Si funksionon Snapchat

Snapchat është një rrjet social që ju lejon të shkëmbeni foto dhe video të shkurtra që fshihen automatikisht në fund të shikimit. Snapchat gjithashtu ju lejon të bisedoni me miqtë tuaj në kohë reale dhe gjithashtu të ndani histori që janë të dukshme për të gjithë miqtë për një periudhë prej 24 orësh. Nese je kurjoz te mesosh se si funksionon Snapchat ne detaje, atehere vazhdo lexo me poshte.

Në kapitujt vijues do të analizoj tiparet kryesore të këtij aplikacioni, i cili është i disponueshëm falas si për Android ashtu edhe për iPhone. Gjithashtu, do t’ju tregoj për mundësitë që ju ofrohen për të përdorur Snapchat nga një PC, përmes faqes zyrtare të internetit. 

Permbajtja

Si funksionon Snapchat nga smartphone

E fillojme këtë udhëzues duke shpjeguar se si funksionon Snapchat nga smartphone, përmes përdorimit të aplikacionit të rrjetit social të disponueshëm për shkarkim falas në Android përmes Play Store dhe në iPhone, i shkarkueshëm përmes App Store

Si funksionon Snapchat: Regjistrimi

Pasi të shkarkoni aplikacionin Snapchat në pajisjen tuaj, filloni duke shtypur ikonën e tij të vendosur në ekranin kryesor ose në menunë e aplikacioneve dhe krijoni llogarinë/account tuaj, duke ndjekur udhëzimet që do t’ju jap.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Shtypni butonin Regjistrohu/Registrati dhe plotësoni formularin që ju propozohet, duke shtypur emrin dhe mbiemrin tuaj në fushat përkatëse të tekstit; pastaj shtyp butonin Regjistrohu dhe prano/Registrati e accetta dhe fut datën tënde të lindjes duke përdorur rrotat për të zgjedhur muajinditën dhe vitin.

Kur të përfundojë operacioni, prekni butonin Vazhdo/Continua, vendosni emrin e përdoruesit/nome utente që dëshironi të përdorni në Snapchat dhe shtypni Vazhdo/Continua përsëri për të shkruar fjalëkalimin/password për t’u shoqëruar me llogarinë tuaj (zgjidhni një fjalëkalim të sigurt).

Në këtë pikë, futni adresën tuaj të postës elektronike/email ose numrin e telefonit dhe verifikoni identitetin tuaj duke shtypur kodin e konfirmimit që do t’ju dergohet. Në fund, shtypni butonat Next/avanti dhe Vazhdo/Continua për të përfunduar regjistrimin tuaj në Snapchat.

Në fund të regjistrimit, jep lejet e nevojshme për funksionimin e aplikacionit, të tilla si ato që lidhen me aksesin në kamera dhe galeri të pajisjes tuaj, dhe në qoftë se ju dëshironi, edhe obsionin e vendndodhjes gjeografike.

Si funksionon Snapchat: Login

Nëse tashmë keni një llogari/account në Snapchat atehere ngelet thjeshte te futeni ne te.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për ta bërë këtë, në ekranin kryesor të rrjetit social, shtypni butonin Login/accedi, shtypni emrin e përdoruesit/nome utente ose adresën e postës elektronike/email dhe fjalëkalimin/password në lidhje me llogarinë tuaj në fushat përkatëse të tekstit dhe konfirmoni duke shtypur butonin Login/Accedi.

Nëse dëshironi të ruani të dhënat e hyrjes në llogarinë tuaj, në mënyrë që të identifikoheni më shpejt pas një dalje, mund ta bëni në një mënyrë të thjeshtë dhe të shpejtë: shtypni në ikonën e profilit tuaj, pastaj në butonin e ingranazhit dhe së fundi, në Log out/esci dhe Po/si/yes. Në këtë mënyrë, për të hyrë në llogarinë tuaj më vonë, thjesht shtypni në ikonën e profilit tuaj që do ta gjeni të vendosur në ekranin e hyrjes.

Si funksionon Snapchat: Kontaktet

Për të shtuar kontakte të reja në Snapchatklikoni në miniaturën e profilit tuaj në të majtë lart, më pas prekni opsionin Gjeni miqtë tuaj në Snapchat/Trova i tuoi amici su Snapchat.

Pasi të jetë bërë kjo, klikoni në butonin Vazhdo/Continua : kontaktet në rubriken tuaj do të importohen në serverat e rrjetit social dhe do t’ju tregohet një listë e personave që janë regjistruar në Snapchat. Për të shtuar një mik, shtypni butonin Shto/aggiungi/add dhe prisni që kërkesa të konfirmohet nga ky person.

Gjithashtu, mund të gjeni njerëz të rinj në Snapchat përmes butonit Shto shokë/aggiungi amici/add friends. Duke shtypur butonin në fjalë, mund të shtoni një kontakt të ri bazuar në emrin e tij te përdoruesit/nome utente/user name, duke e shtypur atë në fushën e tekstit që do t’ju tregohet.

