Portofolet / Wallet me te mire per kriptovalute Bitcoin

Portofolet / Wallet me te mire per kriptovalute Bitcoin

Ne kete udhezues do te flasim per portofolet/wallet me te mire per kriptovalute si Bitcoin, por qe vlejne per te gjitha llojet e tjera te monedhave virtuale. Si fillim do te shpjegojme se si funksionon nje portofol/wallet elektronik dhe me pas do flasim per portofolet me te mire, duke perfshire app dhe paisje hardware. Lista e meposhtme perfshin burime te vleresuara nga njerezit dhe me reputacion te mire por nuk mbajme pergjegjesi mbi perdorimin qe do i beni ketyre mjeteve dhe as per cdo problem qe mund te keni me menaxhimin e kriptovalutave tuaja. Tani eshte ne doren tuaj qe te zgjidhni portofolin qe i pershtatet me shume kerkesave tuaja.

Permbajtja

Çfarë është një portofol/wallet per kriptovalute

Portofolet / Wallet me te mire per kriptovalute Bitcoin

Përpara se të hyj në detajet e veçorive të ofruara nga secili prej shërbimeve që do të analizojmë, besoj se duhet t’ju shpjegoj se çfarë është një portofol per kriptovalute dhe cilat janë përdorimet kryesore të tij. 

Së pari, një portofol nuk është një shërbim shkëmbimi/exchange. Ndërsa një exhange është një shërbim trading, domethënë një shkëmbim kriptomonedhash, një portofol i kriptomonedhave lejon dërgimin dhe marrjen e transaksioneve të kriptomonedhave. 

Një portofol kriptovalute është një portofol elektronik i dedikuar ekskluzivisht për menaxhimin e kriptomonedhave: Bitcoin, Ethereum dhe të gjitha monedhave dixhitale që, materialisht nuk ekzistojnë, por mund të ruhen, dërgohen dhe merren si çdo monedhë tjetër e zakonshme falë rrjetit te internetit.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Përdorimi i çdo kriptomonedhe kërkon një portofol që ju lejon të administroni këto burime me siguri maksimale: secila prej tyre mbrohet me kriptim, një sistem sigurie që mbron monedhën tuaj nga malware dhe çdo kompromentim i mundshëm i llogarisë suaj.

Çdo portofol ka një adresë unike, të përbërë nga shkronja dhe numra, e cila ju lejon të merrni parate ashtu si IBAN-i tradicional qe perdorin bankat.

Si funksionon një portofol/wallet per kriptovalute

Portofolet / Wallet me te mire per kriptovalute Bitcoin

Portofoli mban dy çelësa të ndryshëm, një publik dhe një privat, të cilët të dy kërkohen për të kryer transaksione.

 • Çelësi publik është çelësi që përdoret për të marrë para. Gjatë çdo transaksioni i dërgohet dërguesit për të përcjellë një pagesë në kriptomonedhë.
 • Çelësi privat është çelësi i hyrjes që lejon hyrjen në portofol, ekuivalent i kodit PIN të bankomatit. Ai krijohet pas aktivizimit dhe kërkon mbrojtje maksimale. Mos e ndani kurrë me askënd!

Pasi të keni hapur portofolin tuaj kripto, mund të përfitoni nga të gjitha veçoritë e tij për dërgimin ose marrjen e parave. Për të kryer pagesat, gjithçka që ju nevojitet është adresa e marrësit e lidhur me portofolin e tij. Çdo pagesë përfshin gjithashtu një tarifë, e cila ndryshon në varësi të monedhës së zgjedhur. Sidoqoftë, për të marrë kriptomonedhën, thjesht duhet të jepni adresën e portofolit tuaj. 

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Do të doja t’ju paralajmëroja se çdo transaksion i kryer përmes një portofoli kripto është i pakthyeshëm nuk ka asnjë mënyrë për ta anuluar atë, prandaj kushtojini vëmendjen maksimale dhe kontrolloni me kujdes shumën dhe adresën e marrësit përpara se të konfirmoni ndonjë operacion.

Së fundi, ekzistojnë dy lloje portofolesh: portofoli i ftohtë/cold wallet dhe portofoli i nxehtë/hot wallet, të cilat dallohen nga përdorimi i ndryshëm i shërbimeve online.

