mund ta anashkaloni këtë kufizim në Twitter dhe t’i fiksoni tweet-et e përdoruesve te tjerë në profilin tuaj duke përdorur veçorinë Cito një cicërimë/Cita un tweet/Quote a tweet.

Nëse nuk keni dëgjuar kurrë më parë për këtë opsion, duhet të dini se funksionimi i tij është pothuajse identik me atë për ritwitimin e çdo përmbajtjeje, i vetmi ndryshim thelbësor është se opsioni Cito një cicërimë/Cita un tweet ju lejon të shtoni një koment personal mbi përmbajtjen qe do ritwitohet.

Rrjedhimisht, tweet-i në fjalë publikohet në emrin tuaj (duke përfshirë tweet-in origjinal dhe emrin e përdoruesit që e ka postuar), duke vënë në dispozicion të gjitha ato opsione në lidhje me përmbajtjen e publikuar në profilin tuaj, duke përfshirë mundësinë e fiksimit të tij në krye. 

Si te fiksosh nje tweet jo tendin ne Twitter: nga app

Si te fiksosh nje tweet jo tendin ne Twitter

Procedura se si te fiksosh nje tweet jo tendin ne Twitter nga app, pra nga telefonat inteligjentë dhe tabletët, është e thjeshtë dhe e shpejtë. Gjithçka që duhet të bëni është të ritwittoni përmbajtjen e interesit tuaj nëpërmjet opsionit Cito nje tweet/Quote a tweet/Cita un tweet dhe më pas zgjidhni opsionin për të fiksuar tweet-in në fjalë në krye të profilit tuaj.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të vazhduar, merrni telefonin inteligjent ose tabletin tuaj, hapni aplikacionin Twitter për pajisjet Android ose iOS/iPadOS dhe nëse nuk e keni bërë ende këtë, hyni në llogarinë tuaj. Më pas shtypni butonin e hyrjes Accedi/Log in, futni të dhënat tuaja në fushat Emri, emaili ose emri i përdoruesit/Nome, email ose nome utente dhe Fjalëkalimi/Password dhe trokitni lehtë mbi butonin Hyr/Accedi.

Në këtë pikë, në ekranin kryesor të Twitter, gjeni përmbajtjen që dëshironi të fiksoni në profilin tuaj. Përndryshe, shtypni ikonën e xhamit zmadhues që ndodhet në menunë e poshtme, shkruani emrin e përdoruesit që ka postuar tweet-in që dëshironi të ndani, në fushën e kërkimit në Twitter dhe në rezultatet e kërkimit të shfaqura në ekran, prekni emrin e përdoruesit të interesit tuaj.

Tani, klikoni në opsionin Retweet/Ritwitta (ikona e dy shigjetave) në lidhje me përmbajtjen që dëshironi të ndani në profilin tuaj dhe klikoni në artikullin Quote a tweet/Cita un tweet nga menuja e hapur. Në ekranin e ri të shfaqur, futni komentin tuaj në fushën Shto një koment/Aggiungi un commento dhe trokitni lehtë mbi butonin Retweet/Tweet; Ritwitta/Twitta, siper djathtas, për të ndarë përmbajtjen në fjalë dhe komentin tuaj në profilin tuaj.

Mbani mend se duhet të vendosni një koment me të paktën një karakter që tweet-i të publikohet në emrin tuaj, përndryshe, tweet-i do të ndahet si përmbajtje e retweetuar dhe siç përmendet në rreshtat fillestarë të këtij udhëzuesi, nuk do të jetë e mundur ta vendosni në krye të profilit tuaj.

Pasi të bëhet kjo, shtypni butonin ☰, në pjesën e sipërme majtas, zgjidhni opsionin Profili nga menuja e hapur dhe gjeni përmbajtjen që sapo ndatë. Shtypni më pas, në ikonën përkatëse të tre pikave, zgjidhni opsionin Fikso ne profil/Pin on profilo/Fissa sul profilo nga menuja që hapet dhe shtypni butonin Fikso/Pin/Fissa, për ta shfaqur atë në krye të tweet-eve të publikuara në profilin tuaj.

