Programe per DJ falas

Programe per DJ falas

Ne kete udhezues do ju flasim per programe per DJ falas, te cilet mund te instalohen ne kompjutrin tuaj.

Me poshte do gjeni programe për Windows, macOS dhe Linux. Disa prej tyre janë jashtëzakonisht të thjesht për t’u perdorur dhe gjithashtu të përshtatshme për fillestaret, ndërsa të tjerat kërkojnë pak më shumë aftësi dhe praktikë. Megjithatë, ju takon juve të identifikoni zgjidhjen që mendoni se ju përshtatet më shume dhe të eksperimentoni me karakteristikat e saj. Per detajet vazhdoni lexoni me tej.

Permbajtja

Programe per DJ falas për t’u shkarkuar

Nese jeni të interesuar të kuptoni se cili program per DJ falas është i duhuri për ju, atehere më poshtë do të gjeni ata që përfaqësojnë softueret më të mirë pa kosto.

Programe per DJ falas: VirtualDJ (Windows/macOS)

Programe per DJ falas

Programi i parë falas per DJ që duhet të provoni është VirtualDJ. Ky eshte një nga programet më të famshëm në botë. Ju lejon të përzieni/miksoni këngët dhe të modifikoni dhe regjistroni dy ose më shumë këngë njëkohësisht. Ai funksionon si në Windows ashtu edhe në macOS dhe është i disponueshëm në variante të shumta, nga të cilat ai bazë është falas. Versionet e tjera, të cilat paguhen (me çmime që fillojnë nga 19 dollarë në muaj ose 49 dollarë total), ju lejojnë të lidhni mjete të jashtme dhe të zhbllokoni funksione shtesë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të shkarkuar programin në kompjuterin tuaj, vizitoni faqen e tij zyrtare, klikoni në butonin Shkarko/Scarica dhe në faqen e re që ju shfaqet, shtypni butonin Windows ose butonin MacOS, në varësi të sistemit operativ që po përdorni.

Pasi të përfundojë shkarkimi, nëse jeni duke përdorur Windows, hapni file.msi të marrë dhe në dritaren që shihni të shfaqet në desktop, vendosni shenjen ne kutinë në lidhje me pranimin e kushteve të përdorimit të shërbimit, më pas shtypni InstaloPo dhe Lounch VirtualDJ, për të përfunduar konfigurimin.

Nëse jeni duke përdorur macOS, hapni file.pkg të marrë dhe në dritaren që ju shfaqet në desktop, klikoni në butonat Vazhdo/Continua (dy herë radhazi), Prano/Accetta dhe Instalo. Në këtë pikë, shkruani fjalëkalimin e administrimit të kompjuterit, shtypni butonin Instalo software dhe në fund, klikoni butonin Mbyll/Chiudi. Më pas, nisni aplikacionin duke zgjedhur ikonën e tij që është shtuar në Launchpad.

Tani, pavarësisht nga sistemi operativ i përdorur, shihni dritaren VirtualDJ në ekran, vendosni nëse do të krijoni një llogari për të përdorur programin apo jo, mbyllni udhezimet hyrëse të propozuara dhe zgjidhni këngët që dëshironi të remiksoni, duke treguar dosjet në të cilat ruhen duke përdorur kutinë e vendosur poshtë majtas dhe duke lëvizur skedarët audio në dy vinilet në krye.

Më pas sigurohuni që të dyja këngët të kenë të njëjtin numër rrahjesh në minutë (mund t’i gjeni të treguara në krye mbi çdo vinyl, në përputhje me shkrimin BPM), për t’u siguruar që ato përputhen gjatë remiksit. Nëse dy vlerat janë të ndryshme nga njëra-tjetra, ndryshoni njërën nga dy këngët duke klikuar në butonin SYNC.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Më pas, lëvizni majtas levën horizontale të vendosur në qendër të ekranit, në mënyrë që të dëgjoni vetëm këngën e parë dhe filloni riprodhimin duke shtypur butonin Luaj/Play që është gjithmonë në të majtë. Më pas, filloni të luani edhe këngën tjetër, duke u përpjekur të përputhet me trendin, duke i kushtuar vëmendje grafikëve të mësipërm. Së fundi, lëvizni levën qendrore në mes, për të dëgjuar dy këngët në të njëjtën kohë.

