Si te ndryshosh gjuhen ne celular android

Ky artikull tregon se si te ndryshosh gjuhen ne celular android (smartphone ose tabletë) dhe si të ndryshoni gjuhën e përdorur nga tastiera virtuale.

Permbajtja

Si te ndryshoni gjuhën e sistemit android

Hap aplikacionin Impostazioni/Settings ne celular. Hyni në shiritin e njoftimeve duke rrëshqitur gishtin poshtë nga maja e ekranit dhe më pas prekni ikonën “Settings/Impostazioninë formën e një ingranazhi të vendosur në këndin e sipërm të djathtë të menusë që u shfaq. Mund të duhet të përdorni dy gishta për të hapur shiritin e njoftimit.

Leviz menunë që u shfaq për të gjetur dhe zgjidhur opsionin e sistemit System/Sistema . Ndodhet në fund të menusë Settings/Impostazioni. Nëse po përpiqeni të ndryshoni gjuhën e sistemit të një pajisjeje që aktualisht nuk kuptoni gjuhen qe perdor, kërkoni ikonën i në fund të menusë Settings/Impostazioni. Kjo është ajo që karakterizon opsionin e Sistemit . Nëse jeni duke përdorur një Samsung Galaxy, do t’ju duhet të zgjidhni elementin e Përgjithshëm të menaxhimit Gestione generale/General Management e karakterizuar nga një ikonë që përshkruan tre vija horizontale me një rreth të vogël në secilën.

Zgjidhni opsionin Gjuha dhe hyrja Lingua e Immissione/Language and Input . Eshtë renditur në krye të seksionit System/Sistema dhe ka një ikonë të globit. Nëse jeni duke përdorur një Samsung Galaxy, do t’ju duhet të zgjidhni opsionin Gjuha dhe hyrja Lingua e inserimento/Language and Imput i cili duhet të jetë i dukshëm në krye të menusë Menaxhimi i Përgjithshëm Gestione generale/General Management.

Zgjidhni ikonen Lingua/Language . Eshtë pozicionuar në krye të faqes së shfaqur.Nëse jeni duke përdorur një Samsung Galaxy, prekni opsionin Gjuha Lingua/Language e shfaqur në pjesën e sipërme të ekranit.

Klikoni lehtë mbi opsionin Shto një gjuhë Add language/Aggiungi lingua. Eshtë renditur në fund të listës së gjuhëve të instaluara në pajisje. Ajo karakterizohet nga shenja + në të djathtë. Nëse jeni duke përdorur një Samsung Galaxy, zgjidhni Add language/Aggiungi lingua e vendosur në të djathtën e ikones + .

Zgjidhni gjuhën që dëshironi. Shkoni nëpër listë derisa të gjeni gjuhën e re që dëshironi të përdorni, më pas prekni me gisht për ta zgjedhur. Nëse ekzistojnë variante rajonale të gjuhës së zgjedhur, do të shfaqet një faqe e re me listën e saj. Emri i gjuhës do të shfaqet duke përdorur karakteret e gjuhës që përfaqëson për të lehtësuar identifikimin.

Zgjidhni variantin rajonal nëse kërkohet. Zgjidhni versionin dialektor të gjuhës që dëshironi të përdorni.

Shtypni butonin set as Default/Imposta come predefinitakur të kërkohet. Ndodhet në këndin e poshtëm të djathtë të dritares që u hap pasi zgjodhet gjuhën e re për të instaluar. Nëse gjuha e vendosur aktualisht lexohet nga e djathta në të majtë, butoni i treguar do të vendoset në këndin e kundërt, d.m.th. në këndin e poshtëm të majtë. Nëse jeni duke përdorur një Samsung Galaxy, prekni Set as Default/Imposta come predefinita.

Zhvendosni gjuhën e re që keni zgjedhur në pozicionin e parë në listë nëse është e nevojshme. Nëse duke shtypur butonin e treguar në hapin e mëparshëm gjuha e sistemit ka mbetur e pandryshuar, do të duhet ta zhvendosni atë zgjedhje në pozicionin e parë të listës që tregon të gjitha gjuhët e instaluara në pajisje. Shtypni ikonën në të djathtë të gjuhës së sapo shtuar dhe tërhiqeni atë në pjesën e sipërme të ekranit derisa të shfaqet në radhë të parë.

Kjo ishte menyra se si te ndryshosh gjuhen ne celular android e shpjeguar hap pas hapi.

