Monitor Kompjuteri me te mire

Nese ke blere nje kompjuter te ri dhe deshiron te blesh nje monitor qe te jete i pershtatshem per nevojat e tua, atehere ketu je ne vendin e duhur per te gjetur monitor kompjuteri me te mire ne treg.

Monitorët mund të dallohen në kategori të ndryshme, dhe ka disa më të prirur për të kryer riprodhime multimediale, të tilla si filma ose fotografi, të tjerët më shpejt me animacione dhe që pershtaten me lojrat. Siç mund ta keni menduar tashmë, nuk ka zgjidhje perfekte për çdo nevojë, por nëse tashmë e dini me çfarë do të përdorni monitorin tuaj të ri të PC, zgjedhja do të jetë shumë më e lehtë për ju.

Në fazën e blerjes, të gjitha përkufizimet e përdorura tashmë në televizione janë gjithashtu të vlefshme: secili monitor mund të riprodhojë një shkëlqim pak a shumë të lartë, mund të ketë kohë të ndryshme përgjigjeje, një shpejtësi azhurnimi nga 60 Hz e siper dhe karakteristika të tjera teknike që mund të jenë pak a shumë te dobishme sipas rastit.

Permbajtja

Si te zgjedhesh monitor kompjuteri me te mire


Qe të zgjedhesh monitor kompjuteri më të mirë për nevojat e tua personale, duhet të dish gjithashtu përkufizimet e karakteristikave që do të gjesh të përmendura në listat e çmimeve të modeleve të ndryshme. Përveç kësaj, duhet të kuptoni se sa e madhe është hapësira që dëshironi të zënë në tryezën tuaj dhe çfarë diagonale duhet të ketë sipërfaqja e shfaqjes së figurës.

Teknologjitë: IPS, VA apo Tn?

Le të fillojmë të dallojmë llojet e ndryshme të ekraneve që gjenden aktualisht në dyqane dhe të shohim cilat janë karakteristikat teknike për t’u marrë parasysh përpara se të blini një të tillë. Zgjedhja e parë që duhet të bëni është në llojin e panelit: të gjitha ekranet që gjenden aktualisht në treg janë LCD (kristal i lëngët, me ndriçim të pasëm LED ose fluoreshent). Por kujdes, jo të gjitha ekranet LCD janë krijuar të barabartë. Në varësi të llojit të panelit të përdorur, ato mund të dallohen si më poshtë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web
 • Monitorët TN (shkurt për Twisted Nematic) – janë të njohur për kohët e tyre shumë të ulta të përgjigjes (deri në 1ms) dhe faktin që ato shpesh janë në dispozicion me një çmim të mirë. Ato janë më të përshtatshme për lojëra video dhe për shikimin e përmbajtjes 3D.
 • Monitorët IPS (shkurtimi në In Plane Switching) – janë më të orientuar në botën e produktivitetit dhe multimedias, pasi ato i japin ngjyrat më mirë se TN dhe këndet e shikimit shumë më të larta, por kanë pothuajse gjithmonë kohë të larta përgjigjeje.
 • Monitorët VA (shkurt për përafrimin vertikal alignment) – ato ofrojnë një kënd të mirë shikimi dhe kontrast të mirë, por nuk kanë kohë reagimi aq të shpejtë dhe riprodhimi i ngjyrave nuk është aq i përsosur sa në panelet IPS. Ata gjithashtu mund të vuajnë nga efekti i bezdisshëm fantazmë/ghosting. Ato ndahen në PVA (shkurtim për Patterned Vertical Alignment) dhe MVA (shkurt për Multi-domain Vertical Alignment) të cilat kanë kontraste edhe më të theksuara sesa ato të mëparshmet. Ky lloj i panelit duhet të merret në konsideratë sidomos në vendin e punës.

Ndryshe nga bota e televizioneve, në fushën e monitorit të PC është e vështirë, për të mos thënë thuajse e pamundur, të gjesh modele me panele OLED.