Në rast të mendimeve të dyta, për të hequr një tweet të fiksuar në profilin tuaj, shtypni përsëri në ikonën e tre pikave në lidhje me përmbajtjen e interesit tuaj, zgjidhni opsionin Mos fiksoni në profil/Non fissare più sul profilo nga menuja që ju propozohet dhe shtypni mbi artikullin Hiq/Rimuovi.

Përndryshe, ju gjithashtu mund të fiksoni nje përmbajtje të re dhe e vjetra do të hiqet automatikisht nga pjesa e sipërme e profilit tuaj. 

Si te fiksosh nje tweet jo tendin ne Twitter: nga kompjutri

Tani le te shikojme se si te fiksosh nje tweet jo tendin ne Twitter nga kompjutri. Në fakt edhe në këtë rast, mjafton të ritwittoni përmbajtjen e interesit tuaj duke përdorur opsionin Quote a tweet/Cita un tweet dhe më pas ta fiksoni tweet-in në fjalë sikur të ishte përmbajtja juaj.

Për të cituar përmbajtjen e dikujt tjetër në Twitter, lidhuni me faqen kryesore të rrjetit social dhe nëse është e nevojshme, shtypni opsionin Hyr/Accedi/Log in për të hyrë në llogarinë tuaj. Pasi të jetë bërë kjo, gjeni përmbajtjen që dëshironi të ndani në profilin tuaj, klikoni në opsionin Retweet/Ritwitta (ikona e dy shigjetave) dhe klikoni në artikullin Cita il Tweet/Quote Tweet nga menuja që shfaqet.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në këtë pikë, futni komentin tuaj në fushën Shto një koment/Aggiungi un commento (me patjeter te pakten nje shkronje) dhe shtypni butonin Tweet/Twitta, në mënyrë që të publikoni përmbajtjen në fjalë në profilin tuaj. Më pas zgjidhni opsionin Profile që ndodhet në shiritin anësor në të majtë, për të hyrë në ekranin që lidhet me profilin tuaj, gjeni tweet që sapo keni publikuar, shtypni në ikonën përkatëse të tre pikave dhe zgjidhni opsionin Fissa sul profilo/Pin on profile nga menuja qe hapet. Në ekranin e ri që shfaqet, klikoni në butonin Fikso/Fissa dhe kaq.

Nëse keni bërë gjithçka në mënyrë korrekte, duhet të shihni mesazhin Your Tweet has been pinned on profile/Il tuo Tweet è stato fissato sul profilo që tregon se përmbajtja në fjalë është fiksuar në krye të profilit tuaj. Një procedurë e ngjashme mund të ndiqet edhe në aplikacionin zyrtar të Twitter për macOS.

Nëse dëshironi të ribeni hapat tuaj dhe të hiqni një përmbajtje të fiksur, mund të postoni një tweet të ri (në këtë rast, përmbajtja e mëparshme do të hiqet automatikisht nga pjesa e sipërme e profilit tuaj) ose të hiqni manualisht tweet-in e interesit tuaj.

Në rastin e fundit, hyni në ekranin që lidhet me profilin tuaj, gjeni artikullin Tweet i fiksuar/Tweet fissato, klikoni në ikonën me tre pika në lidhje me përmbajtjen në fjalë, zgjidhni opsionin Mos e fiksoni më në profil/Non fissare più sul profilo dhe shtypni butonin Hiq/Rimuovi.

Nëse dëshironi të fshini edhe tweet-in që keni ritwittuar më parë me opsionin Cito nje Tweet/Cita il tweet, shtypni përsëri ikonën me tre pika ne përmbajtjen qe do fshihet dhe zgjidhni opsionin Fshi/Elimina dy herë radhazi.