Sherbimet me te mira Cloud

Nese beni shume fotografi dhe memoria e telefonit nuk mjafton, atehere mund t’ju drejtoheni sherbimeve cloud per te ruajtur te dhenat tuaja ne internet. Ato ju ndihmojne edhe ne rastin kur telefoni juaj mund te mos funksionoj, sepse te dhenat qe keni ngaruar ne cloud nuk fshihen dhe mund ti rimerrni serish kur te deshironi. Ne kete udhezues do te flasim per sherbimet me te mira cloud qe ekzistojne aktualisht ne internet. Gjeni gjithcka me poshte.

Permbajtja

Sherbimet me te mira cloud: Google Drive

Sherbimet me te mira Cloud

Nje nga sherbimet me te mira cloud qe dua t’ju flas është Google Drive. Ai eshte një nga më të famshmit dhe më të njohurit sepse ofrohet nga Google.

Duhet të dini se Google Drive ofron disa hapësira ruajtjeje; më i njohuri është plotësisht falas dhe ofron mundësinë e marrjes së 15 GB hapësirë ne cloud.

Përndryshe, ekziston mundësia e blerjes së abonimit Google One, qe fillojnë nga një minimum prej 100 GB hapësirë ​​në internet, me një kosto prej 1.99 euro/muaj, deri në mundësinë e marrjes së 2TB hapësirë ​​në cloud, me një kosto prej 9.99 euro/muaj

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Vini re se hapesira e ruajtjes ne Google Drive përdoret nga Google Photos dhe Gmail. Prandaj, duke blerë një abonim në Google One, ju do të zgjeroni të njëjtën hapësirë ​​që përdoret për të gjitha shërbimet e Google. Duke pasur parasysh kete, Google Drive mund të konsiderohet cloud më i mirë për fotografi dhe video, gjithashtu falë mjeteve zyrtare të rezervimit dhe sinkronizimit të disponueshëm për shkarkim në kompjuter, smartphone dhe tableta.

Një karakteristike tjeter e Google Drive është prania e mjeteve të shumta shtesë për krijimin dhe shkëmbimin e dokumenteve në internet dhe aftësinë për të shkarkuar app e quajtur Google Drive, për të pasur gjithmonë një kopje rezervë/backup të skedarëve të disponueshëm në paisjen tuaj. Gjeni me shume informacione ne udhezuesin tim: si funksionon Google Drive.

Google Drive është gjithashtu i disponueshëm përmes një aplikacioni që mund të shkarkohet falas në Android dhe iOS/iPadOS. Google Drive është konfiguruar si cloud me i mirë për Android, falë integrimit të këtij shërbimi në shumicën e pajisjeve me sistemin operativ.

Sherbimet me te mira cloud: Dropbox

Sherbimet me te mira Cloud

Nje tjeter nga sherbimet me te mira cloud per te ruajtur te dhenat në internet eshte Dropbox, edhe pse duhet të keni parasysh faktin se ofron vetëm 2 GB hapësirë ​​falas kur krijoni një llogari.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nga ana tjetër, planet e abonimit të tij janë te projektuara për të përmbushur nevoja të ndryshme: për përdoruesit individualë që kanë nevojë për më shumë hapësirë ​​ruajtëse, ekziston një abonim në versionin Plus i cili ofron 2 TB hapësirë me cmim 11.99 euro me faturim mujor ose 119.88 euro duke paguar paraprakisht të gjithë vitin.

Sidoqoftë, objektivi i preferuar i Dropbox duket të jetë ai i ndermarjeve.

  • Dropbox Professional: ofron mundësinë e marrjes së 3 TB hapësirë ​​në cloud me një kosto prej 19.99 euro/muaj ose 199 euro/vit. Sidoqoftë, çmimet e treguara i referohen mundësisë së përdorimit të abonimit vetëm për një përdorues.
  • Dropbox Standard: me këtë abonim hapësira e ruajtjes rritet në 5 TB hapësirë ​​në cloud me një kosto prej 12 euro/përdorues/muaj ose 120 euro/përdorues/vit. Sidoqoftë, është e nevojshme të blini një abonim për një minimum prej 3 përdoruesish.
  • Dropbox Advanced: me këtë abonim hapësira e ruajtjes është e pakufizuar me një kosto prej 18 euro/përdorues/muaj ose 180 euro/përdorues/vit. Abonimi mund të blihet për një minimum prej 3 përdoruesish.
  • Drobox Enterprise: Kompanitë që synojnë të përdorin Dropbox në një mënyrë krejtësisht të pakufizuar, u kërkohet të kontaktojnë mbështetjen e klientit për informacion të detajuar të çmimeve për këtë abonim.

