Programe / App per te hapur punuar file Excel Word PowerPoint

Programe / App per te hapur punuar file Excel Word PowerPoint

Nese ju duhet te punoni nje dokument Excel, Word, PowerPoint etj nga kompjutri apo telefoni, por nuk keni programin apo aplikacionin e duhur per ta bere, atehere ketu jeni ne vendin e duhur per te gjetur zgjidhje. Ne kete udhezues do ju tregojme nje liste me programe/app per te hapur/punuar file Excel Word PowerPoint nga kompjutrat Windows, macOS dhe telefonat Android, iPhone/iPad. Do ju flasim gjithashtu per karakteristikat e tyre dhe do ju tregojme edhe se si ti shkarkoni. Tani ju ngelet te provoni dhe zgjidhni programin ose app qe ju pelqen me shume. Per detajet lexoni me poshte.

Permbajtja

Programe/App per te hapur/punuar file Excel Word PowerPoint: Windows 10

Ka shumë programe për Windows 10 që mund të përdoren për të krijuar, modifikuar dhe arkivuar dokumentet më të përdorura ne pune. Më poshtë do të listojme ata që përfaqësojnë më të mirët.

Microsoft Office

Programe / App per te hapur punuar file Excel Word PowerPoint

Microsoft Office është paketa më e përdorur nga të gjithe kur bëhet fjalë për menaxhimin dhe përpunimin e dokumenteve të punes.

Për të qenë të saktë, ai përfshin një numër të madh programesh, secili prej të cilëve ka një qëllimi të caktuar. Word është programi që ju lejon të krijoni dhe modifikoni pak a shumë dokumente teksti; Excel është krijuar për llogaritje; PowerPoint është i dedikuar për krijimin e prezantimeve dhe sllajdeve të llojeve të ndryshme; Publisher përdoret për të krijuar vizatime dhe dokumente të printueshme; Access, së fundi, është dedikuar posaçërisht për database.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Sidoqoftë, Microsoft Office nuk është falas dhe mund të merret duke aktivizuar një plan abonimi me Microsoft 365 me çmimin fillestar prej 7 €/muaj për planin Personal ose 10 €/muaj për planin familjar, ju lejon të keni akses në të gjitha programet e Microsoft, të zhbllokoni veçoritë Premium të Office për telefonat dhe tabletët, të merrni deri në 6 TB hapësirë ​​ruajtëse në cloud dhe të përfitoni nga 60 minuta mujore falas per thirrjet ne Skype.

Programe / App per te hapur punuar file Excel Word PowerPoint

Për të qenë të saktë, duke u abonuar në planin personal të Microsoft 365, ju keni të drejtën për 1 TB hapësirë ​​shtesë në OneDrive dhe një licencë të vetme personale, e cila mund të përdoret në maksimum 1 kompjuter në të njëjtën kohë; Plani familjar i Microsoft 365 u jep akses deri në 6 persona, me mundësinë e përdorimit të abonimit në deri në 5 pajisje në të njëjtën kohë, si dhe 1 TB hapësirë ​​ruajtëse në cloud për person. 

Përndryshe, mund të blini një licencë të Office Home & Student ose Office Home & Business. Këto versione mund të blihen vetëm një herë, mund të instalohen në një kompjuter të vetëm dhe nuk përfshijnë përfitimet Premium për aplikacionet celulare, as hapësirën e ruajtja në OneDrive dhe as minutat falas në Skype. Kostoja zyrtare e dy licencave është 149  dhe 299 €, respektivisht, pa asnjë periudhë prove falas. 

Shenim: Nese deshironi te shkarkoni dhe aktivizoni Microsoft Office Falas lexoni udhezuesin: Si te shkarkosh aktivizosh Office Word Excel PowerPoint Falas.

LibreOffice

Programe / App per te hapur punuar file Excel Word PowerPoint

Ne ne kete udhezues mbi programe/app per te hapur/punuar file Excel Word PowerPoint, nuk mund te lem pa permendur LibreOffice. Kjo eshte një nga alternativat më të mira falas. Ajo integron një seri të tërë programesh të afta për të menaxhuar dhe punuar kategori të ndryshme dokumentesh: Writer, për skedarët tekst; Calc, për llogaritje; Impress, për prezantime; Draw, për vizatime dhe printime; Math, për formulat matematikore; dhe Base, për database.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Megjithëse ndërfaqja e komponentëve të ndryshëm të LibreOffice nuk është saktësisht më e mira përsa i përket estetikës, të gjitha programet e përfshira në paketë integrojnë një numër të madh veçorish, gjë që i bën ato pothuajse të barabarta me homologët e Microsoft.

