Si te shkarkosh aktivizosh Office Word Excel PowerPoint Falas

Si te shkarkosh aktivizosh Office Word Excel PowerPoint Falas

Ne kete udhezues do te shpjegojme ne detaje se si te shkarkosh aktivizosh Office, Word, Excel, PowerPoint Falas etj ne kompjuterin juaj. Office eshte nje pakete sherbimesh qe ofrohet nga Microsoft dhe qe jepet i parainstaluar ne sistemet operative Windows. E meta e ketij sherbimi qendron ne faktin se pas nje periudhe kohore, Office dhe programet qe ai perfshin, bllokohen sepse mbaron periudha e proves e cila eshte falas. Kjo mund te shkaktoj shume probleme ne rast se keni nevoje te perdorni programet e paketes, ndaj dhe ne ketu do perpiqemi ta zgjidhim kete problem. Me poshte do te shpjegojme, jo vetem se si te aktivizosh Office, Word, Excel dhe PowerPoint Falas, por edhe procedurat qe duhen ndjekur para se te filloni zhbllokimin/aktivizimin e Office.

Shenim: ky eshte nje udhezues qe ka qellim vetem ilustrimin e procedures se zhbllokimit te paketes Office, sepse perdorimi pa u abonuar eshte i jashteligjshem dhe nuk mbajme asnje pergjegjesi mbi perdorimin qe do i beni informacioneve dhe pasojat qe mund te shkaktojne.

Permbajtja

Informacionet paraprake

Perpara se te fillojme dhe te shpjegojme se si te shkarkosh aktivizosh Office, Word, Excel, Powerpoint Falas, duhet t’ju japim disa informacione qe kane te bejne me hapat e para te procedures.

Eshte e rendesishme qe perpara se te filloj aktivizimi/zhbllokimi i Office, duhet te caktivizoni Microsoft Defender Antivirus, sepse ky i fundit nuk do te lejonte qe te shkarkoni dhe ekzekutoni file qe do ju ndihmoj me aktivizimin. Eshte e rendesishme qe nese keni ndonje antivirus shtese, ta caktivizoni gjithashtu (duke u futur te cilesimet e antivirusit dhe ne rast se nuk gjeni menyren, ta cinstaloni dhe instaloni serish ne nje moment te dyte) sepse serish do te bllokonte instalimin e Office.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Per te caktivizuar Microsoft Defender Antivirus, si fillim klikoni ne butonin start i cili ndodhet poshte majtas (shenja e dritares) dhe ne shiritin e kerkimit qe hapet, shkruani Sicurezza di Windows/ Windows Security. Tani zgjidhni shkrimin e pare qe del dhe do futeni ne faqen qe ka te beje me sigurine e Windows.

Si te aktivizosh Office Word Excel PowerPoint Falas

Nga artikujt qe shikoni ne ekran, zgjidhni Protezione da virus e minacce. Ne ekran do ju shaqen kercenimet aktuale/minacce correnti, nese ekzistojne nga skanimi i fundit qe i eshte bere kompjuterit. Ne kete pike, klikoni ne artikullin Gestisci Impostazini qe ndodhet poshte shkrimit Impostazioni di Protezione da virus e minacce.

Si te aktivizosh Office Word Excel PowerPoint Falas

Tani do hapet nje ekran i ri i cili permban te gjithe artikujt qe duhen caktivizuar, me qellim qe antivirusi i Windows mos t’ju shqetesoj ne instalim. Caktivizoni, Protezione in tempo reale dhe Protezione fornita da cloud, duke levizur majtaz butonin.

Si te aktivizosh Office Word Excel PowerPoint Falas

Vazhdoni gjithashtu me poshte, duke caktivizuar Invio automatico di file di esempio dhe Protezione antimanomissione, duke e spostuar majtaz butonin pran tyre.

Si te aktivizosh Office Word Excel PowerPoint Falas

Sic thame edhe me siper, nese keni te instaluar edhe nje antivirus tjeter ne kompjuter, duhet ta caktivizoni perkohesisht. Nuk mund te jemi specifik mbi kete teme sepse cdo antivirus ka cilesime te ndryshme (prsh. ne rastin e Bitdefender duhet te shkoni te cilesimet dhe te skeda protection). Tani jeni gati per te vazhduar me tej. Kompjuteri duhet te jete i lidhur me internetin.

