Si te gjesh fluturime te lira pa date

Ne kete udhezues do ju shpjegojme se si te gjesh fluturime te lira pa date dmth bileta avioni low cost (me cmim te ulet), por jo per data specifike udhetimi. Ne fakt, zgjidhjet me poshte ju lejojnë të kërkoni fluturime me cmim të ulët duke marrë parasysh data te pergjithshme si periudhë për nisjen, domethen që i atribuohen periudhave të caktuara të vitit (si prsh vera ose festat e fundvitit etj). 

Duke vepruar kështu, do të mund të gjeni fluturime për të arritur vendet që dëshironi të vizitoni, duke zgjedhur datat në të cilat çmimi i blerjes së biletës është më i ulët. Per te gjitha detajet vazhdoni te lexoni me tej.

Permbajtja

Si te gjesh fluturime te lira pa date: Skyscanner

Si te gjesh fluturime te lira pa date

Zgjidhja e parë që mund të provoni per të gjetur fluturime të lira pa datë është Skyscanner. Ky është një shërbim shumë i famshëm në internet (i disponueshëm edhe në formën e një aplikacioni për Android dhe iPhone) falë të cilit mund të gjeni fluturime me kosto të ulët/low cost në vendet më të famshme në botë. Ai integron një funksion të përshtatshëm që ju lejon të zgjidhni periudhën e udhëtimit tuaj, pa qenë nevoja të specifikoni datën e saktë të nisjes dhe kthimit. Në këtë mënyrë është e mundur të identifikoni ditën në të cilën bileta kushton më pak dhe të kurseni para.

Për të kërkuar fluturime të lira me Skyscanner, fillimisht lidhuni me faqen e tij kryesore dhe plotësoni formularin që shihni në ekran. Tani tregoni vendin nga i cili keni ndërmend të niseni në fushën e tekstit që ndodhet nën titullin Nga/Da. Më pas tregoni destinacionin që dëshironi të arrini në fushën e tekstit që ndodhet nën titullin Për/A, ndërsa për sa i përket datës së nisjes dhe kthimit, hapni menynë Nisje/Partenza, zgjidhni skedën I gjithe muaji/Tutto il mese dhe shtypni butonin Muaji më i përshtatshëm/Il mese più conveniente për të zgjedhur automatikisht muajin që ofron kursimet më të mëdha ose, nëse tashmë e keni parasysh periudhën në të cilën duhet të niseni (por jo datën e saktë), klikoni në një nga muajt e listuar (p.sh. korrik 20xx; Shtator 20xx, etj).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani përsërisni operacionin edhe për menunë Kthimi/Ritorno, zgjidhni nëse do të përfshini në kërkim aeroportet e afërtavetëm fluturimet direkteklasën në të cilën dëshironi të udhëtoni dhe numrin e udhëtarëve (duke përdorur opsionet e duhura që shihni në formular) dhe më pas shtyp butonin Kërko për fluturime/Cerca voli.

Në faqen që hapet, identifikoni ditët e nisjes dhe kthimit në të cilat bileta kushton më pak (çmimet janë shënuar me ngjyrë të gjelbër), zgjidhni ato dhe më pas shtypni butonin Trego fluturimet/Mostra voli. Sapo të gjeni fluturimin që ju intereson, shtypni fillimisht butonin Shiko/Guarda, pastaj Next/Avanti dhe në fund butonin Shko në faqen e internetit/Vai al sito që ndodhet pranë linjës ajrore tuaj të preferuar. Keshtu do të ridrejtoheni në faqen e internetit të linjës ajrore të zgjedhur dhe aty do të jeni në gjendje qe te beni blerjen. 

Si te gjesh fluturime te lira pa date: Kayak

Si te gjesh fluturime te lira pa date

Një tjetër shërbim që mund të jetë i dobishëm për të kërkuar lehtësisht fluturime të lira pa datë është Kayak. Kjo faqe, e disponueshme edhe si aplikacion për Android dhe iPhone, integron funksionin Explore i cili ju lejon të organizoni udhëtime duke zgjedhur rastesisht datat dhe destinacionet.

Nepermjet saj, kërkimi i fluturimeve me kosto të ulët është shumë i thjeshtë. Për të filluar, lidhuni me faqen e saj zyrtare dhe tregoni aeroportin nga i cili do të niseni duke shkruar emrin e tij në fushën e tekstit që ndodhet nën titullin Aeroporti juaj/Il tuo aeroporto (lart majtas). Për të zgjedhur aeroportin e mbërritjes, lëvizni nëpër hartë dhe klikoni në mbajtësin përkatës që tregon gjithashtu çmimin e cituar nga Kayak (nëse dëshironi të vendosni një buxhet, përdorni shiritin e rregullimit që ndodhet në krye, menjëherë poshtë simbolit ).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Megjithatë, persa i përket datave, zgjeroni menunë Date dhe klikoni në butonat e vendosur nën titullin Kur dëshironi të udhëtoni?/Quando vuoi viaggiare? për të treguar periudhën në të cilën planifikoni të niseni (p.sh. Çdo date7 QualsiasiVerë/Estate 20xxDimër/Inverno 20xx, etj) dhe nën titullin Sa do të zgjasë udhëtimi?/Quanto durerà il viaggio? për të treguar kohëzgjatjen totale të udhetimit (p.sh. çdo kohëzgjatje/Qualsiasi durata2 ditë/giorninga e shtuna në të shtunë/Da sabato a sabato, etj).

