Si funksionojne hashtaget #

Ju jeni të apasionuar pas botës së rrjeteve sociale dhe keni dëgjuar për hashtaget #, domethënë ato fjalë të theksuara nga simboli hashtag (#) të vendosura si një parashtesë, të afta për t’i bërë ato “etiketa” të afta për të përcaktuar dhe grupuar tema brenda kanaleve sociale. Sidoqoftë, ende nuk është e qartë se si t’i përdorni ato: mos u shqetësoni, ky udhëzues është i duhuri për ju.

Ajo që do të doja të përpiqesha t’ju shpjegoja në rreshtat e ardhshëm është saktësisht se si funksionojnë hashtaget #: prandaj do të keni mundësinë të thelloni detyrën e tyre në Instagram, Facebook dhe platforma të tjera të njohura sociale, për të kuptuar se si t’i përdorni me fitim, të dyja për të gjetur postimet tuaja të ndara për të tjerët, si për të kërkuar përmbajtje të prodhuar nga përdorues të tjerë.

Nuk ka kohë për të humbur! Merrni disa minuta falas, bëhuni rehat dhe lexoni atë që duhet t’ju them: do të zbuloni se përdorimi i hashtags në mënyrën më të përshtatshme, varësisht nga konteksti dhe kanali social, është me të vërtetë shumë i lehtë. Gëzoni leximin tuaj dhe argëtohuni!

Permbajtja

Informacioni paraprak

Para se të kaloj në aspektet praktike do të doja t’ju jepja disa informacione mbi temën për të cilën do të flas, në mënyrë që ju ta zotëroni atë edhe më mirë: le të shohim cfar janë hashtags/hashtaget # dhe si funksionojnë ato.

Epo, hashtag-et janë një lloj i veçantë tag-u (d.m.th. etiketë), të aftë për të grumbulluar tema dhe përmbajtje të sakta, të dobishme për kërkimet e kryera nga përdoruesit në Web.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Hashtagët që përdorni në internet, veçanërisht brenda kontekstit të rrjeteve sociale dhe fjalët identifikohen lehtësisht me një shikim, pasi paraprihet nga simboli grafik hash/cancelletto (#). Përdoruesi i cili dëshiron të krijojë një hashtag, në fakt, do të duhet të shënojë vetëm termat e lidhur me një fushë të përcaktuar të kuptimit me këtë shenjë, të vendosur para tyre.

Hashtag-et janë të dobishëm. Sistemi që ata përfaqësojnë funksionon për të kataloguar temat, kështu që nëse doni të gjeni shpejt të gjithë përmbajtjen në lidhje me një temë brenda një kanali, gjithçka që duhet të bëni është të shtypni hashtag-un përkatës. Intuitivisht, duke i përdorur për postimet tuaja, ju gjithashtu do të lejoni përdoruesit e tjerë t’i lokalizojnë ato më lehtë.

Ju lutemi vini re: kur krijoni një hashtag, në mënyrë që ai të jetë aktiv dhe të funksionojë si një grumbullues i saktë, lejohet të përdorni fjalë të përbëra nga shkronja të alfabetitnumrave dhe nëse dëshironi, të nënvizoni hashtag. Nga ana tjetër, nuk është në rregull të fusësh hapësira ose të përdorësh karaktere speciale.

Ndërsa praktika e përdorimit të hashtags u përhap, të gjitha rrjetet kryesore sociale zhvilluan dhe përmirësuan shërbimin për ta bërë përmbajtjen e përdoruesit të indeksueshëm, deri në transformimin e hashtags në linke të klikueshme.

Gjithashtu, përdorimi i hashtag është bërë një mjet i vërtetë komunikimi duke u perdorur nga institucionet gazetareske duke krijuar topic tendence (shpesh i quajtur trending tema).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

E gjithë kjo gjithashtu ka nxitur një mekanizëm përmes të cilit ne dëshirojmë të fusim hashtags shumë të njohur në postime, ose në titra edhe nëse nuk lidhen me temën në të cilën varet përmbajtja e përbashkët. Kjo është absolutisht e pasaktë, si dhe kundërproduktive: nëse një përdorues i interesuar në një temë identifikon postime pa lidhje, për ata që i vendosin ato në qarkullim do të jetë një reklamë negative dhe për më tepër, përdoruesi mund të mos kthehet kurrë në profilin e tij.

