App qe te ndihmojne te flesh gjume

App qe te ndihmojne te flesh gjume

Ne kete udhezues do ju flasim per aplikacione – app qe te ndihmojne te flesh gjume. Ne fakt ka shume njerez qe e kane te veshtire qe ti zere gjumi edhe pse rrine shtrire ne krevat. Ky problem mund te lindi nga arsye te dryshme, si stresi gjate dites apo qofte edhe nje jastek ose dyshek jo shume i pershtatshem per trupin. Megjithate duke perdorur disa aplikacione per telefon, të zhvilluara për të nxitur relaksimin dhe gjumin, ju mund te filloni te flini serish duke e rregulluar orarin. Gjeni gjithcka me poshte.

Permbajtja

App qe te ndihmojne te flesh gjume

Në ditët e sotme, falë përparimit teknologjik, janë bërë të disponueshme shumë alternativa midis aplikacioneve që mund të ndihmojnë në permiresimin e gjumit. Në fakt, këto app qe te ndihmojne te flesh gjume kanë funksione të ndryshme, por përgjithësisht pothuajse në të gjitha ekziston mundësia e degjimit së tingujve atmosferikë ose melodive relaksuese që mund të nxisin gjumë dhe për këtë arsye rrisin shanset për të rënë në gjumë me pak përpjekje. 

Better Sleep (Android/iPhone/iPadOS)

App qe te ndihmojne te flesh gjume

Aplikacioni Better Sleep i plotëson pritshmëritë, duke e lënë përdoruesin të zhytet në një atmosferë me tone të buta, të afta për të ngjallur relaksim.

Është një aplikacion falas dhe mund ta shkarkoni nga Play Store per paisjet Android ose nga App Store per iPhone/iPadOS. Tani gjithçka që duhet të bëni është të shtypni ikonën e tij dhe ta nisni atë. Kështu do të futesh në ekranin bazë, i cili me ngjyrat e tij të buta dhe duke riprodhuar një melodi relaksuese që në fillim, është krijuar për të mos shqetësuar sytë dhe për të mësuar dëgjimin me tinguj të butë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pas fillimit, trokitni lehtë mbi Fillo/Inizia/Start dhe Avanti/Next, derisa të lexoni rregulloren dhe rrëshqitni djathtas. Aplikacioni do t’ju kërkojë disa informacione, disa prej të cilave, siç është emri, mund t’i kapërceni duke shtypur Kapërce/Skip lart djathtas, ndersa disa lidhen me problemet tuaja të gjumit. Më pas zgjidhni përgjigjet që i konsideroni më të përshtatshme dhe trokitni lehtë mbi Vazhdo/Continua.

Ju gjithashtu mund të vendosni të krijoni një llogari, e cila nuk është e nevojshme për përdorimin e aplikacionit, duke u regjistruar me një e-mail të ri dhe duke futur fjalëkalimin ose duke u lidhur direkt nga Facebook ose përmes llogarisë Google/Gmail.

Nëpërmjet ekranit kryesor kryesor mund të përdorni seksione të tjera të ndryshme. Në seksionin Tingujt/Suoni (ikona e notës muzikore në pjesën e poshtme majtas) mund të krijoni melodinë tuaj për t’u çlodhur duke filluar të përzieni tinguj të ndryshëm dhe muzikë për të marrë një kolonë zanore unike, por mbi të gjitha të përshtatur për ju. Për shembull, mund të përzieni tinguj të tillë si oqeani, erërat, një zjarr së bashku me kompozime dhe harmoni relaksuese të paracaktuara dhe t’i lini të luajnë ndërsa përpiqeni të bini në gjumë, thjesht duke trokitur mbi ikonat individuale të tingullit ose melodisë. 

Në fund do të shfaqet një shirit gati për t’ju informuar se sa tinguj ose melodi jeni duke përzier. Për të ndaluar riprodhimin, prekni simbolin e pushimit, në të djathtë. Për të qenë në gjendje të hiqni tingujt, trokitni lehtë mbi ikonën e shigjetës drejtuar lart në të majtë të shiritit. Nga ekrani i ri mund të shtoni një kohëmatës riprodhimi, të rregulloni volumin e tingujve të ndryshëm ose t’i hiqni duke shtypur x në anë.

