Si te shkarkosh Skype falas

 

Tani le te flasim se si te shkarkosh Skype falas. Si fillim duhet te themi se është një shërbim shumë i famshëm VoIP (Voice over IP) i zotëruar nga Microsoft, përmes të cilit është e mundur të bëni telefonata falas audio dhe video për përdoruesit në të gjithë botën. Eshtë në dispozicion në të gjitha platformat kryesore te internetit, përfshirë celularin dhe karakterizohet nga një ndërfaqe jashtëzakonisht intuitive. Me pak fjalë, Skype mund të përdoret vërtet nga kushdo, por duhet të keni kujdes për kostot reale të shërbimit.

Siç sapo përmendëm, është e mundur të përdorni Skype falas për të bërë telefonata audio dhe video në të gjithë botën por – kini kujdes – kjo është e vërtetë vetëm nëse të dy bashkëbiseduesit janë të shkruajtur në shërbim. Nëse dëshironi të telefononi një numër telefoni “tradicional”, qoftë fiks apo celular, duhet të blini kredi dhe të paguani për bisedat, ashtu si me shërbimet telefonike standarde, edhe nëse çmimet janë mesatarisht më të ulëta se linjat tradicionale, falë edhe abonimeve.

Permbajtja

Operacionet paraprake

Para se të shpjegoj se si të instaloni dhe përdorni versionin klasik të Skype në PC, smartphone dhe tablet, duhet t’ju them se, për të përdorur këtë shërbim, duhet të keni një llogari Microsoft.

Ju mund të krijoni një llogari të Microsoft plotësisht falas, duke u futur në faqen zyrtare të internetit dhe duke ndjekur hapat që ju shfaqen në ekran. Ju nuk duhet të keni ndonjë vështirësi për ta bërë këtë pasi është e lehtë dhe intuitive. 

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Përndryshe, mund të përdorni versionin në internet të shërbimit, i cili gjithashtu mund të përdoret pa regjistrim dhe pa instaluar programe në PC, për sa kohë që përdorni një nga shfletuesit e pranueshem, d.m.th. Chrome dhe Edge ).

Për të hyrë në versionin në internet të Skype dhe për të folur ne chat falas, lidhuni në këtë faqe në internet dhe klikoni në butonin Krijo një mbledhje falas/Crea una riunione gratuita: do të merrni një link (pa afat) për të ftuar njerëz të tjerë në bisedë. Pasi të keni vizituar adresën e konferencës, çdokush mund të bashkohet duke vendosur një emër përdoruesi të përkohshëm (që zgjat 24 orë) ose duke hyrë normalisht në një llogari në Skype

Skype falas në PC

Nëse qëllimi juaj është të përdorni Skype falas në PC, do të jeni të lumtur të dini se keni zgjidhje të ndryshme në dispozicion, në varësi të sistemit operativ në kompjuterin tuaj. Për më tepër, në rast se nuk doni të instaloni ndonjë softuer, mund ta përdorni shumë mirë versionin e tij të internetit direkt nga shfletuesi, në disa klikime të thjeshta. 

Skype falas për Windows 10

Nëse jeni duke përdorur një kompjuter me Windows 10, mund të shkarkoni aplikacionin desktop Skype direkt nga Microsoft Store. Përndryshe, ju gjithashtu mund të shkarkoni versionin klasik të softuerit në formën e një pakete.exe, megjithatë unë rekomandoj versionin Microsoft Store, pasi instalimi është më i lehtë dhe më i menjëhershëm.

Gjëja e parë që duhet të bëni, pra, është të filloni Microsoft Store, përmes ikonës së çantës që gjeni në shiritin e aplikacioneve ose në menunë Start Windows. Pas fillimit të Dyqanit Microsoft, përdorni shiritin e kërkimit në krye ( Kërko/Ricerca/Search ), për të shkruar termin skype, pasuar nga shtypja e butonit Enter/Invio.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pastaj klikoni në rezultatin përkatës të kërkimit, të cilin e gjeni në seksionin App (ose hapni faqen e produktit direkt nga ky link ), shtypni butonin Get/Ottieni dhe prisni që të fillojë procedura automatike e shkarkimit dhe instalimit të softuerit. Kur të kenë përfunduar të gjitha operacionet e nevojshme, do të merrni një njoftim në këndin e poshtëm të djathtë të ekranit, duke ju njoftuar se Skype është gati për të filluar.