Pasi të keni kryer hapat e mësipërm, më në fund mund të filloni të argëtoheni duke aplikuar efektet audio që preferoni, duke shtypur butonat nën fjalën Pads, që korrespondojnë me çdo vinil dhe duke rregulluar tingullin e këngëve individuale, duke përdorur butonat nën formulimin FX.

Më poshtë, atëherë, do të gjeni menunë për të rregulluar loop/perseritjet, ndërsa në qendër janë kontrollet për të ndërhyrë në lartësitë, mesataret dhe uljet dhe për të aplikuar efekte të mëtejshme.

Programe per DJ falas: MIXXX (Windows/macOS/Linux)

Programe per DJ falas

Një tjetër nder ato programe per DJ falas qe mund te perdorni eshte MIXXX. Është një softuer falas, i pajtueshëm si me Windows, ashtu edhe me macOS dhe Linux, i cili u ofron përdoruesve të tij një seri të tërë mjetesh të dobishme për të krijuar ndërthurje/crossfade ose efekte të tjera në përzierje të drejtpërdrejta. Mbështet MIDI, digjitalizimin e vinylave, një gamë të gjerë pajisjesh hyrëse dhe ju lejon të punoni edhe me 40 këngë në të njëjtën kohë.

Për ta shkarkuar atë në kompjuterin tuaj, shkoni në faqen e internetit të programit dhe klikoni në lidhjen Shkarko Mixxx xxx për Windows 7 64-bit ose më vonë/Download Mixxx x.x.x for 64-bit Windows 7 or later (nëse jeni duke përdorur Windows 64-bit), në Shkarko Mixxx xxx për Windows 7 32-bit ose më vonë/Download Mixxx x.x.x for 32-bit Windows 7 or later (nëse jeni duke përdorur Windows 32-bit) ose në atë Shkarko Mixxx xxx për macOS 10.11 ose version më të ri (Intel)/Download Mixxx x.x.x for macOS 10.11 or later (Intel) (nëse jeni duke përdorur macOS).

Kur shkarkimi të përfundojë, nëse jeni duke përdorur Windows, hapni file.exe të marrë dhe në dritaren që shihni të shfaqet në ekran, klikoni në butonat Run/Esegui dhe Install. Më pas, klikoni mbi butonat Po dhe Avanti/Next, vendosni shenjen ne kutinë pranë artikullit Pranoj kushtet e Marrëveshjes së Licencës/Accetto i termini del Contratto di Licenza dhe klikoni përsëri në butonat Avanti/Next (dy herë të tjera) dhe Instalo. Përfundoni konfigurimin duke shtypur butonat Fine dhe Close. Pasi të përfundojë procedura e instalimit, nisni programin duke zgjedhur lidhjen përkatëse e cila sapo është shtuar në menunë Start.

Nëse jeni duke përdorur macOS, hapni paketën.dmg të marrë dhe tërhiqni ikonën e programit në dosjen e aplikacioneve macOS, më pas kliko me të djathtën mbi të dhe zgjidhni artikullin Hap/Apri/Open nga menuja e kontekstit. Më pas, shtypni butonin Open/Apri në dritaren që shfaqet në ekran, për të nisur MIXXX, duke kaluar kufizimet e Apple drejt zhvilluesve të paautorizuar (një operacion që duhet të kryhet vetëm në fillimin e parë).

Tani që shihni ekranin kryesor të softuerit, specifikoni dosjen në të cilën dëshironi të krijoni bibliotekën tuaj muzikore, më pas zgjidhni këngët që mund të dëshironi të përdorni për krijimin tuaj të muzikës nga menaxheri i skedarëve në fund ose përdorni komandat bashkangjitur programit.

Për të qenë të saktë, në krye ka shiritin e menusë përmes të cilit menaxhohen kenget, biblioteka, elementët e shfaqur dhe opsionet, më poshtë do të gjeni komandat për të aplikuar efektet, për balancën etj, së bashku me pjesën audio, ndërsa më poshtë gjeni kontrollet për të krijuar remixes, për të menaxhuar nivelet e audios, riprodhimin e kështu me radhë.

