Si te kuptosh nese te kane bllokuar ne WhatsApp

Nese ke derguar një mesazh në WhatsApp dhe pas shume kohe nuk ke mare pergjigje, atehere mundesite jane dy: ne rasin e pare duhet te presesh qe personi te lexoje mesazhin dhe ne rastin e dyte, mund te te kete bllokuar. Nese ke dyshime se mund te kete bllokuar, atehere ketu qe ne vendin e duhur per te mesuar se si te kuptosh nese te kane bllokuar ne WhatsApp

Ne kete udhezues do te jap një sërë këshillash që do te ndihmojnë të hidhesh dritë mbi çështjen, duke shpjeguar se cilat elemente duhet të meresh në konsideratë për të kuptuar nëse je bllokuar në të vërtetë, ose thjesht ke të bësh me një person të pakujdesshëm, i cili harrn te dërgojë një përgjigje. Përveç kësaj, unë do t’ju jap disa këshilla të dobishme për të qenë në gjendje të kontaktoni personin që ju bllokoi në mënyra të tjera dhe do t’ju ofroj këshilla të dobishme për t’ju zhbllokuar, në mënyrë që të shmangni përsëritjen e situatave të ngjashme.

Permbajtja

Çfarë sjell bllokimi në WhatsApp


Para se të hyj në zemër të këtij udhezuesi dhe të shpjegoj, hap pas hapi, se si te kuptosh nese te kane bllokuar ne WhatsApp, më lejoni të sqaroj se cili është saktësisht funksioni i bllokimit i përfshirë në këtë aplikacion të famshëm të mesazheve për Android dhe iOS.

Kur bllokoni një kontakt në WhatsApp, mesazhet dhe azhurnimet e statusit nuk shfaqen më. Përveç kësaj, informacioni në lidhje me hyrjen e fundit, statusi online dhe elementet e postuar në status nuk janë të dukshme për personin i cili eshte bllokuar.

Kjo do të thotë që kontakti i bllokuar nuk mund të vihet më në kontakt përmes WhatsApp me personin që vendos bllokun dhe se informacioni në lidhje me praninë në WhatsApp të këtij të fundit (të tilla si, hyrja e fundit, statusi etj.) nuk jane më te dukshme per kontaktin e bllokuar. 

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Duhet ta dini se bllokimi i WhatsApp, nuk është i pakthyeshëm. Kjo do të thotë që në çdo kohë, personi që ju bllokoi do të jetë në gjendje t’ju zhbllokojë: për të pasur sukses në këtë qëllim, gjithçka që ai ka për të bërë është të hyjë në Cilësimet/Impostazioni/Settings te WhatsApp dhe të heq bllokun.

Pas zhbllokimit ju do të shikoni statusin e tij, azhurnimet e profilit të tij, si dhe informacionin në lidhje me hyrjen e tij të fundit. Për më tepër, ju do të jeni në gjendje të komunikoni me personin në fjalë përmes bisedës me tekst, mesazhe zanore dhe multimedia, si dhe me telefonata.

Si te kuptosh nese te kane bllokuar ne WhatsApp

Në mënyrë që të mbrojë privatësinë e përdoruesve të saj, WhatsApp, siç thuhet edhe ne faqen e tij zyrtare, nuk njofton njerëzit për t’i paralajmëruar ata nese janë bllokuar. Kjo do të thotë që ju nuk mund të dini me siguri absolute nëse një kontakt ju ka bllokuar; megjithatë siç u përmend më parë, është e mundur të konfirmoni ose mohoni dyshimet e dikujt duke analizuar disa të dhëna: më shumë detaje do të gjeni në rreshtat vijues.

Hyrja e fundit

Një nga treguesit kryesorë që mund te ndihmojë të kuptosh nese te kane bllokuar ne WhatsApp është informacioni për hyrjen e fundit/ultimo accesso.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të parë këtë informacion, filloni aplikacionin WhatsApp në smartphone tuaj dhe pasi të identifikoni bisedën/chat me përdoruesin për të cilin dyshoni se ju ka bllokuar, kushtojini vëmendje pranisë ose jo të formulimit hyrja e fundit/ultimo accesso [data dhe ora] e vendosur në krye që zakonisht shfaqet pas disa sekondash.

