Si te kuptosh nese nje person ka ndryshuar numer ne WhatsApp

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te kuptosh nese nje person ka ndryshuar numer ne WhatsApp. Ky eshte nje nga problemet qe shfaqen kur keni kohe pa folur me nje person apo keni vene re qe nuk i eshte pergjigjur mesazheve tuaja.

Dua t’ju them menjehere se WhatsApp ofron një funksion që informon përdoruesin nëse një person me të cilin po përpiqeni të kontaktoni po përdor WhatsApp me një numër të ndryshëm nga ai qe keni ruajtur ne rubrike. Në këtë rast, WhatsApp garanton edhe mundësinë e fillimit automatik të shkëmbimit të mesazheve me numrin e ri të përdoruesit në fjalë. 

Permbajtja

Si te kuptosh nese nje person ka ndryshuar numer ne WhatsApp

Duhet te dini se kontrollimi nëse një kontakt i WhatsApp ka ndryshuar numër është një operacion krejtësisht i menjëhershëm dhe pothuajse automatik në çdo pajisje. Gjeni gjithçka te shpjeguar më poshtë.

Si te kuptosh nese nje person ka ndryshuar numer ne WhatsApp: Nga Android

Si te kuptosh nese nje person ka ndryshuar numer ne WhatsApp

Nese keni nje telefon Android, atëherë për të kontrolluar nëse njëri prej kontakteve tuaj po përdor të njëjtin numër telefoni në WhatsApp apo jo, nisni aplikacionin e fundit duke shtypur ikonën e tij. Sapo të keni hyrë në faqen kryesore (skedën Chat), lëvizni nëpër listën e bisedave për të parë nëse e gjeni atë me numrin/emrin që po kërkoni dhe trokitni lehtë mbi pamjen paraprake të tij për ta hapur.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Përndryshe, shkruani emrin e përdoruesit që po kërkoni në fushën e kerkimit që mund të hapni duke shtypur ikonën e xhamit zmadhues që ndodhet lart djathtas dhe më pas klikoni në rezultatin e duhur të kërkimit që tregohet më poshtë.

Pasi të hapet ekrani i bisedës, nëse kontakti i zgjedhur po përdor WhatsApp me një numër tjetër, fotografia e profilit të tij do të zëvendësohet nga një ikonë e bardhë në një sfond gri dhe nje mesazh do të shfaqet në ekran [emri i përdoruesit] ka ndryshuar numrin/[nome utente] ha cambiato numero. Prekni për të dërguar një mesazh te numri i ri ose për ta shtuar atë te kontaktet tuaja/Tocca per inviare un messaggio al nuovo numero o aggiungerlo ai tuoi contatti (përndryshe, nëse ky formulim i fundit nuk shfaqet, do të thotë që përdoruesi është ende duke përdorur shërbimin me numrin e tij aktual të telefonit).

Në këtë pikë, shtypni mesazhin nese shfaqet dhe nëse dëshironi të filloni menjëherë një bisedë me numrin e ri, trokitni lehtë mbi artikullin Dërgo mesazh/Invia messaggio. Në këtë mënyrë ju do të ridrejtoheni automatikisht në ekranin e bisedës me personin e përzgjedhur. Nëse dëshironi të shtoni numrin e ri të telefonit të përdoruesit në rubrike, shtyp mbi Shto te kontaktet/Aggiungi ai contatti.

Tani ju mund të vendosni nëse te krijoni një kontakt të ri (duke klikuar mbi Krijo një kontakt të ri/Crea un nuovo contatto), ose për të ndryshuar atë ekzistues me numrin e ri të telefonit duke shtypur emrin në fushën e kërkimit në krye. Më pas do të duhet të vendosni nëse do të ndryshoni kontaktin e ruajtur në llogarinë tuaj Google, në skeden SIM të pajisjes tuaj ose në llogarinë e regjistruar në serverët e prodhuesit të telefonit inteligjent.

Në çdo rast, nëse aplikacioni Contacts i Google është metoda e parazgjedhur për menaxhimin e rubrikes së telefonit, do të ridrejtoheni automatikisht tek ai (në të kundërtën do të hapet aplikacioni i parazgjedhur për menaxhimin e rubrikes në telefonin tuaj). Për të vazhduar, thjesht plotësoni fushat e duhura (Emri dhe mundësisht Mbiemri, nëse po krijoni një kontakt të ri; përndryshe, nëse po modifikoni një ekzistues, thjesht mund të fshini numrin e telefonit të vjetër).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Së fundi, për të përfunduar, klikoni në butonin Ruaj/Salva/Save lart djathtas dhe kaq. Tani, kthehuni te WhatsApp, shtypni ikonën me sfond jeshil poshte djathtas, në skedën Chat, më pas shkoni te > Aggiorna dhe do të kryhet një sinkronizim i ri me numrat ne rubrike. Në këtë mënyrë, ju mund të gjeni menjëherë personin që kërkoni në WhatsApp me numrin e ri të telefonit.

