Si te kthesh euro ne dollar

Si te kthesh euro ne dollar

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te kthesh euro ne dollar apo dhe anasjelltas, dollar ne euro (prsh te dini se sa dollar mund te merni me nje sasi te caktuar eurosh). Ne fakt ka menyra te ndryshme per te kryer kete veprim, si perdorimi i sherbimeve online, funksiont e integruara te kompjutrit apo aplikacione per telefon. Megjithate kini parasysh se normat e konvertimit/kthimit janë subjekt i ndryshimeve të papritura, prandaj nuk jane gjithmon fikse.

Permbajtja

Si te kthesh euro ne dollar duke përdorur shërbime online

Per te kthyer eurot në dollarë apo dollaret ne euro, dijeni se nuk do të keni nevojë të instaloni asnjë program në paisjen tuaj (kompjuter apo telefon). Gjithçka që ju nevojitet është një lidhje interneti. Në fakt, ka shumë mjete dhe shërbime në internet që do t’ju lejojnë të konvertoni çdo monedhë me vetëm disa klikime. Me poshte gjeni nje liste te plote.

Konvertuesi i Google (dollar; euro; lek; paund etj)

Si te kthesh euro ne dollar

Përdorimi i Google është mënyra më e lehtë dhe më e shpejtë për të ditur kthimin e eurove në dollarë në kohë reale. Gjithçka që duhet të bëni për të përdorur konvertuesin, është të lidheni me faqen kryesore të Google dhe të shkruani konvertimin që dëshironi të bëni në fushën e kërkimit.

Për shembull, nëse doni të dini sa dollarë janë të barabartë me 100 euro, do të duhet të shkruani ne fushen e kerkimit 100 euro in dollari ose 100 euro in dollars dhe do të shihni që rezultati të shfaqet ne sugjerimet e kerkimit.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Është e qartë se është e mundur të bëhet e njëjta gjë edhe me monedhat e tjera te botes. Prsh, nëse shkruajmë 100 euro in lek në Google, atehere ne pak kohe do shikoni kthimin ne lek; ndryshe nese shkruajme 1000 lek in euro, atehere do shikoni kthimin ne euro te lekeve etj.

Yahoo! Financa

Si te kthesh euro ne dollar

Yahoo! Finance eshte konverteri i monedhës i vënë në dispozicion nga Yahoo!. Për të qenë në gjendje të përdorni këtë shërbim, gjithçka që duhet të bëni është të lidheni me faqen kryesore të Yahoo Finance dhe të zgjidhni nga menutë përkatëse rënëse EUR dhe USD. Kjo është nëse dëshironi të konvertoni euro në dollarë amerikanë; përndryshe mund të zgjidhni monedha të tjera, ndoshta CAD, për të kthyer euro në dollarë kanadezëAUD, për të kthyer euro në dollarë australianë; e kështu me radhë.

Siç mund ta keni vënë re, shërbimi i vënë në dispozicion nga Yahoo ju lejon të bëni konvertime me shumë monedha të tjera. Pasi të keni vendosur se cilën monedhë të konvertoni, mund të vendosni shumën që dëshironi të konvertoni në fushën përkatëse. Në kohë reale do të merrni rezultatin e kërkuar i cili do të shfaqet në fushën e mëposhtme.

Yahoo! Financa, në krahasim me Google, ofron edhe disa shërbime shtesë. Për shembull, duke shtypur tastin blu me dy shigjeta (një shigjetë drejtohet lart dhe një shigjetë poshtë) do të kthejë konvertimin e anasjellte. Në këtë rast konkret, duke klikuar në butonin në fjalë, do të mund të shihet se sa euro janë të barasvlershme me dollarët.

Oanda

Si te kthesh euro ne dollar

Oanda është një tjetër shërbim i dobishëm për të kthyer euro në dollarë, si dhe për të kthyer euro në monedha të përdorura në Azi. Ky konvertues, si shërbimet e përmendura më parë, mund të përdoret shpejt dhe lehtë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Gjithçka që duhet të bëni është të hapni shfletuesin tuaj të preferuar të internetit (prsh Chrome ose Safari) dhe të lidheni me këtë faqe te shërbimit. Më pas zgjidhni llojin e dollarit që do të konvertohet nga menuja në të djathtë (prsh US Dollars) dhe shkruani shumën që do të konvertohet në fushën e tekstit në të majtë.