 • Portofoli i nxehtë është i pajisur me një lidhje interneti dhe për këtë arsye, është shumë i koduar dhe i mbrojtur me siguri maksimale, sepse është më i rrezikuar. Ai ruhet në internet përmes platformave speciale që ruajnë çelësat privatë dhe publikë.
 • Portofoli i ftohtë ruhet dhe mbahet offline, duke siguruar më pak cenueshmëri ndaj sulmeve dixhitale, por rrezik më të madh të kërcënimeve fizike (vjedhje, humbje).

Portofolet e nxehta dhe të ftohta adresojnë dy nevoja të ndryshme dhe nuk është e pazakontë t’i kesh të dyja: megjithatë, do të varet nga ju që të vendosni se cila zgjidhje është më e përshtatshme për nevojat tuaja individuale.

Tani mund të thellohemi në llojet specifike të portofoleve të nxehta, duke përfshirë ato softuerike dhe aplikacionet dhe ato të ftohta, dmth hardware.

Portofolet/wallet me te mire per kriptovalute Bitcoin: Software

Portofolet/wallet me te mire per kriptovalute si Bitcoin që dua t’ju prezantoj, si fillim, janë softuer që mund të instalohen në kompjuter Windows, Mac dhe Linux. Duke qenë të lidhur me internetin, ato janë portofole të nxehta. Zgjidhjet që do të listoj janë të sigurta dhe kanë sisteme të vlefshme mbrojtjeje për të siguruar nivelin më të lartë të mundshëm të sigurisë. Sidoqoftë, mbani mend se asnjë softuer nuk është plotësisht i paprekshëm ndaj sulmeve të hakerëve dhe malware. Atëherë me poshte janë disa nga software-t qe mund ti quajme si portofolet/wallet me te mire per kriptovalute si Bitcoin, të disponueshëm në treg.

Elektrum

Portofolet / Wallet me te mire per kriptovalute Bitcoin

Electrum është një nga portofolet/wallet me te mire per kriptovalute Bitcoin. Ai eshte i dedikuar ekskluzivisht kësaj monedhe dhe derivateve të saj si Bitcoin Cash, duke qene nje nga me te hershmit dhe gjithashtu një nga më të sigurtit ne sektor. Është falas dhe open source, pra me një kod të aksesueshëm për këdo për rishikime dhe përmirësime të projektit. Për më tepër, ai lejon menaxhimin e funksioneve të portofolit edhe pa shkarkuar të gjithë blockchain, duke kursyer shumë hapësirë ​​​​në disk, por në të njëjtën kohë duke ofruar të gjitha operacionet për administrimin e pagesave Bitcoin.

Ndërfaqja e tij është vërtet e thjeshtë dhe intuitive dhe edhe nëse ndoshta pak e vjetëruar, ofron një nivel të lartë aksesueshmërie edhe për përdoruesit më pak me përvojë. Është i lehtë dhe për këtë arsye i përshtatshëm edhe për kompjuter të vjetër.

Electrum është i pajtueshëm me sistemet operative WindowsmacOSLinux, madje edhe Android përmes aplikacionit te duhur që mund të shkarkohet nga Play Store.

Për të instaluar Electrum dhe për të regjistruar një portofol kripto në një kompjuter, së pari lidhuni me faqen zyrtare të shërbimit dhe lëvizni faqen: në fund, gjeni butonin Shkarko/Download dhe klikoni mbi të për të hyrë në faqen e përzgjedhjes së sistemit tuaj operativ. Ekrani që hapet ofron një listë të të gjitha versioneve të softuerit të disponueshëm për pajisje të ndryshme. Pastaj klikoni në lidhjen për versionin që dëshironi të instaloni dhe prisni që skedari të shkarkohet.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pas këtij hapi të parë, mund të vazhdoni me konfigurimin, për të cilin thjesht duhet të filloni ekzekutuesin e marrë dhe të klikoni në butonin Instalo dhe të prisni përfundimin e procesit automatik. Tani mund të hapni softuerin, të cilin do ta gjeni në dosjen që ju është treguar gjatë konfigurimit dhe të filloni udhezuesin e instalimit.

Dritarja që hapet ju lejon, të zgjidhni një portofol ekzistues kripto, nëse keni, nën artikullin Portafogli. Nëse është kështu, mund të klikoni butonin Zgjidhni/Select/Scegli, zgjidhni skedarin që dëshironi të importoni dhe klikoni Next/Avanti. Nëse ky është portofoli juaj i parë në Electrum, opsioni automatik i futur tashmë është default wallet: vazhdo me butonin Next. Pas këtij hapi, Electrum do të ju lejojnë të zgjidhni në mes të llojeve të ndryshme të wallet: Portafogli standard, Portafoglio con autenticazione a due fattori, Portafoglio multifirma dhe ne fund Importa gli indirizzi Bitcoin o le chiavi private.

