Si te gjesh bileta avioni me cmim te ulet

Si te gjesh bileta avioni me cmim te ulet

Ne kete udhezues do ju shpjegojme se si te gjesh bileta avioni me cmim te ulet dmth fluturime low cost. Me poshte do gjeni disa nga faqet më të mira të fluturimeve me kosto të ulët/low cost, ku mund të kërkoni per udhëtime të lira në destinacione evropiane dhe ndërkontinentale, duke pasur mundësinë e zgjedhjes së qytetit të nisjes, ditës së mbërritjes/kthimit dhe numrit të pasagjerëve per fluturimin tuaj.

Këto janë në thelb portale të cilat, pasi të jenë zgjedhur aeroportet e nisjes dhe destinacionit, si dhe data e nisjes dhe ndoshta edhe data e kthimit, bëjnë të mundur krahasimin e të gjitha fluturimeve që plotësojnë karakteristikat e specifikuara dhe qe jane të ofruara nga linja ajrore nga me të ndryshmet. Në këtë mënyrë, ju duhet të identifikoni fluturimin më të lirë dhe më pas të vazhdoni me blerjen.

Permbajtja

Si te gjesh bileta avioni me cmim te ulet: Skyscanner

Si te gjesh bileta avioni me cmim te ulet

Një faqe e shkëlqyer për të gjetur fluturime (bileta avioni) me kosto të ulët (low cost) është Skyscanner. Ky portal ju mundëson të gjeni fluturime me kosto të ulët drejt kryeqyteteve anembanë botës, duke pasur gjithashtu mundësinë të specifikoni datat e daljes dhe kthimit, si dhe numrin e njerëzve që do të merrni në udhëtim (të rritur ose fëmijë). Përdorimi i tij është plotësisht falas dhe nuk është i detyrueshëm për t’u regjistruar, por duke krijuar një llogari është e mundur të merrni sinjalizime çmimesh dhe të përfitoni nga funksione të tjera shtesë.

Për të përdorur Skyscanner, lidhuni me faqen e tij zyrtare dhe fillimisht tregoni qytetin e nisjes në fushën poshtë artikullit Nga/Da dhe më pas qytetin e destinacionit në fushën poshtë artikullit Për/A. Më pas specifikoni datat e nisjes dhe të kthimit duke përdorur menutë përkatëse.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Së fundi, tregoni klasën dhe numrin e udhëtarëve, mundësisht permiresoni kërkimin duke zgjedhur opsionin Vetëm fluturime direkte/Solo voli diretti (nëse jeni të interesuar të gjeni vetëm fluturime pa ndalesa) dhe klikoni në butonin Kërko/Cerca.

Prisni disa momente që faqja të kryejë të gjitha kërkimet dhe krahasimet e nevojshme, pas së cilës do t’ju shfaqet faqja me fluturimet e gjetura bazuar në parametrat e futur dhe të renditur sipas reputacionit, nga më i miri te më i keqi (mund ta ndryshoni këtë parametër duke përdorur menune rënëse që gjendet lart djathtas).

Nëse e gjykoni të përshtatshme, mund ta përmirësoni edhe më tej shfaqjen e rezultateve duke përdorur opsionet që gjeni në shiritin anësor të majtë, për shembull duke treguar kohën e nisjes, kohëzgjatjen totale të udhëtimit, linjat ajrore të interesit tuaj etj.

Kur të gjeni fluturimin që mendoni se është më i përshtatshëm për ju, shtypni butonin përkatës Shih ofertat/Vedi offerte, zgjidhni faqen nga e cila do të bëni rezervimin dhe klikoni në butonin Shko në faqen/Vai al sito përkatëse, më pas konsultohuni me detaje të mëtejshme dhe finalizoni blerjen nga atje.

Së fundi, dua të theksoj se Skyscanner mund të përdoret edhe nga telefonat inteligjentë dhe tabletët, nëpërmjet aplikacionit të duhur për telefonat Android dhe për iPhone/iPadOS.

