Si te terheqesh para nga Binance

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te terheqesh para nga Binance (dmth nga tregu/exchange i kriptove me i madh ne bote). Nese keni blere kriptovaluta ne Binance dhe tani doni te terhiqni fitimet tuaja duke i kthyer ato ne euro/dollar, qe te mund ti shpenzoni normalisht, atehere ketu jeni ne vendin e duhur per te mesuar se si behet.

Si fillim do ju tregojme se si t’i ktheni kriptovalutat tuaja në euro për t’i transferuar ato në llogarinë tuaj bankare ose kartën tuaj, më pas do t’ju shpjegojme gjithashtu se si të tërhiqni kriptovalutat drejtpërdrejt për t’i zhvendosur në një portofol/wallet tjetër kripto.

Permbajtja

Informacioni paraprak

Si te terheqesh para nga Binance

Binance është një nga exchange më të mëdha të kriptomonedhave, ku pasi të regjistroheni me procedurën që kemi përshkruar në këtë udhëzues, mund të filloni lehtësisht të investoni. Përveç blerjes së kriptomonedhave, ju mund t’i konvertoni ato në euro, dollarë ose në çdo monedhë tjetër të kursit të ligjshëm dhe t’i transferoni fondet në llogarinë tuaj bankare ose kartën tuaj, por excange ngarkon një tarifë që ndryshon në varësi të llojit të transferimit.

Në mënyrë të detajuar, nëse konvertoni kriptovalutat tuaja në euro dhe transferoni shumën në një kartë debiti ose krediti, transaksioni është i menjëhershëm, por ka një tarife për t’u paguar i barabartë me 1.8% të shumës së transferuar. Nëse në vend të kësaj zgjidhni t’i transferoni paratë me transfertë bankare, duke përdorur IBAN-in e llogarisë tuaj bankare, kostoja në momentin e shkrimit është fikse dhe është 1 euro, por transferimi mund të marrë disa ditë për të mbërritur.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Ju paralajmëroj gjithashtu se kostot mund të ndryshojnë në çdo kohë, por ju mund të jeni gjithmonë të përditësuar, në mënyrë që të shmangni surprizat e këqija, duke konsultuar këtë faqe të Binance.

Edhe transferimi i kriptomonedhave ka kosto, domethënë nëse zgjidhni të mos i konvertoni depozitat tuaja në euro, por thjesht t’i transferoni monedhat tuaja dixhitale nga Binance në një portofol/wallet tjetër, për shembull nëse doni t’i mbani ato në Trust Wallet ose MetaMask.

Tarifat e tërheqjes së kriptomonedhave ndryshojnë në bazë të monedhës dixhitale që dëshironi të transferoni dhe kanë një çmim gjithnjë në ndryshim, për shkak të disa faktorëve përfshirë nivelin e mbingarkesës së rrjetit. Ju mund të kontrolloni komisionet, gjithmonë të përditësuara, për transferimin e kriptomonedhave të ndryshme në këtë faqe.

Dhe nëse po pyesni se si të tërhiqni nga Binance në PayPal, ky opsion aktualisht nuk është i mundur, por fillimisht do t’ju duhet t’i transferoni paratë në llogarinë ose kartën tuaj dhe më pas t’i transferoni në llogarinë tuaj PayPal.

Si te terheqesh para nga Binance në Euro

Tani do ju tregojme se si t’i tërheqni fondet tuaja drejtpërdrejt në euro, gjë që mund ta bëni si në faqen e internetit të Binance, ashtu edhe përmes aplikacionit të disponueshëm për pajisjet Android dhe iPhone/iPadOS. Në çdo rast, operacioni përfshin gjithmonë dy hapa: së pari duhet të konvertoni kriptovalutat në euro/dollar dhe vetëm atëherë mund të tërhiqni vertete fondet dhe t’i transferoni ato në një llogari bankare ose në një kartë debiti/krediti.