Ndër tiparet më të spikatura të Dropbox është prania e një ndërfaqeje minimale dhe thelbësore të përdoruesit e cila është e lehtë për t’u përdorur. Gjithashtu për të mos harruar bashkëpunimin dhe mjetet e produktivitetit, përfshirë Dropbox Paper, një mjet për të shkruar në internet.

Për të hyrë në skedarët tuaj gjithashtu përmes smartphone ose tablet ose për të sinkronizuar të dhënat në PC tuaj, Dropbox është i disponueshëm si një aplikacion falas për Android dhe paisje iOS/iPadOS ose me client desktop. Nëse doni të dini më shumë rreth Dropbox, lexoni udhezuesin tim: si funksionon Dropbox.

Sherbimet me te mira cloud: OneDrive

Sherbimet me te mira Cloud

Duke vazhduar të flasim për shërbimet më të mira cloud, është koha për të folur rreth OneDrive, ose shërbimit të ruajtjes së cloud të Microsoft. Duke u regjistruar për një llogari falas, ju merrni vetëm 5 GB hapësirë ​​ruajtëse, por ekziston mundësia e zgjerimit të shërbimit duke u abonuar në një plan të paguar.

Çmimet për abonimin e Microsoft 365 për individët fillojnë nga 7 euro/muaj ose 69 euro/vit dhe ju lejojnë të merrni 1 TB hapësirë ​​ruajtëse. Nëse hapësira ende nuk është e mjaftueshme, me çmimin 10 euro/muaj ose 99 euro/vit, është e mundur që të keni deri në 6 TB hapësirë ​​në internet për ruajtjen e skedarëve (1 TB për secilin përdorues).

Megjithëse çmimet ndoshta nuk janë aq të lira për individët, ekziston fleksibiliteti i dhënë nga mundësia e qasjes në to edhe përmes një abonimi mujor. Eshtë gjithashtu interesante të theksohet se të dy abonimet e OneDrive përfshijnë versionin e plotë të Microsoft Office, duke qenë kështu në gjendje të marrin të gjitha mjetet si (WordExcelPowerPoint dhe Outlook), por edhe minuta bisedash në Skype.

Për individët, rekomandohet abonimi 100 GB OneDrive, pasi kostoja është shumë më e arritshme: 2 euro në muaj për të pasur një hapësirë ​​të konsiderueshme ruajtjeje në cloud. Sidoqoftë, grupi i produkteve të Microsoft Office nuk përfshihet në këtë plan të veçantë abonimi.

Duke u integruar me mjetet e paketes Office, OneDrive është cloud më i mirë i biznesit ku mund të drejtoheni. Duke filluar me 4.20 €/muaj për përdorues, mund të merrni 1 TB hapësirë ​​ruajtëse, si dhe të keni akses në grupin e produkteve të Microsoft për planin më të avancuar me një kosto prej 10.50 €/muaj për përdorues. 

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për më tepër, unë theksoj se OneDrive është gjithashtu ndër cloud më të mira për sigurinë falë mjeteve të vërtetimit me dy faktorë për futjen në cloud, vendosjen e një fjalëkalimi për lidhjet e përbashkëta ose një datë skadimi, përveç të gjitha mjeteve të sigurta të shkëmbimit të të dhënave për kompanitë.

OneDrive është gjithashtu i disponueshëm si një aplikacion falas për shkarkim në pajisjet Android dhe iOS/iPadOS, duke ju lejuar të shihni skedarët në cloud në çdo moment. Nese dëshironi të dini më shumë se si funksionon OneDrive atehere lexoni udhezuesin tim: si funksionon One Drive.

Sherbimet me te mira cloud: iCloud

Sherbimet me te mira Cloud

iCloud është shërbimi i paracaktuar i ruajtjes ne cloud për përdoruesit e Apple dhe është e pamundur të shmangni konsumimin e disa GB hapësirë në dispozicion nëse keni një (ose më shumë se një) pajisje Apple, aq më tepër nëse keni veçanërisht pasion për fotografinë.

Hapësira ICloud përdoret për ruajtjen e fotografive dhe dokumenteve në iCloud; ka gjithashtu shumë aplikacione iOS dhe MacOS që lidhen me kete cloud. Me pak fjalë, rezulton të jetë cloud më e mirë për iPhone dhe për të gjitha pajisjet Apple.

