App qe te hapesh file ZIP

Ne kete udhezues do te flasim per app qe te hapesh file ZIP. Me poshte do te gjeni aplikacionet me te mira per android, i Phone dhe iPad, si dhe per kompjuter Windows dhe Mac. Shumica e aplikacioneve te sugjeruara jane pa pagese, ndaj ju ngelet thjesht te zgjidhni ate qe eshte me e pershtatshme per ju.

Permbajtja

App qe te hapesh file ZIP në Android

Tani le të shikojme se cilat janë aplikacionet/app më të mira qe te hapesh file ZIP në Android. Gjeni gjithcka me poshte.

Files e Google

App qe te hapesh file ZIP

Nëse ajo që po përdorni është një pajisje Android, aplikacioni i parë për të hapur file ZIP që duhet të provoni është Files e Google. Ai është një menaxher skedaresh i vënë në dispozicion nga Google, i cili ka një ndërfaqe të këndshme përdoruesi dhe është shumë i lehtë për t’u përdorur. Zgjodha t’ju flas ne kete udhezues pasi gjithashtu integron një funksion që ju lejon të nxirrni arkivat në formatin ZIP.

Për të shkarkuar dhe instaluar aplikacionin në pajisjen tuaj, vizitoni seksionin përkatës të Play Store dhe shtypni butonin Instalo. Më pas filloni aplikacionin, duke zgjedhur ikonën relative që është shtuar në ekranin kryesor.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani që shihni ekranin kryesor të aplikacionit, zgjidhni vendndodhjen në pajisjen tuaj ose në skeden micro SD, ku ndodhet skedari ZIP që dëshironi të dekompresoni, prekni ikonën e arkivit të ngjeshur dhe në kutinë që hapet, prekni butonin Extract/Estrai.

Pasi të përfundojë procedura e nxjerrjes, shtypni butonin Finish/Fine dhe më në fund do të keni mundësi të hyni në skedarët e përfshirë në arkiv nga i njëjti vend në të cilin ndodhet ky i fundit. Ju gjithashtu mund të beni që arkivi të fshihet kur të përfundojë nxjerrja duke vendosur shenjen e kontrollit prane opsionit Elimina file ZIP.

Gjithashtu vini re se nëse skedari ZIP që dëshironi të nxirrni është i mbrojtur me fjalëkalim, do t’ju kërkohet ta futni atë përpara se të vazhdoni.

App te tjera qe te hapesh file ZIP në Android

App qe te hapesh file ZIP

 • ZArchiver: është një nga aplikacionet më të mira për të hapur file ZIP falas e disponueshme per Android. Ju lejon të nxirrni arkiva në formatet 7Z, ZIP, RAR, RAR5 dhe shumë të tjerë, si dhe të shikoni drejtpërdrejt përmbajtjen e tyre dhe të krijoni skedarë të rinj të ngjeshur në formatin 7z, ZIP, BZIP2 (BZ2), GZIP (GZ), XZ dhe TAR, edhe me fjalëkalim. Ai nuk përfshin reklama dhe ndërfaqja e tij është jashtëzakonisht intuitive. 
 • X-plore File Manager: është një nga menaxherët më të mirë të skedarëve falas në dispozicion për Android. Estetikisht nuk është shumë tërheqës, por nga ana tjetër është shumë i thjeshte per tu perdorur. Ai ju lejon të levizni me lehtësi midis dosjeve të pajisjeve, dosjeve të rrjetit dhe atyre të ruajtura në cloud. Ai gjithashtu mbështet nxjerrjen e skedarëve ZIP me fjalëkalime. Vini re se ajo ofron blerje brenda aplikacionit (me çmime që fillojnë nga 1 euro) për të zhbllokuar funksione shtesë.
 • WinZip: është një nga shërbimet më të njohura për menaxhimin e skedarëve ZIP në një kompjuter. Versioni i tij Android ju lejon të nxirrni arkiva në formatin ZIP, ZIPX, 7Z, RAR dhe CBZ, të krijoni arkiva në formatin ZIP dhe ZIPX dhe të nxirrni skedarë ZIP të koduar me kriptim standard, AES-128 dhe AES 256-bit. Eshtë falas, por ofron veçori shtesë që mund të zhbllokohen vetëm përmes blerjeve brenda aplikacionit (me çmime që fillojnë nga 80 cent). 