Seksioni Te flesh/Dormire në të cilin mund të qaseni duke trokitur në ikonën e mikrofonit në qendër, do t’ju lejojë të regjistroni gjumin tuaj për të kuptuar zakonet tuaja. Për ta përdorur atë, do t’ju duhet të aktivizoni mikrofonin dhe të vendosni orën e alarmit të aplikacionit. 

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në këtë pikë, gjithçka që duhet të bëni është të dëgjoni përzierjen tuaj të preferuar të muzikës relaksuese dhe ta mbani celularin pranë shtratit ndërsa flini për të monitoruar gjumin tuaj. Do t’ju duhet ta mbani në këtë mënyrë dhe më pas të flini për të paktën 30 minuta për të regjistruar rezultatet. Kur zgjoheni, trokitni lehtë mbi Ndalo regjistrimin/Ferma registrazione.

Rezultatet e gjumit tuaj do të raportohen në seksionin Ditari/Diario. Në lidhje me këtë seksion, duhet të theksohet se për të marrë këshilla të përshtatshme për ciklin e gjumit dhe rrjedhimisht në lidhje me seancat personale të gjumit, do të duhet të abonoheni një abonim prej 59,99 euro në vit (4,99 euro në muaj) me një provë 7-ditore falas, pasi është një funksion Premium.

White Noise (Android)

App qe te ndihmojne te flesh gjume

Ndër aplikacionet e tjera qe te ndihmojne te flesh gjume eshte White Noise. Ai përmban një sërë tingujsh të zakonshëm që stimulojnë gjumin dhe që për këtë arsye janë të përshtatshme edhe për femijet, si dhe për një të rritur. Në këtë rast kemi të bëjmë me një aplikacion që mund të përdoret nga paisjet Android dhe të cilin mund ta shkarkoni nga Play Store.

Pasi aplikacioni të jetë shkarkuar dhe hapur, ekrani i butë do t’ju tregojë kategorinë e tingujve të listuar në atë seksion specifik në krye, të cilin mund ta ndryshoni duke shtypur shigjetën djathtas ose majtas, duke ndërruar kështu llojin e tingujve që mund të gjeni. Në fakt, në kategorinë e qytetit/City, për shembull, do të mund të gjeni tinguj përkatës si trafiku, metroja, lavatriçe, ndërsa në kategorinë Natyrore/Natural tinguj si era, zogjtë, zjarri, cikada ose, përsëri, në kategoria e ujit/Water do te jete zhurma e shiut, bubullima, stuhi etj.

Prekni ikonën e tingullit që ju intereson ta dëgjoni. Mund të prekni gjithashtu një tingull tjetër për t’u bashkuar dhe për ta përzier me atë të mëparshëm. Nëse ndonjë tingull nuk ju bind, mund ta hiqni atë nga përzierja duke trokitur përsëri ikonën e tij.

Në shiritin më poshtë, pasi të ketë filluar riprodhimi i një tingulli, mund ta vendosni kohëmatësin duke prekur ikonën e kronometrit dhe më pas duke vendosur kohëzgjatjen e kohëmatësit ose të ndaloni riprodhimin duke shtypur butonin e pushimit. Në vend të kësaj, me anë të ikonës së llambës së dritës, mund të filloni ekranin me ngjyra, një funksion që do të riprodhojë një sërë gradientësh me ngjyra për t’i mësuar sytë tuaj me tonet e buta.

Disa tinguj janë të rezervuar për versionin Premium (tingujt me ikonën e kycit) dhe mund të zhbllokohen duke u abonuar për 2,19 euro në javë me një provë 3-ditore falas.

App te tjera qe te ndihmojne te flesh gjume

App qe te ndihmojne te flesh gjume

Ne fakt ka shumë aplikacione – app qe te ndihmojne te flesh gjume falas që mund t’i shkarkoni për të marrë tinguj relaksues që mund t’ju ndihmojnë. Për këtë arsye, me poshte do gjeni disa aplikacione të tjera nëse ato të përshkruara më parë nuk kanë arritur t’ju bindin plotësisht. 

