Si te lidhesh telefonin me TV me WiFi Direct

Si te lidhesh telefonin me TV me WiFi Direct

Nese ke nje smart tv dhe deshiron ta lidhesh me telefonin, qe te shfaqesh transmetime qe vijne nga ky i fundit, atehere ketu je ne vendin e duhur per te mesuar si realizohet. Zakonisht per te lidhur telefonin me televizorin perdoret lidhja e internetit qe keni ne shtepi, por ne mungese te saj, ju vjen ne ndihme WiFi Direct. Kjo eshte një teknologji e aftë për të lidhur dy ose më shumë pajisje pa ndërmjetësimin e një ruteri wifi. Gjatë këtij udhëzuesi do t’ju shpjegoj në detaje se si te lidhesh telefonin me TV me WiFi Direct, për të transmetuar ekranin e smartphone.

Permbajtja

Informacioni paraprak

Para se të shpjegojme në praktikë se si te lidhesh telefonin me TV me WiFi Direct, më lejoni t’ju jap disa informacione më shumë në lidhje me teknologjinë e lartpërmendur.

Wi-Fi Direct është një standard komunikimi krijuar fillimisht për të lehtësuar shkëmbimin e file mes pajisjeve, me anë të skedave të tyre të rrjetit pa kabull, pa nevojën e një router apo të tjera pajisje që punojnë si ndërmjetës dhe duke eliminuar procedurat komplekse te konfigurimit.

Dallimi midis rrjeteve Wi-Fi Direct dhe atyre WiFi, qëndron pikërisht në këtë aspekt: ​​ndërsa këto të fundit kanë nevojë për një procedurë pak a shumë komplekse të çiftimit për të punuar, lidhja nëpërmjet Wi-Fi Direct është padyshim më e menjëhershme.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Njohja midis pajisjeve të përfshira bëhet automatikisht, pa pasur nevojë të përcaktoni se cila duhet të kryejë funksionet e serverit dhe pa futur asnjë fjalëkalim. Gjithçka që duhet bërë është të thërrisni funksionin e dedikuar në pajisjet qe përfshihen dhe prisni që të fillojë kalimi i të dhënave. Megjithate lidhja mbrohet nga nje çelës aksesi i përcaktuar me shpejtesi dhe shkëmbehet, gjithmonë automatikisht, kur vendoset lidhja midis pajisjeve.

Me kalimin e kohës, mënyrat e përdorimit të Wi-Fi Direct kanë shkuar përtej mundësisë së shkëmbimit të file: kjo teknologji mund të përdoret, për shembull, për të lidhur pajisje periferike si maus, tastierat dhe printerët me njëri-tjetrin dhe përmes protokollit Miracast, për të transmetuar përmbajtje në ekranet ose televizorët e pershtatshem.

Miracast është në gjendje të transmetojë përmbajtje me një rezolucion maksimal prej 4096 x 2160 piksele (4K/UltraHD): ky detaj mund të ndryshojë sipas kategorisë së përmbajtjes së transmetuar dhe karakteristikave të sakta të pajisjet e përfshira.

Tema e këtij udhëzuesi do të jetë, saktësisht, të shpjegojë se si të transmetoni përmbajtjen nga smartphone në TV duke përdorur teknologjinë Miracast dhe Wi-Fi Direct.

Pajisje të pershtatshme

Si te lidhesh telefonin me TV me WiFi Direct

Edhe pse Wi-Fi Direct funksionon vetëm me ndihmën e një skede wireless, jo të gjitha pajisjet që janë të pajisura me një skede të këtij lloji janë automatikisht të pershtatshme me teknologjinë në fjalë. Në përgjithësi, karakteristika e lartpërmendur tregohet në fletën e të dhënave teknike të pajisjes ose të stampuara në paketën e shitjeve me një logo të kuptueshme.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pergjithesisht televizorët inteligjentë/smart TV modernë janë të pajtueshëm me Wi-Fi Direct, si dhe disa pershtates dhe dongle HDMI për TV dhe telefona të mundësuar nga sistemi operativ Android. Për të kontrolluar nëse telefoni dhe televizori në zotërimin janë në përputhje me Wi-Fi Direct dhe Miracast, lidhuni me këtë faqe interneti, futni markën e televizorit në fushën Brand, klikoni në rezultatin më të rëndësishëm midis sugjerimeve të propozuara dhe kryeni te njejtin operacion me markën e smartphone.

Pasi të bëhet kjo, gjeni kutinë Categories, vendosni shenjën e kontrollit pranë fjalëve Phones dhe Televisions & Set top Boxes, shkoni te kutia e Featured Capabilities, vendosni shenjën e kontrollit pranë fjalës Miracast dhe hidhini një sy listës së produktet që shfaqen pak më poshtë. Nëse modelet e smartphone dhe TV në posedimin tuaj shfaqen në listë, ato sigurisht që janë në përputhje me teknologjinë në fjalë.