Oanda ofron gjithashtu disa shërbime shtesë. Në të djathtë, për shembull, do të vini re praninë e një grafiku, ku duke vendosur treguesin e miut mbi të, do të mund të shihni një pikë blu e cila do të tregojë kursin e këmbimit në një moment të caktuar.

Xe.com

Si te kthesh euro ne dollar

Një tjetër shërbim online që mund të jetë shumë i dobishëm për konvertimin e eurove në dollarë (ose në ndonjë monedhë tjetër) është Xe.com. Ofrohet gjithashtu si aplikacion për Android dhe për iPhone/iPadOS.

Për ta përdorur atë, lidhuni me faqen e tij kryesore dhe menjëherë do t’ju ofrohet përdorimi i konvertuesit të monedhës. Për ta përdorur atë, zgjidhni EUR nga menuja Nga/From dhe llojin e dollarit që do të konvertohet nga menuja Te/To.

Më pas, shkruani shumën që do të konvertohet në fushën e tekstit poshtë artikullit Shuma/Amount dhe në fund klikoni në butonin blu Kthe/Convert për të vazhduar me konvertimin.

Kur të përfundojë konvertimi, mund të lëvizni gjithashtu faqen për të parë grafikë të ndryshëm në lidhje me tendencat e kursit të këmbimit dhe ndryshimet e tij me kalimin e kohës.

Si te kthesh euro ne dollar përmes aplikacioneve per telefon

Nese dëshironi të konvertoni euro në dollarë duke përdorur aplikacione qe mund te instalohen ne telefon, atehere me poshte do gjeni disa app te dobishme per kete qellim.

Money Exchanger (Android)

Si te kthesh euro ne dollar

Nëse keni një telefon Android, mund të provoni Money Exchanger. Ky aplikacion, i karakterizuar nga një ndërfaqe e thjeshte, funksionon gjithashtu pa një lidhje interneti, gjë që e bën atë të shkëlqyeshëm për t’u përdorur gjatë udhëtimeve ndërkombëtare.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Per te bere kthimin, e tëra çfarë ju duhet të bëni është ta shkarkoni dhe ta nisni atë. Më pas shkruani shumën që dëshironi të konvertoni në tastierën numerike në ekranin e tij kryesor. Shiriti i kuq tregon monedhën tuaj, në këtë rast euron. Shtypja në tastierën numerike do të ndryshojë shifrën në këtë shirit të kuq.

Kur shkruani shumën për konvertim, aplikacioni do të vazhdojë të kryejë llogaritjen për të gjitha monedhat që shihni në mbivendosje, jo vetëm për dollarin amerikan. Nëse dëshironi të shtoni më shumë, thjesht lëvizni poshtë ekranit, shtypni butonin (+) Shto monedhën/Add currency dhe zgjidhni ato që ju interesojnë.

Convertitore Valuta (iPhone)

Si te kthesh euro ne dollar

Nëse jeni përdorues i iPhone, ekziston një aplikacion në App Store që do t’ju lejojë të konvertoni euro në dollarë pa pasur nevojë të lidheni me internetin.

Aplikacioni për të cilin do t’ju tregoj tani quhet Caluta Converter dhe është vërtet shumë i thjeshtë për t’u përdorur. Versioni falas i aplikacionit ju lejon të bëni konvertime në euro, dollarë amerikanë, paund britanik dhe jen japonez. Gjithashtu është e mundur të blini shumë monedha të tjera në aplikacion duke filluar nga 2.49 euro.

Per ta perdorur, pasi ta keni shkarkuar dhe nisur aplikacionin, shtypni butonin Ok dhe më pas shtypni ikonën e yllit që korrespondon me monedhat tuaja të preferuara (p.sh. EURUSDCAD, etj). Pasi të bëhet kjo, rirenditni monedhat sipas preferencave tuaja: thjesht prekni simbolin  që i korrespondon dhe tërhiqni ato për ti dhene rendin e dëshiruar. Pasi të përfundojë ky operacion, trokitni lehtë mbi artikullin OK (lart majtas).