LibreOffice ju lejon të hapni, manipuloni dhe ruani dokumente si në formatet origjinale të Office ashtu edhe në formatet e hapura të ofruara për kategoritë e ndryshme të dokumenteve; për më tepër, falë mbështetjes së fortë të komunitetit të zhvillimit, programet përditësohen rregullisht dhe mund të zgjerohet përsa i përket funksioneve të disponueshme, falë shtesave praktike që mund të shkarkohen lirisht. 

Programe/App te tjera per te hapur/punuar file Excel Word PowerPoint ne Windows 10

Programe / App per te hapur punuar file Excel Word PowerPoint

Nëse mendoni se programet që ju kam thënë deri tani nuk janë të përshtatshme për nevojat tuaja, mund të merrni parasysh një nga alternativat që do të rendis më poshtë.

 • Microsoft Office Online: Nëse nuk keni aftësinë për të instaluar programe në kompjuterin tuaj, do të jeni të kënaqur të dini se Word, Excel, PowerPoint dhe OneNote mund të përdoren drejtpërdrejt përmes shfletuesit tuaj, pa pasur nevojë të instaloni asgjë. Versionet online të softuerit ofrojnë një grup funksionesh të kufizuara në krahasim me homologët e tyre në kompjuter, por mund të përdoren falas, nese keni një llogari Microsoft (hotmail/outlook).
 • Google Drive: eshte paketa e famshme e Google, e përsosur për dokumentet e punes. Ai funksionon drejtpërdrejt nga shfletuesi juaj, është falas dhe përfshin mjete të fuqishme për krijimin e dokumenteve, prezantimeve, faqeve excel, formularëve dhe më shumë.
 • Wps Office Suite: ky eshte nje program qe mund ta shkarkoni dhe me te cilin mund te punoni file excel, word, powerpoint etj ne Windows 10. Funksionet e tij baze jane falas. Eshte vertet nje program i mire i cili ka si pike force Wps Spreadsheets, Wps Writer dhe Wps Presentation dhe qe mund te beni pothuajse gjithcka qe mund te beni me paketen e Microsoft Office. 
 • OnlyOffice Desktop Editor: koleksion i shkëlqyer i programeve të zyrës që mund të shkarkohen falas dhe i dedikohen krijimit të teksteve, prezantimeve dhe fletëve të punës.

Programe/App per te hapur/punuar file Excel Word PowerPoint: Mac

Edhe per Mac ka programe të shumta Office në gjendje të plotësojnë të gjitha nevojat, disa prej të cilave shpërndahen falas nga vetë Apple. Lexoni me tej për të mësuar më shumë.

iWork

Programe / App per te hapur punuar file Excel Word PowerPoint

iWork është paketa e zyrës e prodhuar dhe shpërndarë nga Apple, e krijuar si një alternativë ndaj Microsoft Office. Ai përbëhet nga tre aplikacione: PagesNumbers dhe Keynote.

Pages është programi i dedikuar për përpunimin e tekstit, i pajisur me një ndërfaqe intuitive që ju lejon të personalizoni punën tuaj, falë mjeteve të integruara dhe lehtësisht të aksesueshme. Faqeve u mungojnë disa nga veçoritë e avancuara që gjenden në Word, por është më se e mjaftueshme për përdorim jo profesional.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Numbers i kushtohet llogaritjeve. Pika e fortë e programit është ndërfaqja shumë e thjeshtë, edhe pse e pajisur me elementet thelbësore për përpunimin e të dhënave dhe modeleve matematikore të llojeve të ndryshme. Ky nuk është një softuer i krahasueshëm me Excel për sa i përket funksionalitetit, por për një përdorim bazë është mjaft i mirë.

Keynote ju lejon të krijoni lloje të ndryshme prezantimesh. Ai është i pajisur me veçori të avancuara të projektimit. Sidoqoftë, kjo nuk e bën programin kompleks për t’u përdorur, përkundrazi: falë ndërfaqes së tij, është e mundur të aksesoni të gjitha veçoritë më të rëndësishme me disa klikime.