Ne fund do të jetë e dobishme të dini se Wi-Fi Direct është i disponueshëm në kompjuterë të shumtë të pajisur me Windows 10, ndërsa në pajisjet Apple, nuk mbështetet nga iPhone, iPad dhe Mac. Prandaj, nëse jeni duke kërkuar një metodë për të transmetuar përmbajtje nga iPhone në TV, duhet të përdorni një sistem tjetër përveç Miracast, siç është AirPlay.

Si te lidhesh telefonin me TV me WiFi Direct

Si te lidhesh telefonin me TV me WiFi Direct

Pas sqarimeve me siper, eshte koha te shpjegojme se se si te lidhesh telefonin me TV me WiFi Direct. Nëse keni një TV Smart të pershtatshem, së pari duhet të aktivizoni teknologjinë Miracast duke u futur ne cilësimet e televizorit dhe duke hyrë në opsionet e marrjes së përmbajtjes, ose duke thirrur një aplikacion të dedikuar.

Fatkeqësisht, nuk është e mundur që t’ju tregoj hapat e saktë pasi secili prodhues identifikon teknologjinë Miracast me një emër të ndryshëm: për shembull, në televizorët LG quhet Screen Share, në Samsung quhet AllShare, në Sony i përgjigjet emrit të Screen Mirroring dhe në shumë televizorë Philips korrespondon me Wireless Screencast.

Për këtë arsye, kontrolloni me kujdes çdo menu dhe çdo aplikacion të integruar në TV, në mënyrë që të identifikoni shpejt artikullin që do të aktivizohet ose programin që do të ekzekutohet; nëse nuk i gjeni, konsultohuni me manualin e përdoruesit të TV-së.

Nëse televizori nuk ka mbështetje për Miracast/Wi-Fi Direct, mund ta zgjidhni këtë duke blerë një përshtatës special (nuk rekomandoj ato që janë shumë të lira, të cilat mund të kenë probleme me performancën).

Për të përdorur një përshtatës të këtij lloji, duhet ta lidhni atë me një nga portat HDMI te lira në televizor, ta karikoni atë me USB (ose nëpërmjet një karikuesi USB për telefonat inteligjentë, nëse keni ndërmend ta lidhni atë me rrjetin elektrik) dhe tani ndizni televizorin dhe zgjidhni burimin e videos HDMI.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Një pajisje tjetër e pajtueshme me teknologjinë Miracast është Amazon Fire TV Stick, një dongle HDMI që ju lejon të përdorni një gamë të gjerë të përmbajtjes në internet, të instaloni aplikacione të pajtueshme me Android dhe të merrni përmbajtje të transmetuar përmes Wi-Fi Direct.

Pasi ta keni marrë, lidhur dhe konfiguruar, mund të aktivizoni pritjen Miracast duke shkuar te Suono e schermo > Attiva duplicazione schermo në menunë Cilësimet te pajisjes.

Në çdo rast, pasi të jetë vendosur televizori ne gjendjen për të marrë përmbajtje Miracast, ju mund të transmetoni ekranin nga një smartphone Android në një mënyrë shumë të thjeshtë: hyni në cilësimet e këtij të fundit (duke trokitur në simbolin e ingranazhit), thjesht trokitni lehtë mbi artikullin pajisjet e lidhura/Dispositivi collegati dhe arrini ne Preferenze di connessione > Trasmetti.

Më pas, për të aktivizuar Miracast, prekni simbolin () në të djathtën e sipërme dhe vendosni shenjën e kontrollit pranë formulimit Attiva schermo wireless, të vendosur në menunë që shfaqet.

Brenda pak çastesh, duhet të shihni që emri i TV ose HDMI të shfaqet në listën e pajisjeve të zbuluara; për të krijuar lidhjen, trokitni lehtë mbi të dhe nëse është e nevojshme, autorizoni lidhjen duke iu përgjigjur në mënyrë pozitive mesazhit paralajmërues që shfaqet në ekranin e televizorit. Në disa raste, mund t’ju kërkohet të futni një PIN sigurie.

Për plotësinë e informacionit, do të doja të theksoja se disa TV Smart janë në gjendje të marrin dhe shfaqin përmbajtje të marrë përmes Wi-Fi Direct në formën e një file, pa pasur nevojë të transmetojnë të gjithë ekranin e pajisjes qe perdoret si burim. Në këtë rast, pasi të keni aktivizuar teknologjinë e lartpërmendur në TV, është e nevojshme të shkarkoni një aplikacion specifik në smartphone dhe përmes tij, të filloni të ndani skedarët e zgjedhur dhe të lidheni me televizorin. Sidoqoftë, kjo karakteristikë nuk është veçanërisht e përhapur.