Si te vendosesh alarmin ne telefon

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te vendosesh alarmin ne telefon android, iOS dhe Windows Mobile. Kjo eshte nje procedure e thjeshte qe mund te realizohet ne pak klikime. Ne fakt te gjithe telefonat kane nje aplikacion te parainstaluar i cili ju lejon qe te vendosni alarmin dhe ta personalizoni ate sipas deshires. Ne rast se nuk jeni te kenaqur me aplikacionin e telefonit, atehere mund te instaloni edhe aplikacione te tjera qe mund ti shkarkoni nga Play Store apo App Store.

Shenim: Pavarësisht nga lloi i telefonit qe keni, qe alarmi te bjere, telefoni duhet te rrije i ndezur.

Permbajtja

Si te vendosesh alarmin ne telefon Android

Nëse keni një smartphone (ose tablet) Android dhe jeni të interesuar të kuptoni se si të vendosni alarmin, hapi i parë themelor që duhet te kryeni është te futeni në sirtar/drawer, ekrani ku jane të gjitha aplikacionet ose te mbani te shtypur ikonen e ores qe ndodhet ne ekranin home dhe shtypni ikonen e aplikacionit Alarm/Sveglia (ajo me simbolin e alarmit ose ores). Në ekranin që do të shihni të shfaqet në këtë pikë, sigurohuni që të jetë zgjedhur skeda Alarm/Sveglia (dhe nëse jo, zgjidhni vetë nga menuja siper qe mund te jete alarm/sveglia, orologio/clock, timer, cronometer) më pas shtypni butonin “+” qe shfaqet diku ne ekran dhe rregulloni cilësimet e ndryshme të disponueshme.

Më pas caktoni oren në të cilën dëshironi të bjerë alarmi (duke levizur lart/poshte numrat per oret dhe ata per minutat qe shfaqen), ditët dhe zgjidhni nëse do të aktivizoni ose jo përsëritjen javore duke vendosur shenjen e kontrollit pranë artikullit të duhur. Më pas tregoni nëse dëshironi që alarmi të tingulloje, të dridhet dhe të tingëllojë në të njëjtën kohë duke zgjedhur opsionin e dëshiruar nga menuja Lloji/Tipo (ose nga menuja qe shfaqet kur shjtypni tre pikat vertikale) dhe më pas vendosni (nëse kërkohet) zilen e alarmit nga menuja e tonit të alarmit/Tono sveglia dhe volumin e tij duke përdorur rrëshqitësin më poshtë.

Nëse dëshironi, më pas mund të rregulloni opsionet e mëtejshme të disponueshme duke zgjedhur nëse do të aktivizoni mundësinë e shtyrjes së alarmit, nëse do të vendosni një interval, numrin e përsëritjeve, nëse do të aktivizoni apo jo funksionin e alarmit inteligjent dhe cilin emër do t’i caktoni nëse e nevojshme. Kur të përfundojnë ndryshimet, shtypni artikullin Ruaj/salva/save lart djathtas ose thjesht dilni nga aplikacioni (varet nga opcionet qe do ju shfaqen).

Si te vendosesh alarmin ne telefon

Hapat që sapo tregova mund të kryhen për çdo alarm që dëshironi të vendosni. Të gjithë alarmet do t’ju shfaqen më pas në ekranin kryesor të aplikacionit Sveglia/Alarm në pajisjen tuaj dhe mund t’i çaktivizoni dhe riaktivizoni menjëherë duke shtypur thjesht ikonën e alarmit që ndodhet pranë secilit.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse dëshironi të ndryshoni datën e alarmit, shtypni në lidhjen përkatëse, ndërsa për ta fshirë, shtypni butonin (…) lart djathtas (ose ˇ poshte orarit), zgjidhni artikullin Fshi/Elimina/Delete nga menuja që shfaqet, ose shtypni simbolin e koshit të plehrave siper djathtas nese shfaqet.

Si te vendosesh alarmin ne telefon

Fakti që një ose më shumë alarmet janë vendosur do të tregohet me nje simbol ore me zile në krye të ekranit te telefonit Android.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Shënim: Meqenëse nuk jam në dijeni të markës dhe modelit të saktë të telefonit Android që keni, si dhe versionin në përdorim në pajisjen tuaj, informacioni që ju kam dhënë tani mund të ndryshojë pak nga ajo që shihni në ekran.

