Sherbimet Email me te mira android

Nese ju duhet të lexoni dhe dërgoni email duke përdorur kryesisht telefonat, shumica e te cileve jan android, dhe pyesni veten se cilet jane  shërbimet me te mira email per android, atehere lexoni keto udhezime qe ju tregojne sherbimet me te mira falas.

Epo, për fat të mirë ka disa zgjidhje në dispozicionin tuaj dhe nëse dëshironi, unë mund t’ju ndihmoj te zgjidhni, duke shpjeguar se si të identifikoni sherbimet mëmira të postes elektronike/email për Android bazuar në nevojat tuaja. Gjate kapitujve të ardhshëm të këtij tutoriali do t’ju flas për ato që besoj të jenë aplikacionet më të mira për menaxhimin e postës elektronike kushtuar telefonave inteligjentë Android dhe tabletëve. Do t’ju jap një përmbledhje të asaj që janë tiparet më të spikatura të secilës zgjidhje dhe do t’ju tregoj në detaje se si të konfiguroni llogarinë tuaj të postës elektronike në aplikacione të ndryshme.

Permbajtja

Aplikacionet më i mire per sherbimimet email ne android

Nëse pyesni veten se cilat jane sherbimet më te mire te postës elektronike/email për Android, vazhdoni të lexoni këtë udhëzues: në rreshtat e mëposhtëm unë do t’ju tregoj se si ato që besoj janë aplikacionet më të mira falas për menaxhimin e postës elektronike.

Gmail

Gmail konsiderohet nga shumë si aplikacioni/sherbimi më i mirë i menaxhimit të postës elektronikeAndroid. Ky aplikacion është zhvilluar nga Google dhe në disa raste, është i parainstaluar në pajisjet me sistemin operativ Android. Sidoqoftë, mund të shkarkohet falas në çdo kohë, përmes Play Store.

Karakteristikat e tij kryesore përfshijnë aftësinë për të lexuar email nga llogaritë Gmail por është gjithashtu e mundur të konfiguroni ofruesit e palëve të treta, të tilla si Outlook dhe Yahoo, përveç përdorimit të protokolleve IMAP ose POP3.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Thënë kjo, nëse doni ta përdorni dhe duhet ta shkarkoni, klikoni linkun Play Store dhe shtypni butonin Instalo. Në fund të shkarkimit, filloni aplikacionin duke shtypur ikonën e tij që do të gjeni të shtuar automatikisht në ekranin kryesor dhe/ose në sirtarin e pajisjes tuaj.

Kur fillon aplikacioni, shtypni butonin Login, pastaj zgjidhni shërbimin e-mail që dëshironi të konfiguroni, duke shtypur emrin e tij (për shembull Google ose Outlook), pastaj ndiqni udhëzimet që shfaqen në ekran, për të futur adresën e postës elektronike dhe fjalëkalimi i të llogarisë ju doni të ngritur.

Nëse, nga ana tjetër, dëshironi të konfiguroni një adresë e-mail të ndryshme nga ato të paracaktuara, zgjidhni artikullin Tjetër/Altro (IMAP) dhe pasi të tregoni adresën tuaj të postës elektronike, futni parametrat e saktë IMAP dhe SMTP në mënyrë që të komunikoni korrekt me serverat e postës elektronike.

Sapo të përfundojë konfigurimi, do të jeni në gjendje të gjeni të gjitha postat elektronike të marra direkt në ekranin kryesor të aplikacionit. Nëse më pas dëshironi të përdorni pjesët e tjera të Gmail, shtypni ikonen me tre viza që ndodhet në këndin e sipërm të majtë dhe identifikoni ato të dobishme për ju, siç është posta e dërguar ( Inviati ). Për të shkruar një email të ri, megjithatë, shtyp butonin (+).

Outlook

Ndër aplikacionet më të famshme për menaxhimin e postës elektronike në Android, duhet të përmendim gjithashtu Outlook, shërbimin e postës elektronike të Microsoft. Përmes këtij aplikacioni është e mundur të konfiguroni llogaritë Mail, Outlook dhe Live por edhe shërbimet e postës elektronike të kompanive të tjera, të tilla si Gmail ose Yahoo. Ai gjithashtu mbështet konfigurimin e adresave të tjera të postës elektronike përmes parametrave IMAP dhe POP3.

Thënë kjo, nëse doni ta përdorni, hapni Android Play Store dhe shkarkoni aplikacionin duke shtypur butonin Instalo. Në fund të instalimit automatik, filloni aplikacionin duke shtypur ikonën e tij që do të gjeni të shtuar në ekranin kryesor ose në sirtarin e pajisjes tuaj.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Kur fillon aplikacioni, fillon konfigurimi i llogarisë së postës elektronike për të shtuar, duke treguar adresën e postës elektronike në fushën e tekstit që ju tregohet. Pastaj shtypni butonin Shto llogari/Aggiungi account dhe futni fjalëkalimin e së njëjtës. Në rast se është një llogari e-mail tjetër nga ato të para-konfiguruara, do t’ju kërkohet të futni gjithashtu parametrat përkatës IMAP dhe SMTP.

Në fund të konfigurimit, qoftë manual ose automatik, do t’ju shfaqen të gjitha mesazhet e postës elektronike të marrë në dosjen Inbox/Posta in arrivo, e cila ndahet në kategoritë e Theksuara/Evidenziata dhe të Tjera/Altro.

Për të parë dosjet e tjera, të tilla si Sent Mail/Email inviati, klikoni në tablonë e profilit tuaj që ndodhet në këndin e sipërm të majtë. Për të shkruar një email të ri, megjithatë, shtyp ikonën e lapsit të vendosur në këndin e sipërm të djathtë.

