Programe per fatura falas

Programe per fatura falas

Ne kete udhezues do flasim per programe per fatura falas. Nese keni nje biznes te vogel dhe deshironi ti beni fatura klienteve, pa pasur nevojen te bleni ndonje program per te bere fatura, atehere ketu jeni ne vendin e duhur per te gjetur zgjidhje falas. Disa prej tyre gjithashtu ju lejojnë të menaxhoni listat e klientëve dhe furnizuesve, afatet dhe të mbani gjurmët e mallrave në magazinë. Prandaj nëse keni nevojë për një zgjidhje të thjeshtë, falas dhe intuitive, atehere vazhdoni lexoni me poshte.

Permbajtja

Programe per fatura falas per tu shkarkuar

Ne hyjmë menjëherë në thelbin e artikullit duke folur per programe per fatura falas. Gjeni ato të renditura më poshtë.

Invoicex (Windows/macOS/Linux)

Programe per fatura falas

Invoicex është një program i shkëlqyer faturimi, administrimi i magazinës dhe kontabiliteti. Është i disponueshëm në versione të ndryshme, nga të cilat ai bazë është plotësisht falas. Nuk ka një ndërfaqe përdoruesi veçanërisht të saktë, por e udhëzon përdoruesin hap pas hapi në krijimin e faturave të tyre, duke e bërë kështu të lehtë përdorimin edhe për përdoruesit fillestarë.

Karakteristikat e tij përfshijnë menaxhimin e klientëve dhe furnitorëve, TVSH-ne, menaxhimin e magazinës dhe faturimin e porosive dhe kuotave. Programi mund të shkarkohet falas, por ju lejon të menaxhoni deri në maksimum 100 dokumente. Për të hequr këtë kufizim, duhet të abonoheni në një nga planet e abonimit në dispozicion, duke filluar nga 69 euro/vit.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të shkarkuar Invoicex, shkoni në faqen zyrtare dhe klikoni në butonin jeshil Shkarko/Scarica pranë emrit të sistemit operativ në përdorim (p.sh. WindowsmacOS ose Linux). Në fund të shkarkimit, nëse jeni duke përdorur Windows, hapni file.exe të marrë dhe klikoni mbi butonat Sì, Accetto, Avanti, Installa dhe Finish për të përfunduar konfigurimin.

Nëse keni një Mac, hapni paketën.dmg që keni shkarkuar, klikoni dy herë në skedarin InvoicexSetup që gjendet brenda tij dhe shtypni butonat Open/Apri dhe Next/Avanti. Më pas vendosni shenjen ne kutinë Unë pranoj kushtet e kësaj marrëveshjeje licence/Accetto i termini di questo accordo di licenza, klikoni përsëri në butonin Avanti dy herë radhazi dhe pasi të përfundojë instalimi i programit, fillimisht klikoni në butonin Avanti dy herë të tjera dhe më pas në OK.

Pas instalimit dhe fillimit të Invoicex, klikoni në butonin Vetëm në këtë kompjuter/Solo su questo computer, nëse keni ndërmend të përdorni Invoicex në kompjuter ose në rrjet, nëse dëshironi të lidhni një database të jashtme MySQL me të cilën mund të përdorni programin online dhe pasi keni bërë zgjedhjen tuaj, shtypni butonin Shko përpara/Prosegui dhe prisni që faza e krijimit të database të përfundojë.

Në dritare shkruani të dhënat personale të kompanisë/kompanisë që shfaqen në ekran, jepni të gjitha të dhënat në lidhje me kompaninë tuaj ose aktivitetin tuaj profesional (p.sh. emrin e kompanisënumrin e TVSH-sëkodin tatimoradresënkodin postartelefonin, vendndodhjenfaqen e internetit, etj) dhe klikoni në butonin Konfirmo. Më pas vendosni nëse do të provoni veçoritë e përparuara të programit për 30 ditë duke klikuar në butonin Po ose Jo dhe rinisni programin.

