Si te futesh ne Deep Web Dark Web

Ne kete udhezues do tju tregojme se cfar eshte Deep Web, Dark Web dhe se si te futesh ne deep web, pjese e te cilit eshte edhe dark web.

Megjithatë, para se t’ju tregojmë se si të lundroni në Deep Web, është mirë që të kuptoni se për çfarë po flasim. Deep Web është ajo pjesë e Rrjetit në të cilën kryhen shumë aktivitete, nga ato më të diskutueshmet dhe të paligjshmet te të tjerët që janë shumë më të qeta, të cilat megjithatë, nuk mund të arrihen duke kryer kërkime normale në Google ose duke përdorur motorë të tjerë por vetëm dhe ekskluzivisht duke përdorur rrjetin e anonim Tor, i cili qëndron për The Onion Router. Nga ana tjetër, Tor është një sistem falas anonimizimi që ju lejon të fshehni adresën tuaj IP dhe identitetin në rrjet duke kërcyer lidhjen midis kompjuterave të ndryshëm në të gjithë globin.

Shënim: Informacioni dhe linket e përfshira në këtë udhëzues janë vetëm për qëllime informative. Absolutisht nuk është qëllimi im të promovoj çdo lloj aktiviteti të paligjshëm dhe nuk marr asnjë përgjegjësi për përdorimin që do të bëni të informacionit në fjalë.

Shfletoni Deep Web nga kompjuteri

Nëse dëshiron të zbulosh se çfarë duhet të bësh qe te futesh ne Deep Web/Dark web dhe nëse do ta bësh këtë nga një kompjuter, gjëja e parë që duhet të bësh është të shkarkosh Tor Browser, një version i modifikuar i shfletuesit Firefox dhe konfiguruar në një mënyrë të tillë që të lidhet me rrjetin Tor pa pasur nevojë përdoruesi të kryejë kush e di se çfarë operacionesh të veçanta.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të shkarkuar Tor Browser në kompjuterin tuaj klikoni këtu në mënyrë që të lidheni menjëherë në faqen zyrtare të shfletuesit të Internetit dhe më pas shtypni lidhjen xx-bit (në vend të xx do të gjeni versionin e shfletuesit që dëshironi të shkarkoni) i vendosur pranë artikullit italiano (it) në korrespondencë me kolonën që tregon sistemin operativ në përdorim te pc tuaj të punës. Ju mund të shkarkoni dhe përdorni TOR në kompjuterin Windows, Mac dhe Linux.

Pasi të përfundojë procedura e shkarkimit, hapni skedarin që sapo keni shkarkuar në kompjuterin tuaj dhe ndiqni magjistarin e instalimit që ju tregohet në mënyrë që të instaloni shfletuesin e internetit.

Pas përfundimit të procedurës së instalimit, filloni Shfletuesin Tor duke klikuar në ikonën e tij dhe më pas shtypni butonin Lidh/Connetti bashkangjitur dritares që tregohet në ekran. Prisni disa sekonda derisa të hapet versioni i modifikuar i Firefox-it i konfiguruar qe te futesh/kerkosh ne Deep Web/Dark Web.

Tani që shihni dritaren Tor Browser për të shfletuar Deep Web, gjithçka që duhet të bëni është të silleni siç bëni zakonisht kur hapni shfletuesin tuaj të preferuar për të vizituar faqet më interesante të Internetit. Thjesht shkruaj një adresë në shiritin URL të shfletuesit ose kliko në një link qe te futesh ne Deep Web/Dark Web.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Sidoqoftë, mbani në mend faktin se, siç e përmenda në rreshtat e mëparshëm, faqet që përbëjnë Deep web nuk mund të gjenden përmes kërkimeve të thjeshta në internet. Prandaj duhet të keni pika fillestare alternative për të qenë në gjendje të gjeni të gjitha burimet e fshehura në këtë pjesë të veçantë të internetit. Për të filluar, mund të klikoni këtu për të hedhur një vështrim në Hidden Wiki, një faqe bashkëpunuese ku përdoruesit e Deep Web postojnë lidhje me faqet e fshehura të ndara sipas gjuhës. Ju gjithashtu mund të klikoni këtu për të hyrë në Onion URL Repository, një sit i ngjashëm me atë që unë kam treguar tashmë, dhe këtu për të hyrë në Torch, një motor kërkimi specifik për Depp Web.

Nëse dëshironi të kontrolloni se si duket adresa juaj IP jashtë ndërsa përdorni Tor Browser mund të përdorni shërbimin WhatIsMyIP të cilin mund ta përdorni duke klikuar këtu.

Dije gjithashtu që për të shfletuar në mënyrë të saktë dhe të sigurt Deep Web, është e nevojshme të mbash një sjellje të përshtatshme për kontekstin. Në veçanti është mirë:

  • Mos përdorni Google për të kërkuar, përdorni StartPage, motorin e kërkimit që ju ofrohet kur filloni Tor Browser.
  • Asnjëherë mos aktivizoni shtojca të jashtme të tilla si Flash Player, Silverlight ose funksione të tilla si JavaScript (të gjitha janë çaktivizuar si parazgjedhje në Tor Browser) pasi ato mund të rrjedhin të dhëna në lidhje me identitetin tuaj real.
  • Mos instaloni shtesa në Tor Browser.
  • Mos hapni skedarët e shkarkuar përmes Tor Browser ndërsa jeni akoma në internet.
  • Mos përdorni Shfletuesin Tor për të shkarkuar të dhëna nga Torrente ose rrjete të tjera P2P.