Cilësia e imazhit

Çdo monitor mund të mbështesë rezolucione pak a shumë të larta, ose teknologji që mund ose nuk mund të jenë të dobishme në zona të caktuara. Këtu janë disa përkufizime të karakteristikave thelbësore të vëzhguesve.

 • Dimensionet dhe rezolucioni – në monitorët nuk duhet të shikoni vetëm madhësinë, domethënë numrin e inçëve, por edhe rezolucionin, që është numri maksimal i pikseleve që mund të përbëjnë imazhet në ekran. Madhësia e ekraneve zakonisht shkon nga 18.5 “në mbi 30”, ndërsa sa i përket rezolucioneve ne kemi në dispozicion disa mundësi.
  • Monitorët HD – monitorët më të lirë aktualisht të disponueshëm në treg janë ato me rezolucion HD, të barabartë me 1280 x 720 piksel në formatin 16: 9. Deri më sot ato janë pak anakronike dhe nuk i rekomandoj nëse nuk jeni shumë kërkues dhe doni të shpenzoni minimumin e duhur.
  • Monitorët Full HD – kanë një rezolucion prej 1920 x 1080 piksel dhe aktualisht përfaqësojnë zgjidhjen më të mirë për sa i përket cilësisë dhe çmimit. Ata janë gjithashtu idealë për lojëra. Dimensionet e rekomanduara për këtë lloj ekrani variojnë nga 21 “në 27”, gjithashtu nëse luani shumë afër në një monitor të madh rrezikoni një lodhje të konsiderueshme të syve.
  • Monitorët 2K – kanë një rezolucion prej 2560 x 1440 pikselë dhe janë veçanërisht të përshtatshëm për të punuar me foto dhe video. Madhësitë e rekomanduara për këtë lloj ekrani variojnë nga 27 “e lart.
  • Monitorët 4K ose UltraHD – kanë një rezolucion prej 3840×2160 pikselë dhe janë më të mirët që ofron aktualisht tregu. Ato mund të përdoren në zona të ndryshme, kryesisht përpunimin e fotografive dhe videove, por ato janë gjithashtu të mira për lojëra. Ato duhet të shoqërohen me një kompjuter dhe mbi të gjitha, me një kartë video shumë performuese, përndryshe përfundojnë të jenë joproduktive. Madhësia e rekomanduar për këtë lloj ekrani është të paktën 28 ​​”.
 • Koha e përgjigjes – midis veçorive kryesore që duhet të shikoni para se të blini një monitor ka edhe kohë përgjigjeje, d.m.th. numri i milisekondave që një pixel merr për të ndryshuar gjendjen e tij në ekran (ky parametër është thelbësor për lojërat dhe duhet të jetë aq i ulët të jetë e mundur nëse keni nevojë për një monitor për të luajtur lojëra).
 • Frame rate – kjo masë përdoret për të treguar numrin e kornizave “të dhëna” çdo sekondë nga karta grafike e kompjuterit (FPS) dhe përcakton rrjedhshmërinë e animacioneve dhe çdo lëvizje. Përdoret kryesisht në lojëra video ose përmbajtje multimediale. Ndryshe nga shpejtësia e azhurnimit nuk është fikse, por mund të ndryshojë në varësi të ngarkesës së punës të kërkuar nga programi kompjuterik/lojë video.
 • Refresh rate – paraqet shpejtësinë e azhurnimit të imazhit në ekran, d.m.th. numrin e herëve që imazhi rishfaqet në ekran çdo sekondë (matur në Hz). Dy parametrat e fundit janë më të mirë kur ato janë më të larta. Përveç kësaj, teknologjitë nVidia G-Sync dhe AMD FreeSync kohët e fundit janë vendosur në mesin e lojtarëve më të kërkuar. 
 • HDR – qëndron për High Dynamic Range dhe tregon aftësinë e monitorit për të riprodhuar një gamë më të gjerë ngjyrash, përfshirë hijet dhe pikat kryesore që monitorët SDR (Standard Dynamic Range) nuk mund të shfaqin. Eshtë një risi e shkëlqyer e kohëve të fundit që e gjeni vetëm në monitor kompjuteri me te mire të nivelit të mesëm dhe të nivelit të lartë dhe që tregon se ai model i veçantë ofron imazhe statike të cilësisë më të lartë. Për shembull, një monitor HDR mund të riprodhojë drita shumë të ndritshme dhe hije të errëta në të njëjtën kornizë, pa djegur të parën ose fshehur detajet e kësaj të fundit.