Programe per DJ falas: Audacity (Windows/macOS/Linux)

Programe per DJ falas

Audacity eshte nje tjeter nder ato programe per DJ falas. Ai eshtë një softuer për Windows, macOS dhe Linux, i cili me kalimin e kohës ka fituar titullin e redaktuesit më të mirë audio pa kosto. Ai integron shumë mjete të dobishme për të ndërhyrë në regjistrime dhe muzikë dhe për të krijuar përzierje muzikore. Për më tepër, është mjaft i thjeshtë për t’u përdorur edhe nga ata me më pak përvojë në fushën e muzikës.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për ta shkarkuar atë në kompjuterin tuaj, shkoni në faqen zyrtare te shkarkimit dhe klikoni në lidhjen Audacity Windows Installer (nëse jeni duke përdorur Windows) ose në lidhjen Audacity macOS DMG (nëse jeni duke përdorur macOS).

Pasi të përfundojë shkarkimi, nëse jeni duke përdorur Windows, hapni file.exe të marrë dhe në dritaren që shfaqet në ekran, klikoni në butonat Run/EseguiYesOKNext/Avanti (katër herë radhazi) dhe Instalo. Më pas përfundoni konfigurimin duke shtypur përsëri butonin Next/Avanti dhe butonin Finish.

Nëse jeni duke përdorur macOS, hapni paketën.dmg të marrë, tërhiqni ikonën e programit në dosjen Mac Applications, kliko me të djathtën mbi të, zgjidhni artikullin Open/Apri nga menuja e kontekstit dhe shtypni butonin Open/Apri në dritaren që shihni të shfaqet në desktop, për të nisur softuerin dhe anashkaluar kufizimet e vendosura nga Apple për aplikacionet nga zhvilluesit jo të certifikuar (një operacion që duhet të kryhet vetëm në fillimin e parë).

Tani që shihni dritaren e programit në ekran, pavarësisht nga sistemi operativ në përdorim, klikoni në butonin OK, më pas klikoni në menynë File dhe në artikullin New/Nuovo bashkangjitur me të. Për të hapur skedarët audio ekzistues, pasi të klikoni në menunë File, zgjidhni artikullin Hap/Apri/Open.

Pas përfundimit të hapave të mësipërm, më në fund do të mund të filloni të përdorni mjetet dhe komandat e ndryshme të bashkangjitura në ndërfaqen e programit. Në krye do të gjeni menutë për kontrollin e skedarëve, listën e efekteve dhe funksionet për të prodhuar heshtje, zhurma në vazhdim. Pak më poshtë do të gjeni butonat për të kontrolluar riprodhimin e këngëve të importuara dhe për të kryer operacionet bazë të redaktimit, ndërsa më tej ka grafikët që lidhen me hyrjen dhe daljen audio.

Më poshtë, ka shiritat e kontrollit të volumit, butonat për të prerë ose ngjitur pjesë audio dhe për të vendosur nivelin e zmadhimit të grafikëve, ndërsa në rreshtin e fundit të shiritit të veglave ka menutë për zgjedhjen e burimit të hyrjes audio dhe burimin e daljes audio dhe për të zgjedhur numrin e kanaleve që do të përdoren.

Në pjesën e poshtme të ekranit, ka menu dhe butona për të rregulluar frekuencën e audios në Hz dhe për të përcaktuar pikat e fillimit dhe të përfundimit të zgjedhjeve. 

Programe per DJ falas: GarageBand (macOS)

Nese po përdorni macOS dhe asnjë nga programet që ju kam rekomanduar tashmë nuk ju ka frymëzuar, atehere provoni GarageBand. Është një program i zhvilluar drejtpërdrejt nga Apple dhe i disponueshëm vetëm dhe ekskluzivisht për pajisjet e saj, përmes të cilit është e mundur të krijohet dhe modifikohet muzikë. Ai është i instaluar paraprakisht në të gjithë Mac-ët më të fundit, por nëse jo, mund të shkarkohet nga Mac App Store.

Për të nisur programin në Mac tuaj, klikoni në ikonën Launchpad (ajo me raketën hapësinore) që gjendet në shiritin Dock dhe zgjidhni ikonën GarageBand (ajo me kitarë) që gjeni në ekranin e shfaqur më pas.

Në dritaren GarageBand që hapet, zgjidhni artikullin Empty Project/Progetto vuoto në seksionin New Project/Nuovo progetto dhe klikoni butonin Choose/Scegli në fund. Më pas, tregoni llojin e pjesës që dëshironi të gjeneroni, duke zgjedhur butonin përkatës dhe klikoni butonin Krijo/Crea.

