Si te bllokosh rrotullimin e ekranit ne telefon

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te bllokosh rrotullimin e ekranit ne telefon. Ne fakt mund te ndodh shpesh, qe ne momentet kur perdorni telefonin dhe e mbani ne nje pozicion te rastesishem, ekrani i tij te rrotullohet. Kjo behet e bezdisshme si prsh ne rastet kur jeni duke pare nje video. Atehere nese deshironi te zgjidhni kete problem, ketu jeni ne vendin e duhur. Procedura eshte shume e thjeshte dhe realizohet me disa prekje.

Permbajtja

Si te bllokosh rrotullimin e ekranit ne telefon: Android

Si te bllokosh rrotullimin e ekranit ne telefon

Nëse dëshironi të bllokoni/ndaloni rrotullimin e ekranit në telefon Android, dijeni se mund të keni sukses në qëllimin tuaj duke vepruar si nga faqa e njoftimeve ashtu edhe nga cilësimet e sistemit.

Metoda më e menjëhershme për të përfunduar operacionin është padyshim e para që ju përmenda. Prandaj, si fillim hapni faqen njoftimeve duke rrëshqitur gishtin nga lart poshtë (duke filluar nga bordi lart i ekranit) dhe më pas, shikoni listen e butonave dhe pasi ta gjeni, shtypni levën Blloko orientimin/Blocca orientamento ose Rrotullimi automatik/Rotazione automatica ose një formulim tjetër i ngjashëm (emri i levës ndryshon, bazuar në markën dhe modelin e smartphone/tabletit në përdorim dhe versionin Android te pranishëm në të).

Nje menyre me e thjeshte per ta pikasur kete buton eshte te shikoni per nje simbol me dy shigjeta te rrumbullakta, ose nje katror i rrethuar nga dy shigjeta etj.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Si një shenje që tregon se bllokimi i rrotullimit është aktiv, eshte se do të shihni se butoni ka ndryshuar ngjyrë dhe do të lexojë on/nedezur/acceso në vend të off/fikur/spento.

Përndryshe, mund të veproni nga cilësimet e sistemit. Për ta bërë këtë, hapni Cilësimet/Impostazioni duke shtypur simbolin e ingranazhit të vendosur në ekranin bazë ose në listen me app, prekni artikullin Ekran/Display/Schermo dhe më pas lëvizni çelësin që ndodhet pranë formulimit Blloko rrotullimin automatik te ekranit/Blocca rotazione automatica dello schermo (ose një shkrim tjetër i ngjashem) në ON/Ndezur. Në pajisjet e tjera, duhet të zhvendosni çelësin e vendosur pranë formulimit Rrotullimi automatik/Rotazione automatica (ose një artikull tjetër i ngjashëm) në OFF/Fikur.

Si te bllokosh rrotullimin e ekranit ne telefon: iPhone

Si te bllokosh rrotullimin e ekranit ne telefon

Nëse keni një iPhonete bllokosh rrotullimimin e ekranit është jashtëzakonisht e thjeshtë. Për ta bërë këtë, thjesht veproni nga Qendra e Kontrollit.

Nëse preferoni të veproni nga Qendra e Kontrollit (që është padyshim zgjidhja më e menjëhershme), hapeni ate duke rrëshqitur gishtin nga lart poshtë duke filluar nga këndi i sipërm i ekranit (nëse keni një iPhone me Face ID) ose rrëshqitni gishtin nga poshtë lart (nëse keni një iPhone me një buton fizik Home). Ju mund të thirrni Qendrën e Kontrollit nga çdo ekran ku ndodheni.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Më pas shtypni simbolin e kycit të hapur (nëse ky i fundit është i mbyllur, nuk keni nevojë të bëni asgjë tjetër pasi bllokimi i rrotullimit është tashmë aktiv) dhe keni mbaruar. Si tregues që gjithçka shkoi në drejtimin e duhur, leva që shtypët do të ndriçohet dhe kyci do të mbyllet dhe do të ngjyroset në të kuqe dhe do të shihni fjalët Bllokimi i orientimit vertikal: Po/Blocco orientamento verticale: Sì. Tani keni mbaruar.

Si te bllokosh rrotullimin e ekranit: iPad

Në rast se doni të veproni nga një iPad, dijeni se hapat që duhet të ndërmerrni janë në thelb të njëjtë me atë që tregova në kapitullin me siper për iPhone, prandaj do të veproni nga Qendra e Kontrollit.

Hapeni ate duke rrëshqitur gishtin nga lart poshtë duke filluar nga këndi i sipërm i ekranit (nëse keni një iPad me Face ID) ose rrëshqitni gishtin nga poshtë lart (nese keni nje iPad me buton fizik Home).

Tani shtypni simbolin e kycit të hapur (nëse ky i fundit është i mbyllur, nuk keni nevojë të bëni asgjë tjetër pasi bllokimi i rrotullimit është tashmë aktiv) dhe keni mbaruar.