Të gjitha programet e listuara janë të afta të trajtojnë shumicën e formateve origjinale të skedarëve të Microsoft Office dhe mund të shkarkohen falas nga Mac App Store. Duhet të theksohet se Pages, Numbers dhe Keynote janë në gjendje të ruajnë dhe sinkronizojnë skedarë përmes iCloud.

Microsoft Office

Programe / App per te hapur punuar file Excel Word PowerPoint

Office për Mac ju lejon të përdorni shumicën e programeve që i përkasin paketës (Word, Excel, PowerPoint, Outlook dhe OneNote) gjithashtu në macOS. Këto të fundit kanë funksionalitet në të gjitha aspektet të ngjashme me homologët e tyre përkatës për Windows.

Edhe metodat e blerjes së programeve të ndryshme janë të ngjashme me atë që u tha më lart. Mund të abonoheni në Microsoft 365, me çmime që fillojnë nga 7 €/muaj për planin Personal (licencë e vlefshme vetëm për një kompjuter), ose me 10 €/muaj për planin familjar (licencë e vlefshme për 6 kompjuter). Sido që të jetë, mund të aktivizoni një provë 30-ditore falas.

Ju mund të shkarkoni aplikacionet e Office direkt nga Mac App Store (qoftë si paketa të veçanta për WordExcelPowerPointOneNoteOutlook dhe OneDrive ose si një paketë e vetme Microsoft 365 (duke ditur që aplikacionet e vetme kërkojnë ende një abonim aktiv të Microsoft 365 për t’u përdorur). Mund ti shkarkoni gjithashtu nga faqja e internetit e Microsoft

LibreOffice

Programe / App per te hapur punuar file Excel Word PowerPoint

Edhe LibreOffice mund të instalohet në macOS me lehtësi të jashtëzakonshme.

Me përjashtim të dallimeve të vogla grafike, softueri LibreOffice për macOS funksionon në të njëjtën mënyrë si ato që janë parë tashmë për Windows dhe janë praktikisht të njëjta: Writer (dokumente), Calc (spreadsheets), Impress (prezantime), Math (formula), Base (database) dhe Draw (vizatime) etj.

Paketa LibreOffice për macOS mund të shkarkohet falas nga faqja zyrtare e internetit

Programe/App te tjera per te hapur/punuar file Excel Word PowerPoint ne Mac

Programe / App per te hapur punuar file Excel Word PowerPoint

Nese doni të njihni zgjidhje shtesë per Mac që mund t’i përdorni sipas nevojës, atehere mund të konsideroni alternativat që jane listuar më poshtë.

 • iWork/iCloud online: është versioni në internet i paketës së lartpërmendur iWork, i aksesueshëm nëpërmjet çdo shfletuesi interneti. Nëse keni aktivizuar ruajtjen e dokumenteve në iCloud, do të mund t’i hapni ato vetëm me një klik.
 • Apache OpenOffice: kjo është paketa falas e zyrës, e menaxhuar nga Apache Software Foundation, nga e cila rrjedh LibreOffice. Ndryshe nga kjo e fundit, programet e OpenOffice përditësohen më rrallë. 
 • Calligra: është i shkarkueshëm plotësisht falas, i pajisur me softuer për përpunimin e tekstit (Words), për përpunimin e fletëve te llogaritjes (Sheets), prezantimeve (Stage), vizatimeve vektoriale (Karbon), projekteve (Plan) dhe menaxhimi i database (Kexi). Calligra është gjithashtu në dispozicion për Windows dhe Linux.

App per te hapur/punuar file Excel Word PowerPoint: Android

Nese punoni zakonisht nga telefoni juaj Android dhe do të ishte e përshtatshme për ju që të keni aplikacione për përpunimin e dokumenteve, atëherë ky është seksioni më i përshtatshëm për rastin tuaj, në të cilin do të listoj disa nga zgjidhjet më të mira.

Aplikacionet e Google

Programe / App per te hapur punuar file Excel Word PowerPoint

Nëse pajisja juaj ka Play Store, dhe në përgjithësi, shërbimet e Google, ju mund të krijoni lehte dokumente teksti, faqe per llogaritje dhe prezantime me mbështetjen e aplikacioneve të Google si

Documenti Google (sherben per te hapur dhe punuar dokumete teksti),

Sheets/Fogli Google (sherben per te hapur dhe punuar file me llogaritje, excel),

Slides/Prezentazioni Google (sherben per te bere prezantime). 