App qe te hapesh file ZIP në iPhone dhe iPad

Tani le të kalojmë në iOS/iPadOS dhe të zbulojmë cilat janë aplikacionet/app më të mira qe te hapesh file ZIP në iPhone dhe iPad. Për të mësuar më shumë, lexoni më tej.

File

App qe te hapesh file ZIP

File është menaxheri i parazgjedhur i skedarëve i disponueshëm në iPhone dhe iPad. Eshtë falas dhe aplikacioni është i para-instaluar në iOS/iPadOS (nëse hiqet, mund të shkarkohet përsëri nga seksioni përkatës i App Store). Përveç përmbushjes së përsosur të funksionit të tij të paracaktuar, ai gjithashtu ju lejon të hapni skedarë në formatin ZIP.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të përdorur File, filloni aplikacionin duke zgjedhur ikonën relative (atë me sfondin e bardhë dhe dosjen blu) qe gjeni ne listen e aplikacioneve, pastaj shkoni në vendin ku ndodhet skedari ZIP që keni ndermend te dekomprimoni, duke përdorur seksionin Recenti ose Sfoglia.

Pasi të keni gjetur skedarin ZIP, klikoni në ikonën e tij dhe prisni që të përfundojë procedura e nxjerrjes. Skedarët e nxjerrë më pas do të ruhen në të njëjtin vend me arkivin burimor.

Si një alternativë ndaj asaj që sapo tregova, ju mund të nxirrni skedarët ZIP duke bërë një klikim te fortë dhe të gjatë në ikonën relative dhe duke klikuar në artikullin Extract/Estrai të bashkangjitur në menunë që shihni.

Mbani mend se nëse skedari ZIP që keni ndërmend të hapni mbrohet me një fjalëkalim, për të përfunduar operacionin do t’ju kërkohet ta shkruani atë.

App te tjera qe te hapesh file ZIP në iPhone dhe iPad

App qe te hapesh file ZIP

 • iZip: është një aplikacion historik për krijimin dhe nxjerrjen e skedarëve ZIP në sistemet iOS/iPadOS. Ka një ndërfaqe shumë intuitive dhe integrohet në mënyrë të përsosur me aplikacionet e tjera iPhone dhe iPad. Ai gjithashtu mbështet shërbimet dhe skedarët e ruajtjes ne cloud në formatin RAR, 7Z, ZIPX, TAR dhe GZIP, por vetëm ne fazen e leximit. Në thelb është falas, por ofron blerje brenda aplikacionit (me një kosto prej 4.99 euro) për të zhbllokuar të gjitha funksionet në dispozicion.
 • Documents in Readdle: është një nga menaxherët më të mirë të skedarëve të disponueshëm në iOS/iPadOS. Eshtë falas dhe ju lejon të shfletoni me lehtësi të gjitha dosjet iPhone dhe iPad (me përjashtim të atyre të sistemit), shërbimet e ruajtjes në cloud dhe pajisjet e rrjetit lokal, duke i lejuar përdoruesit të shikojë, kopjojë, lëvizë dhe fshijë skedarë në një mënyrë shumë të thjeshtë, gjithashtu hapja e arkivave në formatin ZIP.
 • WinZip: është homologu i iPhone dhe iPad i softuerit më të popullarizuar të menaxhimit të skedarëve ZIP në botë. Mund ta shkarkoni falas, por për të zhbllokuar të gjitha tiparet, përfshirë krijimin e arkivave të koduar, duhet të vazhdoni me blerjet brenda aplikacionit (me një kosto prej 10.99 euro). 