Pasi të keni përcaktuar detajet e udhëtimit (përveç datës), shtypni butonin portokalli Gjeni fluturimet/Trova voli e vendosur në të djathtë, gjeni ofertën që ju duket më e përshtatshme për nevojat tuaja në faqen që hapet (ndoshta duke filtruar rezultatet nga menuja e vendosur në majte) dhe shtyp butonat Shiko ofertën/Vedi offerta dhe Rezervo tani/Prenota ora për të parë detajet e ofertës dhe për të rezervuar fluturimin nga faqja e internetit e kompanisë që e ofron atë.

Google Flights/Voli

Si te gjesh fluturime te lira pa date

Google Flights/Voli është një tjetër burim shumë i dobishëm për të gjetur fluturime të lira, pasi integron një funksion të përshtatshëm njoftimi, i cili ju lejon të merrni periodikisht sinjalizime për ndryshimet e çmimeve në udhetimet tuaja të preferuara. Eshte ideale për ata që duan të nisen për në një destinacion specifik pa tejkaluar buxhetin në dispozicionin dhe pa pasur nevojë të zgjidhni një datë të saktë. Ndryshe nga shërbimet që kam renditur në rreshtat e mëparshëm, duhet te zgjidhni datën e nisjes, e cila duhet të shënohet edhe nëse nuk eshte e sakte.

Për të gjetur fluturime të lira me Google Flights, duhet të lidheni me faqen e tij te internetit dhe të hyni në llogarinë tuaj të Google/Gmail. Pastaj klikoni në artikullin Hyr/Accedi që ndodhet lart djathtas, zgjidhni llogarinë Google/Gmail me të cilën dëshironi të identifikoheni, shkruani fjalëkalimin në fushën përkatëse të tekstit dhe shtypni butonin blu Hyr/Accedi për të përfunduar operacionin.

Pasi të keni hyrë në llogarinë tuaj Google/Gmail, shkruani qytetin tuaj të nisjes në fushën e tekstit Nga doni të niseni?/Da dove vuoi partire? dhe shkruani destinacionin që dëshironi të arrini në fushën e tekstit Ku dëshironi të shkoni?/Dove vuoi andare?. Më pas tregoni datat e ikjes dhe të kthimit (siç thashë, futni data kot, pasi plotësimi i këtij hapi është i nevojshëm për të aktivizuar funksionin e sinjalizimit të çmimit), numrin e pasagjerëveklasën e udhëtimit dhe shtypni butonin e kuq të kërkimit/Cerca.

Në faqen që hapet, gjeni kutinë e monitorimit te çmimeve/Monitora prezzi (ai ndodhet menjëherë pas listës së fluturimeve që korrespondojnë me kërkimin që keni kryer) dhe zhvendoseni çelësin në ON/Ndezur. Tani kur të njoftoheni për një ofertë që ju e konsideroni interesante, do të mund ta rezervoni, duke mos iu nënshtruar datave (kot) të futura në kërkimin fillestar.

Zgjidhje te tjera për të gjetur fluturime të lira

Ne fakt ka shumë mënyra të tjera për të gjetur fluturime të lira që ia vlen të merren parasysh. Ato që do të listoj më poshtë janë po aq të vlefshme sa ato për të cilat ju thashë në pjesën e parë të udhezuesit, megjithate po i përmendim tani sepse ato nuk ju lejojnë të kërkoni fluturime me cmim te ulet, pa vendosur datat e sakta te udhetimit. 

  • Momondo (Online/Android/iPhone): ndërfaqja e thjeshtë dhe intuitive që karakterizon versionin ne internetit dhe celular të Momondo e bëjnë këtë platformë një nga më të mirat për organizimin e udhëtimeve. Kjo ju lejon të identifikoni ofertat në lidhje me rezervimin e fluturimeve, objektet e akomodimit dhe marrjen me qira të makinave në pak minuta.
  • Volagratis (Online/Android/iPhone): ky shërbim ju lejon të kërkoni për fluturime të lira duke personalizuar në maksimum kërkimet tuaja. Ju mund të vendosni filtra dhe opsione të shumta që ju lejojnë të identifikoni ofertat më të mira nga mbi 400 linja ajrore të ndryshme.
  • Opodo (Online/Android/iPhone): është një faqe interneti më pak e njohur sesa ato që kam renditur në rreshtat e mëparshëm, por është po aq e vlefshme për të kërkuar fluturime me kosto të ulët duke krahasuar ofertat nga linja ajrore të ndryshme.
  • Edreams (Online/Android/iPhone): eshte nje faqe interneti shume e famshme per rezervimin e udhetimeve. Ajo gjithashtu ju lejon qe te rezervoni hotele dhe merni makina me qera.