Si te perdoresh antivirusin Bitdefender

Ne kete udhezues do ju shpjegojme se si te perdoresh antivirusin Bitdefender Free Edition. Ky është versioni falas i Bitdefender Antivirus, një nga antiviruset më të mirë në treg. Ai ju lejon të kontrolloni të gjithë skedarët e kompjuterit tuaj për viruse dhe ofron mbrojtje në kohë reale kundër të gjitha llojeve kryesore të viruseve, pa e rënduar shumë sistemin tuaj. Sipas testeve te bera nga AV Comparatives, Bitdefender dhe Avast jane dy antiviruset me te mire falas.

Shenim: zakonisht Windows 10 dhe 11 nuk kane nevoje per nje antivirus sepse Windows Defender e kryen shume mire detyren e tij. Megjithate nese vizitoni faqe jo shume te sigurta dhe keni nevoje per mbrojtje shtese, atehere mund te instaloni nje antivirus.

Permbajtja

Si te perdoresh antivirusin Bitdefender: ne kompjuter Windows

Si te perdoresh antivirusin Bitdefender

Tani le te shikojme se si te perdoresh antivirusin Bitdefender ne nje kompjuter Windows. Për të shkarkuar Bitdefender Antivirus Free në kompjuterin tuaj, lidhuni me faqen zyrtare të antivirusit dhe klikoni në butonin shkarko falas/Free download, që ndodhet në pjesën qendrore të faqes.

Kur shkarkimi të përfundojë, klikoni dy herë mbi të për të hapur file.exe që sapo keni shkarkuar dhe në dritaren që hapet, klikoni butonin Po për të filluar shkarkimin e të gjithë komponentëve të nevojshëm për funksionimin e programit.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në fund të shkarkimit, prisni edhe disa sekonda që të fillojë procesi aktual i instalimit të Bitdefender Antivirus Free dhe në dritaren që hapet, zgjidhni gjuhën nga menuja rënëse Ndrysho gjuhën/Cambia lingua dhe pranoni kushtet e shërbimit duke duke vënë një shenjë shënoni në kutinë përkatëse.

Tani hiqni shenjen e kontrollit nga kutia Raporteve të produktit/Rapporti prodotto dhe shtypni butonin Instalo për të filluar instalimin e softuerit në kompjuterin tuaj. Në fund të procedurës, shtypni butonin Injoro/Ignora.

Pasi të jetë bërë kjo, përdorni formularin e treguar për te hyre me llogarinë tuaj Bitdefender (Hyr/Accedi) ose plotësoni fushat në ekran per tu regjistruar me nje email (shkoni ne kete faqe per nje email te perkohshem nese i pranon dhe pastaj hapni email e mare per verifikimin). Mos harroni të verifikoni llogarinë tuaj duke përdorur emailin që keni marrë në adresën e emailit që keni futur.

Në ekranin tjetër, shtypni butonin Vazhdo/Continua, që korrespondon me kolonën Bitdefender Antivirus Free, për të përdorur versionin falas të këtij softueri. Më pas shtypni butonin Fine/Finish për të përfunduar dhe nisur konfigurimin automatik të Bitdefender.

Si te perdoresh antivirusin Bitdefender

Tani në rast se dëshironi të filloni një skanim antivirus në kohë reale, filloni Bitdefender Antivirus Free nëpërmjet ikonës së nisjes së shpejtë që gjendet në desktop ose në menu në Start dhe nëpërmjet skedës Dashboard në shiritin anësor, shtypni butonat e skanimit të shpejtë/Scansione veloce ose Skano sistemin/Scansione sistema.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Funksioni i parë fillon një skanim të skedarëve të rëndësishëm të sistemit dhe proceseve të ekzekutimit, ndërsa i dyti ju lejon të kryeni një skanim të thellë të të gjithë skedarëve të pranishëm në memorien e kompjuterit tuaj.

Bitdefender Antivirus Free është më se i mjaftueshëm për të mbrojtur kompjuterët e përdorur në shtëpi. Në çdo rast, dijeni se ka edhe versione më të avancuara me pagesë të Bitdefender që ofrojnë funksione shtesë për optimizimin e sistemit, rezervimin e të dhënave dhe bllokimin e kërcënimeve të tilla si ransomware. Për më shumë informacion mbi këtë dhe për të shkarkuar versionet provë të këtyre zgjidhjeve, mund të konsultoni faqen zyrtare të internetit Bitdefender.

Si te perdoresh antivirusin Bitdefender: ne kompjuter Mac/Apple

Si te perdoresh antivirusin Bitdefender

Nese përdorni një kompjuter Mac/Apple, atehere mund të përfitoni nga mbrojtja e Bitdefender përmes Bitdefender Virus Scanner. Ky është një aplikacion falas, i pajtueshëm me të gjitha versionet më të fundit të macOS, i cili ju lejon të kontrolloni sistemin për malware Mac.