Karakteristikat

Zgjedhja e një monitori ka gjithashtu një përbërës personal dhe nuk ka të bëjë vetëm me cilësinë e imazhit. Siç ju thashë, një nga elementët që duhet të merrni në konsideratë janë dimensionet e panelit gjithashtu sipas hapësirës që keni në dispozicion, por ka edhe karakteristika të tjera për tu marrë në konsideratë që po rendis më poshtë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web
 • Ekran me shkëlqim ose opak – Ata me sipërfaqe të opake shmangin reflektimet, ata me shkëlqim, nga ana tjetër kanë disa probleme më shumë me reflektimet, por sigurojnë ngjyra më të gjalla (prandaj, në teori, ata lodhin sytë edhe më lehtë).
 • Portat – Shumica e monitorëve aktualisht në treg kanë hyrje HDMI dhe DVI. Në shumë raste ata gjithashtu kanë hyrje VGA dhe DisplayPort, ndërsa është më e rrallë të gjesh ekrane që mbështesin lidhjet Thunderbolt. Sidoqoftë, lloji më i rekomanduar i lidhjes për momentin është përmes HDMI. Gjëja e rëndësishme, para se të blini një monitor, është të siguroheni që ky i fundit është 100% i pajtueshëm me daljet video të kompjuterit. Portat HDMI, për shembull, kanë versione të ndryshme dhe secili version ka vlera të ndryshme për sa i përket shpejtësisë maksimale të të dhënave, thellësisë së ngjyrës dhe rezolucionit maksimal të mbështetur.
 • Karakteristika të tjera për t’u marrë në konsideratë – janë ato që kanë të bëjnë me konsumin e energjisë së monitorit (i cili duhet të jetë sa më i ulët të jetë e mundur), prania e altoparlantëve të integruar të audios (në rast se nuk keni altoparlantë të jashtëm) dhe mbështetjen e prekjes që është aktualisht shumë e rrallë por mund të jetë e dobishme në sisteme si Windows 10. Gjithashtu, unë fuqimisht ju sugjeroj të kontrolloni nivelin e kontrastit. Ekziston edhe niveli i ndriçimit të ekranit, i cili shprehet në cd/m², për t’u marrë në konsideratë.

Cilin monitor të zgjedhesh

Ne kemi bërë një qartësi në specifikimet teknike për të parë dhe tani mund të zbulojmë se cilët janë monitor kompjuteri me te mire, për sa i përket çmimit të cilësisë, që aktualisht na ofron tregu.

Monitor kompjuteri me te mire ekonomik (më pak se 150 euro)

Philips 223V5LHSB2

Nëse qellimi juaj është thjesht kursimi, monitori Philips 223V5LHSB2 është modeli për ju. Me një kosto të pakonkurueshme, ai ofron një panel me rezolucion 21.5 ″ Full HD, një hyrje vetëm VGA dhe një portë HDMI. Paneli është një LCD ekonomik me dritë të pasme W-LED dhe një kohë reagimi prej 5ms. Shkalla maksimale e refresh është 75 Hz.

Samsung S24F350FH

Një model tjetër i lirë monitori, por jo për këtë me performancë të dobët është Samsung S24F350, me një panel të bërë me teknologji PLS, nga rezolucioni 24 ″ në Full HD. Ka një shpejtësi refresh prej 60 Hz, me një kohë reagimi prej 5 ms. Eshtë një zgjidhje që shkon në mënyrë të përsosur me riprodhimin e përmbajtjeve multimediale. Ekziston edhe një portë HDMI për t’u lidhur me PC.