  • Atmosphere (Android/iPhone/iPadOS): Kategoritë e tingujve relaksues të atmosferës janë kaq të shumta, dhe si rezultat, me sa më shumë që mund të përzieni dhe kombinoni, keni mundësinë të krijoni një sfond të personalizuar që i përshtatet në mënyrë të përkryer nevojave tuaja. Aplikacioni, i cili është i disponueshëm në të gjitha platformat, është në fakt ideal për ata që kanë nevojë për tinguj relaksues. Gjithçka që duhet të bëni është të shkarkoni aplikacionin dhe ta hapni atë, prej andej mund të kaloni midis kategorive të ndryshme duke shtypur thjesht ikonat rrethore në shiritin e poshtëm. Pasi të gjeni tingujt që ju përshtaten, prekni ikonën rrethore të atyre që preferoni t’i shtoni. Për t’i ç’zgjedhur, trokitni sërish të njëjtën ikonë.
  • Zhurma e bardhë/White Noise (iPhone/iPadOS): tinguj të pastër dhe të thjeshtë për të stimuluar gjumin. Sapo të hapni White Noise do të gjendeni përballë një liste tingujsh dhe zhurmash që do t’ju bëjnë të mbyllni sytë duke lënë anash shqetësimet tuaja. Nëse jeni duke kërkuar për aplikacione gjumi për iPhone-in tuaj, ai mund të jetë padyshim për ju. Gjithashtu në këtë rast përdorimi është i thjeshtë dhe intuitiv, në fakt thjesht do t’ju duhet të prekni tingullin që dëshironi të dëgjoni për ta luajtur ose mbi simbolin e pauzës për ta ndaluar atë. Versioni premium që jep akses në përmbajtje të reja çdo javë dhe ju lejon të luani tinguj vazhdimisht për 59,99 euro viti me mundësinë e ndarjes së versionit me 5 anëtarë të familjes, ose thjesht për 42,99 euro në vit ose alternativisht për 5,99 euro në muaj pas një prove falas 7-ditore.

App qe te ndihmojne te flesh gjume: Apple Watch

Nese keni zgjedhur prakticitetin e një Apple Watch dhe midis shërbimeve, keni vendosur të shtoni disa aplikacione që mund t’ju ndihmojnë të monitoroni gjumin tuaj, atehere ketu do ju tregoj disa mundësi që mund t’ju ndihmojne me gjumin.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web
  • AutoSleep: Tracker for Watch: në këtë rast po ju drejtoj tek një aplikacion i gjithanshëm i gjurmimit të gjumit. Kjo përfshin, monitorimin e faktorëve të tjerë si temperatura e trupit, zhurma, kur dritat fiken dhe aftësinë për të rikthyer një grafik gjumi shumë të saktë dhe rekomandime të përshtatura për kohën e gjumit në varësi të zakoneve tuaja. Për më tepër, është në gjendje të tregojë ritmin e frymëmarrjes, nivelin e stresit fizik dhe mendor ose të llogarisë oksigjenin në gjak gjatë gjumit, duke vlerësuar cilësinë e përgjithshme të këtij të fundit me reagimet e duhura ditën e nesërme. Me pak fjalë, nëse keni nevojë për një aplikacion që mund të monitorojë plotësisht situatën tuaj gjatë gjumit, ky është ai për ju.
  • Cikli i gjumit/Sleep Cycle: Ky është një aplikacion i shkëlqyer për gjurmimin e cikleve tuaja të gjumit. Lajmi i mirë është se mund ta merrni lehtësisht në Apple Watch. Në fakt, ky aplikacion shkon dorë për dore me pajisjet iPhone/iPadOS pasi do t’ju duhet të paktën një iPhone për të shfrytëzuar plotësisht potencialin e tij. Versioni i tij Premium kushton rreth 27 euro në vit (29,99 dollarë).
  • Jastëk/Pillow: falë këtij aplikacioni, monitorimi i gjumit tuaj do të jetë shumë i thjeshtë. Pasi të keni marrë app, thjesht rrëshqitni djathtas pas një seance gjumi për të marrë grafikun përmes të cilit mund të shikoni të dhënat e fazave të gjumit të mirë, fazën REM ose fazat në të cilat gjumi juaj ishte më i shqetësuar. Gjithashtu me këtë aplikacion mund të programoni një orë alarmi inteligjente ose të krahasoni të dhënat e seancave përkatëse të gjumit. Mos u shqetësoni, nuk do t’ju duhet asgjë tjetër përveç Apple Watch tuaj për ta bërë atë të funksionojë. Jastëku ka një version Premium për 4.99 euro.