Ata që përdorin shumë pajisjen e tyre Apple do të gjejnë veten pa hapesire ruajtjeje sepse 5 GB te ofruara falas mbarojne shpejt. Së shpejti do jeni të detyruar të zgjidhni nëse do të bleni një plan abonimi ose nëse do të vazhdoni të përdorni iCloud falas, duke liruar memorien me kopje rezervë të jashtme.

Për fat të mirë për ata që duan të përdorin këtë shërbim të ruajtjes në cloud, është e mundur të zgjerohet me çmime mjaft konkurruese.

Në fakt ekzistojnë lloje të ndryshme të abonimeve iCloud +: e para nga të gjitha ju lejon të merrni deri në 50 GB me çmimin prej 0.99 euro/muaj. Përndryshe, ju mund të keni 200 GB hapësirë ​​në internet me çmimin prej 2.99 euro/muaj dhe nëse hapësira ende nuk është e mjaftueshme, ekziston plani që ofron 2 TB hapësirë ​​në cloud me çmimin prej 9.99 euro/muaj.

Plani Apple One është gjithashtu i disponueshëm i cili për 14.95 euro/muaj përfshin 50 GB hapësirë ​​në iCloud, Apple Music, Apple TV + dhe lojëra Apple Arcade. Përndryshe, versioni Family i planit me 200 GB hapësirë ​​iCloud është në dispozicion për 19.95 euro/muaj.

Edhe pse i krijuar kryesisht për përdoruesit e Apple, iCloud është i disponueshëm jo vetëm për iOS, iPadOS dhe macOS, por edhe për kompjuterët Windows me një client të veçantë. Sidoqoftë, nuk është i disponueshëm si aplikacion për Android. 

Amazon Drive

Një zgjidhje tjetër që mund të përdorni për të ruajtur të dhënat tuaja në internet është Amazon Drive. Kjo është ruajtja cloud e Amazon, e cila ofron një hapësirë ​​ruajtëse prej 5 GB. Për klientët Prime, fotot ruhen falas dhe pa kufi, por kufiri prej 5 GB mbetet për të gjitha llojet e tjera të skedarëve (video, dokumente, etj).

Në rast se keni nevojë për hapësirë ​​shtesë për ruajtje, mund të regjistroheni për një abonim duke filluar nga 1.99 €/muaj ose 19.99 €/vit për 100 GB (mund të blini deri në 2TB hapësirë ​​me pagesën mujore). Abonimet vjetore janë gjithashtu në dispozicion duke filluar nga 299.97 € për 3TB.

Amazon Drive është i arritshëm nga Webi, por edhe përmes client të desktopit ose aplikacionit për Android dhe iOS/iPadOS. Aplikacioni Amazon Photos është gjithashtu i disponueshëm, i dobishëm për rezervimin e fotografive dhe videove të celularit/tabletit tuaj, i disponueshëm si në Android ashtu edhe në iOS/iPadOS.

MEGA

Sipas shumë njerëzve, cloudi me i mirë falasMEGA është një shërbim i ruajtjes në cloud i themeluar nga Kim Dotcom, krijuesi i shërbimit të famshëm të ndarjes ne cloud Megaupload (i mbyllur në 2012), i cili ofron 20 GB hapësirë ​​pa asnjë kosto.

Ata që duan të marrin hapësirë ​​shtesë për ruajtje mund të regjistrohen në shërbim: çmimet fillojnë nga 4.99 euro/muaj për 400 GB (1 TB për transferim) deri në 29.99 euro/muaj për 16 TB ruajtje (16 TB për transferim).

Nëse dëshironi të ngarkoni të dhënat tuaja në MEGA, gjithashtu mund të përfitoni nga mjetet e backup dhe sinkronizimit: Desktop MEGA për Windows, macOS dhe Linux dhe aplikacioni MEGA për Android dhe iOS/iPadOS.

Libero Drive

Libero Drive është një hapësirë cloud personale ku mund të ruani dhe ndani skedarët tuaj. Ai përfshin një plan bazë prej 2 GB dhe një plan me pagesë 10 GB. Për ta përdorur atë, duhet të regjistroheni me llogarinë tuaj Libero Mail, të klikoni në skedën Drive në krye dhe pastaj në butonin për të aktivizuar shërbimin.