Si te gjesh bileta avioni me cmim te ulet: Momondo

Si te gjesh bileta avioni me cmim te ulet

E karakterizuar nga një ndërfaqe përdoruesi tërheqëse, Momondo është një tjetër portal i shkëlqyer që mund të përdoret për të gjetur fluturime me kosto të ulët dhe mbi të gjitha për të gjetur fluturime me kosto të ulët të minutës së fundit (fluturime low cost last minute). Ju lejon të shikoni të gjitha ofertat më të lira për destinacionet e zgjedhura në një mënyrë shumë praktike dhe të menjëhershme. Faqja integron gjithashtu një kalendar të përshtatshëm që ju lejon të merrni një përmbledhje të menjëhershme të çmimeve të fluturimeve edhe në ditët që nuk tregohen. Është falas dhe regjistrimi nuk është i detyrueshëm, por duke u regjistruar mund të ruani historinë tuaj të kërkimit dhe të zhbllokoni veçori të tjera shtesë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të filluar përdorimin e Momondo, lidhuni me faqen zyrtate te sherbimit dhe zgjidhni llojin e udhëtimit nga menuja përkatëse rënëse lart majtas, më pas tregoni aeroportin e nisjes dhe aeroportin e destinacionit (ose aeroportet), specifikoni datën e nisjes dhe mundësisht gjithashtu ate te kthimit dhe tregoni numrin total të pasagjerëve.

Më pas përdorni menutë shtesë në krye për të treguar llojin e biletës që synoni të blini dhe numrin e bagazheve, më pas klikoni në butonin Kërko/Cerca.

Në këtë pikë do të hapet një faqe që përmban të gjitha ofertat, nga rezultati më i mirë deri tek më i keqi, për fluturimet që plotësojnë kriteret e kërkimit të përcaktuara më parë. Nëse preferoni, mund të ndryshoni edhe rendin duke klikuar në skedat në krye.

Për çdo ofertë, jepet informacion në lidhje me linjën ajrore të referencës, oraret, aeroportet dhe faqet e internetit të referencës. Për të finalizuar blerjen e një oferte specifike nga faqja që shet biletën, klikoni në butonin Shih ofertën/Vedi offerta që gjeni në korrespondencën e saj.

Theksoj gjithashtu se përmes opsioneve dhe shiritave të rregullimit në të majtë mund të përmirësoni më tej kërkimin tuaj, ndërsa përmes grafikut kalendar të disponueshëm më lart mund të krahasoni koston e çmimeve për disa ditë dhe të zgjidhni atë më të përshtatshmen për ju.

Momondo gjithashtu mund të përdoret pa probleme nga celulari nëpërmjet aplikacionit të duhur për telefonat Android dhe për iPhone/iPadOS. Aplikaconi funksionon pothuajse njësoj si në faqen e internetit.

Volagratis

Si te gjesh bileta avioni me cmim te ulet

Një zgjidhje tjetër e shkëlqyer për të gjetur fluturime me kosto të ulët kudo është ajo e ofruar nga Volagratis. Është një portal që u ofron përdoruesve filtra të shumtë dhe opsione specifike për të plotësuar çdo nevojë kërkimi dhe që u lejon atyre të gjejnë oferta nga linja ajrore të panumërta. Edhe në këtë rast është një zgjidhje falas dhe pa regjistrim.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të filluar kërkimin e fluturimeve me kosto të ulët, lidhuni me faqen kryesore të shërbimit, tregoni nëse dëshironi të kërkoni për fluturime vajtje-ardhje, fluturime me një drejtim ose fluturime me shumë drejtime duke përdorur butonat e duhur më sipër dhe plotësoni formularët më poshtë që tregojnë qytetin ose aeroportin e nisjes, qytetin ose aeroportin e mbërritjes, datën e nisjes dhe gjithashtu datën e kthimit (nëse keni zgjedhur të kërkoni për fluturime vajtje-ardhje).

Specifikoni gjithashtu numrin total të udhëtarëve nga menuja përkatëse rënëse, klikoni në butonin me xham zmadhues për të filluar kërkimin e fluturimit dhe prisni disa momente që faqja të ekzaminojë dhe t’ju tregojë të gjitha rezultatet e kërkimit.

Si parazgjedhje të gjitha fluturimet janë të renditura nga më e mira te më e keqja, por nëse preferoni, mund ta ndryshoni këtë parametër duke klikuar në menutë në krye të faqes.

Megjithatë, duke përdorur shiritin e vendosur në të majtë, ju mund të permiresoni më tej kërkimin tuaj duke vendosur filtra në lidhje me intervalin e çmimeve, ndalesat, linjat ajrore dhe mënyrën e blerjes.