Në përgjithësi, hashtag-et duhet të futen drejtpërdrejt në fjalinë që përbën një postim, për shembull: ” Sot unë do të doja të flisja me ju për # teknologjinë dhe # rrjetet sociale “. Sidoqoftë, ato mund të shtohen në fund, në komentet mbi një postim ose brenda përmbajtjes multimediale, nëse shërbimi e lejon atë.

Me pak fjalë, është një sistem i vërtetë komunikimi, i aftë të lejojë një përdorues të rrisë dukshmërinë e tij në kërkimet e kryera nga të tjerët brenda një kanali. Prandaj duhet të kuptoni se si ta shfrytëzoni sa më shumë këtë “gjuhë”, sipas konteksteve të ndryshme. Kështu që këtu jam gati të ju jap një dorë dhe të shpjegoj se si ta përdorni atë në platformat e ndryshme sociale.

Si funksionojnë hashtaget # në Instagram

Tani që keni kuptuar se çfarë janë hashtags, është koha t’i përdorni ato! Si fillim, unë propozoj që të mësoni se si funksionojnë hashtaget # në Instagram, një nga platformat ku përdoren më shumë.

Instagram, rrjeti i mirënjohur fotografik social në pronësi të Facebook, ju lejon të futni deri në 30 hashtags brenda një mbishkrimi që lidhet me një imazh të publikuar. Padyshim që jo të gjithë duhet të përdoren domosdoshmërisht, por përkundrazi është mirë t’i kushtohet vëmendje rëndësisë së tyre, domethënë marrëdhënies që ata kanë me përmbajtjen e përbashkët (sepse përdoruesit që do të kryejnë një kërkim presin të marrin rezultate të sakta) dhe popullariteti, i cili, në çdo rast, nuk duhet të mbizotërojë kurrë rëndësinë për postin.

Funksionimi i hashtags në Instagram është ai për të cilin u krijuan fillimisht, domethënë grumbullimi i përmbajtjeve të ngjashme përmes një etikete, duke lehtësuar konsultimin e tyre. Ato mund të krijohen për të identifikuar foto dhe video, për shembull duke ndarë konceptin e “#red”, si dhe ato mund të shfrytëzohen për kërkimet e tyre.

Nëse dëshironi, brenda Instagram-it, mund të vendosni fjalë të paraprirë nga simboli i hashit edhe në komentet e postimeve dhe në Stories, duke përdorur tekstin dhe funksionin e duhur të ngjitësit: ja si.

Së pari, shkarkoni aplikacionin Instagram, nëse nuk e keni bërë tashmë, nga Google Play Store, nëse keni një pajisje ose nga App Store nëse ju keni një iPhone ose iPad.

Pasi të jetë bërë kjo, hyni në aplikacion, prekni simbolin + për të krijuar një postim ose bëni një foto të re ose regjistroni një video, pastaj zgjidhni simbolin e shigjetës për të shtuar një filtër ose modifikoni imazhin dhe prekni ikonën ” shigjetë ” derisa të arrini në ekran Shkruani një mbishkrim. Këtu mund të futni hashtags tuaj në postimin në Instagram duke i shtypur ato në tekst. Ju gjithashtu do të keni mundësinë t’i zgjidhni ato midis atyre që sugjerohen, të cilat, ndër të tjera, tregojnë se sa përdoren brenda kanalit.

Pasi të publikohet përmbajtja, nëse dëshironi, mund të prekni simbolin komik poshtë postimit dhe të shtoni një koment që përmban hashtags. Paralajmërim: ky nuk është një hap i domosdoshëm dhe në çdo rast, kurrë mos tejkaloni me fjalë ose mos fusni ato të njohura pa rëndësi. Kjo do të kishte rezultate kundërproduktive, duke shmangur përdoruesit nga qëllimi i tyre.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nese keni menduar se si funksionojnë hashtags në Instagram Stories, mjafton prekja e një hashtag në stories do t’ju çojë në një faqe që grupon përmbajtjen më të popullarizuar dhe më të fundit për atë koncept të dhënë.

Nëse dëshironi të shtoni hashtags në Stories, shkoni në krye të ekranit dhe trokitni lehtë mbi foton e profilit tuaj ose në simbolin + për të shtuar një Story. Pasi të keni krijuar ose ngarkuar përmbajtjen nga Galeria e telefonit, prekni ikonën Sticker dhe më pas ikonën #Hashtag, pastaj shkruani në hapësirën e dedikuar fjalën që përfaqëson më së miri Historinë që do të ndani.