Përndryshe, klikoni në logon e Snapchat, për të gjetur një person duke skanuar një foto që përmban Snapcode e tyre, që është një lloj kodi QR që përmban udhëzimet për të shtuar shpejt një kontakt në rrjetin e famshëm social.

Nëse dëshironi të krijoni edhe Snapcode tuaj, shtypni miniaturën e profilit tuaj të vendosur në këndin e sipërm të majtë të ekranit kryesor të aplikacionit, më pas prekni në ikonën e profilit tuaj dhe shtypni butonin Save Snapcode/Salva Snapcode ose atë që quhet Share URL/Condividi URL.

Në rastin e parë do të merrni një imazh që mund ta ndani në internet për tu shtuar shpejt në Snapchat, ndërsa në të dytën do të jeni në gjendje të ndani lidhjen/linkun e profilit tuaj në aplikacione të tjera, për shtim të shpejtë në rrjetin social nga përdoruesit e tjerë.

Si funksionon Snapchat: Fytyrat

Të shpjegosh se si funksionon Snapchat për të ndarë foto ose video me miqtë tuaj është pothuajse e tepërt, duke pasur parasysh lehtësinë e përdorimit të aplikacionit.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të filluar, shtypni butonin Kamera (kjo do të hapë kamerën e integruar të Snapchat). Tani, gjithçka që duhet të bëni është të zgjidhni nëse do të përdorni kamerën e përparme ose të pasme të telefonit tuaj, duke shtypur ikonën rrethore të shigjetës të vendosur në pjesën e sipërme të djathtë dhe të bëni një foto, duke shtypur butonin e rrumbullakët të vendosur në qendër të poshtme; përndryshe ju mund të bëni një video deri në 10 sekonda duke mbajtur të njëjtin buton për kohëzgjatjen e dëshiruar. Në rast se koha nuk është e mjaftueshme, ju mund të aktivizoni modalitetin multiSnap, i cili ju lejon të vazhdoni regjistrimin duke krijuar snap te shumta njëra pas tjetrës.

Mjete të tjera të dobishme për krijimin e një snap janë butoni History/Cronologia, i cili ju lejon të krijoni segmente të shumta të një snap, në mënyrë që të krijoni një montazh në kohë reale, dhe butonin Sounds/Suoni, i cili ju lejon të shtoni muzikë në snaps te krijuar, duke zgjedhur nga pjesët muzikore të disponueshme në bazën e të dhënave të rrjetit social.

Për më tepër, nëse doni të pasuroni foto dhe video me efekte të ngjashme me ato të Instagram-it, shtypni ikonën e burrit të vogël, kornizoni fytyrën tuaj dhe rrëshqitni nga e djathta në të majtë (ose anasjelltas), derisa të gjeni efektin e dëshiruar.

Pasi të keni bërë një çast, mund të aplikoni shkrime (T) ose afishe (ikona e ngjitëses), siç janë ato që lidhen me ditënkohënpozicionin dhe temperaturën, por gjithashtu më thjeshtë, GIF. Për më tepër, duke shtypur ikonën e lapsit në të djathtë dhe duke zgjedhur një ngjyrë nga paleta, mund të vizatoni me dorë foton ose videon tuaj, në mënyrë që të theksoni pjesë ose të shtoni detaje qesharake.

Nëse keni marrë snap me një foto, mund të vendosni gjithashtu kohëzgjatjen maksimale të shfaqjes: për ta bërë këtë, shtypni ikonën e kronometrit të vendosur në fund të djathtë dhe vendosni një kufi, duke zgjedhur deri në një maksimum prej 10 sekondash. Nga ana tjetër, në kapjet e videos, ju mund të aktivizoni/çaktivizoni audion duke përdorur ikonën e altoparlantit (poshtë majtas).

Pas aplikimit të të gjitha personalizimeve që dëshironi, mund t’i dërgoni foton ose videon tuaj një miku në Snapchat ose ta ndani atë në historinë tuaj. Në rastin e parë, klikoni në butonin Send to/Invia a vendosur në të djathtë dhe zgjidhni emrin e përdoruesit të cilit doni t’i dërgoni përmbajtjen; kjo e fundit do të hapet vetëm një herë, pas së cilës do të fshihet automatikisht. Përndryshe, shtypni butonin Histori/Cronologia për ta shtuar në historinë tuaj: në këtë rast ai do të mbetet i dukshëm për të gjithë miqtë për 24 orë.

Nëse dëshironi, mund ta ruani fotografinë në Galerinë e pajisjes suaj: për ta bërë këtë, shtypni butonin Ruaj/Salva/Save që ndodhet në këndin e poshtëm të majtë të ekranit.

Si funksionon Snapchat: Historite

Snapchat është rrjeti social që nisi historite/stories për publikun e gjerë, duke ofruar së pari koleksionet tashmë ikonike të fotove dhe videove (snaps) që zgjasin 24 orë dhe mund të shikohen nga të gjithë miqtë.

Për të parë historitë e ndara nga miqtë tuaj në Snapchat, shtypni në ikonën burrit te vogel qe ndodhet në pjesën e poshtme dhe më pas trokitni lehtë mbi emrin e personit që postoi snap tek historite/storie, në seksionin Friends/Amici.