App qe te hapesh file ZIP në Windows 10

Tani le të merremi me mjetet e disponueshme per kompjuter, më saktësisht aplikacionet për të hapur skedarë ZIP në Windows 10. Për të mësuar më shumë vazhdoni lexoni.

Menaxheri default/predefinito i arkivit

App qe te hapesh file ZIP

Nëse jeni duke kërkuar për një aplikacion për të hapur skedarë ZIP në Windows, por ideja e shkarkimit dhe instalimit nuk ju tërheq veçanërisht, mund të vendosni të mbështeteni në përdorimin e menaxherit të paracaktuar të arkivave të ngjeshur të sistemit operativ. Ai lejon të kompresoni dhe dekompresoni skedarët në formatin në fjalë në një mënyrë të thjeshtë dhe të shpejtë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të qenë në gjendje ta përdorni atë, klikoni me të djathtën në ikonën e skedarit ZIP në të cilin dëshironi të veproni dhe zgjidhni artikullin Extract all/Estrai tutto nga menuja që ju shfaqet.

Në dritaren që shihni te shfaqet në desktop, klikoni në butonin Shfleto/Sfoglia/Browse dhe specifikoni vendndodhjen ku dëshironi të ruani skedarët e përfshirë në arkiv pasi të ketë përfunduar procesi i nxjerrjes, pastaj vendosni nëse do t’i shfaqni skedarët e nxjerrë automatikisht ose jo, duke shënuar ose lënë te pazgjedhur kutine e duhur. Së fundi, klikoni në butonin Ekstrakt/Estrai.

Ju lutemi vini re se nëse skedari ZIP që dëshironi të nxirrni është i mbrojtur me fjalëkalim, do t’ju kërkohet gjithashtu ta shkruani atë në mënyrë që ta dekompresoni.

Ndryshe nga sa tregova më herët, ju mund të nxirrni arkivat ZIP thjesht duke klikuar dy herë mbi to, pastaj duke i tërhequr skedarët e interesit tuaj nga dritarja që është hapur dhe duke i lënë ato në vendin e daljes së dëshiruar.

7-Zip

App qe te hapesh file ZIP

Ndër programet më të mira të palëve të treta që ju lejojnë të hapni skedarë ZIP në Windows, sugjeroj 7-Zip. Eshtë praktikisht mjeti më i mirë falas dhe me burim të hapur për menaxhimin e arkivave të ngjeshur në sistemet operative të Microsoft. Eshtë kompatibil jo vetëm me Windows 10 dhe me të gjitha versionet e mëparshme të OS gjithashtu, kjo është arsyeja pse mund të etiketohet si një nga aplikacionet më të mira për të hapur skedarët ZIP Windows 7. Ndërfaqja e tij nuk është shumë e saktë, por mbështet të gjitha formatet kryesore të skedarëve të ngjeshur: ZIP, 7z, XZ, BZIP2, GZIP, TAR etj. në lexim dhe shkrim dhe është shumë i shpejtë në përpunimin e të dhënave.

Për të shkarkuar 7-Zip në kompjuterin tuaj, vizitoni faqen e internetit të programit dhe klikoni në lidhjen Download vendosur pranë hyrjes 64-bit x64 (nëse përdorni Windows 64-bit) ose pranë hyrjes 32-bit x86 (nëse janë duke përdorur akoma një sistem operativ 32-bit).

Kur shkarkimi të ketë përfunduar, hapni file.exe që sapo shkarkuat dhe në dritaren që shihni te shfaqet në ekran, klikoni së pari në butonin Po dhe pastaj në butonat Install dhe Mbyll/Close për të përfunduar procedurën e instalimit të programit. Nëse ju kërkohet të rindizni kompjuterin tuaj, pranoni.