Në këtë pikë, filloni Skype përmes ikonës së tij që gjeni në menunë Start të Windows dhe, në ekranin e tij kryesor, shtypni butonat Start dhe Log in ose krijoni një llogari/Inizia e Accedi o crea un account. Tani, nëse keni një llogari në Microsoft, shkruani adresën tuaj të postës elektronike ose numrin e telefonit, të ndjekur nga fjalëkalimi që shoqërohet me të. Nëse jo, krijoni një llogari të re duke klikuar mbi fjalën Kliko për të krijuar një/Fai clic per crearne uno dhe duke ndjekur këshillat për të cilat ju thashë në kapitullin e mëparshëm.

Nëse keni kryer operacionet që përshkrova në paragrafët e mëparshëm të letrës, do të hyni në ekranin kryesor të Skype për konfigurimin e llogarisë dhe pajisjeve periferike, të tilla si mikrofoni dhe kamera, për t’u siguruar që nuk keni problem me kur filloni një telefonatë ose thirrje video.

Skype falas për Windows

Nëse ke një PC me Windows 7 ose më të ri, mund të shkarkosh Skype falas direkt nga faqja zyrtare e internetit. Pasi të keni hapur linkun që ju dhashë, shtypni butonin Shkarko Skype për Windows/Scarica Skype per Windows, në mënyrë që të shkarkoni file.exe të programit.

Pasi të përfundojë shkarkimi, klikoni dy herë në paketën e instalimit Skype dhe shtypni butonin Po në dritaren e Kontrollit të Llogarisë së Përdoruesit të Windows. Pasi të keni mbaruar kjo, në kutinë e instalimit, shtypni butonin Instalo dhe prisni që procedura të përfundojë.

Në këtë pikë, do t’ju shfaqet ekrani bazë i Skype: gjithçka që duhet të bëni është të shtypni butonin Start, pastaj Hyni ose krijoni një llogari dhe të hyni me llogarinë tuaj Microsoft.

Skype falas për Mac

Nëse ke një Mac, mund të shkarkosh aplikacionin desktop Skype falas direkt nga faqja zyrtare, duke u kujdesur të shtypesh butonin Shkarko Skype për Mac/Scarica Skype per Mac.

Në fund të shkarkimit, klikoni dy herë në file.dmg që sapo keni shkarkuar dhe përmes dritares që ju shfaqet, tërhiqni Skype në dosjen Applications, në mënyrë që ta instaloni.

Tani, filloni Skype përmes ikonës së tij në Launchpad dhe shtypni artikullin Apri/Open, në paralajmërimin që shfaqet në ekran. Në ekranin Skype, shtypni Get Started/Inizia dhe Sign In/Accedi ose krijoni një llogari/Crea un account dhe në shenjë me Microsoft llogarisë kredencialet tuaja.

Pas hyrjes, do të drejtoheni në ekranin kryesor të Skype për të filluar telefonatat ose thirrjet video me kontaktet tuaja. 

Perdoresh Skype falas në internet

Nëse nuk doni të instaloni ndonjë softuer në kompjuterin tuaj, atëherë mund të përdorni versionin internet të Skype, përmes të cilit mund të filloni biseda me tekst me kontaktet tuaja ose të bëni thirrje audio dhe thirrje video direkt nga shfletuesi juaj.

Për të përdorur Skype nga shfletuesi juaj, duhet të përdorni Google Chrome ose Microsoft Edge. Pasi të filloni një nga këto programe dhe të keni arritur lidhjen që ju dhashë, identifikohuni me llogarinë tuaj Microsoft.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani mund të filloni të përdorni Skype Web pa instaluar ndonjë shtesë në kompjuterin tuaj. Sidoqoftë, ju paralajmëroj se nëse filloni një telefonatë ose një thirrje video, për të lejuar që shfletuesi të ketë qasje në mikrofon ose kamera në internet të lidhur me PC, duhet të shtypni butonin Lejo/Consenti në njoftimin që do të shfaqet në krye. Pa këto leje, ju do të jeni në gjendje të dëgjoni ose shihni vetëm bashkëbiseduesin tuaj, pa mundur qe ai të jetë në gjendje të bëjë të njëjtën gjë.

Nëse dëshironi të përdorni versionin në internet të Skype në shfletues të tjerë të pambështetur, siç janë Safari ose Firefox, mund të provoni Skype Web Control: një mjet i integruar në shërbimin Outlook.com i cili, në shfletuesit e pambështetur, ju lejon vetëm të filloni biseda me tekst. Karakteristikat e thirrjes dhe thirrjes video mbështeten vetëm në Google Chrome dhe Microsoft Edge.

Për të përdorur këtë shërbim, gjithçka që duhet të bëni është të arrini lidhjen që ju dhashë dhe, në ekranin kryesor të Outlook, të shtypni ikonën Skype, në të djathtë lart. Më pas do t’ju shfaqen kontaktet tuaja, përmes së cilave mund të filloni bisedat, duke përdorur kutinë e duhur që ju tregohet, duke klikuar në emrin e përdoruesit me të cilin dëshironi të flisni.