Si të kthesh kriptovalutat në euro

Si te terheqesh para nga Binance

Për të tërhequr euro nga Binance, siç ju thashë me siper, para së gjithash duhet të konvertoni kriptovalutat tuaja në euro. Ky është një operacion paraprak që nuk mund ta shmangni.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Ju mund ta bëni këtë duke u lidhur me faqen e internetit të Binance nga shfletuesi i kompjuterit tuaj dhe duke u identifikuar me kredencialet e krijuara gjatë regjistrimit, më pas klikoni në Portofoli/Wallet, më pas zgjidhni Wallet spot. Në ekranin e mëposhtëm, në seksionin bilanci i kriptomonedhave/Saldo in criptovalute, gjeni emrin e kriptomonedhës që dëshironi të konvertoni në euro, më pas klikoni Konverto/Converti në të djathtë të saj.

Nëse përdorni aplikacionin Binance për telefon Android ose iPhone/iPad, më pas në ekranin bazë, shtypni Bej tregti/Fai Trading që ndodhet në qendër poshte, më pas në menunë e sipërme majtas, zgjidhni Konverto/Converti.

Tani, pavaresisht nëse përdorni aplikacionin apo faqjen e internetit te Binance, do të shihni dy kuti në ekran: në kutinë e dytë, shtypni shigjetën, në të djathtë të simbolit të kriptomonedhës (p.sh. BNB, BUSD, BTC etj), për të hapur një dritare kërcyese, më pas në shiritin e kërkimit shkruani EUR ose USD dhe shtypni Enter, në fund zgjidhni prsh artikullin EUR nga rezultatet.

Pasi të bëhet kjo, shkruani shumën që do të kthehet. Nëse përdorni kutinë e parë (Nga/From/Da) duhet të shkruani shumën e kriptomonedhës që dëshironi të konvertoni (p.sh. 0.03 BNB), si alternativë, në kutinë e dytë (Deri/To/A), mund të futni drejtpërdrejt shumën në euro që dëshironi të tërhiqni (p.sh. 100 EUR).

Pasi të keni futur shumën, shtypni Anteprima della conversione dhe më pas, për të vazhduar, klikoni Konverto/Converti. Në pak sekonda do të shihni që shuma është konvertuar në euro dhe është shtuar në portofolin tuaj Binance. Tani eshtë koha, për të kaluar në tërheqjen aktuale.

Si te terheqesh para nga Binance në një llogari bankare

Si te terheqesh para nga Binance

Përpara se t’ju tregoj se si t’i transferoni fondet tuaja në euro nga Binance në llogarinë tuaj bankare nëpërmjet transfertës bankare, po ju paralajmërojme se mund ta bëni këtë vetëm nëse llogaria bankare ka qenë e lidhur më parë me llogarinë tuaj Binance dhe është përdorur për të bërë një depozitë në euro në kete platforme. Per me shume detaje klikoni këtu. Përndryshe tërheqja do të jetë e pamundur!

Për te tërhequr duke përdorur shfletuesin/browser, lidhuni me faqen e Binance dhe identifikohuni, më pas shtypni Wallet, më pas zgjidhni Wallet spot dhe në menunë e sipërme shtypni Tërhiq/Preleva. Në faqen e radhes sigurohuni që të jeni në ekranin Tërhiq Fiat/Preleva Fiat, ne rast te kundert, lexoni siper Tërhiqni kriptomonedhën/Preleva criptovaluta, duhet të klikoni në butonin Tërhiq monedhën Fiat/Preleva valuta Fiat që ndodhet lart djathtas.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Ju gjithashtu mund të tërhiqni në një llogari bankare duke përdorur aplikacionin e Binance. Në ekranin kryesor, shtypni Wallet në fund djathtas, më pas në listën e fondeve, prekni EUR, më pas shtypni Tërhiq/Preleva dhe zgjidhni Cash/Contante.

Tani, si nga shfletuesi ashtu edhe nga aplikacioni, procedura është e njëjtë. Në seksionin Tërhiqe në/Preleva a, zgjidhni Transfertë bankare/Bonifico Bancario (SEPA), më pas shtypni Vazhdo/Continua, më pas në fushën Sasia/Quantità shkruani shumën që do të tërhiqni (mund të shihni të gjithë shumen në të djathtë). Më vonë, nëse keni më shumë se një llogari bankare të lidhur me llogarinë tuaj Binance, në menunë rënëse Zgjidh një llogari bankare/Seleziona un conto bancario, zgjidhni llogarinë ku dëshironi të transferohen paratë. Kur të keni mbaruar, shtypni Vazhdo/Continua dhe më pas Konfirmo/Conferma dhe kaq.