Pas përfundimit të instalimit të programit, mund të hapni çdo skedar ZIP me 7-Zip duke klikuar me të djathtën në ikonën e tij dhe duke zgjedhur artikujt 7-Zip dhe Open/Apri nga menuja e kontekstit. Në dritaren që shfaqet, atëherë vendosni nëse do t’i shihni skedarët individualë në arkiv, duke klikuar dy herë mbi to, ose për t’i nxjerrë ato në një dosje sipas dëshirës tuaj, duke i tërhequr me maus ose duke klikuar në butonin Extract/Estrai te vendosur në pjesën e sipërme të majtë.

Nëse dëshironi, ju gjithashtu mund të beni qe arkiva të ngjeshura të hapen automatikisht me 7-Zip. Për ta bërë këtë, shkoni te menuja Strumenti e programit, pastaj te menuja Options/Opzioni dhe në dritaren që ju shfaqet, klikoni në artikullin Zip derisa opsioni 7-Zip të shfaqet dy herë me radhë pranë tij (në kolonat që lidhen me llogarinë tuaj të përdoruesit dhe të gjithë përdoruesve).

Për të ruajtur ndryshimet, klikoni në butonat Apliko/Applica dhe OK. Nëse procedura nuk është e suksesshme, përsëriteni atë duke hapur 7-Zip si administrator, duke klikuar me të djathtën në ikonën e programit dhe duke zgjedhur Run as administrator/Esegui come amministratore nga menuja e shfaqur.

App te tjera qe te hapesh file ZIP në Windows 10

 • PeaZip: është një program pa kosto me të cilin mund të hapni mbi 120 formate skedarësh dhe arkivash, përfshirë skedarët ZIP dhe gjithashtu mund të krijoni ose ekstraktoni skedarë ACE, ARJ, CAB, DMG, ISO, LHA, RAR, UDF. Gjithashtu mund të personalizohet me tema dhe plugin. 
 • 8 Zip: është një softuer për menaxhimin e arkivave të ngjeshur, shumë i lehtë për t’u përdorur dhe gjithashtu i pajisur me një ndërfaqe të bukur përdoruesi. Ai gjithashtu mbështet arkiva me shumë vëllime dhe fjalëkalime të mbrojtura. Në thelb është falas, por blerjet brenda aplikacionit ofrohen për të zhbllokuar veçori shtesë.
 • WinZIP: është një menaxher i njohur arkivash përmes të cilit është e mundur të kompresoni dhe dekompresoni skedarët në formatin ZIP dhe më shumë, të krijoni arkiva të ngjeshur të mbrojtur me kriptim AES dhe të ndani dokumente direkt në shërbimet kryesore të ruajtjes në cloud. Paguhet (versioni bazë kushton 36.54 euro), por mund ta përdorni për një periudhë prove prej 22 ditësh.

App qe te hapesh file ZIP në Mac

Nese përdorni macOS dhe për këtë arsye, dëshironi të kuptoni se cilat janë aplikacionet/app më të mira qe te hapesh file ZIP në Mac, atehere vazhdoni lexoni me poshte.

Utility Compressione

MacOS gjithashtu ka një aplikacion të paracaktuar për të hapur skedarët ZIP, përmes të cilëve mund të nxirrni llojin e skedarit në fjalë pa pasur nevojë të shkarkoni mjete shtesë në kompjuterin tuaj. Ky është Utility Compressione.

Për ta përdorur atë, klikoni me të djathtën mbi ikonën e skedarit ZIP që dëshironi të hapni dhe zgjidhni artikullin Open/Apri nga menuja e kontekstit. Në këtë mënyrë, përmbajtja e arkivit do të nxirret në vendndodhjen aktuale.

Nëse arkivi ZIP që keni ndërmend të nxirrni është i mbrojtur me fjalëkalim, do t’ju kërkohet ta futni atë për të përfunduar procedurën.

Si një alternativë ndaj asaj që sapo ju shpjegova, ju mund të nxirrni arkivin ZIP të interesit tuaj gjithashtu thjesht duke klikuar dy herë mbi të.

