Programe qe te ndryshosh adresen IP

Nese doni te vizitoni nje faqe ne internet por nuk mund te shikoni permbajtjen sepse nuk eshte realizuar per shtetin tuaj, atehere ky eshte nje problem qe zgjidhet me programe qe te ndryshosh adresen IP.

Adresa IP, paraqet një numer, që ju lejon për të identifikuar në mënyrë unike të gjitha pajisjet e lidhura në një rrjet. Mund të jetë i jashtëm (i cili në mënyrë unike identifikon një lidhje) ose i brendshëm (ai qe modemi u cakton pajisjeve) si dhe statik (i cili nuk ndryshon kurrë) ose dinamik (i cili modifikohet në secilën lidhje).

Te perdoresh programe qe të ndryshosh adresen IP mund të jetë e dobishme për të ndryshuar adresën e jashtme, qoftë statike apo dinamike, për të “maskuar” identitetin e dikujt në internet dhe për të mashtruar faqet e Internetit, duke i bërë ata të besojnë se ata janë përdorues të ndryshëm ose se jetojnë në vende të tjera dhe jo ato nga te cilet fillon lidhja. Në këtë mënyrë, është e mundur të anashkalohen kufizime që disa shërbime dhe faqe interneti zbatojnë për përmbajtjen e ofruar për publikun. 

Permbajtja

 

TOR Browser (Windows/macOS/Linux)

Tor Browser është nje nder ato programe qe lejon te ndryshosh adresen IP, sepse përmban një version të modifikuar të shfletuesit Mozilla Firefox të pajisur me sistemin e fshehjes se identitetit në internet. TOR ben qe lidhja te kaloj përmes nyjeve të ndryshme nëpër botë. Prandaj, ky sistem e bën praktikisht të pamundur që përdoruesi të njihet në Internet.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nuk kërkon instalime në mënyrë që të funksionojë. Pasi ta shkarkoni, thjesht fillojeni atë përmes ikonës së tij dhe klikoni në butonin Lidhu/Connetti. Versioni i modifikuar i Firefox do të fillojë automatikisht për të filluar shfletimin në mënyrë anonime. Një klikim është gjithashtu i mjaftueshëm për të mbyllur sesionin e mbrojtur të shfletimit.

Për t’u lidhur me faqen në internet përmes së cilës mund të shkarkoni menjëherë Shfletuesin TOR dhe të shkarkoni programin në kompjuterin tuaj, klikoni këtu.

Hide.me (Windows/macOS)

Një tjetër nder ato programe qe te ndryshosh adresen IP qe dua të sugjeroj është Hide.me. Eshtë në dispozicion për Windows dhe Mac (si dhe për Android dhe iOS në formën e një aplikacioni të veçantë).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse jeni të interesuar për këtë program, unë ju sugjeroj të provoni versionin falas (i cili ka disa kufizime), në mënyrë që të vlerësoni nëse do të blini versionin me pagesë që është më afër nevojave tuaja.

Ajo gjithashtu ofron një panel për konfigurimin e cilësimeve më të përparuara, të mbushura me cilësime, përfshirë mundësinë e zgjedhjes së protokollit VPN për t’u përdorur dhe vendosjen e serverave DNS.

Për t’u lidhur me faqen në internet përmes së cilës mund të shkarkoni menjëherë Hide.me në kompjuterin tuaj, klikoni këtu.

TunnelBear (Windows/macOS)

Duke shfaqur një ndërfaqe jashtëzakonisht të rregullt dhe të bukur, TunnelBear është një nga ato programe qe te ndryshosh adresen IP, i disponueshëm për Windows dhe macOS. Në fakt, thjesht shkarkoni programin dhe instaloni atë. Pasi të keni filluar, thjesht aktivizoni levën në ON dhe zgjidhni vendin nga do të lidheni nga harta.

Eshtë një program i thjeshtë në përdorimin e tij, i cili ju lejon të maskoni adresën tuaj në internet me një IP të SHBA, Britanisë dhe vendeve të tjera, me një klikim të thjeshtë. Eshtë i disponueshëm në versione të ndryshme, ai falas kufizon trafikun mujor në 500 MB. Eshtë gjithashtu në dispozicion si një shtesë për Chrome dhe Opera dhe si një aplikacion për Android dhe iOS.

Për t’u lidhur me faqen në Internet përmes së cilës te bëni menjëherë shkarkimin e TunnlerBear ne kompjuter, klikoni këtu.

CyberGhost (Windows/macOS)

CyberGhost është një tjetër shërbim VPN që është i përdorshëm në formën e softuerit të disponueshëm për Windows dhe macOS dhe Linux. Eshtë gjithashtu i disponueshëm për smartphone dhe tabletë Android dhe iOS përmes një aplikacioni të veçantë.

Ky shërbim është i thjeshtë dhe i përshtatshëm për t’u përdorur. Në fakt, ju nuk keni nevojë të mbështesni konfigurime të komplikuara për të qenë në gjendje t’i përdorni ato: thjesht filloni softuerin dhe shtypni një buton për të filluar shfletimin në internet me një tjetër IP.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Shërbimi është në dispozicion si falas ashtu edhe për një tarifë. Në të gjitha rastet, banda e pakufizuar dhe trafiku i pakufizuar janë të garantuara. Shërbimi gjithashtu mbështet enkriptimin AES 256-BIT dhe një sistem anti-gjurmë gishtash.

Tani lidhuni me faqen në Internet ku menjëherë mund të shkarkoni CyberGhost në kompjuterin tuaj duke klikuar këtu.