Ju mund të shtoni hashtagë të tjerë (deri në 10 ) në Story tuaj duke përdorur ikonën Aa, që është ai që lidhet me futjen e tekstit në Stories, duke mos harruar të vendosni simbolin e hashtag (#) para vetë termit. Në mënyrë që të mos mbuloni foton ose videon tuaj me hashtags, ju mund të zvogëloni madhësinë e tyre. 

Në rast se keni disa probleme dhe po pyesni pse hashtag-et nuk funksionojnë në Instagram, konsideroni se kjo mund të jetë sepse keni shkruar gabim vetë hashtag – un, siç sugjerova në informacionin paraprak të këtij tutoriali. Ky është zakonisht gabimi më i zakonshëm, i cili nuk bën që hashtag-et të funksionojnë edhe në rrjetet e tjera sociale. Kontrolloni që të mos ketë hapësira, veçanërisht midis simbolit # dhe fjalës, si dhe që nuk keni përdorur ndonjë karakter të veçantë.

Nëse nuk është ky problemi, mund të jetë një ndalim në Instagram, por kjo do të nënkuptojë gjithashtu se keni përdorur hashtags që shkelin udhëzimet e kanalit, gjë që është shumë e pasaktë.

Nëse doni të dini disa burime të dobishme për të identifikuar hashtag- et më të mira për Instagram, unë mund të rekomandoj aplikacionin falas TopTags ( Android/iOS ), intuitiv për t’u përdorur, i cili grupon hashtag-et në trend nën kategori të veçanta, aplikacioni tjetër falas dhe i njohur in Tag ( Android ) dhe shërbimi online Top Hashtag, i cili ju lejon të përdorni 100 hashtagët më të njohur të momentit dhe të kontrolloni rëndësinë e termave të tjerë të futur nga përdoruesi, pa pasur nevojë për ndonjë regjistrim. 

Nëse nga ana tjetër dëshironi të kërkoni një temë me hashtag në Instagram, trokitni lehtë mbi simbolin e lupës dhe kur shkoni të shtypni fjalën, do të shihni një menu në të cilën mund të zgjidhni artikullin Hashtag. Nëse prekni opsionin, do të shihni gjithashtu një listë të hashtags që keni kërkuar në periudhën e fundit, nën titullin e fundit/Recenti.

Shtypni në një hashtag që ju intereson dhe,në faqen që hapet, shikoni përmbajtjet më të njohura ose më të fundit në lidhje me të: gjithashtu mund të vendosni të ndiqni temën, duke parë disa nga postimet më polare çdo javë në Home Instagram tuaj, duke shtypur butonin Ndiqni/segui/follow.

Si funksionojnë hashtaget # në Facebook

Nëse jeni të interesuar të zbuloni se si funksionojnë hashtags/hashtaget # në Facebook, dijeni se megjithëse përdorimi i hashtags nuk duket aq i rëndësishëm në këtë të fundit, në fakt është e këshillueshme që t’i shtoni ato në postime, për t’i bërë ato të identifikohen më lehtë. Në fakt, unë do t’ju tregoj më shumë: hashtags në Facebook bëhen automatikisht linke të klikueshme.

Ju keni dy mënyra për të përdorur hashtags në Facebook: për të etiketuar postimet ose për t’i kërkuar ato. Në çdo rast, si fillim hapni faqen zyrtarete facebook ose aplikacionin e saj zyrtar për Android pajisjet (në dispozicion në Play Store ose IOS/iPadOS (në dispozicion në App Store ).

Tani, nëse keni ndërmend të futni hashtag në një postim që do të publikohet në profilin tuaj personal ose në faqen e Facebook që menaxhoni, gjithçka që duhet të bëni është të hartoni fjalinë dhe të shtoni simbolin #para fjalëve kyçe që ju i konsideroni të rëndësishme brenda saj.

Në Facebook nuk ka asnjë limit të hashtags që mund të futen, megjithatë ju këshilloj që të mos tejkaloni (për shembull, dy ose tre mund të jenë tashmë të mjaftueshëm) dhe t’i futni ato organikisht brenda fjalise, ose në fund të saj.

Nëse, nga ana tjetër, qëllimi juaj ishte të kërkoni për një temë specifike në Facebook, thjesht shkruani hashtagun e referencës në shiritin e kërkimit të kanalit, pastaj klikoni në artikullin Shihni rezultatet për #.