Keka

Një tjetër aplikacion macOS që do të bënit mirë ta konsideronit për hapjen e skedarëve ZIP është Keka. Eshtë falas dhe ju lejon të nxirrni arkiva në formatin RAR, 7Z, LZMA, XZ, ZIP, TAR, GZIP, BZIP2, ISO, EXE, CAB dhe PAX (përfshirë arkivat e koduara dhe me shumë vëllime) dhe krijoni skedarë në formatin 7Z, ZIP, TAR, GZIP, BZIP2, DMG dhe ISO. Në Mac App Store ekziston edhe një variant i paguar (kushton 3.99 euro) që mund të blihet për të mbështetur punën e zhvilluesve.

Për të shkarkuar programin, lidheni me faqen e tijj dhe klikoni mbi Download vx.x.xx.

Kur shkarkimi të ketë përfunduar, hapni paketën.dmg të marrë dhe tërhiqeni ikonën e Keka në dosjen Aplikimet/Applications te MacOS, pastaj klikoni me të djathtën mbi të dhe zgjidhni artikullin Hap/Apri/Open dy herë rresht, në mënyrë që të hapni aplikacionin, duke anashkaluar kufizimet e vendosura nga Apple për zhvilluesit e pa certifikuar (një operacion që duhet të kryhet vetëm në fillimin e parë).

Pasi të shfaqet dritarja kryesore Keka në ekran, tërhiqni në të skedarin ZIP që dëshironi të nxirrni, lëshojeni kur shihni fjalën Rilascia qui per estrarre nxjerrë dhe prisni që procesi i nxjerrjes të përfundojë. Përmbajtja e arkivit të ngjeshur do të ruhet në të njëjtin vend me skedarin burimor.

Ju lutemi vini re se nëse skedari ZIP që dëshironi të nxirrni është i mbrojtur me fjalëkalim, do t’ju duhet gjithashtu ta shtypni atë për të përfunduar operacionin.

Përveç asaj që sapo tregova, ju mund të nxirrni arkivat ZIP me Kekën duke klikuar me të djathtën në ikonën e skedarit që ju intereson dhe duke zgjedhur artikujt Open with/Apri con dhe Keka nga menuja e kontekstit. Përndryshe, ju mund të hapni arkivat me këtë të fundit duke klikuar dy herë mbi ikonat e tyre.

App te tjera qe te hapesh file ZIP në Mac

Nese asnjë nga aplikacionet për hapjen e skedarëve ZIP në macOS që tashmë kam sugjeruar nuk ju ka bindur në një mënyrë të veçantë, mund të mbështeteni në përdorimin e zgjidhjeve alternative qe gjeni me poshte.

 • iZip Archiver: është një menaxher arkivash te ngjeshur falas për macOS, i cili ndryshe nga zgjidhjet e tjera në kategori, nuk nxjerr drejtpërdrejt përmbajtjen e skedarëve ZIP, por ju lejon ta shihni atë së pari dhe më pas të nxirrni vetëm elementët e dëshiruar. Gjithashtu ju lejon të krijoni arkiva të rinj të ngjeshur. Vini re se ai mbështet edhe formate të tjera, duke përfshirë ZIPX, RAR, TAR dhe 7ZIP.
 • Unarchiver: eshte një aplikacion specifik për Mac, plotësisht falas dhe shumë i lehtë për t’u përdorur, i cili ju lejon të nxirrni skedarë ZIP, RAR, 7 -Zip etj, edhe nëse ato mbrohen me fjalëkalim. Gjithashtu ju lejon të hyni në përmbajtjen e skedarëve të imazhit ISO dhe BIN dhe skedarëve të ekzekutueshëm për Windows. Nuk ofron mundësinë e krijimit të arkivave.
 • WinZip: është versioni macOS i menaxherit të famshëm të arkivave të ngjeshur që ju kam raportuar disa herë në këtë tutorial. Kjo ju lejon të kompresoni dhe dekompresoni skedarët ZIP dhe formatet e ndryshme të skedarëve të tjerë. Paguhet (kushton 30.99 euro/vit), por mund ta provoni falas për një muaj.