Kur gjeni një fluturim që mendoni se mund t’ju interesojë, klikoni në butonin (i) per më shumë detaje, ndërsa për të vazhduar me blerjen në faqen që shet biletën, klikoni mbi çmimin.

Nese preferoni të veproni nga një smartphone dhe tablet, atehere Volagratis mund të përdoret gjithashtu duke përdorur aplikacionin e duhur për telefon Android dhe iPhone/iPadOS.

Si te gjesh bileta avioni me cmim te ulet: Google Flights/Voli

Google ofron gjithashtu një sistem për të gjetur fluturime me kosto të ulët që mund të përdoret si një alternativë ndaj zgjidhjeve të mësipërme, dmth Google Flights/Voli. Ky është një shërbim i lidhur me motorin e kërkimit i cili ju lejon të gjeni tarifat më të mira për fluturimet e linjave ajrore duke krahasuar çmimet e ndryshme të ofruara dhe duke parë alternativat më të lira direkt në hartë. Është plotësisht falas dhe përdorimi i një llogarie Google/Gmail nuk është i detyrueshëm.

Për të përdorur Google Flights, vizitoni faqen kryesore të shërbimit, tregoni nëse dëshironi të kërkoni për fluturime vajtje-ardhje, me një drejtim apo për qytete të shumta duke përdorur menunë e duhur të vendosur në krye dhe specifikoni klasën e udhëtimit dhe numrin total të pasagjerëve.

Tregoni gjithashtu qytetin e nisjes dhe qytetin e destinacionit dhe datën e nisjes dhe ndoshta edhe datën e kthimit, më pas klikoni në butonin Eksploro/Esplora.

Më pas prisni disa momente që lista e fluturimeve të disponueshme të përditësohet. Më pas, zgjidhjet më të mira dhe çdo sugjerim i dobishëm do të tregohen në krye të faqes së shfaqur, ndërsa në fund ka fluturime të tjera që mund t’ju duken interesante.

Nëse e gjykoni të nevojshme, mund të përmirësoni shfaqjen e rezultateve të kërkimit duke përdorur filtrat e mësipërm, në mënyrë që të përcaktoni numrin e ndalesave, linjave ajrore, kohëzgjatjes etj. Gjithashtu në krye janë lidhjet për të hyrë në rrjetin e datave dhe grafikun e çmimeve.

Kur gjeni një fluturim që mendoni se mund të jetë me interes për ju, klikoni në shigjetën drejtuar poshtë për të parë më shumë detaje, ndërsa për ta zgjedhur shtypni butonin Zgjidh/Seleziona fluturimin dhe për të vazhduar me blerjen në faqen perkatese dhe klikoni në butonin Vazhdo/Continua.

Zgjidhje të tjera për të kërkuar fluturime me cmim të ulët/low cost

Nese po kerkoni zgjidhje të tjera për të gjetur fluturime me kosto të ulët/low cost, atehere shikoni ato që i janë bashkangjitur listës më poshtë. 

  • Kayak: është një portal i famshëm që përdoret për krahasimin e fluturimeve i cili ka karakteristika të ngjashme me ato të shërbimeve të sipërpërmendura, duke ofruar mundësinë e planifikimit të pushimeve. Përveç kësaj, ju lejon të gjeni fluturime me kosto të ulët pa një destinacion.
  • Omio: është një nga shërbimet më të mira për të gjetur fluturime me kosto të ulët në internet, por jo vetëm ato. Në fakt, ju lejon të krahasoni tre mënyra transporti (fluturime, trena dhe autobusë) në Itali dhe në të gjithë Evropën, duke verifikuar në kohë reale dhe me një kërkim të vetëm të gjitha zgjidhjet e mundshme për udhëtimin tuaj. 
  • Opodo: është një faqe tjetër e njohur për gjetjen e fluturimeve dhe krahasimin e çmimeve. Ai ofron disa opsione, është shumë i thjeshtë për t’u përdorur dhe është gjithashtu i kujdesshëm përsa i përket dizajnit. Patjetër që ia vlen të provohet.
  • Trabber: është një portal që përmbush në mënyrë të përsosur detyrën për të cilën është përgjegjës. Në fakt, ju lejon të kërkoni për fluturime të disponueshme duke i porositur ato duke rritur çmimin, duke treguar gjithashtu taksa dhe komisione të veçanta.