HP 22w/24w/27w

Një model tjetër monitor kompjuteri me te mire në këtë segment të tregut është absolutisht HP 22w, me panel IPS, diagonale 22 me rezolucion të plotë HD dhe kënde të gjera të shikimit. Pavarësisht nga çmimi i ulët, ai zbaton një dizajn nga një në skaj dhe mund të përdoret për një konfigurim me shumë monitor. Për shumë pak para, mund të instaloni dy ose tre monitorë me cilësi të kënaqshme në një PC dhe të bëheni super produktiv. Përfundimisht, ai është gjithashtu i disponueshëm në variante 24 “dhe 27”, të emërtuara, përkatësisht, 24w dhe 27w.

Samsung C24F396

Një monitor tjetër shumë i shitur në Amazon dhe me një çmim më pak se 150 euro është Samsung B01DMDKZTC, i pajisur me një panel të lakuar dhe jashtëzakonisht të hollë. Rezolucioni është Full HD, ndërsa diagonalja është 24. Arrin kohën e përgjigjes prej 4 ms dhe është ndërtuar me teknologjinë VA me lakim 1800R. Ka një bazë në formë V dhe mbështet një funksion të veçantë që zvogëlon konsumin dhe kufizon ndikimin në mjedis.

BenQ GW2480

BenQ GW2480 është një monitor kompjuteri i mirë i nivelit te ulet: kushton pak, por përmban një panel IPS me cilësi të mirë dhe kënde të shkëlqyera shikimin. Diagonalja është 24 ″, ndërsa rezolucioni eshte Full HD. Ndër veçoritë e këtij modeli kemi: kornizë edge to edge (ideale për konfigurime me shumë monitor), teknologji Brightness Intelligence, për të rregulluar dinamikisht shkëlqimin e panelit bazuar në dritën e ambientit dhe një sistem të menaxhimit të kabllove në dispozicion nga mbrapa.

Monitor kompjuteri me te mire i nivelit të mesem (midis 150 euro dhe 400 euro)

Samsung U28E590D

Samsung U28E590D është një monitor kompjuteri i shkëlqyer pajisur me një panel LED dhe projektuar kryesisht për multimedia dhe produktivitetit. Ka diagonale 28 “dhe mbështet rezolucionin 4K Ultra HD. Koha e përgjigjes është e barabartë me 1 ms, shpejtësia maksimale e refresh arrin në 60 Hz, ofron një nivel shkëlqimi mjaft të lartë të barabartë me 370 cd/m dhe është në gjendje të riprodhojë deri në 1 miliard ngjyra. Nuk mungon pajtueshmëria me teknologjinë FreeSync, mbështetjen për modalitetin Eye Saver, i cili zvogëlon emetimet e dritës blu dhe funksionin Flicker Free, i cili ul dridhjen. Ai gjithashtu ka dy porta HDMI dhe një hyrje DisplayPort.

LG 34WN650

LG 34WN650 është një model mjaft i madh. Eshtë projektuar kryesisht për produktivitein, por gjithashtu mund të përdoret dhe per lojëra. Përmban një panel IPS LED, ka një diagonale 34 and dhe mbështet rezolucionin Full HD. Koha e reagimit e ofruar është 5 milisekonda dhe shpejtësia e refresh është 75 Hz. Ajo gjithashtu përmban teknologji HDR, FreeSync dhe Flicker Safe, të cilat zvogëlojnë dridhjet e padukshme në ekran. Ka një profil mjaft të hollë në të tre anët dhe gjithashtu përmban altoparlantë stereo 14 Watt me MaxxAudio. Në pjesën e përparme të lidhjes kemi dy porta HDMI, një hyrje DisplayPort dhe ka gjithashtu një dalje audio jack.

BenQ BL2420PT

BenQ BL2420PT është një monitor që përmban rezolucionin QHD (2560 x 1440) brenda një paneli LED diagonal IPS 23.8. Ai mbështet mënyrat CAD/CAM dhe Animacion të dizajnuara për profesionistë dhe ofron disa zgjidhje të lidhjes: një VGA, një DVI, dy HDMI, një DisplayPort dhe dy porta USB. Ka gjithashtu një sensor për të minimizuar konsumin e energjisë.