Si te terheqesh para nga Binance në karte debiti/krediti

Si te terheqesh para nga Binance

Një tjetër mundësi është tërheqja nga Binance në euro, duke i transferuar paratë në një kartë debiti ose krediti. Në këtë rast transferimi është i menjëhershëm, por tarifa e paguar është më e lartë.

Përpara se të shpjegoj procedurën, duhet te dini se mund të tërhiqeni nga Binance vetëm duke transferuar paratë në një kartë që funksionon në qarkun Visa.

Nëse po kërkoni informacion se si te terheqesh para nga Binance me ne karte Mastercard, atëherë më vjen keq t’ju them se në momentin e shkrimit kjo nuk është e mundur, pasi Binance nuk mbështet qarkun Mastercard. Në çdo rast, ju mund të zbuloni qarkun e kartës suaj thjesht duke kontrolluar nëse në pjesën e përparme ka shkrimin Visa në këndin e poshtëm djathtas.

Për te terhequr parate një kartë Visa, mund të veproni nga aplikacioni ose nga shfletuesi i kompjutrit, por gjithmonë duhet të ktheni kriptovalutat në euro/dollar, siç e shpjegova me siper.

Pasi të ketë përfunduar operacioni i kthimit ne euro, nëse veproni nga shfletuesi, lidhuni me sitin e Binance, më pas hyni dhe shtypni Wallet, më pas nga menuja rënëse zgjidhni Wallet spot dhe më pas kliko Tërheq/Preleva. Në ekranin e radhes duhet të lexoni Tërhiqni Fiat në krye, nëse jeni në seksionin Tërhiq kriptomonedhën/Preleva criptovaluta, klikoni në Tërhiq monedhën Fiat/Preleva valuta fiat lart djathtas.

Nëse në vend të kësaj po përdorni aplikacionin per telefon te Binance, për të tërhequr, trokitni lehtë mbi Wallet, më pas prekni EUR, më pas prekni Tërhiq/Preleva dhe zgjidhni Cash/Contanti.

Në këtë pikë procedura është identike nga aplikacioni ose nga shfletuesi dhe gjithçka që duhet të bëni është të shkruani shumën për të tërhequr në kutinë e parë dhe më pas të zgjidhni artikullin Kartë bankare/Bank Card (Visa), në fund shtypni Vazhdo/Continua.

Në ekranin e radhes, nëse nuk ka kartë të lidhur me llogarinë tuaj, shtypni Shto një kartë të re/Aggiungi una nuova carta, më pas në dritaren që shfaqet shkruani: emrin tuaj, kodin 16-shifror në pjesën e përparme të kartës, datën e skadencës dhe kodin 3 shifror CVV i vendosur në anën e pasme.

Pasi të keni plotësuar të gjitha fushat, shtypni Shto një kartë/Aggiungi una carta, më pas shtypni Vazhdo/Continua dhe në dritaren e re shtypni Konfirmo/Conferma. Tani paratë duhet të arrijnë në kartën tuaj brenda një kohe të shkurtër.

Si të tërheqesh nga Binance në kriptovaluta

Pas blerjes së kriptomonedhave në Binance, mund t’i transferoni ato edhe në një portofol/wallet tjetër, për shembull për t’i ruajtur ato në Trust Wallet ose MetaMask. Së pari, megjithatë, do t’ju duhet adresa e portofolit të destinacionit, dmth një kod alfanumerik që përdoret për të transferuar saktë kriptovalutat dhe për të identifikuar portofolin e destinacionit.

Kini kujdes megjithatë, sepse nëse ruani shumë lloje kriptomonedhash në të njëjtin portofol, adresa e destinacionit nuk është e njëjtë për të gjithë, por varet nga blockchain i përdorur.

E thënë thjesht, nëse keni për shembull BTC dhe BNB, këto dy monedha funksionojnë në dy rrjete të ndryshme, rrjedhimisht ato do të kenë dy adresa portofoli/wallet të ndryshme. 