Tregoni opsionin që i përshtatet më mirë nevojave tuaja dhe mund të shkoni në Keystore për të zgjedhur një seed, që është një frazë e përbërë nga një numër i caktuar fjalësh, thelbësore për rikuperimin e fondeve në portofol në rast dështimi. Opsionet e ofruara janë Crea un nuovo seed, Possiedo già un seed, Usa una chiave principale e Usa un dispositivo hardware.

Pasi të jetë krijuar një seed e re, mund ta personalizoni me fjalë shtesë duke klikuar në butonin Options, duke vendosur shenjën në kuti dhe në fund duke klikuar OK. Ruani me kujdes fjalinë sipas sugjerimeve të softuerit: shkruajeni në letër, klikoni butonin Next dhe rishkruajeni në kutinë që do t’ju shfaqet. Konfirmojeni përsëri me Next dhe në fund tregoni fjalëkalimin tuaj: pasi të konfirmohet kjo, ju jeni gati të përdorni portofolin tuaj kripto. 

Exodus

Portofolet / Wallet me te mire per kriptovalute Bitcoin

Exodus është një nga portofolet/wallet me te mire per kriptovalute Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin dhe 100 te tjera. Ai përmban një ndërfaqe moderne por të lehtë, duke ofruar një përmbledhje të plotë të performancës së secilës monedhë dhe të gjitha transaksioneve tuaja financiare, me një shkëmbim të integruar për të shkëmbyer lehtësisht një monedhë me një tjetër.

Softueri është falas për t’u shkarkuar dhe përdorur, por ngarkon tarifa për exchange dhe transaksionet e bera nepermjet portofolit. Kështu, dërgimi dhe marrja e parave mund të kryhet lehtësisht nga kompjuteri duke përdorur një kod PIN sigurie ose me njohjen e fytyrës ose gjurmët e gishtave për të garantuar mbrojtje shtesë.

Exodus është i pajtueshëm me sistemet WindowsmacOS dhe Linux, si dhe disponohet në një version celular me një aplikacion për Android dhe iOS/iPadOS

Për të instaluar Exodus. mund të lidheni me faqen zyrtare të shkarkimit ku shfaqen si softueri ashtu edhe aplikacioni. Nën titullin Desktop, do të gjeni butonin vjollcë që tregon artikullin Shkarko/Download, së bashku me treguesin e versionit më të fundit: klikoni në këtë buton për të hyrë në listën e sistemeve operative të përputhshme. Tani klikoni në versionin që ju nevojitet për të nisur automatikisht shkarkimin e skedarit. Pasi ta keni shkarkuar, hapeni dhe ndiqni procedurën e instalimit automatik, e cila zgjat disa sekonda dhe është shumë e thjeshtë (thjesht klikoni në butonin për të vazhduar).

Pasi të instalohet softueri, portofoli juaj është menjëherë i disponueshëm, i aksesueshëm nga ikona e portofolit në krye të dritares. Duke klikuar në butonin Merr, mund të shikoni adresën e portofolit dhe gjithashtu një kod QR qe duhet te jepni për marrjen e monedhave.

Portofole të tjera softuerike të vlefshme per kriptovaluta

Portofolet / Wallet me te mire per kriptovalute Bitcoin

 • Spectrocoin është një portofol dhe platformë shkëmbimi që mbështet kriptovalutat kryesore, të aksesueshme përmes faqes se internetit dhe gjithashtu ofron një aplikacion për Android dhe iOS/iPadOS nuk është plotësisht hot, sepse përdor një teknologji offline që ju lejon të mbroni portofolet nga sulmet kibernetike. Ai përfshin gjithashtu një kartë me parapagesë për menaxhimin edhe më të personalizuar portofolin tuaj, me mundësinë e tërheqjes së parave nga bankomati dhe një llogari me IBAN.
 • EXMO është një nga shërbimet më të mëdha evropiane të këmbimit që ofron një portofol të përshtatshëm. Hapja zgjat disa minuta dhe menjëherë vë në dispozicion të gjitha funksionet për ruajtjen e shumë kriptomonedhave të ndryshme. Mund të hyni dhe regjistroni portofolin tuaj me EXMO në faqen zyrtare të internetit ose edhe përmes aplikacionit për Android dhe iOS.
 • Blockstream Green është portofoli i ofruar nga platforma Green Address, lehtësisht i shkarkueshëm nga faqja e internetit dhe i pajtueshëm me Windows, macOS dhe Linux, si dhe i instalueshëm si aplikacion në Android dhe iOS. Me veçorinë Multishield Green, ai mban një çelës në pajisjen e përdoruesit dhe një tjetër në serverët e tij për të pasur siguri më të madhe me vërtetimin me dy faktorë. Së fundi, ju lejon të menaxhoni kostot e transaksionit falë komisioneve të personalizueshme dhe t’i jepni përparësi transaksioneve urgjente për të shpejtuar transferimin e monedhave.