AOC 24G2/BK

AOC 24G2/BK është 23.8 “monitor diagonal gamer në rezolucion të plotë HD. Koha e përgjigjes është 1 ms, mbështetet teknologjia FreeSync Premium dhe shpejtësia maksimale e refresh është 144 Hz. Paneli i përdorur është një LCD i tipit IPS. Në frontin e lidhjeve, ka dy porta HDMI, një DisplayPort dhe një hyrje VGA. Këndi i shikimit është i qëndrueshëm dhe veçanërisht i gjerë, ndërsa shkëlqimi është 250 cd/m². Ka edhe altoparlantë të integruar të cilët kanë një fuqi prej 4 Watts dhe prodhojnë tingull stereo mjaftueshëm të pasur.

MSI Optix G241/Optix G271

MSI OPTIX G241 monitor kompjuteri me te mire per gaming. Eshtë e pajisur me një panel 24 ″ IPS me rezolucion Full HD, ka një kohë reagimi prej 1 ms dhe një shpejtësi refresh prej 144 Hz. Ai gjithashtu mbështet përdorimin e teknologjisë FreeSync dhe Night Vision, e cila akordon ngjyrën e zezë duke theksuar detajet e zonat e errëta. Ekziston edhe funksioni Anti-Dridhje, i cili ju lejon të zvogëloni dridhjen. Ofron një kënd të gjerë shikimi 178 ° dhe ka një mbulim të shkëlqyeshëm të ngjyrave. Pastaj ka dy porta HDMI, një port DisplayPort dhe një dalje audio. Përfundimisht, është gjithashtu në dispozicion në një variant 27, të quajtur Optix G271.

Monitor kompjuteri me te mire i nivelit të larte (më shumë se 400 euro)

HUAWEI MateView

HUAWEI hyri në tregun e monitorëve me MateView, monitorin e tij të parë të pavarur, i cili është i pajisur me një gamë të gjerë karakteristikash inteligjente dhe lidhje të gjerë si me tela ashtu edhe me valë.

Monitori në fjalë është i pajisur me një panel LED 28,2 inç 3:2 me rezolucion 4K + (3840 x 2560 piksel) dhe një riprodhim të qartë dhe besnik të imazheve në çdo kontekst me mbështetje për një gamë ngjyrash të nivelit të kinemasë: mbështet 98% të gamës së ngjyrave DCI-P3 dhe 100% të gamës së ngjyrave sRGB. Ajo është kalibruar në mënyrë profesionale për të prodhuar vertete ngjyrat e realitietit, me saktësinë e ngjyres ΔE <1 në mënyrë sRGB dhe ΔE <2 në mënyrë të DCI-P3. Eshtë gjithashtu i certifikuar nga VESA DisplayHDR 400, i cili ju lejon të dalloni edhe detaje të fshehura në zonat më të errëta të figurës. Vlen të përmenden gjithashtu çertifikatat TÜV Rheinland Low Blue Light dhe Flicker Free, të cilat dëshmojnë aftësinë e monitorit për të filtruar emetimet e dritës që dëmtojnë sytë dhe për të lehtësuar lodhjen e mundshme të shkaktuar nga dridhja e ekranit.

HUAWEI MateView ka një estetikë tërheqëse, me një dizajn thelbësor të frymëzuar nga kompozimet e piktorit të famshëm Wassily Kandinsky, dhe një gamë të gjerë portesh dhe lidhjesh wireless. Pajisja e shkëlqyeshme e portave fizike, duke përfshirë dy porta USB-C, dy porta USB-A, një port HDMI, një Mini DisplayPort dhe një fole audio 3.5 mm, në fakt është shtuar aftësia për të lidhur smartphone, tablet dhe notebook, plus mbështetjen e projeksionit OneHop smartphone, i cili lejon përdoruesit të përdorin telefonin në modalitetin desktop duke e vendosur thjesht në bazën e ekranit. Për më tepër, përmes integrimeve të lejuara nga sistemi operativ HUAWEI HarmonyOS, është e mundur të përdorni një mi dhe tastierë të lidhur me monitorin për të kontrolluar pajisje të shumta në të njëjtën kohë pa pasur nevojë t’i çiftoni me secilën prej tyre.