Hotspot Shield (Windows/macOS)

Një program tjetër për të cilin dua t’ju tregoj në lidhje me kategorinë me programe qe te ndryshosh adresen IP është Hotspot Shield, i cili mbetet një nga zgjidhjet më të vlefshme dhe të besueshme për të mbrojtur lidhjen tuaj të Internetit, duke maskuar adresën IP të kompjuterit tuaj.

Ky program ju lejon të anashkaloni kufizimet gjeografike, por në versionin e tij falas nuk ju lejon të shfletoni me shpejtësi shumë të lartë dhe adresa IP “alternative” që është caktuar mund të jetë vetëm SH.B.A. Fatkeqësisht duhet thënë se, nga ana tjetër, ajo paraqet disa reklama invazive gjatë lundrimit, por ofron një numërues praktik që tregon qartë sasinë e të dhënave të shkëmbyera.

Për t’u lidhur me faqen në internet përmes së cilës shkarkoni Hotspot Shield menjëherë në kompjuterin tuaj, klikoni këtu.

proXPN (Windows/macOS)

Në një artikull mbushur programe qe te ndyshosh adresen IP, është gjithashtu e nevojshme të flitet për proXPN. Në fakt, kjo është një zgjidhje e shkëlqyeshme falas dhe pa ndonjë konfigurim të komplikuar që duhet të kryhet, e cila lejon të gjithë përdoruesit që kanë një pajisje me një sistem operativ Windows ose macOS të shfletojnë rrjetin në siguri të plotë, duke përdorur një IP të maskuar.

Eshtë gjithashtu i disponueshëm si një aplikacion që mund të shkarkohet në pajisje mobile që përdorin iOS ose Android.

Versioni bazë i shërbimit parashikon përdorimin e adresave IP të SHBA (në krahasim me atë me pagesë ku mund të zgjidhni vendin e IP) dhe kufizimin e shpejtësisë së shfletimit në 100 kbps. Për të filluar përdorimin e tij, thjesht regjistrohuni falas në faqen e internetit të programit dhe klikoni Lidhu/Connect.

Nëse dëshironi të lidheni me faqen në Internet përmes së cilës mund të shkarkoni menjëherë proXPN dhe më pas të shkarkoni programin në kompjuterin tuaj, klikoni këtu.

SafeIP (Windows)

SafeIP është një softuer i vogël që pasi të instalohet, ju lejon të zgjidhni se si të ndryshoni adresën IP, madje ju lejon të zgjidhni një vend nga ato që janë në dispozicion në listë.

Po flas për këtë në këtë sepse është shumë i lehtë për tu përdorur, është i disponueshëm në italisht dhe ju lejon të zgjidhni një adresë IP tjetër nga ajo e caktuar automatikisht.

Eshtë i disponueshëm vetëm për Windows dhe është falas, por përfundimisht është e mundur të regjistroheni në një plan të paguar përmes të cilit mund të përdorni veçori shtesë si në rastin e opsionit që ju lejon të aktivizoni mbrojtjen Wi-Fi.

Për t’u lidhur me faqen në internet ku mund të shkarkoni menjëherë SafeIP dhe të shkarkoni programin në kompjuterin tuaj, klikoni këtu.

Hidester (Online)

Ne listen me programe qe te ndryshosh adresn IP duhet futur edhe Hidester. Në këtë rast është një shërbim Proxy Web që ju lejon të ndryshoni adresën IP me atë të një vendi të huaj, duke vepruar direkt nga çdo shfletues dhe nga të gjitha sistemet kryesore operative.

Në versionin e tij bazë është falas dhe ju lejon të zgjidhni midis një serveri amerikan ose një evropian. Ai gjithashtu ka një version të paguar që, me çmime që fillojnë nga 4.20 € në muaj, ju lejon të merrni një VPN për 12 muaj, duke shkarkuar client e duhur për Windows, macOS ose Linux dhe duke qenë në gjendje ta përdorni atë gjithashtu në Android dhe iOS.

Eshtë e qartë, pasi që ky është një shërbim proxy i arritshëm nga Webi, shfletimi mund të jetë më i ngadaltë se normalisht. Nëse dëshironi ta përdorni lidhuni me faqen e saj të internetit , zgjidhni serverin me të cilin dëshironi të lidheni, duke përdorur menunë e duhur zbritëse, shtypni URL-në për të vizituar në fushën e tekstit në qendër të ekranit dhe klikoni në butonin Shfletoni në mënyrë anonime/Naviga anonimo.

Proxy Site (Online)

Nese lista me programe qe te ndryshosh adresen IP, te mësipërme nuk kanë qenë në gjendje për të tërhequr në mënyrë të veçantë vëmendjen tuaj, sepse nuk doni ose nuk mund të instaloni software të ri në kompjuterin tuaj, pa problem sepse kam një zgjidhje për këtë: Proxy Site.

Në këtë rast specifik nuk është një program kompjuterik “i zakonshëm” por një mjet në internet, i përdorshëm nga çdo shfletues që nuk ka pse të pësojë asnjë lloj konfigurimi.

Ky mjet uebi, në versionin e tij falas, ju lejon të zëvendësoni përkohësisht IP-në tuaj me një nga shumë servera evropianë ose amerikanë. Duke u pajtuar në një plan Premium, ju mund të përdorni opsionet e përparuara që ju lejojnë të përdorni faqet e internetit që dëshironi përmes një serveri të dedikuar VPN. Megjithatë, çmimet nuk janë ndër më të lartat në këtë kategori.

Nëse dëshironi të vlerësoni përdorimin e këtij mjeti dhe nëse doni të lidheni me faqen në Internet përmes së cilës menjëherë mund të filloni të përdorni Proxy Site, klikoni këtu.