Si te regjistrosh telefonatat ne Android

Si te regjistrosh telefonatat ne Android

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te regjistrosh telefonatat ne Android, duke ju treguar disa aplikacione me te cilat te arrini qellimin tuaj.

Shenim: regjistrimi i bisedës pa dijeninë e personit tjeter mund të cenojë privatësinë e tij. Udhezuesi ka qellim informativ dhe nuk mbajme asnje pergjithesi mbi perdorimin qe mund ti beni informacioneve.

Permbajtja

Informacioni paraprak

Si te regjistrosh telefonatat ne Android

Përpara se të futemi në thelbin e këtij udhëzuesi dhe të shohim në detaje se si te regjistrosh telefonatat ne Android, do ju japim disa informacione paraprake që me siguri do t’ju jenë të dobishme.

Së pari regjistrimi i telefonatave, edhe pa dijeninë e bashkëbiseduesit, nuk paraqet krim apo cenim të privatësisë. Ligji në fakt, dënon shpërndarjen e regjistrimeve të bëra kundër vullnetit të pjesëmarrësve në bisedë. Prandaj, mos i shperndani regjistrimet e bëra, nëse nuk jeni të autorizuar shprehimisht nga palët e interesuara.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Një gjë tjetër që dua t’ju them është se, zakonisht, për të pasur sukses në qëllimin tuaj, duhet të aktivizoni shërbimin e konferencave të operatorit tuaj telefonik, atë që ju lejon të flisni me më shumë se një bashkëbisedues në të njëjtën kohë. Prandaj, nëse nuk e keni bërë tashmë, kontaktoni operatorin tuaj për të kërkuar aktivizimin e këtij shërbimi.

Si te regjistrosh telefonatat ne Android falas

Tani le të kalojmë drejtpërdrejt te pika kryesore dhe të shohim së bashku se si te regjistrosh telefonatat ne Android falas. Më poshtë po ju tregoj funksionimin e disa aplikacioneve të përshtatshme për kete qellim.

Google Phone/Google Telefono

Si te regjistrosh telefonatat ne Android

Aplikacioni i parë që ju sugjeroj të provoni mund të jetë Google Phone, pasi është i integruar si standard në të gjithë telefonat Android që kanë shërbimet e Google. Aplikacioni në fjalë ofron një funksion të regjistrimit të telefonatave që është shumë i thjeshtë në përdorim dhe që respekton privatësinë e bashkëbiseduesve, pasi i informon ata për fillimin e regjistrimit duke dhene një mesazh automatik zanor.

Per ta perdorur përgjigjuni një telefonate ose filloni një duke përdorur aplikacionin Google Phone. Pas hapjes së aplikacionit, shtypni ikonën e tastierës numerike (poshtë djathtas), shtypni numrin për të thirrur dhe më pas filloni thirrjen telefonike duke shtypur butonin jeshil në të cilin shfaqet ikona e celularit (më poshtë). Për të thirrur një kontakt në rubrike, shtypni skedën Kontaktet (poshtë djathtas), trokitni lehtë mbi emrin e kontaktit që do të telefononi dhe më pas shtypni butonin Chiama/Call.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi t’i përgjigjeni një telefonate ose të filloni një, shtypni butonin Regjistro/Registra që ndodhet në të djathtë të ekranit dhe siç mund ta shihni nga zëri automatik, do të fillojë regjistrimi i telefonatës. Për të ndaluar regjistrimin, mund të shtypni përsëri butonin Regjistro ose thjesht të përfundoni telefonatën.

Persa i përket regjistrimit, mund ta dëgjosh përsëri kur të duash. Për ta bërë këtë, thjesht shkoni te skeda Recenti, zgjidhni thirrjen që keni regjistruar duke shtypur numrin ose emrin e kontaktit që ishte subjekt i telefonatës dhe më pas trokitni lehtë mbi butonin përkatës Luaj/Play. Nga skeda në fjalë ju gjithashtu mund të fshini regjistrimin qe sapo hapet duke shtypur ikonen e koshit.

Nese dëshironi të fshini të gjitha regjistrimet që lidhen me telefonatat tuaja, per ti gjetur dhe fshire, thjesht shtypni ikonën e tre pikave vertikale të vendosura lart djathtas, zgjidhni Impostazioni > Registrazione della chiamata, trokitni lehtë mbi artikullin Fshi të gjitha regjistrimet tani/Elimina tutte le registrazioni adesso dhe më pas shtypni fjalën Fshi/Elimina. Për të vendosur një interval kohor brenda të cilit regjistrimet duhet të fshihen automatikisht, nga seksioni i aplikacionit në të cilin jeni tani, trokitni lehtë mbi artikullin Fshi regjistrimet/Elimina registrazioni dhe vendosni nëse do t’i fshini ato pas 7 ditëshpas 14 ditësh ose pas 30 ditësh

RMC: Android call recorder

Si te regjistrosh telefonatat ne Android

Zgjidhja e dytë se si te regjistrosh telefonatat ne Android që mund te provoni është RMC: Android Call Recorder. Ky eshte një aplikacion i njohur falas që edhe në testet e mia dha rezultate të mira. Funksionon në shumë modele të smartfonëve, madje edhe në ato më të vjetrat/më të lirat, por në disa pajisje mund të ofrojë një cilësi regjistrimi jo të shkëlqyer (sidomos përsa i përket asaj që thotë bashkëbiseduesi nga ana tjetër).