Sidoqoftë, mbani mend se mungesa e këtij informacioni nuk mund të konsiderohet në vetvete provë mbizotëruese e një blloku, pasi një funksion është futur në WhatsApp që lejon përdoruesit të fshehin aksesin e fundit me kontaktet e tyre.

Në këtë drejtim, para se të merrni mungesën e hyrjes së fundit si provë se je i bllokuar, kontrollo cilësimet e tua të privatësisë duke shkuar te menuja Cilësimet/Impostazioni> Llogaria/Account> Privatësia/Privacy, e vendosur në aplikacionin WhatsApp.

Në fakt, nëse e keni vendosur privatësinë tende në mënyrë që hyrja jote e fundit të mos jetë e dukshme për askënd, atëherë duhet ta dish se, reciprokisht, nuk do të jesh në gjendje të shikosh hyrjen e fundit të kontakteve te tua, përfshirë atë të përdoruesit në fjalë. 

Statusi online

Një tjetër e dhënë që mund te ndihmojë te kuptosh nese te kane bllokuar ne WhatsApp është ajo që lidhet me statusin: nëse duke hapur bisedën/Chat WhatsApp të përdoruesit që mendoni se ju bllokoi, nuk mund ta shihni më statusin e tij online, në fakt është e mundur që ky person ju ka bllokuar.

Në çdo rast, as kjo metodë nuk mund të konsiderohet plotësisht e besueshme pasi, në rast se kontakti në fjalë ka çaktivizuar funksionin e shfaqjes së hyrjes së fundit, gjetja e saj në internet është vetëm çështje kohe, pasi është e nevojshme të futeni në WhatsApp në të njëjtin moment që ai e bën.

Foto Profili

Një nga informacionet që mund të maresh në konsideratë qe te kuptosh nese te kane bllokuar ne WhatsApp është ai që lidhet me foton e profilit. Në fakt, kur të bllokoheni në WhatsApp nuk do të shihni më të gjitha ndryshimet e profilit të bëra nga kontakti që bëri bllokimin.

Pasi të keni identifikuar kontaktin në fjalë, në rast se shihni imazhin e paracaktuar/default të WhatsApp (një me simbolin e një burri të vogël ), është e mundur që ju të jeni bllokuar në të vërtetë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Sidoqoftë, kontrollet e mëtejshme janë të nevojshme, pasi është e mundur të fshihni ose kufizoni vullnetarisht shfaqjen e fotos tuaj të profilit, duke vepruar përmes menusë Cilësimet/Impostazioni> Privatësia/Privacy> Fotoja e profilit/Immagine del profilo, në mënyrë që të zgjidhni shfaqjen e fotos për këdo, për kontaktet tuaja ose për askend.

Shenja kontrollit

Tani le të flasim për atë që mund të konsiderohet elementi më i rëndësishëm qe të kuptosh nese te kane bllokuar ne WhatsApp: shenja gri e kontrollit. Një mesazh i dërguar një kontakti që ju ka bllokuar do të ketë një shenjë të vetme gri (e cila tregon se mesazhi është dërguar) dhe nuk do të tregojë shenjën e dytë të kontrollit gri (e cila tregon dorëzimin e mesazhit).

Dopjo shnj kontrolli gri, e cila tregon dergimine suksesshëm të mesazhit (dhe është e ndryshme nga shenjat blu te kontrollit, të cilat përdoren për të konfirmuar leximin e mesazheve). Duke thënë këtë, ju mund të kuptoni se nga mungesa e shenjes se dyte te kontrollit me ngjyre gri për një kohë të gjatë, mund të jetë për shkak të një bllokimi nga përdoruesi të cilit i keni dërguar mesazhin.