Përndryshe, ju mund të krijoni një dhomë chati pa një llogari në këtë adresë, siç ju shpjegova në fillim të udhëzuesit.

Skype falas në celular

Nese dëshironi të përdorni Skype edhe në smartphone ose tablet, mund të përdorni aplikacionin zyrtar të shërbimit për Android dhe iOS

Skype falas per Android

Nëse dëshironi të përdorni Skype në smartphone ose tablet tuaj Android, mund të përfitoni nga aplikacioni i veçantë i disponueshëm falas në Play Store. Përndryshe, në rast se pajisja juaj është e vjeter ose nuk funksionon mirë, ju mund të përdorni Skype Lite, i cili kërkon më pak memorje.

Pasi të keni arritur skedën Skype ose Skype Lite në Play Store (duke përdorur linkun që ju dhashë më parë ose duke kërkuar direkt në dyqan), shtypni butonin Instalo dhe prisni që të përfundojë procedura e shkarkimit dhe instalimit.

Pastaj, filloni Skype ose Skype Lite duke përdorur ikonën e aplikacionit në ekranin kryesor. Tani, në ekranin kryesor të aplikacionit, identifikohuni me llogarinë tuaj Microsoft, në mënyrë që të keni mundësi të përdorni veçoritë e këtij shërbimi të popullarizuar të mesazheve.

Nese telefoni juaj nuk ka play store, mund të instaloni aplikacionet Skype duke shkarkuar file.apk nga faqja APK Mirror. Për të vazhduar në këtë kuptim, gjithçka që duhet të bëni është të arrini në faqen kushtuar Skype ose Skype Lite, lëvizni atë derisa të gjeni seksionin Të gjitha versionet/All versions dhe shtypni ikonën e shigjetës poshtë, pranë versionit më të fundit të aplikacionit.

Në këtë pikë, klikoni në versionin e aplikacionit të përputhshëm me pajisjen tuaj, nëse është i pranishëm, ose në të vetmin të disponueshëm dhe pastaj klikoni në butonin Shkarkoni APK/Download APK, për të shkarkuar skedarin Skype.apk

Pas kryerjes së këtij operacioni, duhet të siguroheni që keni mundësuar instalimin nga burime të panjohura në smartphone ose tablet tuaj Android, një procedurë thelbësore pa të cilën nuk do të jeni në gjendje të instaloni asnjë aplikacion që nuk vjen nga Play Store.

Në Android 8 ose më vonë, hapni Cilësimet/Impostazioni/Settings dhe shtypni Sigurinë dhe privatësinë/Sicurezza e privacy> Të tjera/Altro/Others> Instalo aplikacione të panjohura/Installa app sconosciute. Në këtë pikë, zgjidhni aplikacionin me të cilin dëshironi të hapni skedarin.apk, të tilla si një menaxher skedarësh ose të njëjtin shfletues që përdoret për të shkarkuar skedarin, dhe lëvizni levën nga OFF në ON, pranë fjalës Lejo instalimin e aplikacionit/Consenti l’installazione di app.

Në versionet e mëparshme të Android, hapni Cilësimet/Impostazioni/Settings, shtypni artikullin e Sigurisë dhe lëvizni levën pranë artikullit të Burimeve të Panjohura në ON. Në këtë pikë, trokitni lehtë mbi emrin e skedarit.apk që sapo keni shkarkuar dhe shtypni butonat NextInstall dhe Finish. Do të gjeni ikonën e fillimit të shpejtë Skype ose Skype Lite direkt në ekranin kryesor ose në sirtarin e pajisjes tuaj Android.

Skype iPhone falas

Aplikacioni Skype është gjithashtu i disponueshëm në iPhone dhe iPad, duke e marrë atë falas nga iOS App Store. Ajo që duhet të bëni është të hapni linkun që ju dhashë direkt nga pajisja juaj Apple ose të kërkoni manualisht në App Store (duke shtypur fjalen skype në skedën Kërko/Cerca/Search ).

Në këtë pikë, gjithçka që duhet të bëni është të shtypni butonin Get/Ottieni ose ikonën cloud, nëse e kishit instaluar më parë aplikacionin dhe të zhbllokoni shkarkimin e aplikacionit përmes Face ID, Touch ID ose fjalëkalimit të Apple ID tuaj.

Në fund të kësaj procedure, prekni ikonën Skype, të cilën mund ta gjeni në ekranin kryesor, për të filluar aplikacionin. Pastaj identifikohuni me llogarinë tuaj Microsoft për të përdorur Skype në iPhone / iPad tuaj.