Përpara se të kaloni në krijimin e faturave, ju sugjeroj të vendosni informacione në lidhje me klientët, furnitorët dhe produktet tuaja në database, në mënyrë që të vazhdoni më shpejt kur duhet të plotësoni dokumentet në lidhje me biznesin tuaj. Për ta bërë këtë, klikoni në butonin KLIENTET/FURNIZUESIT; CLIENTI/FORNITORI, shkruani të dhënat në lidhje me klientët dhe furnitorët e interesit tuaj duke plotësuar formularin në dritaren që ju hapet dhe bëni të njëjtën gjë për produktet tuaja, duke klikuar në butonin ARTIKUJT/ARTICOLI (lart djathtas) dhe plotësimi i formularet e propozuar.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të bëhet kjo, mund të vazhdoni në krijimin e faturave tuaja. Për ta bërë këtë, klikoni në butonin FATURA/FATTURE që ndodhet në seksionin Shitje/Vendita (lart majtas) ose në butonin FATURA/FATTURE që ndodhet në seksionin Blerjet/Acquisti (lart, në qendër të dritares), në varësi të llojit të dokumentit që dëshironi të krijoni.

Në dritaren Gestione fatture di vendita/Gestione fatture di acquisto, më pas klikoni në butonin Nuova fattura dhe në dritaren tjetër, jepni të gjitha të dhënat në lidhje me faturën, duke plotësuar fushat e disponueshme të tekstit (SeriaNumriDataKlienti ose FurnizuesiTransporti, Shënimet e pagesës, etj). Duke klikuar në skedën Faturë Elektronike/Fattura Elettronica, mund të futni edhe të dhëna shtesë për eksportimin e faturës elektronike.

Kur të jeni gati për ta bërë këtë, ruani faturën duke klikuar në butonin Ruaj/Salva. Megjithatë, duke klikuar mbi butonat Printo/Stampa/Print ose Krijo PDF, mund ta printosh dokumentin ose ta eksportosh në PDF.

GIM Free (Windows)

Programe per fatura falas

Nje tjeter nder ato programe per fatura falas eshte GIM Free. Ai ju lejon të krijoni dhe menaxhoni fatura, shënime krediti, të krijoni një listë të klientëve dhe furnitorëve, të printoni dokumente, etiketa dhe shumë më tepër. Është jashtëzakonisht i lehtë për t’u përdorur. Ekziston edhe një version me pagesë i GIM, i cili fillon nga 245 euro + TVSH, dhe ju lejon të keni nën kontroll skadencat, të menaxhoni magazinentuaj dhe shumë më tepër.

Për të shkarkuar versionin falas të programit në Windows 10, shkoni në këtë faqe interneti, klikoni në butonin Merr/Ottieni, pranoni të hapni Dyqanin e Microsoft/Microsoft Store, klikoni përsëri në butonin Get/Ottieni në dritaren tjetër dhe nëse është e nevojshme, futuni në llogarinë tuaj të Microsoft (hotmail/outlook).

Nëse keni një version më të vjetër të Windows, shkoni te faqja e internetit GIM Free, klikoni në butonin Shkarko tani/Scarica ora në të djathtë, hapni file.exe të marrë, klikoni në butonin Next/Avanti (dy herë radhazi) dhe më pas në Instalo dhe Finish, për të përfunduar konfigurimin.

Pas instalimit dhe fillimit të GIM Free, jepni të gjitha të dhënat që dëshironi të shfaqen në dokumentet në letër. Për ta bërë këtë, thjesht klikoni në të dhënat e përdoruesitAktivitetetFatura elektronikeParametrat e programitLogoja e përdoruesit dhe Menu/Dati utenti, Attività, Fattura elettronica, Parametri programma, Logo utente dhe Menu dhe jepni të gjitha të dhënat e kërkuara, duke përdorur menutë dhe fushat e duhura të tekstit. Për të ruajtur informacionin e shtuar, mos harroni të klikoni në butonin OK në fund ne të djathtë të dritares.

Në seksionin Faturat/Fatture (lart djathtas), do të gjeni të gjithë butonat që ju lejojnë të krijoni dhe menaxhoni faturat: E re/Nuova, për të krijuar fatura të reja dhe për të përditësuar database me emrat e klientëve tuaj; Edit/Modifica, për të parë dhe modifikuar faturat; Print/Stampa, për të printuar faturat në database; Përmbledhje/Riepilogo, për të aksesuar përmbledhjen e dokumenteve të regjistruara dhe Xml, për të parë menunë në lidhje me faturimin elektronik.