Pas shfletimit të Deep Web, mund të shkëputeni nga Tor Browser dhe automatikisht të fshini të gjitha gjurmët e aktiviteteve tuaja të fundit në internet thjesht duke mbyllur plotësisht dritaren e shfletuesit të internetit.

Shfletoni Deep Web nga telefoni

Nëse ke ndërmend të futesh ne Deep Web/Dark Web por nuk ke kompjuter, dije se ky është një operacion që mund të kryhet pa asnjë lloj problemi edhe nga celulari. Në fakt, duke përdorur aplikacione speciale është e mundur të shfletoni Deep Web nga iPhoneiPad dhe iPod Touch dhe gjithashtu nga smartphone dhe tablet Android.

Nëse keni një iPhone, iPad ose iPod Touch mund të shfletoni Deep Web duke përdorur aplikacionin Onion Browser. Ky është një shfletues uebi me burim të hapur që nuk kërkon konfigurime të veçanta për tu shfrytëzuar. Aplikacioni ka një çmim prej 0.99 euro.

Për të shkarkuar Shfletuesin e Qepës në iPhone tuaj, në iPad tuaj ose në iPod tuaj shtyp pastaj ikonën e Dyqanit të App Store në ekranin kryesor të pajisjes, shtyp butonin Kërko që ndodhet në të djathtën e poshtme të ekranit të shfaqur dhe më pas shtypni onion browser te moduli i duhur i vendosur në krye. Pastaj shtyp butonin Kërko bashkangjitur në tastierën në ekran dhe pastaj shfaqet rezultati i parë i kërkimit. Nëse dëshironi të shpejtoni ekzekutimin e këtyre hapave, mund të shtypni këtu direkt nga pajisja juaj.

Pastaj shtypni butonin duke treguar çmimin e aplikacionit të vendosur në anën e djathtë, nëse kërkohet shtypni fjalëkalimin për llogarinë tuaj Apple dhe më pas prisni që procedura e shkarkimit dhe instalimi i aplikacionit të fillojë dhe të përfundojë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Më pas, për të qenë në gjendje të shfletoni Deep Web përmes Onion Browser, gjithçka që duhet të bëni është të shtypni ikonën e aplikacionit që është shtuar në ekranin kryesor të pajisjes tuaj. Pasi të fillojë, aplikacioni do të vendosë automatikisht lidhjen me rrjetin TOR.

Për të ndaluar shfletimin e Deep Web, gjithçka që duhet të bëni është të mbyllni aplikacionin siç bëni zakonisht me të gjitha aplikacionet e tjera në pajisjen tuaj.

Nëse keni ndërmend të shfletoni Web Deep duke përdorur një smartphone ose tabletë Android dijeni që mund ta bëni duke përdorur aplikacionin Orbot dhe Browsing Private/Naviga in Privato. Ky është klienti zyrtar i Tor për Android dhe shfletuesi i para-konfiguruar për shfletim anonim.

Për të shfletuar Deep Web nga smartphone dhe tablet Android, operacioni i parë që duhet të kryeni është që të shkarkoni të dy aplikacionet nga Google Play Store. Për të shkarkuar Orbot mund të shtypni këtu direkt nga pajisja juaj dhe të prekni butonin Install ndërsa për të shkarkuar Browsing Private mund të prekni këtu dhe më pas të zgjidhni butonin e duhur për instalim.

Pasi të ketë përfunduar procedura e shkarkimit dhe instalimit të të dy aplikacioneve, filloni Orbot duke shtypur ikonën e tij që është shtuar në ekranin kryesor, pastaj zgjidhni përdorimin e gjuhës në menunë për zgjedhjen e gjuhës, shtypni Next/Avanti, vendosni shenjen pranë artikullit që unë e kuptoj dhe dua të vazhdoj pa root (nëse ke një pajisje të shkyçur me root duhet të shtypësh butonin Kërko hyrjen e superpërdoruesit) dhe të mbarosh hapat duke shtypur Next/Avanti dhe pastaj Finish/Fine.

Tani që shihni ekranin kryesor të aplikacionit, mbani gishtin në butonin e madh në qendër dhe prisni disa momente që të krijohet lidhja me rrjetin Tor. Pastaj zgjidhni ikonën e botës në të djathtë dhe shtypni Kontrolloni shfletuesin/Check browser për të filluar shfletimin me Navigate in Private.

Për të ndaluar shfletimin e Deep Web, hapni Orbot përsëri, shtypni butonin e madh në qendër për tu shkëputur nga rrjeti Tor dhe mbyllni aplikacionin duke shtypur butonin e Menysë që ndodhet lart djathtas dhe duke zgjedhur artikullin Exit nga menuja që hapet.

Nese deshironi te dini me shume se si te perdorni Tor Browser klikoni ketu.