Përveç procedurës që ju shpjegova tani, një metodë tjetër e thjeshtë për të kuptuar nëse një person përdor WhatsApp me një numër tjetër telefoni është të hyni te Kontaktet/Contatti duke shtypur ikonen me sfond jeshil ne qe ndodhet ne skeden Chat dhe të kërkoni emrin e përdoruesit duke e shtypur atë në fushën që ndodhet në krye, e cila hapet duke shtypur xhamin zmadhues. Pasi të hapet faqja e kontaktit në fjalë, nëse ky i fundit vazhdon të përdorë shërbimin me të njëjtin numër, do të shfaqen shkrimet për të nisur një telefonatë, një videotelefonatë ose për të shkëmbyer mesazhe në WhatsApp.

Nëse nuk shfaqet asnjë paralajmërim në WhatsApp, mund të provoni gjithashtu të shihni nëse personi me të cilin synoni të kontaktoni ka ndryshuar në të vërtetë numrin e tij duke kërkuar në rrjetet sociale, për shembull Facebook ose Instagram (të dhënat në fjalë mund të jenë të pranishme në informacionin e profilit).

Si te kuptosh nese nje person ka ndryshuar numer ne WhatsApp: Nga iPhone

Si te kuptosh nese nje person ka ndryshuar numer ne WhatsApp

Nese dëshiron të dish se si te kuptosh nese nje person ka ndryshuar numer ne WhatsApp nga aplikacioni për iPhone, athere do t’ju duhet të vazhdoni në një mënyrë të ngjashme me atë që ju tregova në kapitullin e mëparshëm.

Pasi të gjendet kontakti, do të shfaqet një mesazh që ju informon se ky i fundit po përdor aplikacionin me një numër tjetër dhe do t’ju ftojë të dërgoni sms ne numrin e ri.

Duke shtypur në artikullin Shto te kontaktet/Aggiungi ai contatti, mund të zgjidhni gjithashtu të shtoni numrin e ri në rubrike. Ju do të duhet të zgjidhni nëse do të modifikoni apo krijoni kontaktin në lidhje me personin që kërkoni dhe pasi të keni plotësuar fushat në formularin që ju propozohet, përfundoni procedurën duke klikuar në butonin Finish/Fine në krye djathtas. Më pas, lista e kontakteve do të përditësohet automatikisht me numrin e ri që sapo futët.

Nese nuk ke mundur të gjesh numrin e ri të përdoruesit që ka ndryshuar numrin e telefonit të lidhur me WhatsApp, atehere duhet te perditesoni kontaktet ose te beni një kërkim në rrjetet sociale mund të jetë e dobishme, para së gjithash në Facebook ose Instagram (numri i ri i personit në fjalë mund të jetë i pranishëm në informacionin e profilit).

Si te kuptosh nese nje person ka ndryshuar numer ne WhatsApp: Nga Kompjuter

Persaa i përket client të WhatsApp Desktop (i disponueshëm në Windows dhe macOS) dhe aplikacionit per shfletues WhatsApp Web, që janë versionet kompjuterike të ketij sherbimi, procedura për të konstatuar nëse një kontakt ka ndryshuar ose jo numrin e telefonit është shumë e ngjashme me ate që ju shpjegova në kapitujt e mëparshëm.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të keni nisur client WhatsApp Desktop ose aplikacionin në internet WhatsApp Web, lëvizni nëpër listën e bisedave që shihni në të majtë dhe klikoni mbi atë me përdoruesin që ju intereson, ose shkruani emrin e këtij të fundit në fushen e kerkimit vendosur në krye majtas dhe shtypni mbi rezultatin e duhur, në mënyrë për të hyrë në ekranin e bisedës.

Në këtë pikë, nëse kontakti që kërkoni ka ndryshuar numrin e tij, do të shfaqen mesazhet [emri i përdoruesit] ka ndryshuar numrin/[nome utente] ha cambiato numero. Klikoni për të mesazhuar numrin e ri dhe Shkruani mesazh në numrin e ri/Clicca per messaggiare con il nuovo numero e Scrivi messaggio al nuovo numero. Për të filluar një bisedë me numrin e ri të kontaktit në fjalë, thjesht klikoni në një nga këto dy shkrimet e fundit. 

Në vend të kësaj, nuk do t’ju ofrohet të përditësoni kontaktin në rubrike, pasi WhatsApp, edhe në një kompjuter, bazohet në rubriken e smartphone dhe jo në atë të Windows ose macOS.