Programe te tjera per fatura falas

Programe per fatura falas

Ka edhe programe te tjera per fatura falas që ia vlen të merren parasysh. Do t’i rendis ato më poshtë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web
 • MicroInvoices Extra (Windows) është një program shumë i thjeshtë për t’u përdorur falë të cilit është i mundur krijimi dhe arkivimi i faturave komerciale falas. Ndërfaqja e tij nuk është shumë e avancuar dhe nuk integron shumë funksione, por kjo e bën atë jashtëzakonisht intuitiv dhe të lehtë për t’u përdorur. Nuk është shumë i përshtatshëm për biznese te medha, por është praktikisht i përsosur për biznese të vogla ose nevoja shtëpiake.
 • Phasis (Windows/macOS/Linux) nuk është një softuer i krijuar posaçërisht për të krijuar fatura, por një zgjidhje e plotë për menaxhimin e aktivitetit të zyrave, depove, dyqaneve artizanale, etj. Versioni i tij bazë është plotësisht falas. Programi ofron të gjitha mjetet që ju nevojiten për të drejtuar biznesin tuaj. Kjo ju lejon të bëni inventar, të menaxhoni klientët dhe furnitorët, të monitoroni të ardhurat/shpenzimet, të gjeneroni statistika dhe të katalogoni të gjitha dokumentet tatimore që lidhen me biznesin tuaj, duke përfshirë faturat dhe shumë më tepër.
 • Microsoft Excel (Windows/macOS) nuk klasifikohet realisht si program fature falas, pasi eshte me pagese, por duke pasur parasysh qe eshte i pranishem ne te gjithe kompjuterat e pajisur me sistemin operativ Windows, duhet thene se eshte nje zgjidhje perfekte për të krijuar fatura edhe për përdoruesit më pak me përvojë. Në fakt, ai ka shumë modele falas që mund të shkarkohen nga Interneti dhe të personalizohen me të dhënat tuaja për të marrë fatura me llogaritje automatike të gatshme për printim. Programi është pjesë e shërbimit të Microsoft 365 të cilin mund ta provoni falas për 30 ditë (përfshin edhe pjesën tjetër të paketës Office), pas së cilës duhet të abonoheni nga 7 euro/muaj. 
 • LibreOffice (Windows/macOS/Linux) është një alternativë falas dhe me burim të hapur për Microsoft Office. Ai përfshin gjithashtu Calc, një softuer i shkëlqyer i fletëllogaritjes që luan rolin e homologut të Excel në mënyrë të shkëlqyer. Epo, ashtu si softueri i famshëm i Microsoft, LibreOffice gjithashtu mund të mbështetet në modele të gatshëm për përdorim që ju lejojnë të krijoni fatura me vetëm disa klikime.

Programe per fatura falas Online

Ekzistojnë gjithashtu programe per fatura falas online, të cilat mund të përdoren drejtpërdrejt në shfletues, të cilet mund të jenë të dobishme për krijimin dhe menaxhimin e faturave tuaja.

Invoiceto.me

Programe per fatura falas

Nëse jeni duke kërkuar për një shërbim online falas dhe mbi të gjitha, të lehtë për t’u përdorur, ju rekomandoj të kontaktoni Invoiceto.me, e cila siç mund ta merrni me mend nga emri, është krijuar posaçërisht për të krijuar fatura online, duke përdorur një model te gatshem.

Për ta përdorur atë, shkoni në faqen e tij kryesore dhe modifikoni modelin e faturës që shihni në ekran. Fillimisht futni emrin e kompanisë tuaj në fushën e tekstit Emri i kompanisë suaj/Your Company Name, zëvendësoni adresën e dërguesit me atë të kompanisë suaj dhe zëvendësoni adresën e marrësit me atë të klientit për të dërguar dokumentin. Bëni të njëjtën gjë për pjesët e mbetura të faturës, duke zëvendësuar të dhënat e modelit me ato reale të biznesit tuaj.

Në tabelën e faturës, jepni përshkrimin e produkteve të shitura nën kolonën Përshkrimi i artikullit/Item Description, tregoni sasinë nën kolonën Sasia/Quantity, specifikoni njësinë dhe çmimin total të asaj që shitet nën kolonat Çmimi për njësi/Unit Price dhe Totali. Nëse dëshironi, mund të personalizoni edhe titujt e kolonave, duke i zëvendësuar me terma sipas deshires (thjesht zgjidhni tekstin e titullit dhe shkruani ate me të cilin do ta zëvendësoni).