Ato mund te perdoren falas, por duhet te keni nje llogari gmail me te cilen te futeni ne aplikacion.

Të tre aplikacionet janë në gjendje të përpunojnë skedarë në formatin origjinal ose nga word, excel, powerpoint. Fuqia e aplikacioneve të Google është integrimi i thellë me Drive. Dokumentet e krijuara ruhen direkt në cloud, përditësohen në kohë reale dhe mund të ndahen me përdorues të tjerë ose të shkarkohen në çdo kohë.

Aplikacionet e Google përgjithësisht janë të para instaluara në të gjitha pajisjet Android por nëse është e nevojshme, ato mund të shkarkohen falas nga Play Store. 

Microsoft Office

Programe / App per te hapur punuar file Excel Word PowerPoint

Nëse keni nevojë për përputhshmëri të plotë me dokumentet e krijuara përmes Microsoft Office, do të jeni të lumtur të dini se WordExcelPowerPoint dhe Outlook janë gjithashtu të disponueshme në formën e aplikacioneve për Android, të cilat mund të shkarkohen falas nga Play Store.

Ato ju lejojnë të punoni offline dhe në cloud (të kombinuara me shërbimet cloud të OneDrive ose Google Drive).

Duhet theksuar se aplikacionet në fjalë mund të përdoren falas në të gjitha pajisjet, ekrani i të cilave nuk e kalon diagonalen 10.1″; për të kapërcyer këtë kufi, si dhe për të zhbllokuar disa funksione Premium në pajisjet me ekran te vogel, është e nevojshme te abonoheni në një nga planet me pagesë të shërbimit Microsoft 365.

Do të doja të theksoja gjithashtu disponueshmërinë e paketës së plotë të Microsoft Office për Android, e cila ju lejon të merrni të gjitha aplikacionet e Office me një hap dhe të përfitoni nga funksionet shtesë si skanimi i dokumenteve përmes kamerës, nënshkrimi dhe konvertimi në PDF dokumente dhe shumë më tepër. 

AndrOpenOffice

Programe / App per te hapur punuar file Excel Word PowerPoint

Një tjetër paketë e shkëlqyer zyrash e dedikuar për telefonat dhe tabletët Android është AndrOpenOffice. Në praktikë, është një ripërshtatje për Android e paketës së sipërpërmendur OpenOffice, nga e cila trashëgon fleksibilitetin dhe fuqinë.

Megjithëse AndrOpenOffice është një aplikacion i plotë dhe plotësisht falas, por duhet të theksojme se ndërfaqja e tij mund të mos jetë shumë komode nëse përdoret nga pajisje me ekran të vogël (pasi është jashtëzakonisht i ngjashëm me homologun e tij desktop) dhe se, në disa pajisje, mund të të mos jetë veçanërisht e qëndrueshme.

Duke përdorur aplikacionet e përfshira në paketë, mund të krijoni, shikoni dhe modifikoni dokumente tekstuale, prezantime, fletë llogaritëse, formula, database dhe vizatime. Duhet të theksohet gjithashtu disponueshmëria e shtesave/add-on, të cilat mund të shkarkohen drejtpërdrejt nga Play Store, të cilat lejojnë funksione shtesë, si importimi i dokumenteve në format PDF ose kontrollimi i drejtshkrimit në shumë gjuhë.

App te tjera per te hapur/punuar file Excel Word PowerPoint ne Android

Përveç aplikacioneve që ju tregova deri më tani, duhet të dini se në Play Store, ka zgjidhje të tjera të shumta të dedikuara për menaxhimin e dokumenteve të zyrës. Ja disa prej tyre.