Si te shkarkosh aktivizosh Office Word Excel Powerpoint falas

Tani mund te futemi tamam ne teme dhe te fillojme te shpjegojme se si te shkarkosh aktivizosh Office Word Excel Powerpoint etj Falas nga kompjuteri juaj. Kohezgjatja e procedures varet nga cilesia e kompjuterit dhe nga shpejtesia e lidhjes tuaj te internetit. Vazhdojme me hapin e dyte.

Shkarko paketen Office2019ProPlus

Ajo qe duhet te bejme eshte te shkarkojme file i cili do realizoj aktivizimin e Office. Per ta bere kete klikoni ne kete link dhe ne faqen qe do hapet, ne qender do gjeni butonin download tek i cili duhet te klikoni. Nese nuk e shikoni sepse del ndonje reklame qe e mbulon, mbylleni kete te fundit te shenja x siper djathtas. Nese perdorni VPN ne internet, faqa mund mos t’ju lejoj qe te shkarkoni file ose mund ta vonoj me minuta ose ore. File gjendet te dosja juaj download ose atje ku keni caktuar te vendosni file qe shkarkoni.

Si te aktivizosh Office Word Excel PowerPoint Falas

Me pas shkoni te file qe keni shkarkuar dhe klikoni dy here mbi te, me qellim qe ta hapni. Nese eshte file i komprimuar, klikoni me te djathten mbi te dhe pastaj shtypni extract.  Windows do te bllokoj hapjen dhe do ju nxjer nje lajmerim. Shtypni butonin ulteriori informazioni.

Si te aktivizosh Office Word Excel PowerPoint Falas

Tani do dalin disa shkrime dhe me poshte do shfaqet edhe butoni Esegui Comunque, mbi te cilin duhet te klikoni.

Si te aktivizosh Office Word Excel PowerPoint Falas

Perpara jush do shfaqet faqa e programit qe do ju lejoj te aktivizoni Office. Ne kutine e pare zgjidhni Micosoft Office 2019-2021 ndersa ne kutine poshte saj zgjidhni standard 2019. Zgjidhni versionin 64 dhe ne te djathte zgjidhni gjuhen It ose En sipas deshires. Mos levizni kutine Channel nga (Current retail/RTM). Gjithcka duket ne figuren me poshte.

Si te aktivizosh Office Word Excel PowerPoint Falas

Pasi zgjodhet cilesimet e deshiruara, shtypni butonin Install Office. Procedura do te filloj menjehere dhe do te shfaqet nje shkrim Set update channel and remove MSI, tek e cila nuk duhet te ndryshoni asgje por thjesht te shtypni OK.

Si te aktivizosh Office Word Excel PowerPoint Falas

Nese ju shfaqet nje dritare tjeter e vogel e quajtur Office Licenses, shtypni SI/YES, qe te vazhdoni me tej.

Si te aktivizosh Office Word Excel PowerPoint Falas

Aktivizo Office

Jeni duke u arfuar hapave finale. Ne menune e siperme te programit levizni nga Main Window te Utilities dhe shtypni butonin Office Retail => Vl. Do te filloje nje procedure e cila do te mbaroj pas pak kohe.

Si te aktivizosh Office Word Excel PowerPoint Falas

Tani jemi afer fundit. Ajo qe duhet te beni eshte te shtypni butonin Activate Office dhe te prisni derisa te perfundoj operacioni.

Ne kete pike mund t’ju shfaqet nje lajmerim i Windows defender firewall, i cili thote se ka bllokuar disa funksione te ketij aplikacioni. Ne kete pike vendosni shenjen e kontrollit ne dy kutite me poshte, reti private dhe reti pubbliche dhe ne fund shtypni butonin Consenti Accesso.

Sapo mbaruat! Perpara jush ndodhet faqa e programit (gjithmon te menuja Utilities) nga ku mund te shihni emrat e Word, Excel, PowerPoint etj. Klikoni te ata qe ju interesojne dhe hapini me radhe.

Per te vertetuar qe Office eshte aktivizuar hapni Word nga menuja start dhe klikoni te futoni File. Ne te manjte do ju shfaqet lista me menune e programit me ngjyre blu.

Klikoni ne artikullin Account dhe ne faqen e re qe do ju hapet do lexoni shkrimin: Office Prodotto Attivato.

Nese gjithcka ka shkuar mire, paketa juaj Office eshte gati per perdorim. E vetmja gje qe ju ngelet te beni, eshte te riaktivizoni Microsoft Defender Antivirus, duke ndjekur hapat qe shpjegova ne kapitullin fillestar dhe duke aktivizuar artikujt qe kishit caktivizuar. E njejta bisede vlen edhe per ndonje antivirus qe keni instaluar dhe ju desh ta caktivizoni.