Më në fund, në bazën e monitorit, gjejmë HUAWEI Smart Bar, një shirit i pajisur me një ndërfaqe prekëse intuitive për të rregulluar cilësime të ndryshme të ekranit, siç janë burimi i hyrjes dhe vëllimi, dhe për audio, dy altoparlantë të përparmë me një fuqi të lartë dhe një mikrofon. Për më shumë informacion mbi HUAWEI MateView, ju ftoj të konsultoheni në faqen zyrtare të internetit të HUAWEI. Për të blerë produktin, mund të shkoni në dyqanin zyrtar HUAWEI, ku shpesh ka promovime shumë interesante me ulje dhe produkte falas.

HUAWEI MateView GT

Nëse jeni duke kërkuar një monitor kompjuteri me te mire të destinuar kryesisht për lojëra, argëtim ose punë në redaktimin multimedial, mendoj se duhet ta konsideroni seriozisht HUAWEI MateView GT. Eshte një monitor 34 inç me raport pamje 21: 9 dhe ekran i lakuar ultrawide me një shpejtësi refresh 165Hz, ideal për të patur lojëra dhe përmbajtje multimediale gjithmonë me një rezolucion deri në 3440 x 1440 piksel WQHD.

HUAWEI MateView GT mbështet një gamë të ngjyrave P3 në klasë dhe është kalibruar profesionalisht për të pasur një vlerë Delta E <2. Ndriçimi është gjithashtu i shkëlqyeshëm, pasi flasim për një vlerë maksimale prej 350 nit, ndërsa raporti i kontrastit 4000:1. Teknologjia HDR 10 ju lejon më pas të vlerësoni detajet edhe në skenat më të errëta, ndërsa funksioni Dark Field Control rregullon shkëlqimin e ekranit në skena të errëta ose të ekspozuara për t’i ndihmuar lojtarët të identifikojnë shpejt kundërshtarët. Vlen të përmendet gjithashtu çertifikimi i TÜV Rheinland Low Blue Light dhe mbështetja për DC Dimming, duke dëshmuar aftësinë e këtij monitori për të filtruar emetimet e dritës që dëmtojnë sytë dhe për të lehtësuar lodhjen e mundshme të shkaktuar nga dridhja e ekranit, përkatësisht.

Por nuk mbaron këtu, sepse HUAWEI MateView GT fsheh funksione dhe karakteristika të tjera vërtet të rëndësishme! Para së gjithash, në kllapa mbështetëse ekziston një SoundBar inovativ stereo me panel prekës RGB për të rregulluar volumin dhe për të krijuar efekte të personalizueshme ndriçimi. Në pjesën e pasme të monitorit ekziston një buton fizik me 5 drejtime që do të përdoret për të zgjedhur midis 8 mënyrave të ndryshme të krijuara për RTS, MOBA, FPS dhe zhanre të tjera të lojërave.

Ne gjithashtu duhet të nënvizojmë praninë e një mikrofoni të dyfishtë inteligjent, për të garantuar një audio kristal të qartë në thirrjet video dhe gjatë seancave të lojrave, dhe integrimin me ekosistemin HarmonyOS, për të lidhur shpejt pajisjet e tjera HUAWEI (dhe më shumë). Së fundmi, ekziston një gamë e gjerë portash, me dy porta HDMI 2.0, një port DisplayPort 1.4, një port USB Type-C për karikim, një port të plotë Type-C dhe një fole audio 3.5 mm. Për më shumë informacion, vizitoni faqen zyrtare të HUAWEI dhe dyqanin zyrtar të HUAWEI, ku shpesh ka promo interesante me ulje dhe produkte falas.