Për të gjetur adresën kriptografike në të cilën do të transferoni kriptovalutat nga Binance, që e përsëris nuk është gjë tjetër veçse një kod alfanumerik, hapni portofolin e destinacionit, atë ku dëshironi të depozitohen fondet.

Ju mund të përdorni çdo portofol/wallet kripto, por Trust Wallet, i cili është i disponueshëm si një aplikacion Android dhe iPhone/iPadOS dhe si shtesë e shfletuesit Chrome, është ai që rekomandohet zyrtarisht nga Binance. Gjeni më shumë informacion se si të konfiguroni shtesën e shfletuesit në sajtin e Trust Wallet.

Më pas, hapni aplikacionin ose shtesen e Trust Wallet nga shfletuesi juaj i kompjuterit dhe thjesht shtypni Marr/Ricevere (app) ose Merr (plugin) dhe më pas shkruani emrin e kriptomonedhës që dëshironi të tërhiqni nga Binance dhe të depozitoni, ne fund kur të shfaqet në listën e rezultateve, zgjidheni atë.

Në ekranin e radhes do të shihni një kod QR dhe poshte një kod me 26-35 karaktere alfanumerike. Kopjoni kodin që korrespondon me adresën e Portofolit tuaj, duke shtypur mbi Kopjo/Copia (simboli i dy katrorëve) ose lëreni faqen të hapur për të kornizuar kodin QR me vone me telefonin tuaj.

Nëse përdorni MetaMask në vend të Trust Wallet dhe dëshironi të gjurmoni adresën kriptografike ku të dërgoni një kriptomonedhë specifike, mund të konsultoni udhëzuesin: Si te lidhesh Metamask me Binance.

Pasi të keni kopjuar kodin që korrespondon me adresën e portofolit, nëse përdorni shfletuesin e kompjuterit tuaj, lidhuni dhe hyni në faqen e Binance, pastaj klikoni në Wallet dhe zgjidhni Wallet Spot. Tani do të shihni listën e kriptomonedhave që zotëroni, klikoni në Tërheqje/Prelievo ne te djathte te emrit të kriptomonedhës për t’u transferuar.

Nëse në vend të kësaj përdorni aplikacionin Binance, shtypni gjithmonë në Wallet, më pas zgjidhni Spot dhe në ekranin e mëposhtëm, në skedën Crypto, trokitni lehtë mbi emrin e kriptomonedhës për t’u tërhequr, më pas shtypni Dërgo përmes rrjetit kripto/Invia tramite rete crypto.

Tani, për të përfunduar operacionin, në fushën Adresa/Indirizzo, ngjisni kodin alfanumerik që keni kopjuar më parë dhe që korrespondon me adresën e portofolit ku dëshironi të transferoni kriptovalutat. Nëse jeni duke përdorur telefonin inteligjent, mund të zgjidhni nëse do të ngjitni kodin ose të shtypni katrorin në të djathtë, në fushën Adresa/Indirizzo dhe kamera do të hapet. Tani skanoni kodin QR që keni krijuar më parë me portofolin tuaj dhe aplikacioni do të lexoje adresen automatikisht.

Pasi të bëhet kjo, mund të shihni se, në seksionin Rrjeti/Rete, Binance njeh automatikisht rrjetin e destinacionit të kriptomonedhës dhe portofolit. Nëse jo, shtypni menunë rënëse për ta zgjedhur manualisht dhe zgjidhni: BTC, për të transferuar në rrjetin Bitcoin, ETH për rrjetin Ethereum (tokenat ERC-20), BSC, për token BEP-20 që funksionojnë në Binance smart chain etj.

Më pas shkruani shumën e kriptomonedhës për t’u tërhequr, në seksionin Shuma/Importo dhe klikoni në Tërheqje/Preleva. Faqja e radhes do t’ju tregojë përmbledhjen e operacionit me kostot për transferimin e treguar, të cilin do ta paguani në kriptomonedhë. Për të përfunduar transferimin, thjesht shtypni Konfirmo/Conferma dhe kaq.