Totali dhe shifrat përmbledhëse që gjenden në fund të faturës (në Tatimin e Shitjes/Sales Tax duhet të specifikoni përqindjen e TVSH-së) llogariten automatikisht, bazuar në përmbajtjen në tabelë. Nëse keni nevojë të rrisni ose zvogëloni numrin e rreshtave, klikoni në butonat (+) Shto rresht/Add Row dhe (-) Fshi rreshtin/Delete row në të majtë, të cilët janë të dobishëm për këtë qëllim.

Kur të jeni gati për ta bërë këtë, klikoni në butonin portokalli Merr PDF, që ndodhet lart majtas, për të eksportuar faturën në formatin PDF. 

Programe te tjera per fatura falas Online

Nëse nuk ju pëlqeu shërbimi për të cilin ju thashë në rreshtat e mëparshëm, merrni parasysh këto programe te tjera per fatura falas online.

 • Google Sheets është shërbimi në internet për krijimin e fletëllogaritjeve të bëra nga Google. Është pjesë e paketës së Google Drive (i cili përfshin gjithashtu një shërbim të ruajtjes së të dhënave në cloud, një shërbim për krijimin e dokumenteve tekstuale dhe një shërbim për krijimin e prezantimeve) dhe është plotësisht falas. Si dhe Microsoft Excel dhe LibreOffice, Google Sheets ju lejon gjithashtu të përdorni modele të paracaktuar që ju lejojnë të krijoni fatura me disa klikime. Duhet provuar nëse dëshironi të krijoni një faturë pa instaluar programe në kompjuterin tuaj.
 • Excel Online është versioni ne internet i programit të famshëm të llogaritjes i përfshirë në paketën e Microsoft Office, i cili mund të përdoret pa pagesë edhe nga ata që nuk e kanë blerë licencën e programit (edhe pse me disa kufizime). Kërkesa e vetme për të përfituar nga modelet e shumta të tij, është të kesh një llogari të Microsoft (hotmail/outlook).
 • Teamleader CRM është një shërbim që synon profesionistët dhe kompanitë që duhet të menaxhojnë të gjithë biznesin e tyre, duke përfshirë faturat dhe vlerësimet. Mund të testohet falas për 14 ditë, në fakt, por duhet të abonoheni nga 50 euro/muaj për ta përdorur. 

App per fatura falas

Nëse dëshironi të menaxhoni faturat tuaja nga telefoni, merrni parasysh përdorimin e aplikacioneve falas per fatura, të tilla si ato të listuara më poshtë.

 • Easy Invoice (Android/iOS/iPadOS) eshte nje aplikacion që ju lejon të krijoni dhe menaxhoni faturat, të mbani gjurmët e pagesave të marra dhe faturat e duhura, të krijoni vlerësime dhe shumë më tepër. Është falas për t’u shkarkuar, por ju lejon vetëm të krijoni një numër të kufizuar faturash. Për të hequr këto kufij, kërkohet një abonim prej 2,99 €/muaj ose 29,99 €/vit.
 • Google Sheets (Android/iOS/iPadOS) është versioni celular i shërbimit Google për krijimin e fletëllogaritjeve, të cilat mund të përdoren për të krijuar fatura nga e para ose nga modele të paracaktuara. 
 • Excel është versioni celular i programit Microsoft që ju lejon të krijoni spreadsheets. Mund të përdoret falas në pajisje me dimensione të barabarta ose më të vogla se 10,1″ (përndryshe kërkon abonimin Microsoft 365, i cili fillon nga 7 euro/muaj).
 • Teamleader CRM (Android/iOS/iPadOS) është nje app, përmes të ciles është e mundur të menaxhoni në të gjitha aspektet e kompaninë tuaj dhe dokumentet që lidhen me biznesin tuaj, faturat në radhë të parë. Aplikacioni mund të shkarkohet falas, por për ta përdorur, duhet të jeni abonuar në shërbim (megjithatë, mund të përfitoni nga prova 14-ditore për të testuar veçoritë e tij falas).