Në këtë pikë, do t’ju kërkoja t’i kushtoni vëmendje një detaje të rëndësishme: nëse qëllimi juaj është të lejoni identifikimin e një postimi nga një audiencë e madhe, duhet domosdoshmërisht të siguroheni që cilësimet e privatësisë së vetë postimit të konfigurohen per ndarjen Publike. Përndryshe vetëm një audiencë e kufizuar, për shembull vetëm miqtë e tu, do të mund të gjejnë mesazhin.

Për të ndryshuar shpejt nivelin e privatësisë së një postimi personal në Facebook, klikoni në simbolin e tre pikave në të djathtë të tij, pastaj zgjidhni Ndrysho artikullin e privatësisë dhe zgjidhni një opsion nga të pranishmit.

Sa për faqet në Facebook, në thelb ndarja e përmbajtjes në to është gjithmonë publike: për të menaxhuar dhe redaktuar njerëzit që mund t’i shohin ato në një mënyrë të personalizuar, nga vetë faqja e Facebook do të duhet të klikoni, në rend, në Settings/Impostazioni> Generali>Visibilità della pagina.

Nese dëshironi të përpiqeni të rrisni dukshmërinë e postimeve tuaja në Facebook me anë të hashtags, mund t’ju rekomandoj të përdorni shërbimin online Hashtagify, i njohur për të qenë në gjendje të tregoni 30 etiketat më të njohura të Facebook (dhe jo vetëm) të momentit. 

Si funksionojnë hashtaget # në Twitter

Kur bëhet fjalë për hashtags, nuk mund të mos permendesh Twitter, platformën e mikroblogjeve që e ka bërë atë një nga pikat e saj të forta. Vazhdoni lexoni nëse doni të mësoni më shumë se si funksionojnë hashtags/hashtaget # në Twitter.

Pasi të jeni lidhur me Twitter, nga faqja zyrtare e internetit ose përmes aplikacionit për pajisje Android (të shkarkueshme nga Google Play Store ose për iPhone/iPad i disponueshëm në App Store ), do të shihni se hashtags përdoren praktikisht në çdo cicërimë/twit.

Në këtë kanal, në fakt, hashtag-et më të ndjekura dhe të kërkuara nga përdoruesit përbëjnë temat në trend, domethënë ato më të diskutuara në atë moment të saktë. Hashtagët janë aq të rëndësishëm për logjikën e rrjetit social, saqë ato përfshihen në faqen kryesore të shërbimit, e cila gjithashtu do të jetë shumë e dobishme për ju të dini se cilat janë hashtag-et më të mira për t’u përdorur dhe kërkuar në Twitter.

Pra, nëse doni të bashkoheni me debatin rreth një teme të madhe në Twitter, përveç përgjigjeve ndaj tweet, ose ritweet i tyre (ndarja e tyre), mund të futni hashtag në mesazhin tuaj i cili, ju kujtoj, mund të jetë deri në 280 karaktere i gjat.

Jo shumë kohë më parë edhe Twitter ka zbatuar brenda sistemit “Stories”, i ngjashëm me Instagram Stories dhe Facebook Stories: shërbimi quhet Twitter Fleets dhe mund të përdoret vetëm nga smartphone dhe tabletë: përveç ndarjes së përmbajtjeve të ndryshme, të tilla si tweets, lejon futjen e hashtags, të cilat grupojnë profilet e përdoruesvetweetfotot dhe përmbajtjet e llojeve të ndryshme që janë etiketuar në të njëjtën mënyrë.

Si funksionojnë hashtaget # në LinkedIn

A po kërkoni një punë, ose keni nevojë për staf për kompaninë tuaj, me siguri keni menduar të futeni ne LinkedIn, rrjetin social që lidh profesionistë dhe kompani. E shkëlqyeshme, atëherë mund t’ju interesojë të dini se si funksionojnë hashtags/hashtaget # në LinkedIn, për t’i bërë postimet tuaja të dallohen më shumë.

Meqenëse LinkedIn është një kanal disi i ndryshëm nga rrjetet e tjera sociale, do t’ju duhet të përdorni hashtags që janë të përshtatshme për botën e punës, sesa ato që lidhen me çështjet aktuale.

Nëse po pyesni se ku të futni hashtag në LinkedIn, hyni në shërbim, duke u lidhur në faqen zyrtare të internetit, ose duke shkarkuar aplikacionin për Android (nga Google Play Store ose për iPhone/iPad nga App Store), pastaj, në Home, shkruani një fjali në zonën ku shihni fjalët Filloni një postim dhe futni hashtags në të.