Ai funksionon vetëm në modalitetin sipas kërkesës, kështu që nuk ka një motor skanimi në kohë reale, por kjo nuk është problem. Nga ana tjetër, rreziku i malware në Mac është ende mjaft i ulët dhe duke shmangur kështu shkarkimin e programeve nga burime të paligjshme ose pak të njohura, ju mund të flini te qetë edhe pa mbajtur vazhdimisht një antivirus aktiv.

Megjithate ju mund të instaloni Bitdefender Virus Scanner dhe ta përdorni herë pas here për të kontrolluar kompjuterin tuaj për malware. Lidhuni me këtë faqe interneti, pranoni të hapni Mac App Store dhe vazhdoni me instalimin e programit duke klikuar fillimisht në butonin Merr/Ottieni/Get dhe më pas në butonin Instalo. Mund t’ju kërkohet të verifikoni identitetin tuaj duke shtypur fjalëkalimin tuaj të Apple ID.

Pasi të përfundojë shkarkimi dhe instalimi, mund të përdorni Bitdefender Virus Scanner duke thirrur ikonën e tij nga Launchpad i Mac. Më pas pranoni kushtet e shërbimit, shtypni butonin Vazhdo/Continua dhe më pas Fine/Finish për të përfunduar.

Për të nisur një skanim në kohë reale, nëpërmjet ekranit kryesor keni disa opsione: Kontrolloni shtigjet kritikeSkanimin e thellë të sistemit dhe Kontrolloni shtegun e personalizuar; Controlla percorsi criticiScansione approfondita del sistema dhe Controlla percorso personalizzato. Secila prej këtyre veçorive kontrollon për proceset e sistemit, të gjithë memorien Mac ose përkatësisht vendndodhjet e personalizuara.

Duke aktivizuar këto veçori, shtypni butonin Lejo hyrjen/Consenti l’accesso në ekranin që ju shfaqet, në mënyrë që të garantoni akses në analizën e memories nga Bitdefender. Ai do të skanojë dhe më pas do t’ju tregojë rezultatin e skanimit.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nese nuk ju mjafton mbrojtja e ofruar nga Bitdefender Virus Scanner dhe po kërkoni një zgjidhje më gjithëpërfshirëse kundër malware për Mac, atëherë mund të dëshironi të merrni në konsideratë Bitdefender Antivirus për Mac, i cili ofron mbrojtje të bazuar në cloud, mbron kundër ransomware, pastron viruset për Windows (që nuk do të ndikonte gjithsesi Mac) dhe mbron nga adware. Kushton rreth 40 euro. Më shumë informacion klikoni këtu.

Si te përdoresh antivirusin Bitdefender: në telefon dhe tablet

Nëse keni një smartphone ose tablet Android, mund të mbështeteni në përdorimin e Bitdefender Antivirus Free i cili, pasi të instalohet, ju lejon të kontrolloni të gjitha aplikacionet e instaluara në pajisjen tuaj, duke bllokuar ato potencialisht të rrezikshme. Është 100% falas dhe nuk kërkon konfigurim.

Nëse dëshironi ta provoni, hapni Play Store (simbolin me ngjyrë ▶︎ që gjendet në ekranin bazë), kërkoni Bitdefender në shiritin që ndodhet në krye dhe zgjidhni ikonën Bitdefender Antivirus Free (mburojën e bardhë në një sfond të kuq) nga rezultatet e kërkimit. Më pas shtypni butonin Instalo dhe prisni që aplikacioni të shkarkohet fillimisht dhe më pas të instalohet në pajisjen tuaj.

Pasi të përfundojë instalimi, filloni Bitdefender Antivirus Free, shtypni butonin Kapërce/Salta, pranoni kushtet e shërbimit dhe prekni Vazhdo/Continua. Pasi të bëhet kjo, lëvizni levën pranë artikullit. Ekzaminoni memorien/Esamina la memoria për të aktivizuar kontrollin e memories së pajisjes (lejoni aksesin në memorie, nëse kërkohet). Më pas, shtypni butonin Fillo skanimin/Avvia scansione/Start scan, prisni që të gjitha aplikacionet e instaluara në smartphone (ose tablet) të kontrollohen dhe kaq.

Nëse keni nevojë për mbrojtje më të avancuar, shkarkoni Bitdefender Mobile Security & Antivirus, i cili për 9,99 euro/vit (pas një prove falas 15-ditore) ju lejon të keni një skanim anti-malware në kohë reale, një sistem kundër vjedhjes për të gjurmuar pajisjet, një funksion i kyçjes së aplikacioneve dhe shumë funksione të tjera kushtuar privatësisë dhe sigurisë.

Bitdefender Mobile Security është gjithashtu i disponueshëm per iPhone dhe iPad, ku megjithatë, rreziku i malware është praktikisht zero (nëse nuk keni jailbreak) dhe për këtë arsye ka të bëjë kryesisht me lejimin e gjurmimit të pajisjeve në rast vjedhjeje ose humbjeje. Mund ta përdorni falas, por mbivendoset me funksionin Find My iPhone/iPad i përfshirë tashmë si standard në iPhone/iPadOS. Varet nga ju që të vlerësoni dobinë e tij sipas nevojave tuaja.