BenQ EW3270U

BenQ EW3270U është një monitor kompjuteri me te mire për lojtarë dhe ata që duke kërkuar për një zgjidhje për video argëtim. Monton një panel LCD me një diagonale 31.5 “me rezolucion 4K Ultra HD, ofron një kohë reagimi prej 4 ms dhe shpejtësia e refresh është e barabartë me 60 Hz. Mbështet HDR dhe AMD FreeSync, si dhe teknologjitë Brightness Intelligence Plus, i cili rregullon shkëlqimin dhe temperaturën e ngjyrave në përputhje me përmbajtjen në ekran dhe kushtet mjedisore dhe teknologjinë e Kujdesit për sytë, e cila zvogëlon lodhjen e syve. Ka hyrje HDMI, DisplayPort, USB-C dhe ka edhe altoparlantë të integruar.

Philips 499P9H/00

Modeli i monitorit Philips 499P9H/00 përdor një panel të lakuar mbidetar 49 ″ VA me rezolucion 5120 x 1440 pixel dhe raport aspektesh 32: 9. Koha e përgjigjes është 5 ms dhe ka një shpejtësi refresh prej 70 Hz. Mbështet HDR dhe ofron teknologji Modaliteti LowBlue, i cili zvogëlon rrezet e dëmshme të dritës blu dhe sinkronizimin adaptiv. Ajo ka një stacion ankorimi USB Type-C me lëshim të energjisë dhe ka edhe kamera dhe mikrofon.

ASUS TUF Gaming VG279QM

ASUS TUF Gaming VG279QM është një tjetër monitor kompjuteri me te mire qe ka për qëllim kryesisht në entuziastët e lojrave. Sigurisht që nuk është i lirë, por ofron disa nga teknologjitë më të mira në këtë fushë. Përdor një panel IPS me një diagonale 27 “me rezolucion të plotë HD, koha e përgjigjes është 1 ms dhe shpejtësia maksimale e refresh është 280 Hz. Nuk ka mungesë të HDR dhe mbështetje për teknologjitë G-Sync, për një loje te persosur dhe Extreme Low Motion Blur Sync, i cili eliminon imazhet fantazem dhe grisjet. Ka gjithashtu dy dalje HDMI, DisplayPort dhe një fole audio.

LG 27UL850

Një monitor tjeter kompjuteri me te mire është LG 27UL850. Ai përmban një profil elegant dhe të hollë, është 27 ”me rezolucion 4K Ultra HD dhe ofron një modalitet ad hoc për të lehtësuar multitasking. Paneli është një IPS dhe audio është e integruar përmes dy altoparlantëve stereo 10 Watt. Sa i përket lidhjes, ne kemi një DisplayPort, dy HDMI, një USB dhe madje edhe një port USB-C. Duhet të theksohet se ajo mbështet teknologjinë AMD FreeSync, HDR dhe se, megjithëse nuk është një zgjidhje e krijuar posaçërisht për lojëra, ofron mënyra të veçanta për të optimizuar çdo seancë lojrash.

Apple Pro Display XDR

Apple Pro Display XDR është një monitor kompjuteri me te mire i projektuar për nevojat e profesionistëve dhe për këtë arsye – si zakonisht – shumë i shtrenjt. Ka karakteristika të përshtatura për nevojat e krijuesve dhe atyre që zakonisht punojnë me ngjyra. Konkretisht, ne kemi një panel LCD 32″ IPS të prodhuar me teknologji Oxide TFT, me rezolucion 6016 x 3384 piksel, pra me një dendësi 218 piksel për inç. Ndriçimi maksimal është 1000 pikë me një imazh të bardhë në ekran të plotë, 1600 nit, shoqëruar me një kontrast tipik prej 1000:1. Paneli ka një thellësi ngjyrash 10-bit dhe mbështet standardin DCI-P3 (pra emri XDR, Extreme Dynamic Range), të gjitha me kënde të larta shikimi. Duhet të theksohet se tregtohet gjithashtu në një variant me xham me nanotexture, e cila minimizon reflektimin dhe shkëlqimin e dritës. Mund të montohet në stand ose të fiksohet përmes adaptorit VESA, të dy shiten veç e veç.