Një gjë tjetër që mund të bësh është të përdorësh artikullin Shkruaj një artikull, pastaj vendos disa hashtags brenda tekstit që do të shkruash dhe pastaj botoi si artikull në profilin tënd (mos e teproj megjithatë, një tekst, edhe nëse është i gjatë, plot hashtag nuk është asnjëherë e këndshme për tu lexuar).

Klikimi në hashtags në LinkedIn do të hapë një faqe, në disa mënyra të ngjashme me atë të Instagram, e cila do t’ju lejojë të zgjidhni butonin Ndiqni, në mënyrë që të mos humbni postimet që përmbajnë një temë të caktuar, potencialisht të dobishme për biznesin tuaj. Mund t’i gjeni në fletën përmbledhëse, në seksionin Rrjeti, nën titullin Hashtag.

Ndër këshillat që mund t’ju jap, për të shfrytëzuar sa më shumë hashtag-et në LinkedIn, ka nga ata që sigurohen që postimet tuaja janë publike, për t’u siguruar që përdoruesit e kanalit përmes etiketës t’i gjejnë, për të konsideruar përfshirjen e më pak hashtagë të fryrë, që lidhen me një vend në tregun e punës, për të marrë në konsideratë vendndodhjen gjeografike të kërkimit tuaj dhe, së fundmi, për të kërkuar përmes sugjerimeve automatike të LinkedIn, të cilat shfaqen në momentin që shtypni një postim.

Si funksionojnë hashtaget # në TikTok

Miqtë tuaj ju kanë bindur të përdorni TikTok, rrjetin social shumë të famshëm kinez bazuar në ndarjen e videove të shkurtra “të menjëhershme”: kështu që për të rritur shikimet mund t’ju duhet të dini se si funksionojnë hashtags/hashtaget # në TikTok.

Pasi të shkarkoni aplikacionin TikTok në pajisjen tuaj Android (nga Google Play Store ose iOS/iPadOS nga App Store ), mund të filloni të xhironi dhe ngarkoni video nga pjesa tjetër me komunitetin TikTok. Ju lutem vini re: nga 9 shkurt 2021, pas kërkesave nga Garantuesi i Privatësisë, TikTok mund të përdoret vetëm nga përdoruesit mbi moshën 13 vjeç, si shumica e rrjeteve të tjera sociale.

Në redaktuesin e përmbajtjes, shtypni butonin Vazhdo derisa të arrini në ekranin që përmban kutinë Përshkruani videon tuaj: nga këtu, përdorni butonin Hashtag më poshtë për të futur fjalë që janë të rëndësishme dhe përshkruese për atë që do të botoni.

Shkruajini ato pa përdorur simbolin hash (#), programi do ta shtojë atë, ose zgjidhni nga ata që sugjerohen. Tani ju jeni gati të bëheni të popullarizuar në mesin e Sfidave ose të kërkoni për video të tjera, duke zgjedhur simbolin e lupës dhe duke hequr rezultatet me hashtag.

Si funksionojnë hashtaget # në YouTube

Nese keni mbaruar regjistrimin e një video dhe doni ta shpërndani në YouTube, portalin e famshëm në pronësi të Google, dhe shpresoni të merrni shumë shikime, atehere mund të të ndihmojë të dish se si funksionojnë hashtaget # në YouTube. Videot tuaja në YouTube mund t’i menaxhoni nga faqja zyrtare e sherbimit ose nga aplikacioni i tij për Android dhe iPhone/iPad.

Hashtagët në YouTube (ku thjesht quhen tag ) duhet të futen në mbishkrimin e videos, para botimit, në hapësirën e duhur, të ndara me presje. Kjo vlen shumë nëse jeni duke punuar nga një PC ose një smartphone/tablet.

Pyetja është pak më ndryshe nëse doni të shtoni hashtags në përmbajtjen tashmë të botuar: nga një PC ju thjesht do të duhet të lokalizoni videon brenda kanalit tuaj dhe të bëni ndryshimin, ndërsa nëse vendosni të përdorni një smartphone ose tablet, për të kryer ndryshime për përmbajtjen e ngarkuar tashmë, do të duhet të përdorni aplikacionin YouTube Studio për Android dhe iOS/iPadOS.

Në YouTube, nëse dëshironi, mund të kërkoni gjithashtu tema me hashtag duke i shtypur ato në shiritin e kërkimit të kanalit. Për të optimizuar identifikimin e etiketave të mira për përmbajtjen e videos, unë ju rekomandoj që të studioni sugjerimet e kërkimit që ofron vetë YouTube për përdoruesit.