Portofolet/wallet me te mire per kriptovalute Bitcoin: App

Portofolet / Wallet me te mire per kriptovalute Bitcoin

Tani do te flasim per portofolet/wallet me te mire per kriptovalute si Bitcoin etj, por qe mund te perdoren nga telefoni juaj sepse jane app qe shkarkohen nga interneti. Lidhja me internetin i ben to portofole hot.

 • Coinbase Wallet eshte tashmë aktive që nga viti 2012 dhe është një nga shërbimet më të njohura të shkëmbimit të kriptove në sektor, si dhe një nga më të besueshmet. Ruan mbi 98% të kriptomonedhës jashtë linje/offline, duke krijuar siguri maksimale dhe është lehtësisht e aksesueshme përmes aplikacionit për Android dhe iOS. Ajo krenohet me një nga ndërfaqet më intuitive dhe më të thjeshta për t’u përdorur.
 • Luno është një shërbim i sigurt me një funksionalitet portofoli që mund ta konfiguroni nëpërmjet aplikacionit për Android dhe iOS. Pasi të instalohet, mund të ndiqni udhëzimet për të regjistruar portofolin tuaj Luno, zgjidhni mënyrën tuaj të preferuar të pagesës për të shtuar para në portofolin tuaj dhe të filloni të shijoni të gjitha veçoritë.
 • Trust Wallet ofron një shërbim crypto per portofol në dispozicion në Android dhe IOS/iPadOS ajo mund të aktivizohet direkt nga app dhe ka në favor të saj regjistrimin me verifikimin e thjeshtuar te identitetit, e cila ju lejon te filloni blerjen e valutes menjëherë.
 • DeFi Wallet eshte portofoli i shërbimit të mirënjohur Crypto.com ku mund të regjistroheni nga aplikacioni DeFi Wallet për Android dhe iOS. Siguron një përvojë të thjeshtë përdoruesi, me një dizajn të aksesueshëm dhe funksionalitet fleksibël të pranimit dhe dërgimit të monedhës, me shpejtësinë që dëshironi, me të gjitha shërbimet e mbrojtjes dhe rezervimit që ju nevojiten për të mbajtur paratë tuaja të sigurta.

Portofolet/wallet me te mire per kriptovalute Bitcoin: Hardware

Nese nuk ndiheni plotësisht të sigurt për ruajtjen e kriptomonedhës tuaj në internet, një portofol i ftohtë/cold wallet, vetëm ose që do të përdoret së bashku me nje software, mund të jetë më i përshtatshëm për nevojat tuaja. Pajisjet që do t’ju prezantoj në këtë kapitull janë të ngjashme me USB-të e zakonshme, ato ruajnë çelësat privatë jashtë linje/offline dhe mund të lidhen me kompjuter dhe telefona inteligjentë për të kryer transaksione. Megjithatë kini kujdes: sulmet fizike si ngacmimet dhe vjedhjet, si dhe humbja, mbeten ende një rrezik. Me këtë të sqaruar, më lejoni t’ju tregoj për disa hardware qe perdoren si portofolet/wallet me te mire per kriptovalute si Bitcoin etj.

Ledger Nano S

Portofolet / Wallet me te mire per kriptovalute Bitcoin

Ledger Nano S është nje portofol shume i mire dhe ju lejon të ruani Bitcoin, Ethereum, Dash, Ripple, të menaxhoni deri në 26 monedha dixhitale dhe më shumë se 1500 token, të gjitha nga një pajisje shumë e vogël (vetëm 98 x 18 x 9 mm), lehtësisht e transportueshme kudo. Një trup alumini mbron ekranin OLED i cili, së bashku me dy butona që mund të përdoren për konfigurimin e parë dhe për menaxhimin e aseteve kripto, lejon një ndërveprim intuitiv për të filluar menaxhimin e kriptomonedhave.