 • WPS Office: është një paketë falas që ju lejon të krijoni dhe shikoni skedarë Word, PowerPoint, Excel dhe PDF. Skedarët mund të hapen nga memoria, nga shërbimet më të njohura të ruajtjes në cloud (OneDrive, Google Drive dhe Dropbox etj) dhe nga serverët WebDAV/FTP dhe të ruhen në të njëjtat vendndodhje, duke përdorur formate të shumta.
 • Polaris Office: është një tjetër aplikacion që është plotësisht i pajtueshëm me dokumentet e formatit Microsoft Office. Është i disponueshëm në dy versione: një falas, me funksionalitet bazë dhe një me pagesë (me çmime që fillojnë nga rreth 6,50 €/muaj), i cili ju lejon të editoni skedarët PDF, të mbroni dokumentet me një fjalëkalim dhe të aktivizoni sinkronizimin e aplikacionit në deri në 15 pajisje.
 • OfficeSuite: një tjetër aplikacion i pajtueshëm me dokumentet në formatin Office, i karakterizuar nga një ndërfaqe përdoruesi e lehtë për t’u përdorur. Mund të ngarkoni dhe ruani skedarë si në nivel lokal ashtu edhe në cloud, edhe pa u regjistruar në aplikacion. OfficeSuite është i disponueshëm në dy versione: një falas me funksionalitet bazë dhe një me pagesë, i cili ka veçori shtesë (p.sh. aftësia për të instaluar shkronja të tjera ose për të nënshkruar dokumente).

Programe/App per te hapur/punuar file Excel Word PowerPoint: iPad/iPhone

Nëse përdorni iPad për të punuar, atehere ketu do ju tregojme nje liste me programe/app per te hapur/punuar file Excel Word PowerPoint. Duhet te dini se App Store është i mbushur me aplikacione per kete qellim. Më poshtë do gjeni app me te mira të cilat mund të shkarkohen dhe përdoren gjithashtu në iPhone.

iWork

Folem per paketën iWork në seksionin e dedikuar për Office për Mac, por ajo që nuk thame është se aplikacionet PagesNumbers dhe Keynote janë gjithashtu të disponueshme falas në App Store per iPad/iPhone dhe ndjekin qartë ndërfaqen grafike, funksionet dhe lehtësinë e përdorimit të homologëve të tyre përkatës të desktopit.

Të gjitha aplikacionet në fjalë janë të pajtueshme me skedarët e Office dhe mund të përdoren si në modalitetin offline ashtu edhe permes integrimit me iCloud. Për më tepër, aplikacionet e paketës iWork janë të pajtueshme me shërbime të tjera të ruajtjes në cloud, si Google Drive, ose Mega.

Microsoft Office

Përveç Android, aplikacionet e WordExcelPowerPointOneNote dhe Outlook, së bashku me paketën Microsoft Office që i përmban të gjitha, janë gjithashtu të disponueshme për shkarkim përmes Apple App Store dhe të përputhshëm me iPad dhe iPhone. Dokumentet e krijuara nëpërmjet tyre mund të ruhen dhe të ndahen në OneDrive, ose në shërbimet e ruajtjes ne cloud si Dropbox dhe Box.

Gjithashtu në këtë rast, të gjitha aplikacionet e paketës mund të përdoren falas në tableta dhe smartfonë të markës Apple me ekran më të vogël se 10.1″. Për të kapërcyer këtë kufizim, si dhe për të marrë një sërë veçorish shtesë Premium, është e nevojshme një abonim në një nga planet e disponueshme të Microsoft 365. 

Programe/App te tjera per te hapur/punuar file Excel Word PowerPoint ne iPad

Si një alternativë ndaj iWork dhe Microsoft Office iPad, mund të konsideroni përdorimin e aplikacioneve të tjera të disponueshmenë App Store. Ja disa prej tyre.

 • Polaris Office: është një nga aplikacionet më të njohura për iPad dhe iPhone, i cili ju lejon të shikoni, modifikoni dhe ruani shumicën dërrmuese të dokumenteve të ruajtura në formatin Office (.doc /.docx,.xsl /.xlsx,.ppt /. pptx etj). Është i disponueshëm në dy versione: falas, me funksione bazë të modifikimit dhe me pagesë, i cili shton disa veçori shtesë, përfshirë aftësinë për të sinkronizuar të dhënat dhe cilësimet në pajisje të shumta.
 • WPS Office: ju lejojnë të krijoni, modifikoni dhe ruani lehtësisht, si në memorie ashtu edhe në cloud, dokumente Word, PowerPoint, Excel dhe skedarë PDF. WPS Office është në thelb një aplikacion falas, por funksionet shtesë mund të zhbllokohen duke u abonuar në një abonim mujor, tremujor ose vjetor.
 • Google Apps: Nëse keni nevojë të përdorni dhe modifikoni dokumentet e ruajtura në Google Drive (por jo vetëm), do të jeni të kënaqur të dini se aplikacionet DocumentiSpreadsheets/Fogli dhe Presentazioni Google mund të shkarkohen gjithashtu falas në iPad dhe iPhone.