Spark

Nëse po kërkoni një sherbim alternativ të menaxhimit të postës elektronike nga Gmail dhe Outlook më të famshëm, unë sugjeroj Spark. Eshtë një aplikacion falas për Android (dhe gjithashtu iOS) që ju lejon të menaxhoni emailin tuaj në një mënyrë të thjeshtë dhe intuitive, falë një ndërfaqe përdorimi vërtet tërheqëse.

Thënë kjo, nëse doni ta përdorni, mund ta shkarkoni dhe instaloni aplikacionin e tij nga Android Play Store duke shtypur butonin Instalo. Pastaj, fillojeni duke shtypur ikonën e saj që do të shtohet automatikisht në ekranin kryesor ose sirtarin e pajisjes tuaj.

Kur fillon aplikacioni, shtypni butonin Kalo/Salta për të kapërcyer udhëzimin fillestar, më pas shtypni adresën e postës elektronike të llogarisë që dëshironi të konfiguroni në fushën e tekstit që ju shfaqet ose trokitni lehtë mbi butonin Hyni me Google/Accedi con Google, nëse dëshironi të konfiguroni një llogari Gmail.

Vazhdoni duke shtypur Next/Avanti, tregoni fjalëkalimin e llogarisë dhe nëse është e nevojshme, futni parametrat IMAP dhe SMTP në fushat përkatëse të tekstit të dukshme duke trokitur mbi artikullin Cilësimet shtesë/Impostazioni aggiuntive. Në fund, shtypni butonin Login për të përfunduar konfigurimin.

Në fund të procedurave të treguara, ju do të shihni të gjitha postat elektronike të marra në ekranin kryesor, të quajtur Smart Inbox, i cili automatikisht ndan postën elektronike në disa kategori, në varësi të dërguesve.

Të gjitha pjesët e tjera të dobishme të aplikacionit, të tilla si posta e dërguar, janë të dukshme duke prekur ikonën me tre viza që ndodhet në këndin e sipërm të majtë. Për të shkruar një email të ri, përkundrazi trokitni lehtë mbi ikonën e lapsit të vendosur në të djathtë.

Blue Mail

Në listën e atyre që janë sherbimet më të mirë të postës elektronike për Android, mendoj se është e dobishme të sugjerojm edhe Blue Mail: një aplikacion falas që karakterizohet gjithashtu nga prania e mjeteve të ndryshme të dobishme për menaxhimin e postave elektronike dhe ndarjen automatike te email-eve te mara.

Blue Mail mbështet konfigurimin e adresave kryesore të postës elektronike, të tilla si Outlook dhe Gmail, por edhe shtimin e menaxherëve të tjerë, duke futur parametrat IMAP dhe POP3.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Duke thënë këtë, për ta përdorur atë, lidhuni me Android Play Store dhe shkarkoni aplikacionin e tij duke shtypur butonin Instalo. Në fund të shkarkimit dhe instalimit automatik, filloni aplikacionin duke shtypur ikonën e tij: do ta gjeni të shtuar në ekranin kryesor ose në sirtarin e pajisjes tuaj.

Kur fillon aplikacioni, për të filluar konfigurimin e adresës tuaj të postës elektronike, trokitni lehtë mbi Shto një llogari Google/Aggiungi un account Google, për të shtuar një llogari Gmail dhe shkruani adresën e-mail dhe fjalëkalimin përkatës.

Përndryshe, nëse keni nevojë të shtoni një llogari tjetër nga ajo e shërbimeve të Google, klikoni mbi fjalën Login me email/Accedi con email dhe plotësoni konfigurimin manual, duke shtypur adresën e postës elektronike dhe fjalëkalimin, si dhe parametrat e lidhur IMAP dhe SMTP.

Në fund të kësaj procedure, do të jeni në gjendje të gjeni të gjitha postat elektronike të marra në ekranin kryesor të aplikacionit. Për të hyrë në dosjet e tjera të dobishme për menaxhimin e postës elektronike, siç është posta e dërguar, prekni ikonën që ndodhet në këndin e sipërm të majtë. Për të shkruar një email të ri, nga ana tjetër, shtyp në ikonën e lapsit dhe fletës së letrës që gjendet në menunë më poshtë.

Aplikacione të tjera Android për email

Nese dëshironi më shumë këshilla për sherbimet/aplikacionet e postës elektronike/email ne android, lexoni me kujdes këshillat që gjeni në linjat vijuese, në mënyrë që të identifikoni shërbimin që i përshtatet më mirë nevojave tuaja.

  • Yahoo Mail: Nëse keni një Yahoo llogari poste, Yahoo Mail mund të jetë shërbimi i menaxhimit email për ju. Aplikacioni është shumë i thjeshtë për t’u përdorur dhe mund të përdoret gjithashtu për konfigurimin e adresave të tjera të postës elektronike, të tilla si Outlook dhe Gmail.
  • Libero Mail: është aplikacioni zyrtar i dedikuar për menaxhimin e postës elektronike për llogaritë e Libero Mail, por mund të përdoret gjithashtu për konfigurimin e shërbimeve të tjera, të tilla si Outlook.
  • Mymail: është një tjetër aplikacion alternativ për menaxhimin e postës elektronike që ju rekomandoj ta shkarkoni në Android. Funksionimi i tij është shumë i ngjashëm me atë të zgjidhjeve të tjera që ju thashë në këtë tutorial, nga momenti që lejon konfigurimin automatik të shërbimeve më të famshme të postës elektronike dhe atë manual, duke futur parametrat POP3 dhe IMAP.

Programe per posten elektronike

Nese deshironi te menaxhoni posten tuaj elektronike nga kompjuteri, atehere lexoni udhezuesin me listen e programeve te disponueshme duke klikuar ketu.