Tani gjithçka që duhet të bëni është të klikoni në fushën e tekstit Euro, të shkruani shumën për të konvertuar dhe të lini aplikacionin të bëjë pjesën tjetër. Ju do të shihni normat e konvertimit për të gjitha monedhat që keni zgjedhur më parë. 

Si te kthesh euro ne dollar me funksionet e kompjutrit

Duhet e dini se edhe kompjutrat Windows dhe macOS përfshijnë funksione të dobishme për konvertimin e monedhave. I gjeni me poshte te gjitha detajet.

Funksionet e Windows

Nëse keni një kompjuter të pajisur me Windows 10 ose version më të ri, mund të përfitoni edhe nga konverteri i monedhave i përfshirë në aplikacionin Calcolatrice/Calculator.

Për ta përdorur atë, kerkoni emrin ne fushen e kerkimit poshte manjtaz ne cep, klikoni në butonin (≡) lart majtas dhe zgjidhni artikullin Valuta nga menuja që hapet (gjendet në seksionin Konvertuesi/Convertitore). Më pas, nga menutë që shihni në ekran, zgjidhni monedhat e interesit tuaj (në rastin tuaj Euro dhe Dollar) dhe tregoni shumën që do të konvertohet duke përdorur tastierën numerike të dukshme në ekran. 

Funksionet e Mac/Apple

Ekzistojnë gjithashtu funksione mac dhe iPad që ju lejojnë të konvertoni monedhat, pra edhe eurot në dollarë, pa pasur nevojë të përdorni zgjidhje të jashtme. Po i referohem, konvertuesit të përfshirë në Spotlight.

Për ta përdorur atë, thirrni Spotlight duke shtypur cmd + hapësirë ​​ose duke klikuar në ikonën e xhamit zmadhues lart djathtas (në macOS) ose duke rrëshqitur nga lart poshtë në ekranin bazë (në iPadOS). Pastaj shkruani [shifra] euro in [shifër] in dollar [lloji i dollarëve] dhe mbaruat.

Si te kthesh euro ne dollar me excel

Nese jeni duke punuar në Excel dhe dëshironi të konvertoni euro në dollarë me të, atehere duke nenvizuar se nuk ka mjete automatike që ju lejojnë ta bëni këtë, pasi normat e konvertimit janë subjekt i ndryshimit me kalimin e kohës, ju mund të keni sukses në qëllimin tuaj duke përdorur formula të thjeshta që marrin parasysh ndryshimet normat e këmbimit.

Gjëja e parë që duhet të bëni, pra, është të gjeni kursin aktual të këmbimit për 1 euro dhe ta vendosni në formulën që do të futni në Excel. Ju mund të kontrolloni kursin e këmbimit online duke ndjekur udhëzimet që ju kam dhënë tashmë në rreshtat e mëparshëm, prsh duke kerkuar ne Google 1 euro in dollars.

Pasi të jetë bërë kjo, krijoni një tabelë, duke u kujdesur që të përdorni një qelizë që do të riemërtohet Vlera në euro/Valore in euro (në rastin tim kam përdorur qelizën A2) dhe një tjetër që do të quhet Vlera në dollarë/Valore in dollari (në këtë rast kam përdorur qelizën B2). Më pas, në një qelizë të veçantë (kam përdorur F2), të cilën mund ta quani për shembull Vlera aktuale e dollarit/Valore dollaro corrente, shkruani çmimin aktual të dollarit (prsh 1.06).

Tani, nën kolonën Vlera në Euro/Valore in euro, shkruani vlerën e shprehur në Euro që dëshironi të konvertoni; në qelizën poshtë asaj të riemërtuar Vlera në dollarë/Valore in dollari, shkruani formulën përmes së cilës bëhet konvertimi i cili, në rastin e shembullit tone është =A2*F2, ku A2 përmban vlerën në euro e cila shumëzohet me vlerën e dollarit aktual, dhe u be. Duke ndryshuar vlerën në euro, ju do të merrni vlerën përkatëse në dollarë.

E vetmja pengesë është se do t’ju duhet të përditësoni periodikisht vlerën aktuale të dollarit, pasi Excel nuk e bën atë automatikisht.