Përdorimi i RMC është shume i thjeshte. Pas instalimit dhe nisjes së aplikacionit, shtypni butonin Lejo/Allow dhe prekni artikullin Lejo/Consenti tri herë radhazi, në mënyrë që t’i jepni të gjitha lejet e nevojshme për të punuar në mënyrën më të mirë.

Tani shtypni butonin (≡) që ndodhet në pjesën e sipërme majtas të ekranit, zgjidhni artikullin Cilësimet/Impostazioni nga menuja që shihni të shfaqet në të majtë dhe shtypni artikullin Recording. Sigurohuni që kutia Aktivizoni shërbimin/Attiva Servizio të jetë e zgjedhur (përndryshe bëjeni vetë) dhe duke filluar nga ky moment, aplikacioni do të regjistrojë automatikisht të gjitha telefonatat që do të kryejë ose marrë celulari juaj.

Kur një telefonatë përfundon, mund ta ridegjosh duke shkuar ne seksionin perkates te aplikacionit, ku mund të hyni duke shtypur skedën Non organizzate te RMC: Android Call Recorder. Më pas shtypni emrin e regjistrimit që ju intereson dhe prekni butonin Luaj/Play në menunë e hapur për të filluar riprodhimin.

Në rastin kur zëri i bashkëbiseduesit paraqet një volum tepër të ulët, ju mund ta eksportoni regjistrimin në kompjuter (duke e gjetur atë në dosjen RecordMyCall të telefonit) dhe të amplifikoni volumin me programe të tilla si Audacity ose mund të provoni të zgjidhni Phone call si burim audio/Audio Source në menunë Tricks te aplikacionit.

Registratore di chiamate

Si te regjistrosh telefonatat ne Android

Një aplikacion tjetër që mund të jetë i dobishëm për regjistrimin e telefonatave në Android është Registratore di chiamate. Siç kuptohet lehtësisht nga emri i tij, ky aplikacion integron një funksion të veçantë falë të cilit mundëson regjistrimin e thirrjeve telefonike hyrëse dhe dalëse të bëra në smartfonin tuaj, me mundësinë e dëgjimit të tyre sërish në një moment të mëvonshëm.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pas instalimit dhe fillimit të tij në pajisjen tuaj, shtypni butonin e gjelbër OK, i cili duket se ndodhet në krye të ekranit të mirëseardhjes dhe jepni të gjitha lejet që i nevojiten për të punuar siç duhet, duke shtypur menjëherë artikullin Lejo/Consenti katër herë. Më pas shtypni butonin e gjelbër OK për të mbyllur kutinë e hapur. Më pas, gjithçka që duhet të bëni është të filloni një telefonatë dalëse ose të pranoni një telefonatë hyrëse dhe aplikacioni do të kujdeset për regjistrimin e gjithçkaje automatikisht. 

Pasi të keni regjistruar një telefonatë, mund ta dëgjoni sërish duke shkuar te seksioni përkatës i aplikacionit ku ruhen regjistrimet. Për të qenë më të saktë, gjithçka që duhet të bëni është të shtypni titullin e bisedës që ndodhet në ekranin kryesor të app dhe trokitni lehtë mbi simbolin ▶ ︎për ta hapur atë.

Nëse dëshironi, mund ta ruani edhe thirrjen telefonike që keni regjistruar si skedar në formatin MP3: thjesht shtypni butonin Ruaj si MP3/Salva come MP3 ose ndajeni duke shtypur butonin Condividi via

Aplikacione të tjera për regjistrimin e telefonatave Android

Nese nuk ju kënaqën zgjidhjet që përmenda në rreshtat e mëparshëm dhe dëshironi aplikacione të tjera për të regjistruar telefonatat ne telefon Android, atehere më poshtë mund të gjeni një listë të zgjidhjeve të tjera, falas dhe me pagesë.

  • Regjistruesi automatik falas i thirrjeve është një aplikacion falas që ju lejon të regjistroni automatikisht thirrjet hyrëse dhe dalëse. Megjithatë, dua të theksoj mundësinë e blerjes së versionit të tij me pagesë, i cili kushton 2.89 euro dhe përveçse është krejtësisht pa reklama, ofron mundësinë e sinkronizimit automatik të regjistrimeve me Google Drive dhe Dropbox.
  • Call Recorder është një tjetër aplikacion i krijuar për regjistrimin automatik të thirrjeve të bëra dhe të marra në celularin tuaj. Është gjithashtu i disponueshëm në një version me pagesë, i cili kushton 0.99 euro/muaj, i cili është pa reklama.
  • Regjistrimi i thirrjeve – Cube ACR është një zgjidhje që i përket kategorisë në fjalë që është në gjendje të regjistrojë automatikisht të gjitha thirrjet (si në hyrje ashtu edhe në dalje). Në versionin e tij me pagesë, i cili kushton 2,09 € për tre muaj, ai përfshin disa veçori të avancuara, si ai që ju lejon të eksportoni regjistrimet në MP4.
  • Regjistruesi i thirrjeve siç sugjeron emri i tij, ky aplikacion është një regjistrues i thjeshtë i thirrjeve që kryen detyrën e tij duke regjistruar automatikisht thirrjet hyrëse dhe dalëse. Versioni falas i aplikacionit ka reklama: për t’i hequr ato, duhet të abonoheni në versionin e tij Premium, i cili kushton 1,19 euro/muaj.