Në këtë rast, nëse kanë kaluar disa javë dhe mesazhi që i keni dërguar kontaktit në fjalë tregon ende vetëm një shenjë kontrolli gri, mund të keni të drejtë të mendoni se jeni bllokuar në WhatsApp.

Nga ana tjeter, nëse së fundmi i keni dërguar një mesazh kontaktit dhe ende tregon vetëm një shenjë kontrolli gri në vend të dy shenjave, është e mundur që telefoni i tij është thjesht i fikur ose jo i lidhur me internetin në këtë rast, ndaj dhe ju këshilloj të prisni, pasi mesazhi në WhatsApp ndoshta nuk është dorëzuar ende.

Thirrjet

Dëshiron të largosh dyshimet dhe te kuptosh nese te kane bllokuar ne WhatsApp, atehere duhet të dish se konfirmimi i një blloku jepet nga pamundësia për të bërë telefonata ose video telefonata me kontaktin që te beri bllok.

Nëse jeni bllokuar në WhatsApp nga një përdorues, nuk do të jeni në gjendje të kontaktoni me të përmes mesazheve me tekst ose zë ose madje edhe përmes telefonatave. Prandaj mund të kaloni disa orë duke u përpjekur të arrini kontaktin në fjalë me një telefonatë ose një thirrje video: nëse kontakti ju ka bllokuar, ai kurrë nuk do ta dijë që ju po e telefononi dhe nuk do t’ju përgjigjet.

Si te kontaktosh nje person te bllokuar ne WhatsApp

Nëse duke ndjekur udhëzimet që ju kam dhënë dhe keni arritur në përfundimin se në të vërtetë jeni bllokuar në WhatsApp, mos u shqetësoni: vazhdoni të lexoni për të kuptuar se si të zgjidhni situatën dhe të viheni ne kontakt me përdoruesin që zbatoi bllokun.

Blloku në WhatsApp nuk ndikon në veprimet që mund të ndërmerren për të arritur përdoruesin në mënyra të tjera. Nëse një kontakt ju ka bllokuar përmes aplikacionit të famshëm të mesazheve, përsëri mund të kontaktoni me të duke përdorur aplikacione të tjera, të tilla si Facebook Messenger, Instagram ose Telegram.

Përndryshe, ju mund ta kontaktoni atë në mënyrën tradicionale, duke përdorur telefonata ose SMS nga rrjeti normal i telefonit. Një mesazh me email ose një takim personal janë gjithashtu zgjidhje që mund të konsideroni.

Si te besh qe te zhbllokojne ne WhatsApp

Nëse keni arritur të merrni kontakt me personin që ju bllokoi në WhatsApp, unë ju sugjeroj që të përfitoni nga biseda për të filluar një dialog paqësor dhe mbi të gjitha, për të kuptuar arsyet e bllokut. Në rast se ishte një mosmarrëveshje, përpiquni të kuptoni arsyet e të tjerëve dhe ndoshta të kërkoni falje për sjelljen tuaj dhe të premtoni se do të korrigjoni veprimet që çuan në bllok.

Gjithashtu, për të shmangur përsëritjen e një situate të ngjashme, përpiquni të mbani parasysh rregullat e edukimit kur dërgoni mesazhe, duke mbajtur gjithmonë një gjuhë të sjellshme dhe të respektueshme ndaj të tjerëve. Gjithashtu, përdorni WhatsApp vetëm për veçoritë e tij të mesazheve të menjëhershme dhe mos mbushni bisedat e njerëzve të tjerë me fotografi ose video qesharake të gjetura në internet.

E fundit, por jo më pak e rëndësishmja, jini të durueshëm dhe mos këmbëngulni për të marrë një përgjigje: nëse dikush që i keni shkruar nuk u përgjigjet shpejt mesazheve tuaja ai mund të jetë i zënë, por nëse jeni në marrëdhënie të mira nuk keni pse të shqetësoheni; do të shihni se ai do t’ju shkruaj sa më shpejt të jetë e mundur.