Në seksionin Stories/Historite, ju gjithashtu mund të shihni disa prerje të njohura të bëra nga kompanitë që përdorin historitë e Snapchat si një format për të ndarë përmbajtjen e tyre, duke krijuar “revista interaktive” me foto dhe video brenda tyre. Këto të fundit gjenden në seksionin Iscrizioni dhe Scopri.

Kur shikoni një histori, trokitni lehtë një herë në ekran për të kaluar në snap tjetër, ose rrëshqitni nga e djathta në të majtë për të kapërcyer një histori të tërë.

Megjithatë, duke shtypur butonin Map në fund, shfaqet seksioni Snap Map i Snapchat: një ekran ku mund të shihni historitë e njerëzve nga e gjithë bota.

Si funksionon Snapchat: Chat

Siç u përmend më lart, Snapchat gjithashtu përfshin veçori që lidhen me mesazhet e menjëhershme/messaggistica istantanea. Për ti përdorur shtypni mbi ikonen e revistes që ndodhet në pjesën e poshtme, gjeni kontaktin që dëshironi të bisedoni dhe shtypni emrin e tij.

Kjo do t’ju tregojë ekranin e bisedës/chat, përmes të cilit mund të dërgoni një mesazh (duke përdorur fushën e tekstit të vendosur më poshtë). Për më tepër, përmes ikonës së mikrofonit mund të dërgoni mesazhe zanore, ndërsa përmes ikonës së fotografisë mund të ndani foto ose video nga galeria e pajisjes tuaj. Për të dërguar një snap, në vend të kësaj, shtypni ikonën e kamerës.

Në fund, duke shtypur ikonën e viedeokamerës, në të djathtë sipër, mund të filloni një telefonate video, ndërsa duke shtypur ikonën e telefonit, mund të filloni një telefonatë zanore.

Si funksionon Snapchat: Bllokosh një përdorues

Megjithëse Snapchat vete shkaterron fotot dhe videot e ndara në histori dhe biseda, duhet të keni parasysh që kushdo që është në anën tjetër të ekranit, përsëri mund t’i ruajë ato, duke përdorur Salva in chat ose Salva nel Rullino.

Përndryshe, është gjithashtu e mundur që përmbajtja e ndarë në Snapchat të ruhet përmes një screenshot ose duke përdorur regjistrimin e ekranit edhe pse këto operacione raportohen te përdoruesit e Snapchat. Për më tepër, është gjithashtu e mundur që fotografitë ose videot të kapen përmes përdorimit të pajisjeve të tjera.

Në këtë drejtim, nëse dikush ju bezdis me sjelljen e tij në Snapchat, lehtë mund ta bllokoni : për ta bërë këtë, shkoni në ekranin e Chat, shtypni dhe mbani gishtin në emrin e tij, pastaj shtypni së pari në artikullin tjetër/altro/other dhe trokitni lehtë mbi butonin Lock/blocca vendosur në panelin që ju tregohet. Në fund, konfirmoni operacionin duke shtypur butonin Lock/blocca.

Si funksionon Snapchat në PC

Nëse pyesni veten se si funksionon Snapchat në PC, së pari duhet të dini se nuk është e mundur të përdorni këtë rrjet social nga një kompjuter, pasi të gjitha tiparet e tij janë të përdorshme vetëm përmes aplikacionit për Android dhe iPhone. Sidoqoftë, përmes faqes zyrtare të rrjetit social ju mund të menaxhoni disa karakteristika që lidhen me llogarinë tuaj, të tilla si shikimi i Snapcode tuaj dhe ndryshimi i fjalëkalimit/password tuaj.

Prandaj, lidhuni me faqen zyrtare të Snapchat, futni të dhënat në lidhje me llogarinë tuaj (emrin e përdoruesit ose postën elektronike dhe fjalëkalimin) dhe shtypni butonin Login/Accedi. Pasi të jetë bërë kjo, për të parë Snapcode tuaj, shtypni butonin My Snapcode, ndërsa nëse doni të shihni të dhënat tuaja, shtypni butonin My Data/I miei dati.

Duke përdorur butonin Ndrysho fjalëkalimin tim/Modifica la mia password, nga ana tjetër, mund të ndryshoni fjalëkalimin tuaj ose të zhbllokoni llogarinë tuaj (Sblocca il mio account), në rast se bllokohet përkohësisht pas një lloj shkeljeje. Nga ana tjetër, për t’u fshire nga Snapchat, shtypni butonin Fshi llogarinë time/Elimina il mio account.

Opsione të tjera të disponueshme për ju janë seksioni Menaxheri i Reklamave/Manager annunci, i dobishëm për kompanitë që duan të reklamojnë përmes Snapchat dhe butonit Geofilter on-demand, përmes të cilit mund të krijoni filtra të personalizuar. Më në fund, seksionet Menaxho aplikacionet/Gestisci le app dhe Menaxho pajisjet/Gestisci i dispositivi qe ju lejojnë të menaxhoni përkatësisht aplikacionet dhe pajisjet e lidhura me Snapchat.