Si te ndryshoni gjuhën e tastierës

Hapni aplikacionin Settings/Impostazioni ne paisjen tuaj. Hyni në shiritin e njoftimeve duke rrëshqitur gishtin poshtë nga maja e ekranit dhe më pas prekni ikonën Impostazioni/Settings në formën e një ingranazhi të vendosur në këndin e sipërm të djathtë të menusë që u shfaq. Mund të duhet të përdorni dy gishta për të hapur shiritin e njoftimit.

Levizni nëpër menunë që u shfaq për të gjetur dhe zgjidhur opsionin e sistemit System/Sistema . Ndodhet në fund të menusë Settings/Impostazioni. Nëse jeni duke përdorur një Samsung Galaxy, do t’ju duhet të zgjidhni elementin e Përgjithshëm të menaxhimit General Management/Impostazioni generali karakterizuar nga një ikonë që përshkruan tre vija horizontale me një rreth të vogël në secilën.

Zgjidhni opsionin Language and input/Lingua e immissione . Eshtë renditur në krye të seksionit System/sistema dhe ka një ikonë të globit. Nëse jeni duke përdorur një Samsung Galaxy, do t’ju duhet të zgjidhni opsionin Lingua e inserimento/Language end input cili duhet të jetë i dukshëm në krye të menusë General management/gestione generale.

Zgjidhni opsionin e tastierës virtuale On screen keyboard/Tastiera virtuale . Shfaqet në qendër të ekranit. Nëse jeni duke përdorur një Samsung Galaxy, zgjidhni Tastierën Virtuale/On screen keyboard ose Tastierën në Ekran/Tastiera su schermo/On screen keyboard sipas versionit të Android që po përdorni.

Zgjidhni tastierën për ta modifikuar. Zgjidhni llojin e tastierës në të cilën dëshironi të ndryshoni gjuhën e futjes(Input).Mos harroni se kjo duhet të jetë tastiera e paracaktuar e pajisjes tuaj. Duke ndryshuar gjuhën e hyrjes në njërën nga tastierat dytësore nuk do të jeni në gjendje të përdorni gjuhën e re për të futur tekst.

Hyni në cilësimet e gjuhës të tastierës së zgjedhur. Procedura për t’u ndjekur ndryshon nga tastiera, prandaj referojuni Gjuhës , Gjuhëve ose Ndryshoni gjuhën e hyrjes/Manage input language/Gestisci lingue inserimento . Për shembull, nëse keni zgjedhur të ndryshoni gjuhën e tastierës Samsung të një pajisje Samsung Galaxy, do t’ju duhet të zgjidhni opsionin Menaxhoni gjuhët e hyrjes/Gestisci lingue inserimento/Manage input language.

Zgjidhni gjuhën e re për të përdorur. Aktivizoni rrëshqitësin gri ose zgjidhni butonin e kontrollit për gjuhën që dëshironi të shtoni si metodë hyrëse për tastierën e zgjedhur, më pas çaktivizoni rrëshqitësin ose hiqni butonin e kontrollit për të gjitha gjuhët që nuk dëshironi të përdorni më. Ju mund të duhet të shkarkoni skedarin e instalimit të gjuhës suaj të zgjedhur. Nëse është kështu, shtypni butonin Download ose Scarica ose prekni ikonën e nje shigjete me vize poshte e vendosur në të djathtë të emrit të gjuhës para se ta zgjidhni.

Përdorni gjuhën e re të tastierës. Tani që keni shtuar gjuhën e dëshiruar në tastierën e paracaktuar virtuale të pajisjes suaj, mund ta përdorni për të shkruar. Ndiqni këto udhëzime për të kaluar në gjuhën e re: Nis një aplikacion që përdor tastierën virtuale;Prekni një fushë teksti ku mund të futni informacione në mënyrë që tastiera të shfaqet në ekran;Shtypni dhe mbani gishtin tuaj në ikonën në lidhje me zgjedhjen e gjuhës së hyrjes nga ato në dispozicion (Zakonisht nje glob i vogel).Në këtë pikë, zgjidhni gjuhën për të përdorur nga menuja që u shfaq.

Kini parasysh

Kur ktheni mbrapsht ne kohe një pajisje Android me te dhenat e fabrikës, gjuha e paracaktuar dhe opsionet e konfigurimit të tastierës rivendosen gjithashtu.Normalisht, pajisjet Android duhet të paracaktojnë në gjuhën e vendit në të cilin ato tregtohen.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web