Si te vendosesh alarmin ne telefon iOS

Nese deshiron te mesosh se si te vendosesh alarmin ne telefon iOS/iPhone, atehere hapi i parë themelor që duhet të bëni është të hyni në ekranin home (ose ekrani ku jane të gjitha aplikacionet) të pajisjes tuaj dhe të shtypni ikonën e aplikacionit Clock/Orologio (ajo me simbolin e orës).

Në ekranin që do të shihni më vonë të shfaqet, hapni artikullin Alarm/Sveglia në fund, shtypni butonin “+” lart djathtas dhe vendosni orën e alarmit duke lëvizur numrat e shfaqur në ekran. Tregoni nëse deshironi te përsëritet duke trokitur ne butonin Përsëritje/Ripetizione dhe ndoshta duke e lënë ose jo, te aktivizuar funksionin per shtyrjen/ritarda duke e lënë në ON ose në OFF. Mund të ndryshoni gjithashtu etiketën e alarmit duke trokitur mbi artikullin Etiketa dhe mund të ndryshoni tingullin e tij duke trokitur mbi fjalën Tingull/Suono.

Në fund, shtypni artikullin Ruaj/Salva/Save lart djathtas për të ruajtur ndryshimet e bëra në cilësimet e alarmit dhe për të vendosur alarmin. Në ekranin kryesor të alarmeve të iOS do të gjeni alarmin që sapo është vendosur, të cilin mund ta çaktivizoni ose riaktivizoni duke shtypur çelësin përkatës në të djathtë. Nëse keni nevojë, përsëri nga i njëjti ekran mund të vendosni alarme shtesë thjesht duke përsëritur procedurën e treguar më parë.

Si te vendosesh alarmin ne telefon

Fakti që alarmi është vendosur do të tregohet edhe nga shfaqja e një ikone të veçantë alarmi në pjesën e sipërme djathtas të ekranit (pranë treguesit të nivelit të karikimit të baterisë). Në iPhone X, për të parë treguesin e alarmit, rrëshqitni nga lart poshtë në këndin e sipërm djathtas të ekranit.

Nëse më pas dëshironi të bëni ndonjë ndryshim në alarmet tuaja, mund ta bëni atë në çdo kohë thjesht duke shkuar te ekrani kryesor i alarmit siç shihet më lart, duke trokitur mbi artikullin Modifica lart majtas dhe më pas në alarmin perkates.

Për të fshirë një datë alarmi, thjesht shtypni në artikullin Edit/Modifica, më pas në butonin e kuq që shfaqet pranë alarmit për t’u hequr dhe më pas në butonin Fshi/Elimina (gjithmonë i kuq) në të djathtë. Përveç kësaj, siç e kam treguar, ju mund të fshini një alarm duke hyrë në cilësimet e tij dhe duke trokitur mbi artikullin Fshi alarmin/Elimina sveglia në fund.

Mund të hyni në ekran për të vendosur alarmet tuaja në iPhone gjithashtu duke shtypur gjatë dhe fort ikonën e aplikacionit Clock/Orologio në ekranin home dhe duke zgjedhur artikullin Krijo alarm/Crea sveglia nga menyja që shfaqet.

Ju gjithashtu mund të bëni të njëjtën gjë duke hapur Qendrën e Kontrollit duke rrëshqitur nga lart poshtë në ekran dhe nga lart poshtë në anën e djathtë të ekranit në iPhone X dhe më pas duke trokitur mbi butonin me simbolin e alarmit. Nëse në rastin e fundit nuk mund ta shihni butonin me alarmin, fillimisht duhet ta shtoni duke shkuar te Settings > Control Center > Customize controls/Impostazioni > Centro di Controllo > Personalizza controlli dhe duke shtypur butonin “+” pranë fjalës Alarm/Sveglia.

Si te vendosesh alarmin ne telefon

Së fundi, dua të theksoj se iOS integron një funksion të quajtur Sleep/Sonno përmes të cilit është e mundur të vendoset një alarm dhe në të njëjtën kohë të monitorohet gjumi. 