E pajtueshme me sistemet operative Windows, macOS dhe Linux dhe me telefonat inteligjentë Android, mund të lidhet lehtësisht me një kompjuter duke përdorur një kabllo USB për të vazhduar me konfigurimin e aplikacionit Ledger Live të instaluar tashmë Brenda saj. Për personalizim më të madh të operacioneve dhe integrimin e kriptovalutave të shumta, ju lejon të instaloni deri në 6-8 aplikacione në të njëjtën kohë.

Trezor One

Trezor One ishte portofoli i parë harduer i disponueshëm për publikun, i lëshuar nga SatoshiLab. Eshtë një pajisje e vogël që ofron algoritme kriptografike gjithmonë të përditësuara për të lejuar ruajtjen afatgjatë të aseteve tuaja Bitcoin, Dash, Litecoin Zcash dhe Ethereum. Është prej plastike, me një dizajn më pak të sofistikuar se kuletat e tjera, por ka një prakticitet të madh në anën e saj që e bën atë më të përshtatshëm për investitorët më pak me përvojë.

Një ekran OLED ju lejon të shikoni menutë, të cilat mund të lundrohen vetëm me dy butona. Është e nevojshme të ndërveproni me pajisjen fizike vetëm gjatë konfigurimit të përdorimit të parë dhe për autorizimin e akseseve dhe konfirmimin përfundimtar të transaksioneve dhe pagesave. Shumica e operacioneve të lejuara nga portofoli kryhen përmes softuerit Trezor Bridge. Si një pajisje USB, Trezor One mund të lidhet lehtësisht me kompjuterë me sisteme operative Windows, macOS dhe Linux. Për më tepër, nuk kërkon instalimin e aplikacioneve të shumta për ruajtjen dhe menaxhimin e shumë kriptomonedhave të ndryshme, duke unifikuar të gjitha operacionet në softuerin Trezor Bridge për të thjeshtuar shumë ndërveprimin me asetet tuaja.

KeepKey

Portofoli i kriptomonedhës KeepKey është me përmasa (30 x 93.5 x 12.2 mm), por ka një dizajn modern dhe elegant. Ai përmban një ekran OLED të mbrojtur nga një kuti polikarbonati, ndërsa pjesa e pasme është prej alumini. Ai ka një çelës të vetëm, të pozicionuar në krye të pajisjes, i cili përdoret për konfirmimin ose anulimin e transaksioneve: në fakt është funksional vetëm nëse lidhet me aplikacionin special KeepKey për shfletuesin Google Chrome dhe është i pajtueshëm me funksionimin Windows dhe macOS sistemet dhe Linux si dhe telefonat inteligjentë Android.

Nëpërmjet aplikacionit, KeepKey ju lejon të menaxhoni njëkohësisht monedha të shumta dixhitale me një nivel të lartë mbrojtjeje kundër sulmeve dhe malware, falë gjenerimit të çelësave të aksesit të sigurt, të ruajtur në pajisje. Ai mbështet burimet Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, DASH, Dogecoin, Ethereum, Litecoin dhe ERC-20 dhe gjithashtu lejon kalimin e qetë nga një monedhë në tjetrën falë funksionit Shapeshift.

SecuX V20

Portofoli hardware SecuX V20 ofron një paketë të plotë për menaxhimin e sigurt të aseteve kripto. Është i mbrojtur me kujdes, falë një sigurie që tregon çdo përpjekje për të hequr etiketën e sigurisë dhe garanton integritetin e pajisjes. Për më tepër, ai është i pajisur me një element sigurie CC EAL 5+ për të mbajtur çelësat e aksesit të mbrojtur. Ndryshe nga portofolet e tjera të kriptomonedhave, ai është i pajisur me një ekran me prekje me ngjyra me definicion të lartë 2,8 inç, i cili ju lejon të ndërveproni me pajisjen lehtësisht: ndërfaqja është e thjeshtë dhe intuitive për të siguruar një diferencë të gabimit minimal gjatë trajtimit të kriptomonedhës.

SecuX V20 mund të lidhet me pajisje të tjera nëpërmjet kabllit USB ose Bluetooth: është i pajtueshëm me kompjuterët Windows, Mac ose Linux (nëpërmjet shfletuesit Google Chrome) dhe pajisjet mobile Android (me sistem operativ Android 8.1 ose më vonë) dhe iOS/iPadOS, gjithashtu nëpërmjet aplikacionit të duhur SecuX të disponueshëm në Play Store dhe App Store. Ai mbështet Bitcon, Ethereum, XRP, Ripple, Litecoin, Bitcoin Cash, Digibyte, Dash, Binance, Dogecoin, GRS, Stellar Lumens.