Tani që shihni redaktorin e programit, filloni ta përdorni për të krijuar kompozimin tuaj muzikor per DJ. Në qendër sipër janë butonat e dedikuar për riprodhimin dhe regjistrimin, në të djathtë ato për shtimin loop dhe elementëve të tjerë multimedialë, ndërsa në të majtë gjeni butonat për të prerë audion, për të hyrë në bibliotekë dhe kontrolle.

Në të majtë të ekranit, gjendet edhe lista e këngëve të ndryshme audio që janë shtuar, ndërsa në fund janë funksionet që kanë të bëjnë me vendosjen e pjesëve, kontrollet për rregullimin e barazimit, reverb etj. dhe kenget vendosen në qendër.

Për të punuar në një ose më shumë skedarë audio para-ekzistues, importojini ato në program, thjesht duke zvarritur ikonën e tyre në dritaren GarageBand. 

Programe te tjera per DJ falas

Nese asnjë program per DJ falas që ju kam sugjeruar tashmë të përdorni nuk ju ka bindur në një mënyrë të veçantë dhe a do të dëshironit softuer te tjere për këtë qëllim, atehere më poshtë, do të gjeni zgjidhje të tjera që i përkasin kategorisë që mund t’i merrni në konsideratë.

  • LMMS (Windows/macOS/Linux) eshte nje program falas dhe me burim të hapur, i disponueshëm për Windows, macOS dhe Linux dhe me një ndërfaqe në italisht, i cili ju lejon të prodhoni melodi, beat dhe miksime me PC, falë redaktorëve të tij të avancuar dhe shumë efektet, tingujt dhe bazat e ritmit të paracaktuar, instrumente për regjistrim dhe mjete të tjera të panumërta.
  • Abelton (Windows/macOS) falë këtij softueri profesional është e mundur të bëhen prodhime muzikore dixhitale, si live ashtu edhe në studio. Është si për Windows ashtu edhe për macOS, disponohet në versione të shumta, të cilat ndryshojnë në veçoritë e ofruara, dhe eshte me pagesë (me çmime duke filluar nga 79 €).
  • Cubase (Windows/macOS) eshte nje zgjidhje historike për Windows dhe macOS, e cila duket si një studio e vërtetë regjistrimi virtuale. Duke përdorur atë, ju mund të krijoni remixes dhe të kryeni operacione MIDI dhe redaktimi audio. Është në dispozicion në versione të ndryshme me pagesë (me çmime duke filluar nga 99,99 €), të cilat ndryshojnë në veçoritë e ofruara dhe grupin e mjeteve.
  • FL Studio (Windows/macOS) eshte nje program gjysmë-profesional, i disponueshëm për Windows dhe macOS, i cili ju lejon të krijoni kompozime muzikore duke përdorur mostrat e panumërta të disponueshme audio dhe instrumentet e integruara, si dhe të ripërzieni skedarët audio ekzistues. Është në dispozicion në versione të ndryshme, të cilat ndryshojnë në veglat dhe veçoritë e ofruara dhe eshte me pagesë (me çmime që fillojnë nga 89 €). 
  • UltraMixer (Windows/macOS) është një softuer për të krijuar remikse muzikore, i lehtë për t’u përdorur dhe i aftë për të dhënë rezultate të mira. Është për Windows dhe macOS, mbështet të gjitha formatet kryesore të skedarëve audio dhe ju lejon të kryeni operacione përzierjeje në kohë reale. Vini re se nuk mund të përdoret për qëllime komerciale. Është i disponueshëm në versione të ndryshme dhe paguhet (me çmime që fillojnë nga 49,95 dollarë), por mund ta provoni falas për 60 minutat e para sa herë që fillon.
  • Serato DJ (Windows/macOS) eshte nje softuer për Windows dhe macOS i përdorur gjerësisht veçanërisht në hip hop. Ai përfshin shumë filtra dhe efekte, mbështet sinkronizimin, MIDI dhe shumë më tepër. Versioni bazë është falas, por për të përfituar nga të gjitha veçoritë duhet të kaloni në versionin Pro, i cili është me pagesë (me çmime që fillojnë nga 9,99 dollarë në muaj).