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Si te vendosesh alarmin ne telefon Windows Mobile

Nese keni një smartphone Windows Mobile dhe dëshiron të kuptosh se si te vendosesh alarmin, atehere hyni në ekranin Start dhe më pas rrëshqitni majtas dhe prekni veglie/Sveglie e orologio. Në ekranin që ju shfaqet më pas, hapni butonin “+” për të shtuar një alarm të ri dhe më pas specifikoni detajet e këtij të fundit (emrin, përsëritjen, zilen dhe kohën e vonesës), vendosni oren në të cilën do të merrni alarmin dhe trokitni lehtë mbi ikonen e floppy disk për të ruajtur çdo gjë.

Nëse është e nevojshme, mund të vendosni gjithashtu disa alarme njëkohësisht duke përsëritur thjesht hapat e parë së bashku për çdo alarm që dëshironi të vendosni.

Mund të shikoni gjithashtu orën e alarmit nëse aplikacioni Sveglie/Sveglie e orologio eshte vendosur në ekranin start dhe nëse ikona është të paktën me përmasa mesatare.

Nese dëshiron të bësh ndryshime në alarmin e caktuar apo dëshiron ta çaktivizosh apo fshish, atehere eë rastin e parë, hyni në cilësimet e alarmit siç shihet më sipër dhe ndërhyni në parametrat që lidhen me të. Për të çaktivizuar atë, ju duhet të kthehet ne OFF leva relative mbi alarmet kryesore ne ekran në mënyrë që ajo të rezultoje e çaktivizuar/disattivata, ndërsa për të fshirë atë ju duhet së pari të hyni në parametrat e saj dhe pastaj shtypni ikonen e koshit.

App per te vendosur alarmin

Tani le te flasim per aplikacione te tjera per te vendosur alarmin ne telefon. Ato janë të gjitha falas (por disa ofrojnë blerje përmes aplikacionit për të zhbllokuar veçori shtesë). 

  • SleepBot (Android/iOS) eshte nje orë e shkëlqyer alarmi pa pagesë e aftë për të kryer në mënyrë të përsosur funksionin si dhe për të mbajtur nën kontroll, gjatë natës, gjendjen e një personi duke shkuar për të regjistruar, përmes sensorëve të pajisjes në përdorni dhe mikrofonin, lëvizjet dhe tingujt gjatë gjumit.
  • Timely (Android) eshte me grafika shumëngjyrëshe dhe pa dyshim tërheqëse, është një orë me me alarme të ndryshme dhe disa veçori që ndihmojnë për një zgjim të butë dhe pa trauma. Alarmi gradualisht rritet në ton dhe është gjithashtu e mundur të zgjidhni nëse do të aktivizoni parazgjimin me një zile më të butë.
  • Alarmy (Android) eshte një nga aplikacionet më të njohura. Karakteristika e tij kryesore është se ofron mundësinë për të fikur alarmet e vendosur, në mënyrë origjinale, për shembull me shkundje, me barkode, duke iu përgjigjur një llogaritjeje matematikore, etj.
  • Wake Alarm Clock (iOS) eshte shumë e thjeshtë dhe intuitive që mund të përdoret duke zgjedhur midis tre mënyrave të ndryshme, të tilla si lëkundje, kalim i dorës dhe rrëshqitje. Gjithashtu ofron tinguj të shumtë, shumë prej të cilëve janë të qetë dhe relaksues, në mënyrë që të mund të zgjoheni të qetë.
  • Sveglia Gestuale (iOS) eshte një alarm i bukur që përdor teknologjinë e kontrollit të lëvizjes për të çaktivizuar alarmet e futura pa pasur nevojë të shtypni ekranin. Ndërfaqja e përdoruesit është gjithashtu e mire.
  • WhatsAlarm (Windows Mobile) eshte nje aplikacion i shkëlqyer per alarm plot me veçori të dobishme. Në fakt, ju lejon të aktivizoni alarmin për gjumë të lehtë, atë për ndryshimet e motit dhe gjithashtu ju lejon të mbani një sy në gjendjen tuaj të gjumit.